Maite Salord

Escriptora

Els meus candidats

A punt de deixar endarrere una nova campanya electoral, dec una entrada als meus candidats, Silve Pons i Joan Carles Villalonga. És cert que ha estat una campanya marcada per l’austeritat. Tanmateix, a nivell personal, he de dir que, quan els veig donant la cara pel projecte del PSM més per Menorca, em vénen al cap moltes altres paraules.

Perquè en Silve i Joan Carles, durant aquests dies, ens han donat a tots una lliçó de moltes coses. De generositat, primer de tot. El seu temps per explicar el discurs del PSM més per Menorca i fer-lo arribar al màxim de gent.  La seva dignitat a l’hora d’enfrontar-se a un bipartidisme salvatge que ens arraconaria si pogués. L’alegria i la fermesa contagiosa amb què han sortit al carrer, han fet rodes de premsa, s’han adreçat als nostres militants i simpatitzants. El projecte del PSM més per Menorca, avui, és més visible gràcies a ells. Gràcies, sincerament, a tots dos.

Les enquestes mai no han tractat bé el PSM. Ara, diuen que ens falten 9.000 vots per poder ser presents a Madrid. Això deu voler dir que Miquel Ensenyat, el nostre candidat, deu tenir peu i mig al Congrés de Diputats.  Si ja no els té els dos. En Miquel, a més, disputaria el 6è diputat al PP. Un al·licient més per anar a votar. El tema del Senat, òbviament, és molt més  complicat. Tanmateix, crec que hem sabut aprofitar l’oportunitat d’explicar el nostre missatge de forma clara i entenedora. Un missatge que vull reproduir tal i com l’han fet arribar els nostres candidats:

Aquesta és la darrera setmana de campanya, i amb aquest escrit volem donar les gràcies a la gent que ens ha donat suport i que ha entès que fa falta més que mai una veu a Madrid que parli des dels interessos de Menorca, des de la necessitat d’una veu valenta que afronti sense complexos, ni sense estar fermat a res que no sigui el servei a aquesta illa, els problemes greus que patim. A diferència del que estipula la normativa europea, que esmenta que els territoris perifèrics o insulars han de tenir el suport i finançament suficient per contrarestar les mancances derivades de la insularitat, som la comunitat més mal finançada de l’Estat, i el límit arriba fins al 14 % del nostre PIB. A diferència dels que creuen que al Senat s’hi pot anar per acabar una carrera política i perpetuar el mal funcionament d’aquesta cambra de representació suposadament territorial, en plantejam la reforma de manera seriosa i sense pors, i no tenim por  a parlar tampoc de supressió, si fes falta. A diferència dels que creuen en el vot útil, que crea, de rebot, l’existència del vot inútil, pensam que calen més mesures perquè la política sigui participativa i assolim quotes de decisió per a aquelles coses que són importants per Menorca. A diferència dels que pensen que l’única  opció que hi ha és la d’anar votant entre dos partits que es van alternant en el poder i que han acabat practicant polítiques similars, recordam que quan votam al congrés no ho feim per elegir el president del govern espanyol sinó per quins seran els nostres diputats per Balears; i els nostres representants al Congrés i al Senat fins ara han votat exactament el mateix que han fet els seus coreligionaris a Madrid, sigui o no d’interès per aquesta illa, i que per tant es fa necessari una veu que pensi diferent. A diferència dels que consideren que d’aquesta crisi econòmica només se’n pot sortir incentivant els mateixos sectors i les mateixes polítiques que ens hi han duit, i que només saben parlar en tot discurs de crear feina sense dir com, només parlant de reformes laborals que signifiquen pèrdua de drets laborals, creim que cal canviar moltes de les coses del model econòmic, productiu i energètic, posant en valor l’economia diversificada i social. A  diferència dels que creuen que l’únic que poden fer les institucions per sortir de la crisi és reduir tota la despesa, i desmantellant així l’estat del benestar, pensam que la riquesa es pot distribuir de moltes altres maneres, que es pot fer una política fiscal que no creï els desajustos que existeixen avui entre el que es grava pel rendiment de la feina i per les grans fortunes. Volem crear riquesa, no rics.

No hem de tenir por d’alçar ben fort la nostra veu, de fer córrer el missatge. Per açò creim que és important que es tenguin en compte tots aquests elements i valors a l’hora d’anar a votar. Esperam que aquests darrers dies de campanya puguin ser també de reflexió sobre el valor del nostre vot, el de tothom, que és el que veritablement fa canviar les coses. Pensam diferent i actuam diferent. Aquesta és la nostra premissa i la de tot aquell que ens vulgui dipositar la confiança.

Reivindicam el dret a ser diferents. Reivindicam el dret a pensar diferent. Reivindicam el dret  a defensar els interessos de Menorca a Madrid.  Som illes i reivindicam la igualtat d’oportunitats.

Us demanam un vot de confiança per poder-ho provar per primera vegada.”

Silve, Joan Carles, gràcies per voler ser la veu del PSM més per Menorca en aquestes eleccions. Heu fet possible que, avui, el nostre projecte sigui més viu que mai. Amb generositat, compromís i valentia. És un luxe tenir companys així!

6 comentaris a “Els meus candidats”

 1. Menorquit Escrit el 18 nov. 2011 a les 22:46

  El sisè diputat entre el PP i el PSM? Mai com ara havia estat tan a prop el canvi. Sumar-se al canvi és votar PSM. Aquest és l’autèntic canvi que precisen les Illes Balears: representació pròpia al congrés dels Diputats.
  .
  Per una veu nostra a Madrid i no espanyolitzada.
  Per un canvi que expliqui la realitat de les Illes.
  Per una veu pròpia.
  Per rompre el bipartidisme balear al Congrés.
  Per una feina d’interpel·lació real i no ficctícia (5 preguntes en 4 anys dels qui hi havia fins ara).
  Perquè les altres opcions mai no han defensat la nostra realitat social, econòmica i cultural (exemple: 35 anys de democràcia i estam pitjor que mai)
  Perquè arribi a Madrid gent d’un partit net de corrupció.
  Per un benestar que els partits espanyolistes sempre ens han privat.
  Perquè la llengua dels nostres avis soni amb més força que mai.
  Per Sempre Més (PSM)
  .
  Tindran el meu vot.

 2. Maite Salord Escrit el 19 nov. 2011 a les 8:35

  Gràcies, Menorquit. Estic segura que… aquest any sí! Sí a una veu que defensi, a Madrid, Menorca i els menorquins. Sense embuts. En Miquel Ensenyat potser és poc conegut a Menorca però, qui l’ha tractat, diu meravelles d’ell. Des del 2005, és batle d’Esporles amb majoria absoluta. Supòs que això ja diu de la seva proximitat, honradesa, humilitat i eficiència. Estic convençuda, pel que l’he pogut seguir, que serà un diputat excel·lent.

 3. Menorquit Escrit el 19 nov. 2011 a les 15:35

  Em sembla que transmet allò que més necessitam els ciutadans ara mateix.
  Sort i bona feina la feta amb el tema del bus.

 4. Coloma Torres Escrit el 26 nov. 2011 a les 22:54

  Entenc perfectament que després de dia 20 ja ningú faci cap més comentari sobre aquest tema.

 5. eugenia Escrit el 26 nov. 2011 a les 23:10

  És la primera cosa que entens “perfectament” en la teva vida.

 6. Paloma Torres Escrit el 26 nov. 2011 a les 23:19

  Miedo teneis si atacais, señora mía, doble miedo, a los de su “partido” y a los de la oposición. Usted debe ser de los que dije que haría, que dijesimos que haríamos que como dijimos todos los que solos hariamos lo que dijimos, pero no lo hace, otre vez “Coloma Torres” y es que no respetan…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari