Maite Salord

Escriptora

Bogeria

Acab d’enviar, a través d’Amnistia Internacional, un missatge al dictador Gaddafi en el qual condemn totalment la repressió que està duent a terme contra la població líbia i li exigesc que acabi amb la matança de persones innocents que clamen per la llibertat. La població és atacada per les forces de seguretat amb armament letal, fins i tot, des de l’aire, omplint la terra de cadàvers, amb absoluta impunitat.

Ahir, 23 de febrer, llegir les declaracions d’aquest il·luminat a la premsa escarrufava: moriré a la meva terra com un màrtir, va dir. Veure’l fotografiat, tot somrient, al costat dels tres darrers presidents de l’estat espanyol, resultava patètic. Però és el petroli, estúpida, em vaig dir.  Repsol va ser, cap als anys setanta,  la primera empresa espanyola que va arribar a Líbia i, avui, com va escriure Joan Rusiñol al diari ‘”Ara”, el nostre país té una alta dependència energètica de Trípoli.

Sé que parlar de drets humans a un subjecte com Gaddafi és batre ferro fred però no m’ho he pensat un moment quan Amnistia m’ho ha proposat:  és l’única forma que tenc d’expressar l’oi que em produeix veure com persones  egòlatres fins a la malaltia es creuen amb el dret a decidir sobre la vida dels altres. Una autèntica bogeria.

22 comentaris a “Bogeria”

 1. Jorge Rodríguez Escrit el 24 febr. 2011 a les 23:08

  Ya, ya, Maite… ¿Y que decías cuando en 1986 el presidente de EEUU, Ronald Reagan, (el mejor valorado de toda la historia de USA) bombardeó Trípoli, intentando su derrocamiento?
  Porque a este tipo de personajes o los echas a balazos o no se van, y así, gracias a una actitud tibia de muchos dirigentes y tuya también, este personaje ha seguido sojuzgando a su pueblo y enriqueciéndose a costa de su país.
  Lo mismo que con Saddam Husein en Irak. Si no hubiese habido los cojones que tuvieron Busch, Blair y Aznar, todavía estaría masacrando a su pueblo.
  Maite, tu discurso es pura hipocresía…

 2. Joan Escrit el 24 febr. 2011 a les 23:35

  Como puedes decir eso?……Eres de los que lo arreglan todo a balazos y por cojones?…..Lo que me preocupa a mi,amigo Rodriguez,es que los que arreglan o quieren arreglar las cosas por la fuerza Belica no mandan a sus hijos a los Balcanes o a Irak,los dejan en sus “jaulas” de oro entre algodones y “tatas” y que vayan los demas a combatir. No veras nunca en las listas de los combatientes ningun Bush,ni un Blair,ni un Aznar, Pero Rodriguez,Martinez o Sanchez habra unos cuantos. Esto es hipocresia. O que tengan en las comisiones de Derechos Humanos a un ASESINO como Yosu Ternera. Esto es hipocresia. O prohibir los toros en Catalunya y marcharse a las dos horas de caceria.Esto es hipocresia

 3. Jorge Rodríguez Escrit el 24 febr. 2011 a les 23:46

  Lo repito, con estos personajes no vale la diplomacia. No vale la Alianza de Civillizaciones. Este tipo de fantoches sólo entienden la fuerza bruta.
  Y por culpa de mentalidades como la vuestra estamos manteniendo dictaduras cruelísimas, como Cuba y la de todos los países árabes. Pero claro, como tienen petróleo, como hay empresas españolas trabajando allí, etc. pues el pueblo llano que se joda.
  Y todo lo que me has dicho es hipocresía. Sí. Pero también lo es el lamentarse de lo que está pasando y criticar también a quienes en su momento quisieron restaurar el orden.
  Lo digo de nuevo. Con esta gente sólo sirve la mano dura. Y hasta que esto no se os meta en la cabeza, estaremos lamentando todo lo que está pasando.

 4. eugenia Escrit el 25 febr. 2011 a les 0:23

  Quins collons! en Bush, en Tony Blair i l’Aznar, tractant d’alliberar als iraquís!
  Em deu fallar la memòria, però l’Ansar deia, que n’hi havien armes de destrucció + iva.
  Altra vegada en JR fa la seva indiscutible lectura dels fets.
  Jo també he firmat a AI.
  Salut i memòria.

 5. Jorge Rodríguez Escrit el 25 febr. 2011 a les 0:47

  Sí, sí, Eugenia, y también firmaste en contra de Reagan cuando bombardeó Trípoli. Menudos hipócritas sois.
  Y lo de las armas de destrucción masiva es una cuestión secundaria en la guerra contra Irak. Se trataba de eliminar un régimen que estaba masacrando a su población y que acogía e instruía el terrorismo islámico.
  Pero claro, los mismos que os quejais si se intenta eliminar al dictador, después os quejais también si el dictador aplasta a sus ciudadanos. Ni comeis, ni dejais comer. Esto es hipocresía. Lo vistais como lo vistais.
  Porque, aparte de lamentarse, ¿que hay que hacer con Gadafi?

 6. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 0:51

  En el món de la serpota bífida, les coses es fan per collons. I deu voler fer evident que a un feixista només el podran treure accions i polítiques feixistes. Bush, Blair i Aznar van tenir molts collons amb el tema d’Iraq, però deuen ser igualment hipòcrites perquè l’excusa a la invasió va ser per tenir clar que a l’Íraq hi havia amagades armes químiques, de destrucció massiva, quan no les van trobar, però ja que hi érem… El 90% de la població de l’Estat espanyol va rebutjar l’atac a l’Íraq… una dada, simplement, però allò es va fer per collons!
  .
  Hem de tenir clar que s’han de condemnar els règims dictatorials, tots. Però també les accions armades sense sentit i amb finalitats interessades per damunt dels drets humans, com van fer els tres ‘mosqueters’ de les Azores.
  .
  Cal recordar a la serpota bífida (no ser si encara deu estar clonat!) la política agressiva dels EEUU… des de sempre (des de finals del segle XVIII).
  .
  Ho necessita per reivindicar-se en el món: Vietnam, Iran, Iraq, Líbia (1986) etc, etc. països amb dictadors arabs o comunistes. Però mai ha anat a enderrocar dictadures militars-dretanes: Espanya, Itàlia, Xile, Argentina, el Marroc… La llista d’intervencions militars a molts països del món és llarguíssima (la tenc).
  .
  Però, en els darrers 50 anys, té dues excepcions de no envair estats comunistes: Cuba i Xina. Per què? Va envair el 1961 la Badia de Cochinos, però des de llavors (just havia arribat Fidel Castro al poder -1959-), res de res. Potser tindria el foc massa prop de casa? I la Xina? Clar, allà són molts!
  .
  Estar molt bé que vagi a Iraq, Afganistan, Líbia… a imposar les democràcies (ooohhh! que polit!) però potser s’olvida el suport dels EEUU al cop d’Estat de Augusto Pinochet a Xile el 1973; a la col•laboració amb l’Espanya de Franco, amb la instal•lació de bases militars; al silenci i permissivitat davant el cop d’Estat del General Vídela a l’Argentina, amb la detenció d’Isabel Perón el març de 1976… i els desapareguts que generar las Madres de Mayo.
  .
  Ja ho veis, que les coses per collons tenen un sentit en la història de la Humanitat. Tal vegada, la serpota bífida no deu saber que George W. Bush, ha acceptat recentment, que va permetre tortures en els seus darrers moments com a president. Diu la serpota bífida: “Si no hubiese habido los cojones que tuvieron Busch, Blair y Aznar, todavía estaría masacrando a su pueblo (Iraq)”. I on eren els gran i ben valorats presidents dels EEUU quan les dictadures argentines, xilenes i espanyoles masacraven llurs poblacions?
  .
  No venguis a parlar d’hipocrèsia, serporta bífida, que no en tens ni punyetera idea. Hipócrita és el que fas tu aquí. Mira, si no, un altre cop (ja ho vaig dir): just na Maite treu un tema (que per cert hi hauria d’haver clara unanimitat), surts com una perversa i asquerosa serp per desprestigiar l’autora (és igual el que escrigui) per dir-li, a les primeres de canvi i de forma gratuïta, hipòcrita. I dius que no li vols cap mal? Què no vols destruir? Que només opines?
  .
  Amb la condescedència de l’autora a la teva “llibertat d’expressió”, aconsegueixes (açò sí) avorrir la Plaça i foragitar a qui sí té la intenció d’opinar lliurement, sense menysprear, ni macar al respecte, cosa que no deixes de fer tu, serpota bífida, (sí, sí, jo no te’n tenc cap de respecte, així de clar) cada vegada que na Maite escriu o deixa un comentari.

 7. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:02

  jajajajajajajajajajajja
  .
  “Y lo de las armas de destrucción masiva es una cuestión secundaria en la guerra contra Irak…” I açò que és si no és hipocresia?
  .
  A més a més de què t’arrosegues pel terra, la memòria no et dura ni 10 minuts. Tanamteix, per a què la necessites. Clar, la teva missió és atacar l’autora i cremar la plaça. Aquestes deuen ser les ordres de titella-comissari polític que et comuniquen des del carrer Gustavo Mas.

 8. Jorge Rodríguez Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:02

  Mira Mosquito, no seré yo quien defienda a EEUU. Porque gran parte de tu discurso es correcto y demuestra a las claras el doble discurso de los norteamericanos.
  Pero yo sigo preguntando lo mismo. ¿Qué hacemos con Gadafi? Vamos a hablar con él, organizamos una sesión de terapia de grupo…
  Por otra parte, lo que no puedo entender es que mis opiniones te las tomes tan a pecho, llegando incluso a sentirte agredido. Yo no quiero ningún mal a Maite. Yo he dado, simplemente, mi opinión.
  Que mi opinión no te gusta… es tu problema. A mí no me gusta la tuya y no empiezo a insultarte. Ya se que los de izquierdas sois así… pero, coño, un poco de tolerancia. Después hablareis de pluralidad, de diálogo… Ja, ja, ja…

 9. Jorge Rodríguez Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:05

  Mosquito. Que yo no estoy afiliado a ningún partido. Aunque ahora voy a votar al PP, en las anteriores no lo hice. O sea que puedes decir lo que quieras. Aunque por lo que veo, empezais a estar nerviosos…
  Se os nota…

 10. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:14

  Atenció: més hipocresia de la serpota bífida: “tu discurso es correcto y demuestra a las claras el doble discurso de los norteamericanos”…. Però no deies que Bush tenia collons? i que per açò es va enderrocar l’Iraq?. El que acab de dir, no tens ni memòria de 10 minuts: No lloaves la gran valoració que tenia Ronald Reagan? I, a més, …”demuestra a las claras el doble discurso de los norteamericanos”?
  .
  Tolerància?
  No et posis ‘modosito’ ara serporta! I mira si en tens poca de memòria i sí molta hipocresia: em dius que “A mí no me gusta la tuya y no empiezo a insultarte”. I com comences tu el comentari anterior dirigit a la meva persona? …. “Mira Mosquito…”. Deu ser que els insults ho són segons la llengua?
  .
  Collons, bífida serporta, ets tant desmemoriat, que encara em faràs riure!

 11. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:20

  Estàs segur que no estàs afiliat? No ho estàs i no te’n recordes? Jajajaja. Açò sí, anguileta de torrent (és un poc més suau, et va bé?) duc una nerviada!!

 12. Jorge Rodríguez Escrit el 25 febr. 2011 a les 1:24

  Ya se ve que el Mosquito desvaría. Eso de estar levantado a estas horas, no le sienta bien. Vamos a ver, uno puede tener doble discurso y tener cojones a la vez. Uno puede ser un hipócrita y tener cojones. Qué tiene que ver una cosa con la otra. Es que sólo se puede ser una cosa.
  Ronald Reagan es el presidente de EEUU mejor valorado de la historia por sus conciudadanos. Esto es una realidad, aunque ya sé que a tí no te gusta. Pero esto no quiere decir que todo lo hiciera bien. Si por mi fuera, yo no hubiera sido condescendiente ni con la dictadura de Argentina, ni de Chile, ni de ningún país. Ni de Cuba, ni de Venezuela, ni de Bolivia…
  Y el responder contra unas dictaduras y no con otras, esto es hipocresía. Sí.
  Pero, yo sigo preguntando: ¿Qué hacemos con Gadafi? No me has contestado. No me has dado ni una mínima opinión al respecto.
  Quedamos parados, escribiendo artículos como el de Maite… y criticando a su vez a quien intente hacer algo?
  Venga Mosquito, coño, ¿qué hacemos con Gadafi?

 13. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 13:07

  Ben mirat, que a tu et prediquin sobre la cultura de la Pau, deu ser ben inútil. Pel que escrius, és evident que ets partidari de les agressions bèl·liques i per les solucions “por cojones”, a “lo Bush” i a “lo Aznar” (un dictador dins una democràcia que encara és l’hora que condemni el franquisme i que a més promou amb un fundació).
  .
  Encara que no ho entenguis, sí hi ha vies alternatives a la teva. Els qui ben poca cosa podem fer en l’afer, el mínim que podem fer és manifestar-nos en contra del règim i actuacions de Muammar al-Gaddafi, com ho han fet aquí na Maite, na Eugenia… i molts altres en altres llocs.
  .
  Tu, ràpidament demanes intervenció bèl·lica i agressió, al pur estil “cowboy” dels dictadors i dels Aznar, Bush i Blair. Hi ha alternatives, encara que tu, serporta bífida, no les entenguis perquè no entens la Cultura de la Pau.
  .
  La manifestació pacífica és una primera passa, i molt important que comenci en el propi país afectat. És necessària la pressió internacional des de tots els fronts per afeblir i debilitar l’status governamental; també el bloqueig internacional a l’executiu Gaddafi. També, important alhora, el suport internacional a la població líbia; ajuda i suport humanitari, pero també suport logístic per als sectors civils i associacions opositores perquè puguin mantenir una forta resistència; bloqueig intern, en la mesura del possible, cap al govern Gaddafi. De fet, i a pesar del conflicte generat per la reacció del dictador, ell i el seu govern ja s’han reclòs a Trípoli. De fet, també, les mesures de pressió popular i internacional sí han donat els seus fruits a Tunísia, Egipte i d’altres llocs. A Líbia, potser costi un poc més, però s’aconsegurià. No cal, com defenses tu, la intervenció militar agressiva dels EEUU, com ho va fer el 1986, quan, a més de bomberdejar bases militars líbies, també va torpedinar ciutats i població civil, com ho ha fet a tants i tants indrets del món (Guerra del Golf 1991; Iraq 1998; Sèrbia, 1999……………).
  .
  Què feim amb Gaddafi? Setge, pressió, resistència…. ja caurà, a no ser que els hipòcrites com Sarkozi li vengui armes d’amagat, per després sortir publicament dient que ha recomenat a Gaddafi que respeti els Drets Humans.
  .
  Serporta bífida, et preocupa molt el General Gaddafi?
  I què feim amb el rei del Marroc? (quan Espanya i EEUU li venen armes). I amb el règim cubà? I el xinès? També faries el que dius al teu primer comentari: “Porque a este tipo de personajes o los echas a balazos o no se van, y así, gracias a una actitud tibia de muchos dirigentes…..” segueixen al seu lloc. Ja veus com et contradius cada vegada i com defenses les hipocrresies dels líders mundials que adores.
  .
  Reagan, una realitat la seva valoració social als EEUU, res té que veure amb les seves contradiccions. Idò, per a què conys el defenses si dius que es contradiu?
  .
  Aiiiii…. Serporta bífida!! Millor com més curts facis els comentaris, es notaran menys les teves incoherències, la teva inhumanitat i la teva hipocresia. Creu-me.

 14. Joan Escrit el 25 febr. 2011 a les 20:21

  “morire en mi tierra como un martir”,”o morire en el empeño” , “mejor es morir de pie que vivir arrodillado”…….,no dejan de ser slogans de grandes dictadores,aunque alguno fuera comunista.para seguir avivando el fuego protector de sus seguidores. Todas esas guerras que han intentado “arreglar” los paises “civilizados”han acabado como estaban antes o peor (en casi todos los casos peor) para despues de haberles vendido las armas venderles las misiones de paz.
  Un viejo proverbio hippy de los años 60 decia:
  HAZ EL AMOR I NO LA GUERRA que cunda el ejemplo y no os peleeis mas.

 15. Jorge Rodríguez Escrit el 25 febr. 2011 a les 20:35

  Bueno, bueno, Mosquito, aunque tienes el cerebro de lo que eres (un mosquito) las propuestas que has puesto sobre la mesa para quitar de la circulación a Gadafi, me parecen correctas. Te ha costado contestar.
  En cualquier caso, yo no soy partidario de las agresiones bélicas, aunque si no hay otro remedio…
  Lo que no puede ser es que un energúmeno se dedique a masacrar a la población civil y nosotros, cómodamente sentado en los sillones de nuestras casas, sólo tengamos palabras de repulsa ante esas acciones.
  Las democracias occidentales debemos reaccionar ante estos hechos.
  Y lo mismo que con Libia, con Cuba y con China. Y también con Marruecos.
  No se debería permitir que, a estas alturas, pervivieran dictaduras que sojuzgan a los pueblos, denigran a la población y lesionan los derechos humanos.
  Y esto vale para todas las dictaduras. Ya sé que para vosotros la dictadura de Cuba no es para tanto. O que las dictaduras del proletariado del Este de Europa fueron incomprendidas.
  Vosotros sois muy condescendientes con según quienes y super estrictos con otros. Yo, en cambio, pido la misma contundencia para todas las dictaduras, rojas o azules.
  Estamos en el siglo XXI y los demócratas (aquí hay pocos de verdad por aquí) hemos de defender la democracia en todas partes. Hemos de defender las libertades, la tolerancia y el pluralismo (ya sé que estas cosas os cuestan a muchos de los que habitais por aquí, especialmente a Mosquito).
  En fin, que hemos de hacer algo para acabar con las dictaduras del Norte de África. Y hay que pasar de las palabras a los hechos.

 16. eugenia Escrit el 25 febr. 2011 a les 22:11

  “En realidad las cosas verdaderamente difíciles son todo lo que la gente cree poder hacer a cada momento”.
  Julio Cortazar

 17. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 23:09

  Cervell de mosquit! Jajajaja. Mira qui ho diu. Però em tranqui·litza que m’ho diguis tu, serporta bífida, perquè a un cervell de mosquit n’hi sobre mig per parlar amb tu.
  .
  I no et facis el lloro, que tu també seus a ca teua opinant de Líbia. O és que ets per les places deTrípoli a la recerca de Gaddafi? Mira que ho ets de bocamoll!
  .
  I no t’enboliquis tant amb el de sempre i opina. Com ho feim amb Xina, Cuba i el Marroc? Venga serpota.. o t’has fet un nus i no et saps desfer? O és que treure’n una opinió et serà una tasca que et farà treure sang al cervell?
  .
  És de suposar que no saps ni per on començar…
  .
  Descansa i no emprenyis que és un cap de setmana de pont llarg. Que la Diada d’aquest país català de quatre illes t’il·lumini.

 18. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 23:19

  Joan, l’exemple hippy de fa 50 anys encara “no ha cundido como ejemplo”, encara que sí és cert que és confortable i agraït. Per cert, “Fes l’amor i no la guerra” és de John Lenon.
  .
  Vet aquí un altre ‘escarabat’, company seu d’escenaris els anys 60:
  .
  “Els problemes eren els mateixos, volíem pau a la terra, amor i tolerància entre totes les persones del món. Hem après que el canvi és lent”

  (Paul McCartney)

 19. Menorquit Escrit el 25 febr. 2011 a les 23:25

  Qualcú em podria dir com va anar la xerrada-col·loqui de Josep Maria Quintana el passat dissabte sobre el seu llibre “Els herois de la nit”?

 20. Maite Salord Escrit el 26 febr. 2011 a les 9:01

  Menorquit, la trobada del grup de lectura “Plaça de Lletres” amb en Josep Maria Quintana va anar molt bé. A la vintena de lectors habituals, s’hi van sumar unes trenta persones més, interessades per la novel·la Els herois de la nit. A més, vam comptar amb la presència de l’historiador Miquel Àngel Casasnovas i Thaïs Fadrique que ens van situar en el context històric. Una agradable i interessant vetllada.

 21. Menorquit Escrit el 26 febr. 2011 a les 13:09

  Hola Maite, estava llegint el llibre quan hi va haver la trobada. Ja he l’he acabat i m’haguera agradat escoltar les intervencions de Quintana sobre la seva novel·la. També de Miquel Àngel Casasnovas. De fet, aquest historiador va escriure (juntament amb Florenci Sastre) el llibre històric del saqueig turc de 1558, “De Menorca a Istambul”. Una autèntica joia que em va captivar, impresionar i deleitar. De fet el llibre, a pesar de ser un document històric de l’illa de primer nivell, és com una novel·la. Impressionant i esfereïdor!
  .
  M’agradaria comentar més coses sobre els fets històrics, però no sé si s’escau fer-ho per aquí. Tu diràs.
  .
  Salut i història

 22. Joan Escrit el 27 febr. 2011 a les 0:52

  Menorquit, me has hecho recordar una “perla” del gran John Lennon:

  Imagina que no existe el Cielo,
  es fácil si lo intentas,
  sin el Infierno debajo nuestro,
  arriba nuestro, solo el cielo,
  Imagina a toda la gente
  viviendo el hoy…
  Imagina que no hay países,
  no es difícil de hacer,
  nadie por quien matar o morir
  ni tampoco religión,
  imagina a toda la gente
  viviendo la vida en paz…

  Puedes decir que soy un soñador
  pero no soy el único
  espero que algún día te unas a nosotros
  y el mundo vivirá como uno…etc.etc….

  sin mas comentarios

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari