Maite Salord

Escriptora

Neu

Diuen, els entesos, que aquests dies pot nevar a Menorca. No m’agrada, la fredor; sí,  però, el paisatge blanc. El cel blanc. La terra blanca. Les teulades blanques. La realitat, clara i lluminosa de sempre, transformada en un parèntesi irreal. Una situació acotada en el temps. Fins que el sol ens retorni el paisatge de sempre. La calidesa de sempre, pintada de blau i verd.

Aquesta plaça també ha viscut un parèntesi de fredor. Fa dies que no m’hi passejava amb les ganes i la il·lusió de compartir. Per què? Segurament per moltes coses. Perquè em pas bona part del  temps que no dedic a la família corregint i preparant classes; pensant propostes d’acord per dur al ple del Consell i redactant notes de premsa; compartint fulls en blanc amb personatges que comencen a ser imprescindibles; abocant pensaments amb la immediatesa que ofereixen altres mitjans…

Tanmateix, també he de confessar que la realitat que m’envolta, a tots els nivells, comença a fer-se’m tan vomitiva que  no tenc ganes de dir-ne res. Corrupció, mentides, espionatge, hipocresia, prepotència. I l’altra cara de la moneda, la més trista, la més dura. El patiment, la fam, l’atur, la desolació, la lluita per uns drets que haurien de ser intocables. La part política podria enfrontar-la des de la ironia o la denúncia, com he fet en tantes altres ocasions; la social, en escrits contundents o a través dels recursos que ofereix el llenguatge més literari.  Però no puc. No em surt res. És així.

Potser estic glaçada per una realitat que em costa d’acceptar. Que voldria ser capaç, que voldria que fóssim tots capaços, de capgirar-la. El meu optimisme innat topa amb muralles massa altes. I, amb tot, hem de ser més forts que mai.  Perquè no podem deixar tot allò que estimam -la gent, la terra, la llengua- en mans de segons qui. No ens ho podem permetre. I som més que ells. I tenim força. Perquè anam de cara. Sense por. Etèries volves de neu que es converteixen, tanmateix, en un tot consistent. Irreductible. Amb la calidesa de la Vida.

12 comentaris a “Neu”

 1. Sònia Escrit el 22 febr. 2013 a les 17:51

  No ho aconseguiran, Maite. I menys si hi ha gent com tu, com voltros, que lluitau cada dia. De cara i sense por.

 2. Albert L.B. Escrit el 22 febr. 2013 a les 18:31

  Has aconseguit que les volves de neu, fredes, lleugeres, blanques, siguin l’expressió d’una escalfor de gent, compromís i lluita. M’ha agradat i te’n dono les gràcies( de part d’un besnét de menorquí)

 3. ricard Escrit el 22 febr. 2013 a les 20:45

  Estem vivint uns temps difícils en els que no tenim més que la paraula i a més estem segregats dels grans canals de difusió públics i privats i assetjats per un exèrcit de mercenaris ideològics. Però no durarà sempre.

 4. La verdad escuece Escrit el 22 febr. 2013 a les 22:19

  Noto desaliento en las filas pesemeras. Se ve que eso de estar en la oposición no es agradable. Es curiosa, por otra parte, la desazón de Doña Maite ante una realidad, en Menorca, de la que su partido tiene buena parte de responsabilidad. Las políticas pesemeras aplicadas con contumacia han dejado la isla sin empresarios fuertes, cansados de luchar contra una administración intransigente. Unos se han ido, otros abandonaron y los inversores de fuera se iban porque no entendían a la consellera Allés.
  Durante doce años se masacró al empresario y se le desprestigió. Y se agigantó una administración intervencionista que ha asfixiado cuL

 5. La verdad escuece Escrit el 22 febr. 2013 a les 22:21

  (…) que ha asfixiado cualquier intento de emprendeduría entre los menorquines.
  Es normal el desaliento pesemero, porque al fin se han dado cuenta que su política económica nos ha hundido en la miseria y ahora no hay quien levante la isla.

 6. Maite Salord Escrit el 23 febr. 2013 a les 9:51

  Gràcies Sònia i Albert per les vostres paraules. Més que mai, hi hem de ser. Plantant cara. Lluitant per intentar canviar el món que ens envolta. Com diu en Ricard, els temps difícils no poden durar sempre.
  El símbol de la merda que ens envolta -sí, he dit merda- és que un diputat del PP, que guanya millers d’euros cada any, declari que en té 123 al banc. Se’n riuen de la gent. Però per poc temps.

 7. La verdad escuece Escrit el 23 febr. 2013 a les 21:36

  Tiene razón Doña Maite: hay mucha mierda que nos envuelve. Lo de los 123 euros es una anécdota que se añade a que otros diputados han tenido que hacer complementarias porque no declararon todas sus propiedades, entre ellos uno del PSM, el diputado Antoni Alorda. Mucha mierda en todas partes. Como lo es la inminente imputación de otra diputada del PSM.
  Todo ello demuestra que estas declaraciones de bienes son un cuento chino que no sirve para nada, y viene a ser una nueva mancha en la deteriorada imagen de nuestra casta política.
  En todo caso, me alegro que Doña Maite tenga más de 123 euros en sus cuentas bancarias.
  Pero, sinceramente, todo esto me da lo mismo. Tanto me da si tienen 123 euros en el banco como 200.000 euros, o si tienen tres casas o cuarenta. Lo que me preocupa es que gobiernen bien y solucionen los problemas de los ciudadanos.
  Y en esta cuestión lo que ha quedado claro es que la izquierda nos ha dejado un pastel de proporciones bíblicas, que no hay quien lo enderece.
  En todo caso, por fin, ahora se están tomando medidas imprescindibles para salir de la crisis, mientras que antes se actuaba como si nada pasara, y así nos ha ido.

 8. Maite Salord Escrit el 23 febr. 2013 a les 22:46

  http://www.periodistadigital.com/renovacionbalear/mallorca/2013/02/21/bauza-manipulacion-prensa-digitales-ciudanos-enganados.shtml

 9. La verdad escuece Escrit el 23 febr. 2013 a les 23:10

  El link que nos ofrece Doña Maite es muy interesante, pero se equivoca de todas todas si intuye que yo soy alguno de esos colocados que reciben la consigna antes de las 10 de la mañana de manos de la cúpula del PP.

  Por cierto, hablando de colocados y panzas agradecidas, de esto el PSM sabe un rato largo. Con una única consellera electa colocaron a 10 en el Consell. Todo un escándalo del que Doña Maite nada a dicho, ni nunca ha criticado.

 10. Menorquit Escrit el 24 febr. 2013 a les 11:50

  No t’equivoques de res Maite. És així i fa estona que és així. Crec recordar que ja ho vaig dir una altra vegada: Hi ha comossaris polítics amb una funció encomanada que és contrarrestar sense mirant el que diu l’esquerra, concretament el PSM. Maite ets un blanc d’aquest “cans de lloc” que lladren tot d’una just senten la veu o la olor del PSM prop de les barreres. Àçò, cans de lloc que també es passegen, arrogants, per aquesta plàcida plaça d’opinió.

 11. La verdad escuece Escrit el 24 febr. 2013 a les 23:09

  O sea, según el señor Menorquit yo sería el encargado de marcar de cerca a Doña Maite. Soy el perro de presa que desde el PP han asignado a Doña Maite.
  Todas estas historias son tonterías sin ningún fundamento, al menos en lo que a mí concierne.
  En todo caso, y siempre que Doña Maite lo permita, seguiré visitando esta plaza para dar mi opinión, aunque ésta no sea del agrado del resto de visitantes.
  Si sólo oís lo que os gusta oir y sólo leeis lo que que os gusta leer, de forma endogámica, poco a poco os vais alejando de la reallidad para vivir en un mundo virtual en el que todos piensan igual, opinan igual y mienten igual.
  Y esto no creo que sea positivo para alguien que presume de conocer la realidad de las cosas.

 12. capitanito llumeta Escrit el 28 febr. 2013 a les 5:19

  Esta pagina esta consiguiendo que el folclórico programa “cine de barrio” parezca algo interesante y actual…….Ahora os recomiendo alcanzar las cotas de “sálvame de lux” y no dudo que lo consigáis.
  Por experiencia no se va a perder.
  Creo que ya es hora de que se reconozca vuestro ingenio para el humor, basado en el pataleo partidista.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari