Maite Salord

Escriptora

Cera, ble, foc i aire per la solidaritat

Novalis va dir que la flama d’una espelma conté totes les forces de la naturalesa: la cera, el ble, el foc i l’aire. La flama, però, és única. És l’ànima de l’individu que apunta cap al cel. En la suma de les flames hi ha, així, tota la força capaç de capgirar el món. I aquest dissabte, dia 22 de setembre, als Quarters des Mercadal, el Fons Menorquí de Cooperació ens brinda l’oportunitat de demostrar que Menorca creu en un món més just i més solidari. Que Menorca lluita contra les dificultats més properes sense oblidar mai, tanmateix, els pobles més desfavorits.

Estam al costat de la pobresa perquè no volem escoltar els discursos de l’egoisme. Paraules buides, massa fàcils, que no poden amagar els milers de persones que pateixen arreu del planeta. Persones que, és cert, estan enfora. Però la distància no és mai l’espai que ens separa. La distància és, només, voluntat. I Menorca vol aquestes persones molt a prop. El seu patiment és el nostre. Ha de ser el nostre.  La flama del Fons Menorquí de Cooperació crema des del cor de l’illa perquè no ho oblidem mai.

Per tot això, jo també encendré la meva espelma el proper dia 22 de setembre als Quarters de Mercadal a l’acte del Fons.

Un comentari a “Cera, ble, foc i aire per la solidaritat”

  1. Núria Escrit el 21 set. 2012 a les 9:23

    Aquesta diada organitzada pel Fons Menorquí de Solidaritat sota el títol, En moments de dificultat solidaritat, començarà dissabte a les 17’30, com molt bé dius als Quarters de Mercadal. On, a banda del muntatge amb les espelmes de tots, trobarem actuacions de clown, tallers infantils, un mercat d’intercanvi de roba, actuacions musicals, paradetes d’ONG…

    Es tracta d’una jornada espcial on TOTS hi estem convidats!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari