Maite Salord

Escriptora

Han capgirat Ciutadella!

El 2015, l’equip del PSM Més per Menorca a l’Ajuntament de Ciutadella, encapçalat per la des de llavors batlessa, Joana Gomila, es va presentar a les eleccions municipals amb un lema que era tota una declaració d’intencions: Capgirem Ciutadella! Avui, quatre anys després, puc afirmar rotundament que han complert amb la seva paraula. I em sent molt, molt satisfeta de poder-ho dir, com a ciutadellenca i com a companya de partit però, també, com a regidora de la institució que vaig ser entre els anys 2005 i 2012.

Fa temps que, quan llegesc les notícies positives sobre Ciutadella, no puc evitar comparar-les mentalment amb el que vaig viure en aquells anys de (des)governs del PP. I em sembla que és important que recordem d’on veníem, on érem el 2015, perquè caure en l’oblit -com en la crítica- és molt fàcil i injust. Només posaré tres exemples del que estic parlant.

1- “L’Ajuntament de Ciutadella, líder a Balears en transparència”. Va ser llegir aquest titular i venir-me al cap el cas del solar de les rates,  el cas Nerer, el cas Citur, l’expedient de disciplina urbanística desapa

regut i aquelles factures del cas Over Marketing que corrien per Cultura. Ciutadella ha passat de tenir un lloc d’honor al mapa de la corrupció a ocupar el lloc d’honor de la transparència. I em deman: som prou conscients del que açò representa? Ens adonam que, a la fi,  a Ciutadella, hem deixat endarrere els anys de corrupció del PP i tot el que va representar de projectes inútils, d’endarreriment en projectes importants i de malbaratament de fons públics?

2- “Ciutadella destina 1,7 milions del superàvit a amortitzar deute”. Lligat amb el que deia al primer punt, l’equip de govern ha sanejat, a més, els comptes municipals. El deute, al final de la legislatura, s’haurà reduït un 50% i se situarà  davall del 15% i s’ha aconseguit liquidar definitivament la majoria de sentències condemnatòries per obres executades i no pagades: Saura Miret, Saura Morell, Sala Multifuncional (excavació), piscina municipal descoberta, prefactura de Policia, etc. Encara record quan, el març del 2009 -fa exactament 10 anys- vam entrar a governar i vaig demanar a la llavors regidora d’Hisenda -l’alcaldessa Joana Gomila- quin pressupost tenia per organitzar la Festa del Llibre. La resposta va ser: ni un cèntim! Al final, gràcies a la col·laboració desinteresada i a la il·lusió de moltes persones  es va poder acabar fent.

3- “Can Saura reobre les seves portes amb ús cultural”; “El govern espanyol compromet la construcció dels jutjats de Ciutadella a Santa Rita el 2020”; “L’Ajuntament de Ciutadella treu a concurs les obres per finalitzar el Teatre del Born”. Els tres titulars parlen per si sols. Només puc afegir que gràcies, gràcies i gràcies per no fer inútils els esforços de tanta gent, la reivindicació de tantes i tantes persones. Per creure en la cultura i per fer realitat projectes que semblaven impossibles.

Na Joana, en Bep, na Laura, en Jose, na Marta i n’Oriol han capgirat Ciutadella. És cert que hi resten coses a fer però queda ben clar qui té la capacitat i la voluntat de fer-les i qui no. Quins partits representen el passat més fosc i quins els projectes de futur. I convé recordar-ho.

Un comentari a “Han capgirat Ciutadella!”

  1. Mª Asunción Llcuh Escrit el 06 març 2019 a les 21:06

    EN pareix molt be Maite que faixis memoria de lo que es va trobar i del que sa fet i que es seguira feçent,endavant

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari