Maite Salord

Escriptora

L’amic de Menorca

A Menorca, podem estar tranquils: tenim un bon amic al govern del senyor Bauzá. M’estic referint, evidentment, al senyor Company, el conseller d’agricultura, medi ambient i territori que fa uns mesos va dictar una resolució de revocació de la subvenció de 157.096,16€ atorgada al Consell per a la restauració de la Torre 10 d’un tram de la muralla de Santa Àgueda, amb l’excusa  que s’havia incomplert el termini per executar les obres.

Llavors, el Consell va fer un recurs de reposició en contra d’aquesta resolució que el senyor Company s’ha dignat a contestar tres mesos després (el termini era d’un!) i perquè una servidora va fer prou renou, a la vista de la passivitat de la nostra consellera de cultura i, sobretot, que el silencia administratiu perjudicava els interessos dels menorquins.

Idò bé,  el senyor Company ha hagut d’admetre, ara, que va dictar una resolució “de pla, sense seguir el procediment previst a la legislació estatal de subvencions o a la legislació procedimental administrativa”. O sigui, un acte il·legal que deixa en evidència la manera d’entendre la gestió política d’aquest senyor, que gestiona com si encara dirigís una d’aquelles tractorades que el van fer famós.

Evidentment, aquesta actuació, que consider gravíssima, ha passat gairebé desapercebuda als mitjans de comunicació. Sembla que el fet que un conseller del Govern Balear vagi en contra dels interessos de Menorca d’una forma tan descarada que, fins i tot, es permeti passar-se la llei per allà on sabem, no és important. Potser, perquè comença a ser un fet habitual. No oblidem que el senyor Company és el conseller de qui depèn la dessaladora i el mateix que  es nega a pagar el sobrecost de les obres de Can Saura de Ciutadella.

Així les coses, estic per dur una proposta d’acord al ple del Consell demanant un reconeixement especial a la feina del senyor Company. No em negareu que l’home fa una feinada pensant en quines coses pot fer per Menorca. Ja me’l veig, com un gran general, planejant una l’estratègia global per aconseguir el seu objectiu: dessaladora, Can Saura, Santa Àgueda… Fins que la sang li puja al tractor i es llança a l’atac amb la mirada perduda. Que el bonjesuset ens agafi confessats!

3 comentaris a “L’amic de Menorca”

  1. potser Escrit el 09 març 2012 a les 21:27

    Maite, li podeu donar la Medalla d’or del Consell. Honors i distincions per a l’honorable i distingit “amic” de Menorca. Com diu aquella cançó: “friends will be friends…”

  2. Maite Salord Escrit el 10 març 2012 a les 10:58

    Exactament, li podem donar al Castell de Santa Àgueda i, com que després de la caminada, tindra set, li oferirem un gotet d’aigua dessalada. I podrà dormir a Can Saura, que ara que el PP ja no vol que sigui el museu de la ciutat, segur que el convertirà en un hotel, que és com acaba quasi tot el que passa per les seves mans.

  3. Ricard Escrit el 13 març 2012 a les 12:47

    Espero que el temps no jugui fort en contra de Santa Àgueda ,les darreres obres són un petit pas per a la recuperació d’un patrimoni que hauríem de deixar a les futures generacions. No els podrem deixar grans riqueses ni propietats al pas que anem però la cultura i la història ,això no te preu en front d’un món que s’ extasia davant del plexiglàs i els camps de golf. A seguir per tal de que en 3 anys i mig hi poguem fer més.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari