Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un ple (IX): “Vagi amb compte!”

El ple del Consell Insular de Menorca d’avui ha tingut dues parts ben diferenciades, i no només per la pausa de vint minuts: de l’inici tranquil i àgil en què s’han aprovat diverses propostes per unanimitat -entre elles, una del PSM per millorar l’accés a Sa Vinyeta, a través de la ronda nord-, hem passat a una segona part absolutament tensa i desagradable.

Anem a pams. D’entrada, la resposta, per part del conseller Fernando Villalonga, a una moció del PSM més per Menorca en què demanàvem que es continuàs treballant per consolidar la marca “Artesania de Menorca”, ha rebut una resposta cínica i totalment fora de lloc. La moció era conseqüència d’una interpel·lació feta en el plenari del mes passat. Una interpel·lació que, segons el conseller, jo havia “copiat” (una mestra sap què vol dir açò, m’ha dit) d’un registre d’entrada d’una associació d’artesans, el qual no cal dir que no he vist mai.

Començàvem bé! Tanmateix, el pitjor encara havia d’arribar: com que no li he demanat res que suposàs despesa (la gran excusa de sempre!), ha qualificat la meva proposta de pobra. Resulta, però, que li demanava FEINA, que es posàs les piles d’una vegada per agilitzar la gestió de les Cartes d’Artesans; per dur a terme una vinculació efectiva entre les conselleries de Turisme, Economia i Cultura; per cercar fons europeus per promoció, etc, etc. Hi ha votat en contra perquè ha afirmat que “ja ho fa”(!?) i m’he permès d’enviar-lo a les “proves de setembre” perquè, evidentment, s’ha d’esforçar molt més si vol aprovar l’examen de conseller. Açò, una mestra, també ho sap.

I, finalment, ha arribat el torn de preguntes al conseller Huguet sobre la contractació de l’assessor del PTI. Una contractació irregular, per incompatible; fora de lloc, per anar en contra de l’austeritat; i poc oportuna, pel fet de ser un imputat, tot i respectar sempre la pressumpció d’innocència. M’ha acusat d’atemptar contra els drets constitucionals del contractat, d’haver anat a la premsa i, fins i tot, s’ha qüestionat si jo som compatible per fer de professora i política!

Ara bé, el pitjor: “vagi en compte, senyora Salord, vaig amb compte!” Resposta de la senyora Salord: no accept amenaces i continuaré fent la feina d’oposició, rigorosa i constant, que he fet fins ara; demanaré còpia de tots els documents que consideri oportuns i en faré l’ús que em doni la gana, encara que a vostè no li agradi.”

Entre pregunta i pregunta, hi ha tornat a haver protesta ciutadana: “PTI = CITUR?” i “HUGUET DIMISSIÖ”. L’afectat ha demanat que els serveis de seguretat del CIM identificassin les persones que s’han manifestat a la sala de plens, cosa que em sembla que no és legal.  I, després d’unes quantes preguntes més, s’ha aixecat la sessió i jo m’he aixecat de la cadira com si hagués recorregut tot el camí de cavalls al galop!

En fi. Demà, a les 8, a veure els meus estimats alumnes. Adolescents inquiets. Infinitament més respectuosos i amables que altres que duen americana i corbata. C’est la vie!

3 comentaris a “Crònica d’un ple (IX): “Vagi amb compte!””

 1. ricard Escrit el 28 maig 2012 a les 20:51

  N’hem de prendre nota de l’actitud del conseller a qui ningú representa perquè ningú l’ha votat i dintre de anys,pensem que no és massa probable que li tornem a veure,perquè no estem davant del Barça que va guanyar tots els campionats i més d’una temporada.
  Sembla que aquest -no representant- en algunes coses tingui més connexió amb l’engominat que els altres altrament no s’entenen algunes actituds que agafa.

 2. Menorquit Escrit el 30 maig 2012 a les 0:15

  Bon senyal, Maite, si el Sr. Huguet (conseller-ca de bous que no li fan cas ni els seus) agasfa aquestes actituds. Vol dir que fas bé la teva feina. Bona resposta la teva, per senzilla i entendora: “no accept amenaces i continuaré fent la feina d’oposició, rigorosa i constant…” Sense més embuts: clar i català!

 3. Fina Salord Escrit el 30 maig 2012 a les 8:10

  Endavant, Maite, per la teva veu i la teva feina dignes i responsables. Sort que et tenim, de ver!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari