Maite Salord

Escriptora

Estiu 23

 

Encara que hi faltin unes setmanes perquè l’estiu astronòmic s’acabi, el meu estiu ho fa sempre amb el retorn a les aules i amb la partida dels fills a Barcelona.  També enguany, malgrat haver viscut un juliol i un agost tan diferents a tots els altres. Un estiu que, per primera vegada, no ha passat com un alè. La intensitat de cada hora ha allargat el temps i ha confitat les paraules, els gestos, les emocions. La vida ens posa a prova sempre i el patiment no sap d’estacions. Acompanyar la malaltia de qui més estimes és un exercici complex en què transites per tots els estat de l’ànima. I no pots renunciar a cap perquè tots són teus i tots són necessaris.

Ha arribat el setembre. El temps avança sempre, malgrat les percepcions. I prest arribarà el fred i, sense saber com, un dia els carrers s’ompliran de llums i de música. I arribarà el moment en què aquest estiu etern es transformarà en un record que durem per sempre fixat a la memòria. L’estiu del 23. L’estiu en què vam confirmar tot el que ja sabíem. Que hi ha coses importants i coses que, malgrat que hi dediquem massa temps, no ho són gens. Que la vida té, també, una cara fosca. Una cara que fa, però, que l’altra sigui encara més lluminosa. I, sobretot, l’estiu en què hem tocat amb tots els sentits que els camins difícils no ho són tant si els fas acompanyat de la gent que t’estima. I que, de gent que t’estima, n’hi ha molta.

4 comentaris a “Estiu 23”

 1. Nom Necessari Escrit el 03 set. 2023 a les 20:34

  Gràcies per compartir, per compartir encara que sigui amb paraules de sentiment dolorós, de força, d’aquesta força que tantes vegades em de menester tots en aquest mon i en aquesta vida que tant voldríem “color de rosa” i en la que a vegades ens adonem que té també tants caires foscos, tantes cendres que ens mostren els seus alens.
  Força per tu Maite.

 2. Maite Salord Escrit el 23 set. 2023 a les 9:12

  Moltes gràcies, Andreu.

 3. Nom Necessari Escrit el 23 set. 2023 a les 18:23

  Ara sí que ho ha estat “necessari” el nom? … No passa res. Gràcies a tu.

 4. Maite Salord Escrit el 04 nov. 2023 a les 17:10

  Ha estat sense voler!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari