Maite Salord

Escriptora

Plaça de Lletres

Demà dissabte, dia 17 d’octubre, a les 19,00h, comença a la Casa de Cultura de Ciutadella una aventura literària que em fa molta il·lusió: el grup de lectura “Plaça de Lletres”. Es tracta, com veis, d’un grup de persones que es reuniran, el tercer dissabte de cada mes, després de llegir un mateix placa-de-lletres.JPGllibre, per comentar-lo, de vegades acompanyats de l’autor, la qual cosa afegeix, a la lectura individual, més elements per a la reflexió i per al gaudi.

El nom “Plaça” juga amb el doble sentit de mercat (on s’ubica la Casa de Cultura) i de lloc per al diàleg i l’intercanvi d’idees. Les “lletres”, resulta evident que fan referència a la literatura. La primera trobada serà només per començar a conèixer-nos i per fixar els llibres que voldrem llegir durant el curs. De fet, l’única lectura que ja s’ha establert, per al mes de novembre, és Moro de Rei, de Pau Faner, per una raó molt simple: és el petit homenatge al nostre escriptor més gran. A partir d’aquí, qualsevol obra és possible: només cal proposar-la!

Puc dir per experiència -d’escriptora convidada- que aquestes reunions literàries són un autèntic plaer. Esper, idò, que us animeu a participar-hi. No cal venir cada mes; fins i tot, no és imprescindible  haver llegit l’obra perquè es pot venir a escoltar… I, per cert, després d’aquesta primera trobada, una interessant conferència sobre Baltasar Porcel, a càrrec de Carles Cabrera. Què més voleu?

9 comentaris a “Plaça de Lletres”

 1. Àlmax Escrit el 16 oct. 2009 a les 17:37

  Una parada de metro a sa plaça per poder venir cada tercer dissabte de mes!

  Bromes a banda, sembla una iniciativa molt interessant, que esper que tengui molt bona acollida. Llegir sempre és un plaer, i si es fa acompanyat i compartint impressions i reflexions, encara ho és més.

  A veure si coincideix alguna escapada a Menorca amb un tercer cap de setmana de mes!

 2. Vela Escrit el 17 oct. 2009 a les 0:48

  Molt bon projecte, esperem que funcioni!

  He quedat amb una persona que ve de Mallorca, però, per poc que pugui, vindré i espero fer-ho a les següents convocatòries, encara que no sempre hagi pogut llegir el llibre que s’hagi acordat comentar.

 3. Menorquit Escrit el 17 oct. 2009 a les 0:57

  Ànims per a aquesta nova iniciativa cultural. No sé si podré venir, ho intentaré. I… Pau Faner. Ara llig “el cant de l’alosa”… i és que en Pau és genial.

  Salut.

 4. Guillem Benejam Escrit el 17 oct. 2009 a les 11:13

  Enhorabona per aquesta nova aventura. Sincerament, atrevida i que segur tindrà una bona resposta. Feia falta que algú organitzés cosa d’aquest tipus a Ciutadella. Esper fer-hi una ullada, qualque dia, en aquesta plaça!

 5. Maite Salord Escrit el 18 oct. 2009 a les 8:59

  La primera trobada de “Plaça de Lletres” va ser un èxit: per començar, una quinzena de persones ben animades. Després, una brillant conferència de Carles Cabrera que ens va donar les claus per entendre l’obra -i el personatge- de Porcel. No es pot demanar més!

 6. Núria Escrit el 23 oct. 2009 a les 16:36

  Segur que el grup anirà creixent! Ja em fa ganes participar-hi, així que a començar a llegir i fins al tercer dissabte de mes!

 7. Maite Salord Escrit el 24 oct. 2009 a les 17:05

  Gràcies Núria! T’hi esperam.

 8. Raquel Escrit el 18 gen. 2010 a les 10:03

  Em podríeu dir les lectures establertes a “Plaça de Lletres”? Gràcies!

 9. Maite Salord Escrit el 19 gen. 2010 a les 15:31

  Raquel, al facebook “Plaça de Lletres” trobaràs les lectures. Per ara, el gener, llegim Els jugadors de whist, de Vicenç Pagès. Després, Dins el darrer blau, de Carme Riera. La resta, encara l’hem de decidir.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari