Maite Salord

Escriptora

Candidatura a Consell i Parlament

Ahir vam presentar els candidats del PSM a Consell i Parlament. Nel Martí, Josep Carreres i jo mateixa. En el meu cas, no faré cap descobriment si dic que, anar de nombre 1 a la llista del CIM, no formava part de les meves prioritats polítiques. Les persones que em coneixen saben que el meu compromís era, bàsicament, a nivell municipal.

Tanmateix, les circumstàncies han fet que acabàs on he acabat. No negaré que m’ha costat acceptar i que, bona part dels silencis d’aquest bloc durant el darrer mes, es deuen al debat intern que he hagut de mantenir amb mi mateixa. Al final, el suport de la gent i el meu sentit del compromís m’han fet decidir. I, entre els suports, a més del de l’agrupació de Ciutadella, el del Secretariat i el del Consell Polític, voldria destacar el familiar (imprescindible) i el del grup municipal del PSM (també imprescindible per continuar el projecte començat).

Així, la meva voluntat és continuar fent feina per Ciutadella. Fer compatible l’activitat municipal amb la insular. Només en el cas de governar a les dues institucions (notícia política fantàstica!), hauria de concretar el meu nivell d’implicació en la gestió de l’ajuntament de Ciutadella. Mai, però, sense que això impliqui abandonar-lo.

Començ una etapa nova. Amb incertesa i il·lusió. Sé que són moltes les persones que m’estalonen i que, amb en Nel i en Carre, tot serà més fàcil. No vull renunciar a res. I, per la part que us toca, heu de saber que tindreu plaça per estona. Fins i tot, esper que després d’aquest parèntesi reflexiu, amb més força que mai. Ja sabeu què diuen: com més mar, més vela. Gràcies per ser-hi!

19 comentaris a “Candidatura a Consell i Parlament”

 1. Josep-Joan Rosselló Escrit el 13 des. 2010 a les 18:05

  Des de la més cordial divergència política –que tampoc no és tanta–, l’enhorabona per la nominació i molta sort en els resultats. Qualsevol guany de l’esquerra nacional el tindré sempre com a propi, i més encara a una terra com Menorca, que des de la llunyania he après a estimar a través dels amics, les amigues, les lectures, els escriptors (estimat Ponç) i les escriptores… Amb el desig afegit que la vostra tasca política, que ha de ser bona pel país, no ens privi la possibilitat de seguir llegint els vostres papers.

  Pepjoan.

 2. Guillem Benejam Escrit el 13 des. 2010 a les 20:58

  Endavant amb el nou projecte. No oblidis, si em permets el punt de vista d’un lector d’aquesta plaça, els escrits de tanta qualitat de fa aproximadament un any i més. Entenc la vessant política del blog, però estic segur que som molts els que també desitjam més articles com els de fa més estona que ens captiven. Una abraçada!

 3. Menorquit Escrit el 13 des. 2010 a les 21:29

  “Veles e vents han mos desigs complir,
  faent camins dubtosos per la mar…”

 4. xandall Escrit el 13 des. 2010 a les 21:52

  Hola Maite acab de veure la notícia i estic molt content: els dos millors profes que he tingut junts per lluitar per menorca al consell insular i al parlament. Segur que en Nel i tu ho fareu molt bé -a n’en Carre no el conec-. Molts ànims i, encara que aparquis una mica els teus llibres no pasis pena que sempre hi ha temps per tot. Ara t’hauràs d’enfrentar a personatges com en Toni Camps, na Ita o en Tadeo: ¡Quin elenco! del pSOE encara no sabem amb qui t’enfrentaràs perquè només sabem que en Marc Pons hi serà, però dels altres “artistes” no crec que repeixi ningú perque la veritat és que están tots nominats.Uns fenómenos vaja! a veure si Menorca ho comença a veure clar. Molta sort!

 5. Tolo Escrit el 13 des. 2010 a les 22:19

  Maite, et desitjo molta sort i que fer realitat el teu desitg per a una Ciutadella millor es compleixi, anims !!
  Em sembla que la teva decissió és acertada.

 6. Maite Salord Escrit el 13 des. 2010 a les 22:48

  Gràcies a tots! Guillem, rellegiré les entrades de fa un any a veure què deia! De totes maneres, les entrades polítiques són motivades, sobretot, per les circumstàncies. També és cert que estic un poc espessa. A veure si ara recuper la normalitat. Bona nit!

 7. àlex Escrit el 14 des. 2010 a les 1:45

  Endavant ses atxes. Sort i ventura!

 8. Matilde de la Mole Escrit el 14 des. 2010 a les 9:49

  Enhorabona, Maite.
  És una satisfacció que hagis assumit el repte. No serà fàcil però crec que tampoc esperes que ho sigui. Sobre tot et desig molt coratge i força. Ara ja ets una peça de caça major i hauràs de fer front a l’atac dels gurús de la dreta política i mediàtica. Però això no importa. El veritablement important és que el PSM ha sabut donar la talla…coherència, tranquil·litat, treball, esforç, ètica…això és el vostre patrimoni. Siguin quin siguin els resultats electorals, partiu des de bones posicions.
  Simplement heu actuat -per tot i en tot- com el que sou: persones honestes que fan una tasca -amb encerts i erros- en benefici de la ciutadania. Això és el que importa. I si venen mal donades…una rialla. Pensau amb la sentència de Mark Twain: “La rialla és l’arma més eficaç”.
  Bona gent del PSM, l’heu endevinada !!!

 9. Miquel Escrit el 14 des. 2010 a les 11:43

  Crec que és un bon equip pel PSM, però també crec que aquest mateix equip serà el que farà que a Menorca, malaudarament, governi el PP. M’explic, a les darreres eleccions el PSM va treure prou vots per treure un conseller. No sé si ho recordo bé però crec que eren devers uns 3.000 vots. A les properes eleccions amb aquest gran equip supós que treuran molts més vots (tal vegada 4 o 5 mil) però no crec que treguin el segon conseller. Evidentment aquests vots els “provindran” del PSOE que es fotrà una ensopegada que fan història, el que pot fer que és quedin en 5 consellers. 5 1 igual a Majoria Absoluta del PP. Així i tot, tranquils si passa açò evidentment no serà culpa del PSM, sino del PSOE, voltros tan sols intentau guanyar represntació, i tal vegada amb un poc de sort (és molt mal de fer) arribau als dos consellers i conseguiu salvar els mobles a les esquerres. Jo no tenia pensat votar al PSM, però vist les persones que es presenten, m’ho he replantejat, i si no hi ga res de nou tindreu el meu vot.

 10. Jesús Escrit el 14 des. 2010 a les 13:12

  Jo no pensava anar a votar mai més i ara m’hi fareu anar..
  Miquel, hi ha gent que vota al PSOE i mai no votarà el PSM, simplement passen d’anar-hi quan no tenen més ous que votar un política de dretes i els hi fa vergonya, com serà aquesta vegada…

  Maite, tu que hauràs de posar es cotxo quan aneu cap a sa Plaça de sa biosfera dia sí dia també, prepara’t per comprar-ne un de nou que gasti poc però no facis cas de ses xorrades des cotxos elèctrics que el PSOE volia “impulsar”, quant desconeixement!! ¿I quan siguis consellera sí que podrem demanar veure TV3 (tota sa programació) a Menorca?

 11. Joan Escrit el 14 des. 2010 a les 14:16

  Miquel, si el psm fa 5000 vots són 2 consellers segurs, i amb no tants també i estic segur que el psm amb aquest equip els aconseguirà.

 12. Maite Salord Escrit el 14 des. 2010 a les 15:34

  Quantes mostres de suport! Acab de rebre un correu d’un ex-alumne (i també d’en Carre!) que estudia a França i que em diu que farà mans i mànigues perquè el seu vot arribi a Menorca. No tenc paraules per agrair l’estaló que ens donau. De ver.

 13. pau Escrit el 14 des. 2010 a les 16:58

  El camí serà sovint tortuós i desagraït però estic segur que valdrà la pena. Gràcies per acceptar el repte de liderar el projecte menorquinista del segle vint-i-u. Sort i ventura

 14. Jorge Rodríguez Escrit el 14 des. 2010 a les 21:21

  Después de haberse presentado las conclusiones de la Comisión de Investigación de Son Quim, la catástrofe del PSOE puede ser histórica. Si alguno, a pesar de la crisis, a pesar de la mediocridad de Marc Pons, a pesar del paro, del declive turístico, pensaba seguir votando al PSOE, después de descubrir que Marc Pons y Pilar Carbonero han protagonizado un clamoroso caso de trato de favor al todavía diputado autonómico, Josep Carretero, y lo que puede salir de aquí al mes de mayo, seguramente se quedarán en su casa y dirán: “qué los vote su tía Rita”.
  El PSOE puede sacar su pero resultado y no es previsible que el PSM pueda ganar lo que pierda el PSOE.
  De cada vez, se vislumbra una clara mayoría absoluta del PP. No por méritos de su flamante y desconocido candidato, sinó por auto-derribo del PSOE.

 15. Jordi Ramon Escrit el 14 des. 2010 a les 22:05

  Senyor Jorge,

  el que passa és que el PP està molt, molt, molt més brut que el PSOE. I si no miri la darrera llista que va presentar a Ciutadella com ha acabat.

  Però alguns partits tenen uns votants més exigents que d’altres.

  Com ho veu??

 16. Menorquit Escrit el 15 des. 2010 a les 10:34

  El PSM pot treure dos consellers (és difícil, però no tant). Amb 4.000 i poc més els podria tenir. El cartell és bo, atractiu i motivador per un canvi honest i sincer de la política. A Ciutadella, pot repetir perfectament els 4 regidors. I amb optimisme -per què no?-, treure el cinquè.
  .
  Na Maite i en Carre són un cartell novedós al Consell i a més era important la regeneració… i s’ha fet bé.
  .
  Amb tot, siguem prudents. Repetir els mateixos llocs institucionals no ha de ser un mal resultat.
  El PP es pot regenerar una mica, no sé fins on. Però pot rebre càstig de l’electorat també. Crec que molts pocs vots del PSOE vagin al PP, en tot cas les ‘fuites’ del PSOE tombaran cap al PSM. Si el PP perd vots, aquests aniran al UPCM, que pens que incrementarà el nombre de vots.
  .
  Força i coratge per una nova política a Menorca!

 17. Jorge Rodríguez Escrit el 15 des. 2010 a les 23:46

  El problema del PSM es ir, todavía, de la mano del PSOE. El derribo del PSOE también va a arrastrar al PSM. También es verdad que el cartel de Maite Salord no es el mismo que el de Tuni Allés, pero el naufragio del PSOE arrastrará también al PSM que, en el fondo, es copartícipe de la actual situación de crisis económica de Menorca y copartícipe de las “cadufadas” de Carbonero.
  Es verdad que esta legislatura ha sido nefasta para el PP de Ciutadella. Sin embargo, la negligente y diparatada gestión de Carbonero al frente del grupo de amigotes en que ha convertido el equipo de gobierno, ha hecho olvidar a Brondo y sus muchachos. ¿Quien es Brondo? Ya nadie se acuerda de él.
  El PP ha renovado sus cuadros. Presentará en Ciutadella un candidato nuevo y con buenas perspectivas. Y el PSOE, en cambio, presentará a la, posiblemente, peor alcaldesa o alcalde de Ciutadella desde los inicios de la democracia.
  Y lo peor del PSOE es que está sufriendo una grave crisis interna. Carbonero está, cada vez, más cuestionada y muchos militantes ni siquiera la van a votar.
  Y si el PSOE no hace bien sus deberes, la suma entre PSOE y PSM, por mucho que el PSM cumpla con su parte, no bastará para gobernar.
  Yo veo, lo repito, una inminente mayoría absoluta del PP, tanto en Ciutadella como en el Consell insular.

 18. Toni Comas Escrit el 19 des. 2010 a les 22:21

  Ho faràs molt bé Maite!

 19. Marc Escrit el 20 des. 2010 a les 22:37

  Gran equip, grans resultats! Enhorabona i endavant!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari