Maite Salord

Escriptora

Festa

ermita1.JPG

Àncora / Arrels

Encara sé d’un poble que viu sota l’elegíac

so de les campanes,

 

i que cada any, assenyalats dies,

tan blanca com la calç batega la seva ànima,

 

quan sent, pausats i rítmics,

com canten un tambor i un fabiol…

 

Conec encara un poble d’un passat quasi mític

gelós d’un vell tresor…

 

 

Pere Xerxa, Galops i glops

 

Fotografia d’ Antoni Cladera

 

 

 

14 comentaris a “Festa”

  1. poc a poc Escrit el 22 juny 2009 a les 16:53

    http://www.santjoanweb.com/forum/viewtopic.php?id=13

  2. Guillem Benejam Escrit el 22 juny 2009 a les 20:38

    Genial, apotèosica… indescriptible. La millor. Gelòs sóc d’un vell tresor. Molt bones festes a tots els de la Plaça! Sort i ventura.

  3. Carles Escrit el 23 juny 2009 a les 18:29

    Una entrada de caixer senyor realment lletja, enguany… lenta i sense entrar fins baix. Sa capellana s’ha envestit amb es cavall des senyor de sa frenada que ha pigat…
    Bon Sant Joan!

  4. Vela Escrit el 24 juny 2009 a les 12:58

    Bon Sant Joan a tothom!

    Per variar, aquest any tampoc no he pogut venir, em conformaré veient els Jocs des Pla per IB3, però, si res no ho espatlla, he tingut uns quants imprevistos que no vénen al cas, el Setembre vinc definitivament a viure a Ciutadella i, l’any que ve, no hi haurà ningú que me’n mogui per Sant Joan!

    Sort i ventura!

    ps.: Maite, si us plau, intenta canviar aquesta plantilla de comentaris que, només que vulguis repassar el que has escrit o t’equivoquis en una sola cosa, no hi ha manera d’entendre-s’hi. He hagut de recomençar el comentari tres cops! Moltes gràcies.

  5. Carles Escrit el 24 juny 2009 a les 14:36

    i ara diu que s’ha fet mal i que l’han de substituir… Definitivament, ha estat un mal caixer senyor. Una dona, ben segur, ho hauria fet millor…

  6. Nom Necessari Escrit el 25 juny 2009 a les 15:07

    .

    Tot ha anat bé, Carles. Relaxa’t,
    Escolta,
    .

    http://www.youtube.com/watch?v=0qv88wKEA5M&eurl=http://mpons.blogspot.com/2009/05/handel-2009.html&feature=player_embedded
    .

    i relaxa’t.

  7. amadeu Escrit el 27 juny 2009 a les 1:24

    Molt content d’haver-te conegut! Enhorabona per tot i moltes bones festes!

    Fins l’any que ve si Déu vol!

  8. Maite Salord Escrit el 27 juny 2009 a les 9:04

    Amadeu, jo també estic molt contenta d’haver-te conegut en persona. Esper que l’any que ve tornis a Ciutadella per Sant Joan i ens puguem saludar de nou. Una abraçada!

  9. eugenia Escrit el 27 juny 2009 a les 17:57

    Holaaa,
    Havia escrit un altre comentari i s’ha perdut, intentaré escriure mes o menys el mateix.
    La poesia: preciosa
    Sembla d’anys enrerra, no se si en Pere Xerxa escriuria el mateix després d’uns quants anys.
    Galops i glops, i peuades dels cavalls en els silenciosos carrers, sons que trenquen el silenci de forma harmoniosa, m’emocinen més que l’entrada del caixer senyor al Born, o d’una altra manera.
    El comentari de’n Carles: l’entrada del caixer senyor i que una dona ho hauria fet millor… i una al·lota de 14 anys! I el silenci-tabú no sé com digerir-lo.
    Fantàstica la soprano que recomana Nom Necessari, però, relaxar-se de què?
    Dels soporifers comentaris a la IB3 del documentadíssim llepa-colega del nobles?
    N’hi ha molts Sant Joans, però tots són en aquest, com diria Paul Éluard.
    Salut i que la plaça no estigui en obres.

  10. Silve Escrit el 29 juny 2009 a les 11:27

    “Lascia la spina, coglie la rosa”, diu Haendel en boca de la Bartoli. A bolonia em vaig compar un DVD on la Bartoli explica els seus inicis i on pots veure una clase de cant amb sa mare o cantant cançons infantils dins el dos cavalls descapotable de son pare. I, evidentment, la bartoli en concert. Màgica. Sempre ha semblat major del que realment és i la seva veu sempre ha estat madura; a vegades em recorda a na Victòria dels Àngels. Brava la Bartoli.

  11. Menorquit Escrit el 29 juny 2009 a les 15:47

    ‘Glops i Galops’ pot ser tengui 30 anys. És el llibre de poesia sobre la Festa encara ara no superat. Jo pens que sí escriuria el mateix. De fet, aquest mateix llibre ja fou revisat, i amb alguns poemes nous va treure una nova edició, ja fa uns anyets. De sons i imatges, n’hi haurà per a tots els gustos. Qui ho faria millor? un debat perdut quan de la festa només ens cal gaudir-la, no patir-la.

  12. montserrat pi Escrit el 04 nov. 2009 a les 21:25

    No som ciutadellenca, ni tan sols menorquina; però em considero ferrerienca d’adopció.

    No sé com explicar-ho perquè no sembli ridícul, no sé què donaria per poder sentir com a pròpies unes festes com les vostres, malgrat tot les sento una mica meves i en la distància sento nostàlgia, enyor, tristesa de no poder fruir de l’ambient de no poder viure les festes i noto un formigueig a la panxa difícil d’explicar. Em passa cada sant Joan i cada sant Bartomeu. No he estat mai per sant Joan a Ciutadella, lluny de le Illes segueixo el que puc per IB3.

    No m’atreveixo a tornar per no espatllar els fantàstics records que tinc de les festes viscudes durant la meva adolescència i la meva joventut quan em sentia menorquina, tant, que molts dels amics del Principat es pensaven que ho era.

    Crec que esteu més pendents de si les festes surten perfectes que de viure-les. Tot és millorable i la memòria és selectiva i fa que recordem (sort en tenim!) més les coses positives que les negatives.

    Ben segur que alguns us preguntareu a què ve aquest comentari i, encara més, a què ve aquest comentari en ple mes de setembre. Ho sento, m’ha vingut molt de gust fer-lo, m’he trobat el blog avui, navegant per Internet.

  13. montserrat pi Escrit el 04 nov. 2009 a les 21:26

    Ostres! Lapsus! He dit mes de setembre i som a novembre!

  14. Menorquit Escrit el 30 nov. 2009 a les 0:36

    Si el sentiment és teu, és propi. No has de demanar permís per sentir una cosa teva. si te la hi sents, és teva. Així, tal com sona.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari