Maite Salord

Escriptora

A l’atenció del meu investigador

Sí, heu llegit bé el títol d’aquesta entrada: tenc un investigador a prop! Potser pensareu que són paranoies d’una dona amb massa temps per pensar però, no, de cap manera: és una intuïció i, com que, si parlam d’intuïció femenina, estic convençuda que és una de les ciències més exactes que hi ha al món,  ja podeu anar deduint que no és cap broma. L’únic consol és que, en el meu cas, no es tracta de cap investigació per via judicial, com passa amb altres càrrecs públics de segons quins partits: tenc la sensació que  la cosa és, certament, més casolana.

No és que em tregui ni un minut de son però, com que, a més d’intuïtiva, som bona al·lota, vull facilitar la feina al meu investigador perquè em sap greu que perdi el temps intentant pescar-me quan podria fer coses molt més profitoses . D’entrada, li diré que la meva vida és d’allò més previsible: de casa a la feina, de la feina al Consell, del Consell a casa; conferències; presentacions de llibres; reunions de partit; dinars amb la família… El més atrevit que faig és anar a sopar amb les amigues, encara que,  tot sigui dit, ara fa molt de temps que no ens trobam. Tampoc tenc amants ni res semblant. En fi, que som un avorriment de dona.

Pel que fa a la meva declaració de béns, em limitaré a transcriure la que vaig publicar en aquest bloc, dia 24 de febrer de 2010:

“Així les coses, i tot i ser ben conscient que aquest bloc no té la categoria d’un butlletí oficial, m’he decidit a fer la passa: avui sortiré de la caixa fort i declararé, públicament, els meus béns. La transparència davant de tot. Aquí va el llistat:

1- Una casa a “tritges” amb el meu respectiu i el banc. És grosseta, ho admet, i té bones vistes. L’habitam cinc humans i un moix. Per tant, els metres per càpita ens permeten viure en companyia però amb possibilitats d’evitar-nos quan la salut mental ho requereix.

2- Un utilitari de vuit anys carregat d’andròmines vàries, restes de berenetes, pipes, etc. Hi acostuma a haver tot allò que cerques i no trobes: ulleres de sol, paraigües, jerseis…

3-  Una velo “Bolero” de quatre anys que, fins que la meva filla mitjana no me l’okupava, estava en prou bones condicions. Ara, el timbre no funciona, té el seient romput i la panereta torta.

4- Centenars de llibres que he anat arreplegant des que era una filleta. Sé, a més, que, si tenc una vida llarga, heretaré la biblioteca de la meva padrina i qualque llibret més d’uns amics que m’estimen molt. No és l’herència d’en Balada però… què hi farem! (Jo tampoc som na Leti…)

5-  Una cinquena part d’un hort (herència familiar), amb una casa (absolutament legal!) i un motocultor que potser hauria de deixar als hortolans i hortolanes del FarmVille. Jo, com molts ja sabeu, som una urbanita total i ni tan sols em deix enredar pels horts virtuals.

6- De doblers en efectiu, després de la darrera adquisició de dues rodes del meu respectiu i de pagar unes quantes cosetes, i tenint en compte que som a final de mes, no m’atrevesc a dir què tenc al banc. Em sembla que no em creuríeu.”

Això és el que vaig declarar fa un temps i la veritat és que, des de llavors, la cosa ha variat poc: sumau anys al cotxe, restau uns milers d’euros a la hipoteca i afegiu la velo taronja del PSM Més per Menorca, que no tenc en propietat però que el partit em permet emprar. Res més. Només tenc el meu sou de professora, a jornada completa, perfectament compatible amb les dietes que cobr per assistir a comissions i reunions del Consell. Una assistència també perfectament compatible amb el fet d’estar de baixa, per raons òbvies: la veu no em permet fer quatre i cinc hores de classe seguides (motiu de la baixa) però si poder parlar uns quants minuts seguits (que és el que faig al CIM).

En fi. Després d’escriure aquesta entrada m’he quedat més tranquil·la. Només esper que, ara, no em fabriquin un informe que digui que tenc comptes a Suïssa o tres o quatre llocs o una illa deserta “allende los mares”… Ara que hi pens, però, hi ha un tema que no he comentat i que és molt delicat…  allò de les gallines… Bonjesuset, ja em veig a la portada dels diaris: la consellera envoltada d’animal de ploma! Ja em perdonareu que no ho acabi d’explicar però m’hi jug la carrera política i, com que juraria que els meus investigadors també són assidus a aquest bloc…  #mamapor!

8 comentaris a “A l’atenció del meu investigador”

 1. V de venfetta Escrit el 21 nov. 2012 a les 21:36

  No te facis la tonta, xata. Sabem bé lo de les teves gallines. Estàs perduda. Estem preparant un informe policial que te cagaràs.

 2. Juanka (El Rey) Escrit el 23 nov. 2012 a les 1:09

  O sea Maite, que te van las aves!

  No te preocupes, que yo (o sease Su Majestad) y Delgado nos ocupamos de ellas! Ya sabes que la caza es lo nuestro!

  Ah, y de paso diles a tus compañeros de partido que le propongan a Chiqui que nos ocupemos de las del que se le resisten en el Canal Salat! Los safaris nos van!

  Un saludo

 3. Maite Salord Escrit el 23 nov. 2012 a les 9:07

  Esper, ansiosa, l’informe policial sobre les gallines. Supòs que, en aquests moments, la policia ja deu haver descobert que hi ha una part de la meva família implicada en l’afer… I és que, com diuen, la família no es pot triar! Tremola, fillola! 🙂
  D’altra banda, tot un honor que el Rei Juanka en persona hagi estat una de les més de 500 visites que ha rebut aquesta entrada en dia i mig. M’imagín que també hi deu haver aparegut el meu investigador… Potser s’apunta a això dels safaris. Una servidora, no. La meva relació amb les gallines és… diferent!! je, je

 4. eugenia Escrit el 23 nov. 2012 a les 16:24

  ¿Un Philip Marlowe? Quina enveja!

  Lauren Bacall en El sueño eterno (1946) , de Howard Hawks
  …”Así que es usted un detective privado. No sabía que existieran, salvo en los libros, o esos pequeños tipos grasientos que andan espiando en los pasillos de los hoteles”…

 5. La verdad escuece Escrit el 23 nov. 2012 a les 23:26

  De los datos ilustrados por doña Maite sobre su patrimonio hay un dato que me parece de lo más relevador. Se trata de la bicicleta naranja que, según nos cuenta, el PSM le presta y que ella utiliza sin, según se intuye, contraprestación alguna.
  Ello implica que está percibiendo una retribución en especie que, por lógica, se debería cuantificar y declarar en el Impuesto de la Renta de las Personas Físicas.
  Esta es la cuestión que Doña Maite nos debería aclarar. Sería un escándalo que este ingreso en especie no fuese declarado a Hacienda.
  Esperamos ansiosos una explicación.

 6. Maite Salord Escrit el 24 nov. 2012 a les 11:16

  Ja pagaria, Eugenia, perquè fos un Marlowe! Em sembla, però, que la realitat és més prosaica.
  D’altra banda, La Verdad, el tema de la velo taronja del PSM el tenim ben resolt: jo tenc dret a ús a canvi de fer-ne el manteniment. Una permuta fantàstica… Perdó, he dit permuta? Em sembla que encara ho he enredat més! 😉

 7. dani prats Escrit el 24 nov. 2012 a les 20:48

  Vull donar-te molts d´ànims, i demanar que no callis, una part dels menorquins van voler que tú els representis. Aquí tens un amic per lo que vulguis. Ahh per cert!! Quan treuràs el següent llibre?

 8. Maite Salord Escrit el 26 nov. 2012 a les 19:05

  Gràcies, Dani, pels ànims. Ha costat, i encara costarà, però començ a tenir una veu acceptable. Pel que fa als llibres, tenc un parell de coses en marxa que ja veurem com acaben…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari