Maite Salord

Escriptora

Clot i bony (VIII). Pinotxo, Pinotxo!

 

 

Com molts ja sabeu, vaig començar aquesta secció Clot i bony dia 11 de juliol de 2010 per sortir al pas d’unes “informacions” que el redactor en cap del llavors diari Última Hora Menorca, senyor Josep Pons Fraga, donava a la seva secció dominical del Pont i cova, secció que, des de la desaparició d’aquest mitjà a la nostra illa, ha passat al diari Menorca.

Fins ara, els meus escrits anaven a remolc dels que publica l’editor en aquesta secció però, mirau per on, avui, després de llegir l’editorial del dia, he pensat: i per què no ets proactiva i proposes tu mateixa els temes del teu Clot i bony? Al cap i a la fi, si l’editor del Menorca és lliure per escriure sobre els temes que vol, per què jo no puc fer el mateix? I dit i fet: avui, dia de Sant Jaume, aquesta secció s’independitza del Pont i Cova per deixar constància d’una sèrie de veritats que contradiuen l’editorial d’avui.

Resulta que, segons l’editorial, l’autobús de Macarella no només no ha solucionat cap dels problemes que hi havia l’any passat sinó que és el culpable que els aparcaments de Cala en Turqueta i Son Saura s’omplin prest: “Confirman estos hechos el gran número de vehículos, con una media diaria de 750 coches , que no pueden acceder a Cala en Turqueta i Son Saura, en la costa sur de Ciutadella. La presión de quienes evitan Macarella y se trasladan directamente a estas dos playas provoca que el aparcamiento de Cala en Turqueta se cierre a las 8.30 de la mañana, mientras que a las 10 ya està cerrado el estacionamiento de Son Saura”.

La veritat és que m’ha agafat una suor freda en llegir-ho: és possible que el senyor Pons Fraga no sigui lector del seu propi diari? Perquè jo -digueu-me massoca, el bonjesuset em perdoni- sí que en som i record perfectament les portades i notícies de l’estiu passat. Aquí van:

  • 12-6-2017: LOS PARKINGS DE TURQUETA Y MACARELLA YA SE LLENAN CADA DÍA A PRIMERA HORA. SE ANTICIPA UN MES EL COLAPSO DE LA TEMPORADA ALTA.
  • 16-6-2017: SE OFRECEN SOBORNOS PARA PODER ENTRAR EN MACARELLA.
  • 5-7-2017: COLAPSO EN LAS PLAYAS DEL SUR. EL PAYÉS DE LA FINCA AFECTADA PROHIBE LA ENTRADA DE VEHÍCULOS TRAS VARIAS SEMANAS RECIBIENDO EL ALUD DE TURISTAS QUE ENCUENTRAN EL APARCAMIENTO PÚBLICO COMPLETO. CIERRAN EL PARKING ILEGAL DE TURQUETA TRAS ACOGER MÉS DE 100 COCHES AL DÍA.
  • 6-7-2017: LOS COCHES APARCADOS EN ZONAS PROHIBIDAS COLAPSAN EL CAMINO DE ACCESO A MACARELLA.
  • 12-7-2017: EL COLAPSO DE MACARELLA LLEVA A DECENAS DE COCHES A OCUPAR FINCAS PRIVADAS.
  • 13-7-2017: CRECE LA TENSIÓN POR EL ACCESO A MACARELLA, UN INFORMADOR ES AGREDIDO.
  • 25-8-2017: LOS INFORMADORES DE LAS PLAYAS DEL SUR DESVIAN UNOS MIL COCHES AL DÍA.
  • 3-9-2017: MACARELLA EMPEORA SU IMAGEN ANTE LOS TURISTAS POR EL CAOS EN EL ACCESO.
  • 26-9-2017: OTOÑO CON LOS PARKINGS COLAPSADOS DESDE PRIMERA HORA.

Com que crec en la intel·ligència i sentit comú dels lectors d’aquest blog, estic convençuda que, després de llegir aquests titulars, us haureu fet una idea ben encertada dels motius que han duit l’editor a fer les afirmacions que fa avui a l’editorial en qüestió. Jo, per la meva part, acabaré amb una frase de conte que, vés a saber per quin motiu, m’ha vingut al cap: “La Fada se’l mirava i reia. Per què rius? Va demanar el ninot, confús i pensatiu, en veure com creixia el seu nas per moments. Ric de les mentides que has dit. I com saps que he dit mentides? Les mentides, fill meu, es noten tot d’una, perquè n’hi ha de dos tipus: les mentides que tenen les cames curtes i les que tenen el nas llarg. Les teues, són de les que tenen el nas llarg”.  I n’hi ha que, a més, tenen les cames curtes, afegiria jo.

 

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari