Maite Salord

Escriptora

Campions (1a part)

LA COPA ÉS BLAUGRANA!

 

 blaugrana.jpg

 

27 comentaris a “Campions (1a part)”

  1. Alonso Quijano Escrit el 13 maig 2009 a les 23:19

    ho sent m’equivocat d’entrada
    Tal vegada algú em podria aclarir un dubte que fa, ara 120 minuts que en té molt preocupat. No puc entendre com la gent que siula al Rei d’España, a l’himne d’España emplena un camp de futbol per veure l’eliminatòria de la COPA DEL REY ( DE ESPAÑA A MÉS A MÉS) s’omple l’esperit guanyant una copa que dur un nom tan ofesiu: COPA DEL REY
    No vull que ningú em digui que som un incendiari, (tal vegada ho sigui) però si que vull, si pot ser, que algú m’expliqui com la COPA DEL REY té tants seguidors nacionalistes, per després fer un despreci al amfitrió. Tal vegada algú podria explicar-me’l?
    Si, asidus de la plaça, avui podeu dir-me, i amb raó, que no seguiex la línea políticament correcta de la Plaça.
    Dir-vos per acavar que som una persona “tolerant” (odiï el significat d’aquesta paraula i totes les seves comnotacions) . Que “toler” la pitada al Rei i a l’himne. Però al·lots on est el respecte? Si l’Atlhetic i el Barça i la seva afició no volien el Rei d’España ni l’himne han de ser conseqüents, que renuncïen a jugar-la.

    Posdata: quan era jove els pogres no soportaven el futbol donat que el consideraven “el opio del pueblo, alienante” un esport que Franco feia ús per que la gent no pugués pensar en altres coses. Tal vegada la història es repeteix. Tan sols de pensr-ho m’arregir
    Que trist. Jo seguiex odiant el futbol

  2. Aroa Escrit el 13 maig 2009 a les 23:23

    Ben fet Alonso. Odia el futbol que ja hi ha prou gent que odia Espanya.

  3. susanna Escrit el 13 maig 2009 a les 23:24

    oohhhhhhhh quin èxtasiiiiiiiiiii!!!! Catalunya eufòrica, Canaletes plenaaa!!! I quina esportivitat, això és jugar a futbol i no el rudby del Chelsea!!!
    el barça, un gran equip i què en podem dir dels seguidors de l’atlètic?? Admirable!!! Felicitats a tots el culés d’aquesta plaçaaa!!!

  4. alonso Quijano Escrit el 13 maig 2009 a les 23:28

    Si Aroa,
    Hi ha molta gwnt que odia España però encara n oentec perquè? Tal vegada aqui, a aquesta plaça algú em prodrà donar alguna lliçó

  5. Aroa Escrit el 13 maig 2009 a les 23:32

    Per què? Per esprémer-nos sense pietat. Per saquejar la nostra economia… i per altres raons històrico-culturals que són més de cor que de raó. Ara, el tema dels doblers és com per odiar l’estat amb totes les nostres forces.

  6. alonso Quijano Escrit el 13 maig 2009 a les 23:37

    Estàs segura? Som tam primaris… Que qualsevol argument ens convenç…
    El dels doblers, la invasió del castellà… tot açò no ho sé trob que no em fa el pés…
    Seguiex demnam-me com és que els independentistes juguen la lliga española, la copa del Rey. Demanam doblers o inversions a l’estat espanyol. Unarugnment de pes si us plau…

  7. Nom Necessari Escrit el 14 maig 2009 a les 7:39

    Alonso,
    No t’emprenyis què només és un joc.
    “Futbol”, nom estranger aquest, crec que s’escrivia “football” un temps …no sé si avui ja està normalitzat aquest nom.
    .

    …Potser són senyes d’identitat, no ho sé. Jo per si de cas, em dic del Barça, però no li don a açò la més mínima importància.
    Ahir vespre, a la mitja part, en el tema anterior, vaig penjar l’enllaç del “copa/lliga/champions”, per fer “bulla”, per res més.
    .
    A jo tampoc m’agrada el futbol, només que a vegades un pot fer una xalada amb alguns partits i amb aquesta rivalitat lúdica de la que, és ver, molts en fan “un grà massa”.
    .
    Si a mi em diguessin que a partir de demà s’ha acabat amb aquest esport, no me’n alçaria una cella, i potser fins i tot ho aplaudiria, …però que vols que et digui, Alonso Quijano, és el que tenim, és el que hi ha; i amb més d’un neuròtic al respecte, tot sigui dit de pas.
    .
    De Na Maite, sa veritat, m’estranya i tot que ho dugui tan fort amb el Barça.
    .
    …Perdoneu, no volia xerrar tant, però és que, la veritat sempre em surt: Odio profundament el futbol!!

    .
    Bon dia.

  8. esperança Escrit el 14 maig 2009 a les 7:40

    l’ambient aquí a valència era una passada….una passada blanca i vermella. n’hi havia tants i tants de l’atlètic, des de dilluns, que tothom anava amb ells. uah, quina festa amb tant de gol. ja tenim la primera, quasi la segona, i a veure què fem dia 27 a roma… què en tens més de cels tan acolorits, maite?

  9. Nom Ne... Escrit el 14 maig 2009 a les 10:57

    Quin tema més curiós,
    .

    Campions (1a part)
    13 Mai 2009
    Escrit per Maite Salord
    LA COPA ÉS BLAUGRANA!
    .
    Què és el que hi ha escrit per Maite Salord, el títol?
    .

    …Si no torna sortir Na Matilde…

  10. joan Escrit el 14 maig 2009 a les 11:28

    Jo vaig quedar encantat de la xiulada als dos símbols espanyols i borbònics.
    A més la patètica actuació de tv1, l’esperpèntica de la federació espanyola de futbol, tot fa un.
    Per què no m’agrada l’espanya una, grande i libre?
    Fer sexe és molt diferent que et violin. Aquest fet segur que no l’entens.
    Però n’hi ha que ens sentim violats i voltros encara donau les gràcies per l’honor que el senyor us hagi enfilat.
    Com diuen cornut i paga el beure.
    No gràcies.

  11. silve Escrit el 14 maig 2009 a les 12:03

    Ja he ressucitat d’entre els morts, i ho he fet en plena eufòria blaugrana. Anit vaig preferir veure el concert d’Antònia Font al Liceu del 2007 que els Guardiola’s Boys. Tanmateix ja mig endormiscat vaig sentir cridòria pel carrer i vaig endevinar la victòria. El tema és que d’aquí a un parell de setmanes he de fer d’àrbitre a un partit de futbol i no tenc ni idea del reglament. Sort que de linier tindré al meu assessor jurídic que en sap d’aquestes coses…
    salut

  12. Sanç Panxa Escrit el 14 maig 2009 a les 14:40

    M’agrada que us preocupeu pel perquè de les coses, Alonso, senyor meu. No és cap bogeria açò que demanau, es nota que els aires d’aquesta plaça us van bé pel seny, perquè si fossiu a la vostra pàtria només treuríeu foc pels queixals de la ràbia i no us molestaríeu en reflexionar sobre els motius. Potser perquè allà ja se’ls imaginen o perquè no els volen saber.
    .
    Per què protestaven? Perquè Catalunya i Euskadi son dues nacions ocupades per la força de les armes i tractades com a propietats colonials per l’Estat castellà. Perquè no volen aquesta Espanya espanyada que no té el respecte per aquests països que vos reclamau pel Borbó, i que els menysprea cada dia i n’ignora la seva voluntat democràtica.
    .
    I per què es jugava, llavors? Ah, senyor meu, segurament perquè els qui jugaven eren dos clubs de futbol i no les seves aficions agermanades, o potser perquè el partit, ahir, tant o més que entre dos clubs de futbol, era entre els qui reclamaven veu i els qui la neguen.
    .
    Preguntau-vos també perquè anomenau “nacionalistes” als qui xiulaven i donaven l’esquena al cap de l’Estat i el seu himne, i no als qui van censurar per la televisió que tots pagam la protesta general al camp. Tampoc devia ser nacionalista el personatge que enfocaren les càmeres amb la ma al pit mentre sonava l’himne en diferit, devia ser més bé algun actor contractat per contrarrestar la general xiulada.

  13. Maite Salord Escrit el 14 maig 2009 a les 15:48

    Tot i no ser monàrquica i no agradar-me gens ni mica el model d’estat que el rei representa, no em fa res que el Barça guanyi la copa que duu el seu nom. Com tantes altres coses, no puc triar. M’agrada el futbol -de fet, m’agraden els esports en general, des de la butaca!-, les meves simpaties esportives són pel Barça i, sobretot, m’agrada la broma que es pot fer al voltant del tema de les rivalitats esportives Barça/Madrid. De bon rotllo, esclar. De fet, fins ahir, només havia fet una entrada del tema (“El Barça de Guardiola”) i escrit alguns comentaris al respecte. Per tant, Nom Necessari, tampoc ho duc tan fort. El que sí és cert és que aquesta entrada té poca lletra, poca feina per part meva. La foto és xula, però! Ara, n’he de cercar dues més, Esperança. A veure si tenc sort. Si tenim sort i les he d’acabar penjant totes dues. La tercera serà la més complicada.
    Pel que fa a la censura televisiva, la trob impresentable. La xiulada respon a una realitat que no es pot amagar. Hi és, per molt que no agradi als nacionalistes. Vull dir als de la TVE. Per cert, insuportables els comentaristes. En Milla hi anava com a ex-barcelonista, queda tot dit. Una estona vaig posar en Puyal, però la tele va mig minut enrere i cantaven els gols abans de veure, des del sofà, el perill.
    Silve: supòs que IB3 donarà aquest partit en què faràs d’àrbitre: Ho dic perquè, amb tu, l’espectacle està assegurat. Això que el línier sigui assessor jurídic sembla tota una premonició!

  14. silve Escrit el 14 maig 2009 a les 16:59

    Maite, breu i concís: un equip anirà de magenta i l’altre de verd àcid (els colors d’aquesta temporada d’estiu), l’àrbitre encara no ho té clar, però possiblement apostarà pel blau…els jugadors em demanen que no hi hagi càmeres, però del facebook no s’en salven!!

  15. Eccelaqua Escrit el 14 maig 2009 a les 20:25

    Esper que aquest partit vostre tant fashion no només es doni per TV3 que llavors no ho podrem veure perquè IB3 utilitzarà les seves armes misterioses per fer-lo desaparéixer. La butxaca màgica de la nostra televisió local és molt gran, amics!

  16. silve Escrit el 14 maig 2009 a les 22:09

    Eccelaqua puntoycoma de palestins, israelians i uemites n’hi ha arreu! si Déu creà als d’UM és per alguna cosa i si en Toni Martorell (Déu nostre senyor de les ones catòdiques balears) milita on milita és perquè, com diem a Ciutadella, és més puta que ses gallines! qui fou cap de premsa d’en Pere Sampol quan era vicepresident del primer govern Antich ara talla el bacallà a ca n’IB3, pinta de magenta els cotxes de carreres i rendeix pleitesia a la tribu dels uemites. No seré jo qui jutgi a altri, tot i saber que per altri som jutjat. I tal com va dir Jeanloup Sieff: “To those who think themselves Messiahs, I say: no way!”. Humiltat senyors, control de la despesa pública, senyors, una televisió plural, senyors i sobretot, senyors…dignitat! una vez acabado el intermedio y la publicidad el colegiado señor Pons se dispone a pitar el inicio de la segunda parte de este emocionante encuentro entre los equipos de “a favor de algo” y “en contra de lo mismo”, dissortadament la freqüència en que esteim emetent pateix interferències de no sabem on i hem de tallar la connexió; tot i així, els nostres fidels aficionats tindran un resum del que ha succeit al partit un dia o altre. Mentrestant poden gaudir d’una reposició de la gala “Murcia, que bonita eres” que hem trobat al rebost del conco d’en Jarri Poster!. I sí que és complicat fer la programació d’una jove televisió pública, jo no ho voldria. Però no podem admetre que paguem retransmissions esportives de clubs relacionats amb l’ACBdari com si fossin subvencions encobertes o fer del Nadal una festa de primavera. Pa i circ, deien els romans; d’acord, però el pa que arribi a qui pateix fam i el circ que doni feina als malabaristes. Mentre, nosaltres (els magentas, els verds àcids i els blaus elèctrics), seguirem jugant a futbol, amb o sense càmeres, amb o sense espectadors, perquè, Eccelaqua, Maite & Co. com deia Bob Dylan: “Una persona té èxit si s’aixeca pel matí, se’n va al llit per la nit, i si, entremig, fa el que realment vol fer”. I a nosaltres ens rota jugar a futbol amb camisetes de colors àcids! dí que sí, Silvestre!

  17. Mpons Escrit el 15 maig 2009 a les 0:48

    Saywhatyouwannasay! Dowhatyouwannado… i a ritme de reageeeeee….

  18. david Escrit el 15 maig 2009 a les 9:37

    Sí que ho és blaugrana el cel, Maite¡

  19. juli bosch Escrit el 15 maig 2009 a les 10:48

    que curioso que con la crisis que hay pierdan ustedes el tiempo en futbol,au y aun son separatistascon franco eso no pasaba y si un militar no hace un alzamiento ustedes no se callaran, que indignacion no hay crisis, ni problemas institucionalesque pena meda señorita maite

  20. Llorenç Escrit el 15 maig 2009 a les 10:52

    Durant el partit el millor va ser posar la radio i escoltar els de RAC1 com anaven explicant les pancartes i banderes que anaven sortint per tot l’estadi (i que tenien els GEOS a la vora de la seva cabina vigilant, jeje). Tenia TV3 també però més que res era com a suport visual per veure la repetició del gol.
    Després com no festassa a Canaletes, festassa fins que ens van fotre fora a cops de porra i bolles de goma.
    Si al final guanyen la Champions me fa por i tot el que pugui passar… ja ho vorem.
    Per cert, se me va fer molt curiós que un torneig com la copa del rei (espanyol) la final la jugaren dos equips no-espanyols i no-monarquics. De segur que a Madrid n’hi havia més d’un que es va emprenyar, sobretot quan va veure el Piqué saludant el rei estelada en mà.
    Què li devia passar pel cap al Juanca en el moment de entra a la llotja i veure que tothom el xiula? I en el moment de donar la mà al Piqué amb la estelada? Tenen cap i capacitat de raonar els Borbons? Grans preguntes que mai podrem saber del cert la seva resposta…

  21. Llorenç Escrit el 15 maig 2009 a les 12:05

    Osti Juli Bosch! Tu eres es fatxilla aquell que escopia bilis per es bloc d’en Camps no? Quant de temps que fa que no vaig per allà… Com sempre elogis a franco i que als nacionalistes ens pengin d’algun lloc no? Com es nota que per tu mai passa el temps, encara segueixes en plena dictadura franquista.

  22. Mpons Escrit el 15 maig 2009 a les 13:27

    Visca el Barça, sí senyor!
    .
    Ara bé, si algú et convida a una festa i tu decideixes anar-hi perquè la festa que organitza t’agrada i t’ho passes d’allò més bé, aleshores és com a mínim de mala educació xiular a l’amfitrió, sigui qui sigui.
    .
    I a més estic del tot convençut que al rei li interessa moltíssim més que el xiulin que no que li facin el buit no assistint a la seva festa. Vol dir que tot rutlla com ha de rutllar: millor que se’n parli, encara que se’n parli malament, que no que no se’n parli en absolut…
    .
    Visca el teatre de l’absurd! Visca la farsa, sí! Diversió per al poble, també!
    Guanyar una copa, una lliga i la champions i anar a més de víctimes, no home no!

  23. alonsio quijano Escrit el 16 maig 2009 a les 2:02

    Mare meva quan de tema u¡i que divers!!
    Com que no tenc son i a més esteim a divendres m’he propossat fer al meys un comentari a quasi totes les entrades. Si us plau que ningu es doni per ignorat si no li faig cap! Segurament serà perquè no he sabut que dir… La meva cultura no és tan extensa… Que hi farem.
    com que son n’Alonso Quijano (Don quijote para los amigos) i donat que el meu “escudero” n’ha respost, per cortesia hauré de fer-li qualque acotació als seus comentaris.
    Prrmer paragraf: Aura Luz DUFFÉ MONTALVÁN de l’Instituto de l’Arc- Orange (Francia) i per tant persona no sospitosa de nacionalisme españolista al seu article “Los valores que nos transmiten Don Quijote y
    Sancho Panza” assenyala Don Quijote trasmet Coraje, cortesía. Sancho Panza, valores humanos.
    Així docs la frase on diu que El senyor seu ,Alonso, a la seva patria “perquè si fossiu a la vostra pàtria només treuríeu foc pels queixals de la ràbia i no us molestaríeu en reflexionar sobre els motius. Potser perquè allà ja se’ls imaginen o perquè no els volen saber” encaixa molt poc amb els valors que Aura Luz destaca de D. Quijote i Sancho Panza.D Al p`rincipi del famós llibre de Cervantes se’ns presenta un Sancho de qual es deia que és un incult sense cap finura al l’hora de relacioanr-se. Però cCervantes poc a poc el fa un home de seny que com mostra podem assenyalar ” (…) no seré yo tan descortés ni tan desagradecido, que con quien he comido y he bebido trabe cuestión alguna, por mínima que sea ; cuanto más que estando sin cólera y sin enojo, ¿quién diablos se ha de amañar a reñir a secas ? (II, XIV: 156).
    Així podem deduir que Sancho Panza interioritza poc a poc el principì de la cortesia arrivan a formar part de la seva personalitat.
    Sanç Panxa, la teva entrada es doria qualificar de moltes maneres però no com una entrada cortés. Tal vegada haureis de rellegir El Quijote i agafar la elegancia qamb que l’escrtior fa crítica de la seva societat, i tomant nota dels seus personatge, on les bones formes es perden mai per subrrealista quesigui la situació.
    Peraixò el Quijote és una de les grans obres literàries de la historia.I el seu autor uns dels ,illors escritors de la història, junatament amb Shakespeare i Goethe. Autors magistral que mai haguessin escrit ci¡onetaris amb argumentes tant febles i a la vegada amb tanta violència continguda com els que tu fas a la teva entrada Sanç Panxa.
    A sancho Panza se’l califica com un “mentecato” wen molts escrits però ningú d’ells dubta de la seva sabiduria imnata per saber sobrecviure en condicions adverses.
    Trob que haurien de llegir més el Quijote…si voleu en català trob quie hi ha alguna traducció feta…
    PDPer treure un poc els peus del test no trobau que aquesta parella singular són els primers acrates?

  24. alonsio quijano Escrit el 16 maig 2009 a les 2:12

    Mare meva quan de tema u¡i que diversos!!
    Com que no tenc son i a més esteim a divendres m’he propossat fer al meys un comentari a quasi totes les entrades. Si us plau que ningu es doni per ignorat si no li faig cap! Segurament serà perquè no he sabut que dir… La meva cultura no és tan extensa… Que hi farem.
    com que son n’Alonso Quijano (Don Quijote para los amigos) i donat que el meu “escudero” m’ha respost, per cortesia hauré de fer-li qualque acotació als seus comentaris.
    Prrmer paràgraf: Aura Luz DUFFÉ MONTALVÁN de l’Instituto de l’Arc- Orange (Francia) i per tant persona no sospitosa de nacionalisme españolista al seu article “Los valores que nos transmiten Don Quijote y
    Sancho Panza” assenyala: “Don Quijote trasmite Coraje, cortesía. Sancho Panza, valores humanos”.
    Així docs la frase on diu que El senyor seu ,Alonso, a la seva patria “perquè si fossiu a la vostra pàtria només treuríeu foc pels queixals de la ràbia i no us molestaríeu en reflexionar sobre els motius. Potser perquè allà ja se’ls imaginen o perquè no els volen saber” encaixa molt poc amb els valors que Aura Luz destaca de D. Quijote i Sancho Panza. Al principi del famós llibre de Cervantes se’ns presenta un Sancho del qual es deia que és un incult sense cap finura al l’hora de relacioanr-se. Però Cervantes poc a poc el fa un home de seny que com mostra podem assenyalar ” (…) no seré yo tan descortés ni tan desagradecido, que con quien he comido y he bebido trabe cuestión alguna, por mínima que sea ; cuanto más que estando sin cólera y sin enojo, ¿quién diablos se ha de amañar a reñir a secas ? (II, XIV: 156).
    Així podem deduir que Sancho Panza interioritza poc a poc el principì de la cortesia arrivan a formar part de la seva personalitat.
    Sanç Panxa, la teva entrada es podria qualificar de moltes maneres però no com una entrada cortés. Tal vegada haureis de rellegir El Quijote i agafar la elegància amb que l’escriptor fa crítica de la seva societat, i prencre nota dels seus personatge, on les bones formes no es perden mai per subrrealista o dificultosa que sigui la situació que tots dos vieuen (podem rellegir la famosa escena dels molins de vent)
    Per això el Quijote és una de les grans obres literàries de la historia.I el seu autor uns dels millors escriptors de la història, junatament amb Shakespeare i Goethe. Autors magistrals que mai haguessin escrit comentaris amb argumentes tant febles i a la vegada amb tanta violència continguda com els que tu fas a la teva entrada Sanç Panxa.
    A sancho Panza se’l qualifica com un “mentecato” a molts escrits però ningú d’ells dubta de la seva sabiduria imnata per saber sobreviure en condicions adverses.
    Trob que haurien de llegir més el Quijote…si voleu en català trob que hi ha alguna traducció feta…
    PD Per treure un poc els peus del test no trobau que aquesta parella singular són els primers acrates?

    Segona posdata: havia promés fer més comentaris però el meu cerbell ja tru fum… un altra dia d’insomni, tal vegada.
    Bon cpa des etmana

  25. alonso Quijano Escrit el 16 maig 2009 a les 2:17

    sento molt que hi hagi dos comentaris iguals. Bé molt semblamts.
    Es que la rpimera vegada que l’enviat m’hadonat error i no he comprovat si havia entrat. Horror dues vegades el mateix rotllo. Estic avergoyit. Esper que els càstic sigui exemplar. JeJe
    Salut i bona digestió

  26. Nom Necessari Escrit el 16 maig 2009 a les 9:47

    .
    Què encara hi queden dues entrades més de futbol??
    .
    Uff, açò no serà acabador…

    .

  27. Maite Salord Escrit el 16 maig 2009 a les 11:00

    Nom Necessari, pens exactament com tu: dues entrades més del Barça? No serà acabador! Si guanyam la Lliga, penjaré una segona imatge, perquè ja he dit que ho faria. La copa d’Europa, mereix un capítol a part i serà entrada “currada”. Però em compromet a no fer-ne cap més en molt de temps.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari