Maite Salord

Escriptora

Clot i bony (V). Volare, cantare…

Estimats votants, o no, del PSM Més per Menorca, deixaré els meus llibres “energètics” (els propis i els aliens) per uns instants i dedicaré cinc minutets (potser no aprov la comprensió lectora però, com diu el meu company Pepe Mascaró,  som “ligera de pluma”), a contestar el que es diu avui a la prestigiosa secció “Pont i Cova” del diari “Menorca”, l’àlter ego de la qual és aquest modest “Clot i bony”.

Fa tot just una setmana, el “Pont i Cova” dedicava una pàgina a (des)informar sobre la meva suposada renúncia a la política: deia que no em presentaré a les eleccions del 2015 i que Nel Martí encapçalarà la llista del Consell.  Avui, diu que no el vaig entendre bé (em suspèn en comprensió lectora) i que només deia que jo no em presentaré al Consell però que sí que ho puc fer al Parlament. O sigui que en Nel i jo ens canviaríem els papers: aquest bon home de cada vegada ho enreda més!

Anem a pams.

1- Segons l’Editor del Menorca, ser consellera sense dedicació, combinat amb la feina de docent a jornada completa, amb tres fills, és més lleuger que ser diputat amb dedicació exclusiva. Per tant, envia en Nel (per motius familiars: els mateixos que els meus!) al Consell i jo -que segons ell estic molt cansada- al Parlament -que és més pesat per això d’anar i venir-. No entenc res, certament.

2- El senyor Pons Fraga obvia un fet importantíssim que hauria de saber perquè no me n’he amagat mai: no m’agraden els avions! Per tant, ja es pot imaginar quin gustàs seria anar i venir de Menorca a Mallorca, un parell de vegades cada setmana, amb aquelles tramuntanades tan nostrades…

3- Veig que la capacitat del senyor Pons Fraga de fer el ridícul és infinita: el juliol del 2010, a pocs mesos de les eleccions, anunciava, al Pont i Cova, que Nel Martí s’havia  “retirat” per “raons personals” (el maig del 2011, encapçalava la candidatura del PSM Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears) i que “la candidatura al Parlament l’encapçalaria una dona”!

4- Quan diu que al PSM “s’espera una major dedicació i iniciativa de qui va ser triada coordinadora” fa un any, aquí, en part, li he de donar la raó: desconeixia que el partit hagués obert el procés electoral. Ja ho veu, quines coses. Però sigui comprensiu: som mare de tres fills, professora, tutora, cap de departament, coordinadora d’un grup de lectura, membre de l’IME, lectora, escriptora, consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca, a més, esclar, de cuidar i estimar el meu home i el moix.

5- Torna a repetir que no “optaré a la reelecció” i, torn a repetir, gràcies per informar-me perquè no en sabia res.

Finalment, no puc acabar sense dedicar un agraïment molt sincer al senyor Pons Fraga: aquests darrers dies, després que vostè em jubilàs de la política, he rebut més mostres de suport de les que mai no m’hauria imaginat. I de persones que mai no m’hauria imaginat! Continuï així.

6 comentaris a “Clot i bony (V). Volare, cantare…”

 1. ricard Escrit el 08 des. 2013 a les 14:32

  Parafrassejant als del Dagoll-Dagom: “No us pensessiu mai que lo seu sigui vocacional…”

 2. Maite Salord Escrit el 08 des. 2013 a les 16:50

  Tens tota la raó, Ricard. M’agrada que citis Dagoll-Dagom: pur teatre!

 3. xandall Escrit el 09 des. 2013 a les 11:00

  Aiii Maite Salord, què no saps que avui en dia hi ha biodramines pel mareig i tot tipus de remeis naturals que et deixen “estomuada” perquè no pateixis dins l’avió. D’aquesta manera quan arribis al Parlament seguiràs sota els efectes de les dormideres i ho veuras tot d’un altre color; estic ben segur que els diputats menoprquins del PP se’n prenen perquè sembla que estan ben adormidets quan arriben a Palma. Només s’aixequen per anar a miccionar o per aplaudir a na Cabrir (aquesta deu anar de Red Bulls i no d’adormideres).
  Pel que es veu la honorable esposa de l’editor del Menorca e sdeu seure al costat d’en Nel Martí a l’avió i es deuen confesar secrets. Clar que amb l’efecte de les adormideres un deu dir una cosa i l’altra en deu entendre una altra. tanmateix els polítics estan condemnats a entendre’s o condemnats a viatjar junts…què deu ser pitjor?

 4. Davjo Escrit el 09 des. 2013 a les 11:20

  Ara feia molt de temps que no deixava cap comentari en el blog però els dos darrers Pont i Cova del diari m’han animat a dir-hi la meva. Em sembla, Maite, que n’hi ha que encara no han paït la renovació que va ser capaç de fer el PSM el 2011. Va ser tot un encert que na Tuni i n’Eduard, després de la feina que van fer, us deixassin pas a en Nel i tu. Sou un gran equip i esper que encara contineu els pròxims quatre anys. És el que pens com a simpatitzant i així t’ho he volgut dir.

 5. periodisme de segona Escrit el 09 des. 2013 a les 12:23

  És molt fort com s’inventa la pel·lícula segons li convé aquest senyor. El que no entenc és com la societat menorquina permet aquest tipus de periodisme a l’Illa, doncs no és el primer cop que aquest senyor ‘vola’ amb els articles que escriu. I ja no en parlem de la línia editorial d’aquest ‘nou’ diari Menorca… M’agradaria saber quants periodistes professionals de veritat hi resten al diari. Per sort tenim l’Ara Balears.
  Ànims i endavant Maite.

 6. capitanito llumeta Escrit el 14 des. 2013 a les 0:38

  ¡Animo Maite!, ya veras como poco ha poco vas ha remontar y la “Maites place” volverá ha ser un referente en los blogs de autobombo…..Solo tienes que tener en cuenta que este bache no es mas que el resultado del cansancio de tus incondicionales, que se han tomado un respiro para volver con mas fuerza (si cabe) a practicar la adulación hacia quien presume de sus carencias.
  Esa humildad a la que te entregas desde lo mas hondo del cinismo, tiene que ser recompensada de alguna manera.
  Por lo menos, si no vuelven los habituales, sea porque no se creen tus retailas, sea porque una mentira tiene una vida mas o menos corta o porque les disgusta tu prepotencia, eso no impide que sangre fresca he inocente vean en tus textos o ajenos (a los que acudes con frecuencia) una luz al final de este asqueroso túnel en el que este gobierno fascista nos tiene metidos, atados de pies y manos.
  Lo dicho mi querida Maite, animo que si lo hiciste una vez, es señal de que tienes habilidad para ello y no debes desfallecer porque hay mucha gente nueva que no te conoce bien y seguramente disfrutaran con tus salidas tan saladas como convincentes para los que todavia no son capaces de discernir o diferenciar un discurso sincero de los que sueles colgar en tu blog.
  Junto a mis mejores deseos te mando un cordial saludo de tu amigo Capitanito.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari