Maite Salord

Escriptora

Servir la democràcia

El passat divendres, el Consell Insular de Menorca i  l’Ajuntament de Ciutadella van convocar els plens respectius per aprovar els plans d’ajust derivats del Decret-Llei 4/2012 de 24 de febrer. Davant la possibilitat que els horaris poguessin coincidir, i, atenent la meva doble condició de regidora i consellera, la portaveu del PSM més per Menorca a l’ajuntament de Ciutadella va advertir del fet l’equip del govern del PP. La seva resposta va ser que no hi havia cap problema perquè l’ajuntament convocaria el ple en horari de capvespre. Fins aquí, tot correcte.

Tanmateix, i sense previ avís, el ple de l’ajuntament de Ciutadella es va convocar només mitja hora després del ple del Consell Insular de Menorca (l’un, a les 13,00h; l’altre, a les 13,30h), fet que m’impedia poder exercir les meves responsabilitats en els dos llocs, com he vingut fent fins ara. Així, l’equip de govern de l’ajuntament de Ciutadella va avançar el ple sense cap tipus de justificació. És més: la documentació a aprovar va arribar als portaveus només 50 minuts abans de començar la sessió! Resulta evident, per tant, que hauria estat més lògic retardar unes hores l’inici del ple per poder tenir la informació en un termini de temps raonable i per poder permetre, també, que jo pogués assistir als dos plens.

El pitjor de tot, però, va ser escoltar, dins el Saló Gòtic de l’ajuntament de Ciutadella, com el portaveu del PP, el senyor Ramon Sampol, davant les queixes del PSM més Menorca per aquesta actuació antidemocràtica sense precedents, es justificava dient: “Aquesta és la servitud que ha de pagar la senyora Maite Salord per haver anat a dues llistes”. He de confessar que mai, mai en la meva vida política m’he sentit tan humiliada. Tan dolguda per unes paraules indignes que pens que no em meresc perquè sempre he intentat fer la meva feina amb responsabilitat i dedicació. Perquè l’única servitud que em reconec és contribuir a la dignificació d’un sistema demòcratic en el qual crec profundament. Em sembla que no tothom pot dir el mateix.

Creuen vostès que el señor Tadeo –president del Consell i parlamentari– convocaria un ple coincidint amb una sessió parlamentària? O que ho farien el senyor Monerris i la senyora Sugranyes, que compaginen alcaldia i Parlament? O que l’alcaldessa de Maó convocaria un ple que impedís assistir-hi al senyor Gornés i al senyor Sanz, conseller del Govern Balear i parlamentari, respectivament, i també regidors de l’ajuntament de Maó? Esclar que no! Només la senyora Maite Salord ha de pagar la servitud d’haver tingut l’atreviment d’anar a dues llistes. Ells, els del PP, de cap manera. Per favor.

A la vista d’aquests fets, no puc evitar demanar-me: què pretenia l’equip de govern de l’ajuntament de Ciutadella? No devia pensar que jo, forçada a haver de triar, assistiria al ple del Consell –on som l’única representant del PSM més per Menorca– i, així, al Saló Gòtic, es produiria un empat a 10 vots, que el vot de qualitat de l’alcalde tombaria del cantó del PP? Sincerament, només el fet de plantejar-me aquesta possibilitat m’esfereeix. Aquest és el concepte de democracia que té el PP? Aquest és el respecte que tenen a les persones que formam part de l’oposició? Quina vergonya i quina pena!

El resultat de tot plegat és que l’equip de govern de l’ajuntament de Ciutadella va perdre la votació i que jo no vaig poder assistir al ple del Consell. I va perdre la votació perquè no va ser capaç de consensuar el pla d’ajust amb l’oposició (des del PSM més per Menorca teníem la intenció, per poc que se’ns hagués escoltat, de fer un vot d’abstenció) i jo no vaig poder assistir al ple del Consell per la seva actitud d’absolut menyspreu a la meva feina i a la meva persona. On són les paraules, tantes vegades repetides per l’alcalde, de consens, de treballar conjuntament amb l’oposició? Si no ho record malament, va dir, en el discurs de sant Antoni, que, abans de no oferir la mà a l’oposició, “se la tallaria” (sic). Quines rialles em fa recordar-ho!

Divendres dia 30 de març, dins el Saló Gòtic de l’ajuntament de Ciutadella, el PP va crear un precedent lamentable. Un precedent que, personalment, veig com una amenaça clara al lliure exercici de les meves funcions, com a regidora i com a consellera. Una amenaça clara al meu compromís amb els electors. N’he pres bona nota i, evidentment, actuaré en conseqüència i responsabilitat.

5 comentaris a “Servir la democràcia”

 1. D Escrit el 31 març 2012 a les 15:30

  He llegit la nota avui matí als diaris, i ara també l’entrada del teu bloc. Entenc tot el que dius i ho compartesc. El mal de tot plegat, però, és que seguiré sense cobrar tot allò que se’m deu des de fa molts de mesos. I quatre persones, a banda de jo mateix, depenen que els pugui pagar el sou. I entre ajuntaments, Consell i altres institucions, tots sense pagar el que deuen, a les petites empreses ja no ens resten gaires esperances de cara al futur. És molt decepcionant veure que els nostres representants (uns activament i d’altres perquè, tal vegada, no poden evitar-ho) llencen el nostre futur al poal dels fems i desprès, a més a més, el trepitgen.
  Salut i força pel que encara ens queda…

 2. dani prats Escrit el 31 març 2012 a les 15:32

  En primer lloc vull dir que sempre defens a Ciutadella. Es el meu poble. Sempre he pensat que els polítics lluiten han de lluitar per Ciutadella.Avui dematí he estat ajudant a L´AECC per replegar diners per el càncer de Colon,i…………..la meva sorpresa ha estat que abans de montar el “xiringuito” m´han comentat que en el diari d´avui sortia publicat que no hi hagut concens per el pla d´ajust. He quedat aturdit. I entre tots ens hem fet la mateixa pregunta: ” Quan hi haurà concens real a Ciutadella, quan l´esquerra diu blanc, la dreta diu negre i si la detra diu blanc l´esquerra negre” Sempre els polítics de Ciutadella es volen possar una medalla. A tots us dic que teniu que pensar més per Ciutadella. Ahh! Ciutadella sortirà perdent.

 3. Maite Salord Escrit el 31 març 2012 a les 17:11

  En primer lloc, vull dir a D que els proveïdors cobraran igual, exactament igual. Només que l’ajuntament perdrà liquiditat perquè l’Estat ho descomptarà de la transferència de tributs que ens fa cada any, durant 10. Per tant, pots estar ben tranquil que el banc pagarà ben igual les factures pendents.
  A Dani Prats: hi haurà consens quan el PP demostri que en vol. Dilluns, es va dir als portaveus que l’oposició podia fer aportacions al pla d’ajust. Dimarts fosquet, un grup de persones del PSM van fer feina durant unes quantes hores per poder presentar aportacions. Si el PP hagués demostrat una mínima voluntat d’escoltar-nos, amb la nostra abstenció, el pla s’hauria aprovat. Ara, quan dimecres van tornar a reunir els portaveus, la sorpresa va ser veure com no feien cap cas dels nostres suggeriments i que liquidaven tots els punts amb un “açò ja està decidit”. Ets pots imaginar com va quedar la nostra portaveu. I, evidentment, només hi vam poder votar en contra.
  D’altra banda, em sorprèn, i molt, que el PP, que governa en minoria, en cap moment, CAP, es preocupàs de demanar als partits de l’oposició quin seria el sentit del seu vot. Potser esperaven que jo no hi fos?Ara bé, esperassin el que esperassin, han demostrat ser un equip de govern sense cap capacitat de diàleg i absolutament incompetent: no es tractava d’una proposta més, d’aquella que la pots retirar si no hi ha acord i dur-la al pròxim ple. Era una proposta que tenia un termini marcat per l’Estat! Per tant, el que ha de fer l’alcalde és deixar-se d’històries de mocions de confiança i començar a governar, de ver, amb fets i no paraules, des del consens. Només açò.

 4. Joan Escrit el 31 març 2012 a les 18:48

  El portaveu del PP al Consell de Menorca, el Sr. Seguí, va compaginar durant 8 anys el càrrec de senador a Madrid (que està a 1000 quilómetros de Menorca) i el de conseller al CIMe i mai no va tenir cap problema. Ara el PP et posarà totes les través perquè no puguis compaginar el càrrec de consellera i el de regidora a Ciutadella sembla que les fas nosa o por.

 5. D Escrit el 31 març 2012 a les 19:09

  Maite, açò que dius, com a proveïdor, em tranquil.litza una mica. Com a ciutadà, no tant. El que expliques, Maite, com ben bé dius, és esfereïdor. L’actitut d’aquest equip de govern em comenen a recordar massa a les actituds de l’equipatge Brondo,Casasnovas & Company. I si és així, esteim ben enganxats, con les mosques a la mel.

  Merci per l’aclariment pel que fa als pagaments.
  Salut.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari