Maite Salord

Escriptora

Mig any de Presidenta del Consell

salord-presidenta-menorca

Avui fa, exactament, mig any que vaig assumir la presidència del Consell Insular de Menorca. Sis mesos d’exercir un càrrec complex, de molta responsabilitat i que requereix una gran dedicació. I ho he fet sent fidel als meus principis, uns principis que ja vaig deixar molt clars el 2007, en el discurs d’investidura de l’alcalde de Ciutadella.

Llavors, vaig dir: “la credibilitat d’un polític només s’aconsegueix des de la coherència de plantejaments, des de la claredat i la concreció de les propostes i, sobretot, des de la serietat en les formes.” I, efectivament, aquest ha estat el camí.

Així, si hagués de posar noms a aquests sis mesos, aquests serien, d’entrada, il·lusió, responsabilitat i dedicació. I, també, satisfacció per la feina feta, que ha estat molta i productiva: estalvi de sous i càrrecs per dedicar-ho a un pla de xoc contra l’exclusió social; paralització de les obres de la carretera per repensar el projecte amb criteris de sostenibilitat; inici de l’Inventari de camins públics; revisió del Pla Especial del Camí de Cavalls; creació de la Comissió de Greuges i del Consell d’Illa; revisió del projecte de Milà, paralització de l’enviament de fems a Mallorca i adjudicació del nou contracte d’explotació; augment dels cursos de formació; impuls a la candidatura de la Menorca Talaiòtica i Reserva de Biosfera; més transparència i participació; més pressupost per a la promoció turística; inici de la revisió del PTI… i me’n deix molts!

La realitat és que, en contra del que molts auguraven, l’equip de govern format per PSOE, Més per Menorca i Podem actua com un tot cohesionat, té clars els objectius i treballa per assolir-los, sense estridències i teixint complicitats amb els ciutadans, les entitats… Només duim mig any de recorregut però la sensació és d’anar fent passes fermes, meditades, pensades, i constants, sobretot, per fer realitat, en molt poc temps, tots els projectes ambiciosos que tenim damunt la taula.

Vull donar a les gràcies a totes les persones que ens animen i ens ajuden -amb crítiques, suggeriments i elogis- a continuar treballant per fer realitat la Menorca que volem. Podeu tenir el convenciment que la coherència, la claredat i la serietat en les formes són les meves fidels companyes de viatge. Amb elles, em trobareu sempre.

Un comentari a “Mig any de Presidenta del Consell”

 1. Jordi Escrit el 13 gen. 2016 a les 11:17

  Bon dia Maite,

  Tens tota la meva credibilitat.

  Et desitjo un any tot ple de lo millor.

  Que tinguis un bon dia.

  Jordi.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari