Maite Salord

Escriptora

Pits

Avui he descobert que, segons l'”Instituto de Política Familiar de Baleares” (IPFB), no tenc respecte http://blogs.ozu.es/blogfiles/pontewapa/pecho_01.jpgpels infants i que, a més, amb la meva actuació, els podria arribar a traumatitzar. Ho he deduït en llegir que, per tal de protegir(?) les criatures, han demanat que s’habilitin platges i piscines públiques per a ús familiar on no es permeti el top-les ni, per descomptat, el nu integral. Feta aquesta descoberta, com us podeu imaginar, avui vespre dormiré tan tranquil·la com sempre.

He de fer una confessió, però: des que em dedic a la política, vaig a la platja fent ús de les dues peces del biquini, ben alliçonada per la meva assessora d’imatge que, molt prudent ella, em va prevenir de la possibilitat que certs polítics, grans defensors de la família i el progrés (?),  no poguessin estar amagats darrere una mata o un pi, a punt de fer la foto de la impúdica candidata pessemera sense la part de dalt del banyador, fotografia que no seria forassenyat pensar que podria sortir a la llum pública.  Davant aquesta possibilitat -i més ara que els diaris tenen edicions digitals on es poden deixar comentaris de tots tipus- vaig optar per deixar de ser obscena, que és com em qualifiquen aquests de l’esmentat “Instituto”, i tapar-me.

Ara bé, a casa, de tenir raó les tesis que manifesten aquests defensors de la família (ep, d’home i dona i casats com toca!), els meus pobres fills viurien en un estat de xoc constant. Tenen uns pares que mai, des que van néixer, han amagat els seus cossos. Hem vist créixer els seus i ells veuen envellir els nostres. Amb absoluta naturalitat. Preciós. Don fe que són unes criatures ben normals, que riuen i ploren com les altres, que estimen els seus pares i que, de vegades, els voldrien escanyar. Que accepten, amb tota la normalitat del món, que hi ha famílies, en aparença, diferents a la seva i, en el fons, molt similars. Adults i fillets que s’estimen i que no podrien entendre la vida els uns sense els altres. Així de senzill. Així de natural. N’hi ha, però, que duen un filtre a la mirada que els distorsiona la realitat. Una llàstima. No saben la bellesa que es perden.

26 comentaris a “Pits”

 1. Toni M. Escrit el 27 jul. 2010 a les 1:20

  I donar el pit als nins, els trauma i els deixa marcats de per vida?
  Ja no és que la criatura vegi un pit ocasionalment un dia a la platja, és que s’hi alimenta.
  Ningú ha posat crit al cel? S’han traumatitzat milers de generacions i ara els revé?
  I la figura de la dida, també és pecaminosa? Perquè aquí els pits que alimenten són d’una desconeguda.

  Protecció o exageració?

 2. Joan Riudavets Escrit el 27 jul. 2010 a les 8:33

  Jo conec un membre del foro de la família, o no sé com es diuen aquesta secta, la qüestió és que fa anys quan anàvem a macarella, ell era el primer que volia anar a xoroar a macarelleta per si veia alguna atl·lota a pel.
  Quan hi havia sortida era el primer que proposava anar a ca les putes.
  Ara s’ha tornat pur, i és un membre destacat del foro familiar…

 3. Pilar Salord Escrit el 27 jul. 2010 a les 20:46

  Maite sembla que actualment lo políticament correcte envolta el món quan realment tu podries fer top-less quan volguessis i no hauries de pensar en si algú et podrà fer o no una fotografia, però deixant això de banda, el que realment em fascina és que la gent estigui tant obsessionada en dir que veure un pit pot traumatitzar a un fillet o filleta, quan aquest ha estat el que s’ha alimentat des de nadó gràcies a ell, personalment, no hi ha millor imatge que veure una dona donant pit al seu nadó, aquest moment transmet tendresa, amor, compenetració; és un moment en que mare i fill estan units físicament però encara més important emocionalment.
  Per sort o per desgràcia a causa de la meva joventut no som mare però en el moment en que ho sigui no em farà res mostrà un acte tant pur i tant innocent com donar pit al meu fill/a. Crec que no faré cap mal a ningú i qui opini el contrari… que pensi el que vulgui!

 4. Jordi Nebot Escrit el 28 jul. 2010 a les 9:55

  Mira que n’arriben a ser de recargolades mentalment algunes persones…

  Si hi ha una cosa que sempre he envejat de les platges de Menorca, per damunt de la seva bellesa, és precisament la naturalitat amb què hi conviuen les persones que usen roba de bany i les que no.

  Jo convidaria aquests de IPFB (i a qualsevol persona que no ho hagi provat) a anar a la platja nus: en família, amb amics o sols amb un bon llibre. No només no hauran de patir pels possibles traumes sinó que experimentaran una nova forma de llibertat.

  Salutacions Maite, fa temps que segueixo el teu blog i m’agrada molt!

 5. itziar Escrit el 29 jul. 2010 a les 14:36

  Joan, quanta raó que tens…a jo em van enviar a estudiar a una universitat regentada per l’Opus Dei, i deixant de banda la qualitat de la majoría de l’ensenyament (que no era discutbile) em va sorprendre la gran curiositat que existeix per els nus entre les persones que no entenen de naturalitat.
  Quan arribava l’estiu i, com és natural, la roba s’acurçava, era molt normal sentir “mira, la de isla, que fresca va…” amb un tò despectiu que em feia sentir malament i tot. Com si els d’illa fossim més…frescos?
  El que jo crec és que tenen enveja, però supòs que cada un té les seves raons…
  Molt bon tema Maite! m’agrada molt es teu bloc 🙂

 6. Maite Salord Escrit el 29 jul. 2010 a les 15:20

  Gràcies a tots pels vostres comentaris! Certament, espanta veure la hipocresia que hi ha pel món.

 7. Coloma Gonyalons Escrit el 29 jul. 2010 a les 15:54

  La democràcia implica que tothom pot expressar les seves opinions lliurement i tothom pot defensar el que creu sense perjudici de que altres puguin opinar el contrari. Això és el gran valor de la democràcia.
  I mentre alguns defensen que es pugui anar despullat per tot arreu, o a les platges, o pel carrer, altres defensen que hi hagi espais on això no pugui passar.
  Uns es qualifiquen de moderns i progressistes i els altres són retrògrads i carques. Però els retrògrads i carques també tenen dret a viure, a ser escoltats, a poder opinar i a defensar les seves idees. O no?
  Per què hi ha d’haver platges nudistes i, en contraposició, no hi pot haver platges on no es pugui anar despullat ni en top-less?
  L’any passat una associació de veins d’una urbanització de Sant Lluis es va mobilitzar per exigir als poders públics un major control per evitar el nudisme a una de les cales d’aquella zona.
  I si un vol educar als seus fills en uns valors determinats, hauria de permetre i respectar que altres els eduquin en uns altres valors diferents. I els poders públics haurien d’intentar que tots es puguessin sentir còmodes, uns i altres.

 8. Menorquit Escrit el 29 jul. 2010 a les 18:34

  No li falta part de raó a na Coloma. El col·legis privats tenen el dret d’impartir una educació amb un valors enganxats a morals religioses. Qui no estigui d’acord, que no hi vagi. La gent pot triar amb quins valors vol ser educat.
  .
  Sovint creim que la llibertat és allò de rompre amb uns valors antiquats i contraposats als nostres. Cal rebelar-se contra les polítiques que no ens deixen ser lliures, però no contra les actituds i valors que van gaudir de permisivitat quan la nostra llibertat no era permesa. La xacra era la política que permetia uns valors (ètics o morals) i prohibia els altres, no els valors en si.
  .
  La llibertat no ataca valors, sinó que posibilita de manifestar-los amb el complement de ser respectats.

 9. eugenia Escrit el 29 jul. 2010 a les 23:11

  Jo també crec que la democràcia implica que “tothom pot expressar les seves opinions i defensar-les sense perjudici de que altres puguin opinar i defensar el contrari.
  I si el “IPFB” diu que jo perquè faig top-less comet actes obscens, em sent perjudicada. Es a dir el seu “manifest” sí que te un perjudici per mi i per a molts d’altres.
  Jo no practic “nudisme”, simplement em despullo per fer una calada i quan tinc ganes per pendre el sol.
  Tots saben que hi ha hotels i campins nudistes, són privats i va qui vol, i l’únic requisit es que practiques el nudisme. I jo no hi vaig perqué no m’agrada estar tot el dia despullada i per descomptat no penso que siguin obscens.
  I el que més em molesta és que aquesta “asociació” s’anomene Instituto de Política Familiar i diguin que no son politics. I açò de “Instituto” sembla que sigui un poc oficial o oficialoide.
  Sí, jo també COMETO ACTOS IMPUROS.

 10. Jorge Rodríguez Escrit el 30 jul. 2010 a les 0:03

  Completamente de acuerdo con Coloma Gonyalons. Que cada cual opine lo que quiera. Qué nadie imponga a nadie sus criterios ni opiniones. En este blog, parece que a algunos les gustaría imponer sus ideas a los demás. Me parece muy bien que alguien quiera ir desnudo todo el día, o que sólo se desnude para ir a nadar. Pero también me parece bien que haya gente que se moleste por ello. Por lo tanto, desde las administraciones se deberían arbitrar sistemas para que los que quisieran pudieran ir a la playa desnudos y que aquellos que no quieren ver desnudos en las playas también lo pudieran hacer.
  Por tanto, no es nada descabellada la idea de promover playas familiares, de la misma manera que hay playas nudistas.
  Y si la señora Maite Salord le enseña sus genitales a sus hijos, es su decisión. Ni mejor ni peor de quienes piensan lo contrario.

 11. silve Escrit el 30 jul. 2010 a les 8:18

  Referent al comentari del senyor Jorge Rodríguez, únicament vull puntualitzar que “playas familiares” deuen ser aquelles on hi acudeixen “famílies”, no aquelles on hi acudeixen “famílies vestides”. D’altra banda us puc assegurar que jo he crescut veient els genitals dels meus genitors i els meus fills creixen veient els meus, i quan toqui ho faran a les platges menorquines, a les mateixes on els meus pares em van educar en els valors familiars, de llibertat, de respecte, d’amor…. Salut i platja!

 12. itziar Escrit el 30 jul. 2010 a les 9:21

  Totalment d’acord en que tothom ha de poder expresar la seva opinió…però no a costa d’insultar als altres. Si volen platjes familiars, que donin raons sense haver de calificar als que fan nudisme o top-less d’impurs.

 13. Nom Necessari Escrit el 30 jul. 2010 a les 18:27

  .
  “La llibertat no ataca valors, sinó que posibilita (sic) de manifestar-los amb el complement de ser respectats.”

  .

  La explicació de Menorquit tal vegada costi d’entendre si no es rumia un poc, però crec què ha dit el pertinent ara i aquí. Gràcies Menorquit
  .
  Les llibertats! Uff! Són males d’entendre, a vegades, les dels altres.
  .
  .
  Quantes banderes espanyoles hi ha exposades per tot arreu des de l’esclat de la punyetera febre futbolera?
  Idò, açò també és llibertat, no?
  .
  A mi també m’agradaria no només poder anar en pel si no alliberar-me de tants i tants prejudicis, …però no puc.
  A mi també m’agradaria poder anar al Ple de l’ajuntament i cridar més o manco com ho fa na Margarita, …és lallibertart!
  .
  Cultura! Sempre acabaríem allà mateix: la nostra pobra cultura.
  Què hi farem.

 14. Jorge Rodríguez Escrit el 31 jul. 2010 a les 9:52

  Itziar, ¿quien ha calificado a los nudistas de impuros? ¿De donde lo sacas? Uno puede estar vestido y ser impuro. La impureza no depende del vestido que lleves. Y, además, ¿a qué se le llama impuro?
  Y cuando hablas de naturalidad, ¿a qué te refieres? ¿Qué es para tí la naturalidad? Para mí, lo natural es ir vestido por la calle y en traje de baño en la playa. Si para tí la naturalidad es otra cosa, es tu opinión, tan digna como la que pueda tener yo. Tan respetable como la mía, y a la que las administraciones públicas han de tener en cuenta, tanto a una como a la otra.
  Y si Silve le enseña sus genitales a sus hijos, que lo haga, pero no a los míos. Supongo que no me negará la libertad a no tener que visualizar sus gloriosas partes, ni a mí ni a mis hijos. Se habrá de arbitrar alguna fórmula para que quien no quiera ver las partes pudientes de Silve, esté libre de esa visión. O es que ahora se nos impondrá el tener que verlas.
  Y lo de playas familiares es una forma de denominarlas. Por mí se le puede poner otro nombre. Señor Silve, no intente desviar la atención.

 15. Àlmax Escrit el 31 jul. 2010 a les 10:18

  Coloma, no hi ha platges nudistes on s’obligui a la gent a anar despullats, aquí és on hi ha el conflicte, ja que el que el que sembla que es demana és que hi hagi platges on s’obligui a anar vestits. Precisament parlant amb gent de Barcelona, l’altre dia em comentaven que una de les coses que els havia agradat de les platges de Menorca era que en moltes d’elles es mesclaven amb tota naturalitat gent que anava en banyador i gent que no en duia. Llibertat de fer i deixar fer sense molestar ningú.
  .
  En Jorge en aquest punt em dirà que a ell sí que el molesta veure gent despullada al seu voltant, però aquest argument el rebutj de totes, totes. Hi ha gent a la que els molestarà veure immigrants, dones que no vagin tapades de dalt fins baix, homosexuals… la llista es pot fer tan llarga com vulgueu.
  .
  Aquí el problema no és que hi hagi coses que ens molestin, sinó que ens molestem per coses que formen part de la llibertat dels altres. La “fórmula” per no veure les “partes pudientes” de qui sigui és la llibertat que tens tu de no mirar.

 16. Jorge Rodríguez Escrit el 31 jul. 2010 a les 10:33

  Hace unos días, en uno de estos reportajes que salen en la tele sobre playas, sol, arena y juergas…, aparecía una playa nudista en la que se entrevistaba a algunos de sus usuarios y en donde, varios de ellos, expresaban su disconformidad en que hubiera textiles en la zona establecida como nudista. Y es que la presencia de mirones en estas playas es ciertamente algo molesta.
  Por este motivo, yo no veo inconvenientes en que se establezcan unos criterios para que algunas playas sean calificadas de nudistas y sólo para nudistas (requisito imprescindible: ir desnudo), otras donde se mezclen los unos con los otros, y otras donde no se permita el nudismo (requisito imprescindible: ir en traje de baño o en bikini).
  De esta manera, quien quiera ir desnudo estará a salvo de mirones indeseados, y quien no quiera ver los testículos de Silve, que también lo pueda hacer en los espacios previstos para ello.
  Es la mejor solución para evitar situaciones incómodas.

 17. eugenia Escrit el 31 jul. 2010 a les 15:05

  Es el mismo presidente del “IPFB” el que considera que la exhibición de los pechos de las mujeres excede “las normas mínimas de decoro”.
  Sr. Rodriguez, aquí ya somos todos adultos para saber donde nos gusta ir y donde no llevar a los niños, que afortunadamente están mas pendientes de disfrutar de las playas que de los pechos y genitales de los demás. El problema son los adultos y los “mirones indeseados” que hay en todas las playas, nudistas y no nudistas.
  Ni los que practican nudismo o se bañan en pelotas son menos indecorosos o obscenos que los que no lo practican, ni más modernos. Yo aconsejaria a todas esas familias que se preocupan tanto de los cuerpos de los demás se preocupasen de sus hijos por dentro y por fuera (a los nudistas tambien). Ni es un bicho raro el que va desnudo, ni es un bicho raro y obsceno el que va vestido, pero acuerdese usted del típico exhibicionista de la gabardina, que de tanto en tanto se la abria para mostrar, oh sorpresa! algo que a los niños de padres nudistas, de familias decorosas como dice el IPFB, siempre les resultará repugnante.
  Y tenga usted en cuenta, que hay gente que se desnuda y es como si continuara vestida, porque no se está exhibiendo.
  Ale, a ver si necesitamos más carteles y más banderas, que nos evitan situaciones incomodas.

 18. Jorge Rodríguez Escrit el 31 jul. 2010 a les 18:47

  Como podrá comprobar las “normas mínimas del decoro” de las que habla el IPFB son distintas según la persona. Para ellos el decoro implica no enseñar los pechos y ya no digamos el resto. Y para algunos de los aquí escribientes el decoro es ir como uno quiera, incluso desnudo.
  Y, repito, ambas opiniones son igual de respetables. Lo que no entiendo es que algunos de Vds., que tanta libertad predican para según que, ahora se empeñen en hacer cambiar la opinión de los que no quieren nudismo, o intenten ridiculizar a quien no piensa igual.
  Me parece que esta no es la actitud correcta. Lo que se debería hacer, ya digo, es regular este problema para que todo el mundo pueda desenvolverse como quiera.
  No sería lógico que, en plena democracia, pudiéndose arreglar, se impusiera un criterio sobre el otro.

 19. eugenia Escrit el 31 jul. 2010 a les 19:07

  Totalmente de acuerdo.
  Que les parcelen unas playas, que yo cuando quiera ir me pongo el triquini y la pamela.
  Salut!

 20. Jorge Rodríguez Escrit el 31 jul. 2010 a les 20:40

  Eugenia, ¿escribes desnuda o vestida?

 21. eugenia Escrit el 31 jul. 2010 a les 21:28

  Vestida, llevo las gafas de bucear, las aletas, el mobil, el Ipod, y la botella de oxígeno.
  Adeu Jorge, paso, que este blog es otra cosa.

 22. Jorge Rodríguez Escrit el 31 jul. 2010 a les 21:31

  Será muy incómodo escribir con tantas cosas encima. Pero bueno, ya se ve que hay gente para todo.

 23. itziar Escrit el 01 ag. 2010 a les 14:05

  Jorge, estoy totalmente de acuerdo contigo. Evidentemente que si quieres dar una cierta educación a tus hijos te puedan molestar según que costumbres, como la de hacer nudismo. Entiendo que puedas tener tus razones y entiendo que reivindiques tu punto de vista.
  Pero se da el caso, como escribe Maite en este post, que algunos (no voy a generalizar) de los que reivindican playas familiares, lo de hacer nudismo les parece un acto impúdico i poco decoroso para con los que están vestidos en la playa. Francamente, te puedo asegurar que muchas veces me han hecho sentir mal porque “se me veia el hombro” o “llevaba una falda demasiado corta” en según que ambientes. No digamos ya si digo algo sobre hacer top-less o nudismo. Y no puedo considerar en absoluto que vista de forma inadecuada. Es el caso contrario, era yo la que me sentía molesta, pero no podia decir nada ni reivindicar, por otra parte, mi manera de vestir.
  Así que creo que al final es un problema de respeto, por ambas partes. Que si uno quiere ir a la playa con un bañador, camiseta y gorra pueda hacerlo tan tranquilamente como aquel que quiere ir desnudo.
  Y para mi la naturalidad es poder ser uno mismo en cualquier situación sin perder de vista el contexto.
  Espero haberme explicado, de todas formas es un tema compicado.

 24. Jorge Rodríguez Escrit el 01 ag. 2010 a les 16:11

  Itziar, perdona que te corrija. Los que reivindican playas familiares, no pretenden que todas lo sean, sinó simplemente que en algunas playas se pueda ir sin el riesgo de que te puedas encontrar con los genitales de alguien a la altura de tus ojos.
  Y como podrás comprender, es lógico que a aquellos que reivindican estas playas, les parezca impúdico e indecoroso ir desnudos en la playa. Es decir, falta de pudor y falta de decoro. Pero decir esto, me parece, de un sentido común enorme, basta acudir al diccionario.
  En cualquier caso, ¿qué diferencia hay en ir desnudo en la playa o hacerlo en la calle o en cualquier lugar público? Según tu parecer, si se puede ir desnudo en la playa, que criterio habría para prohibirlo en la calle o en el Ayuntamiento. Si es que hay que prohibirlo.
  Yo creo, particularmente, que la evolución social, la civilización del hombre, nos ha llevado a un acuerdo tácito, que es el de ir vestidos. Lo de ir desnudos era algo común en la prehistoria y ha sido signo de progreso el ir vestidos.
  Ahora, bien, entiendo que pueda haber alguien que quiera volver a los orígenes e ir como un mono por la calle. Pues habrá que regularlo.

 25. Itziar Escrit el 02 ag. 2010 a les 14:17

  Vale. Dejémoslo en que yo si quiero voy a hacer top-less en la playa y tú no.

 26. Capitanito Escrit el 09 set. 2010 a les 11:00

  Despues de leer el escrito con la opinion de Maite Salord y los 25 comentarios que a provocado dicho escrito he llegado a varias conclusiones,la primera y mas importante es la extrema seriedad y la carencia de humor de dichos comentarios sobre un tema que es apto y considero licito aderezarlo con alguna ocurrencia humoristica debido a una tematica que considero un tanto antediluviana.
  Otra de las conclusiones que creo que merece ser estudiada ya que podria convertirse en solucion al problema en cuestion pasaria por organizar unos castings a la entrada de las playas con el proposito de examinar a los que opten por la practica del nudismo para ver si cumplen los requisitos minimos exigidos para dicha practica,que se basarian en una simple tabla de medidas,pesos y belleza en general…..en definitiva que para obtener el carne de nudista deben de alegrar la vista de los demas bañistas como requisito indispensable,
  Sin lugar a dudas esta medida ya evitaria un gran numero de quejas,¿por que a quien no le alegra la vista un cuerpo 10 pasando a 2 metros de uno o una?por mucho “IPFB”que padezcas…..Dejemos de lado la hipocresia por un momento y hagamos un ejercicio de sinceridad con nosotros mismos he imaginemos por un momento que si todos los que practican nudismo fueran Brads Pits y Angelinas Jolies(o como se escriba)estoy seguro que la mayoria de ipefebes no hubieran sacado a relucir esas viejas glorias del prohibicionismo mas rancio,
  Dudo mucho que los creadores de este nuevo grupo “antinudismo”no pasarian el casting que propongo mas arriba,y si no en su proxima reunion que se examinen sus cuerpos serranos a ver si llevo razon o no.
  Con este comentario no pretendo ofender ni faltar al respeto a las ideas de nadie,simplemente trato de exponer mi punto de vista partiendo del humor ya que considero que ciertos temas como el que estamos tratando no empañan ni deslucen la seriedad de este blog.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari