Maite Salord

Escriptora

El PP i la disciplina urbanística en rústic a Menorca

Dilluns, vaig registrar dos escrits al Consell Insular de Menorca, redactats per un advocat, en què, per enèsima vegada, demanava poder veure un expedient de disciplina urbanística que tramita el Consorci de Disciplina en Rústic. Avui, la Consellera Vidal diu que m’ho permetrà -perquè ella és molt transparent- però que no entén que, en el primer escrit que li faig, amenaci de dur el tema als jutjats.

Com que som una persona amable i de paciència infinita (com podreu comprovar), faré el possible perquè entengui la meva postura:

1- Que jo sàpiga, l’equip de govern del Consell de Menorca continua essent del PP: ha canviat, només, la persona que gestiona Ordenació del Territori i, per tant, el que compta és que, fa  un any, davant la inactivitat del Consorci de Disciplina en Rústic, vaig haver de demanar, formalment, que es dugués a terme una inspecció en una finca on suposadament es feien obre il·legals i que, des d’aquell moment, he intentat -per terra, mar i aire!- poder tenir accés a l’expedient que, en teoria, es va obrir arran de la meva demanada, cosa que se m’ha negat sempre: segons el PP, no hi tenc accés ni com a denunciant ni com a consellera a l’oposició.

2- El mes de novembre -moment en què es va produir el relleu a la conselleria d’Ordenació del Territori- vaig registrar un escrit llarg i detallat adreçat al President Tadeo en què li exposava les traves que m’havia trobat fins llavors per accedir a la informació i li recordava que qui presidia el Consorci ho feia per delegació seva. O sigui que li recordava la seva responsabilitat i que d’ell depenia que em deixassin veure els documents. La seva resposta, dins el termini corresponen de 30 dies, amb registre de sortida 18812, de dia 9 de desembre,  diu, literalment, que la meva petició  “serà tramesa a la nova consellera d’Ordenació del Territori, i Presidenta del Consorci de Disciplina Urbanística, Sra Marta Vidal.”

3- Per tant, és fals que els documents que vaig registrar dilluns siguin els primers que li arriben a la consellera sobre el tema. És més, després del Ple de pressuposts del desembre li vaig demanar, durant una conversa informal, quan em pensava contestar i em va dir que prest però que tampoc veia clar que me’ls pogués deixar mirar. Vaig esperar els 30 dies que marca el Reglament del Consell i, en no rebre resposta, vam decidir posar el tema en mans d’un advocat.

4- El diari Menorca alaba avui l’actitud de la consellera perquè ha dit que em mostrarà els documents… tot i que no té l’obligació de fer-ho! Per favor! Si encara li hauré de donar les gràcies… El Consell és membre del Consorci i jo, com a consellera a l’oposició, tenc dret a veure tots els documents que es remeten al Consell. Perquè, si no fos així, i el PP decidís fer Consorcis per gestionar totes les seves competències, què faria l’oposició? No podríem fer res!

La meva obligació -i diria que la de tots els polítics- és vetlar perquè tots els ciutadans siguin tractats per igual. No tenc gens clar que el PP ho hagi fet i, per això, vull veure l’expedient de les obres que vaig demanar que s’inspeccionassin. L’únic que faig és defensar el compliment de la legalitat. Res més. I ho continuaré fent passi el que passi. La pregunta és: ho fa, el PP?

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari