Maite Salord

Escriptora

Contrast

Va tremolar la terra a Llorca. Destrucció i mort. Angoixa. Al cap de poc, el Barça guanyava la Lliga. Eufòria i alegria. Festa. Carrers desolats i carrers joiosos. La vida és així. Feta d’instants contradictoris. Llàgrimes i somriures, laments i cants d’alegria.

El Circ ha arribat a Ciutadella i jo estic a punt d’anar-me’n a viure el darrer plenari del present mandat. Quatre anys intensos. De molts feina i moltes disputes estèrils. De rialles i paraules tallants. De discussions eternes i acords importants. La vida tancada dins el Saló Gòtic.

10 dies més i haurà acabat la campanya electoral. Uns estaran contents; uns altres no tant. Segur, però, que el rostre de tots plegats serà de cansament. Estic cruixida i som optimista. M’agrada escoltar la gent i em tir de cap al llit just puc, en fer-se fosc. La vida té coses bones i coses dolentes. De tot, però, se n’aprèn. De la desolació del que ho ha perdut tot i d’aquells que celebren la victòria. Sobretot, si ho saben fer amb dignitat.

14 comentaris a “Contrast”

 1. eugenia Escrit el 14 maig 2011 a les 0:27

  Mai agrairem el teu esforç com et mereixes
  Mai condemnarem la corrupció com es mereix.
  Tot el meu suport a la gent de Lorca.

 2. capitanito Escrit el 14 maig 2011 a les 5:31

  Me entristece,aun que no me sorprende,ver que continuáis con vuestra patética y políticamente correcta revolución,de “la señorita Pepis”.
  También me doy cuenta de lo cosmopolita que se ha vuelto esta (vuestra)plaza.,diferentes razas pasean por ella cada una con sus propias ideas,respetadas por todos.
  Lastima que todo esto,solo exista en la ficción,por que vuestra realidad es bien distinta. Atrapados en este bucle que vosotros habéis creado y del que ahora sois incapaces de salir de el,por que ni siquiera os habéis percatado de ello.
  Menos mal que vuestras inquietudes y aspiraciones,que se deduce de vuestros comentarios, tan atrevidos,arriesgados y comprometidos, no se van a realizar, jamas,por que vuestras revoluciones de salita de estar,no son revoluciones…..Solo son una pobre pandilla de ilusos que corren raudos y serviciales a la llamada de su Guru espiritual,para escuchar con atención las trasnochadas instrucciones del día y así un día tras otro hasta que alguno habrá los ojos y vea la verdadera plaza de Maite. 

 3. Francesc Escrit el 14 maig 2011 a les 8:49

  Almenys la plaça de na Maite té cara, nom i llinatge, cosa que no fan altres cobards que despotriquen sense miraments. És pública i oberta a tothom, inclús als abans esmentats.

 4. Coloma Torres Escrit el 14 maig 2011 a les 10:05

  Queda poc més d’una setmana perquè a Menorca hi hagi un canvi polític. Això s’acaba per tota aquesta caterva de pseudoprogres que ens han arruinat. I qué en farem dels 25 directors insulars? Molts d’ells que no sap fer una O amb un got.
  El canvi ja és aprop. L’enquesta de UH ja indica que la cosa està cuita. I ja no en parlem de les enquestes del Menorca. Avui la de l’Ajuntament de Maó es desemelena. Jo no me la crec (per irreal), però indica que hi ha un cansanci de la gent front aquests partits d’esquerres que ens han duit al precipici.
  Menorca d’aquí a pocs dies estarà d’enhorabona. Haurem llevat, a la fi, el tap que ens impedia tirar endavant.

 5. Nom Necessari Escrit el 14 maig 2011 a les 13:13

  Ai, Colomes. Vol dir que s’atraca Lucífer, Satanàs, Bedlcebú…????
  Uff, quina por!
  Deu ser veritat que, en aquest mon tan podrit, els dimonis com voltros se’n solen sortir sempre victoriosos.
  Després ja vos podeu posar la capa aquella de “frankestein” i portat el Sant Crist a les processons. Quedaríeu millor cantant aquella d’en Tomeu Penya: “Tinc el dimoni dins jo”.

 6. Coloma Torres Escrit el 15 maig 2011 a les 7:55

  En Lucifer, Satanàs o Belcebú, l’hem tingut dotze anys governant al Consell. I així ens ha anat. Menorca feta un solar.
  Ara s’atraquen els dies d’esperança, de veure una llum al final del túnel. S’acabarà el sectarisme i el NO a tot.
  Per cert, a Ciutadella, segons el Menorca, mantindria la majoria d’esquerres, per l’augment d’un del PSM.
  Us don l’enhorabona. Però, com deia de l’enquesta de Maó. Tampoc me la crec. No me crec que UPCM (que diuen que en treuran 4) en treguin només un. I no me crec tampoc que el PP en perdi un. I no me crec que el PSM en guany un tampoc.
  En fi, l’autèntica enquesta serà la de dia 22.
  Ah! Per cert, no m’he posat mai la capa de “Frankenstein”, ni he duit mai el Sant Crist. Jo sempre he anat amb la confraria de Calós. Ai! Nom Necessari, que no t’enteres.

 7. Joan Escrit el 15 maig 2011 a les 15:56

  vaja amb el capitanito……..que tes fumat? o encara te punxes? fe el favor de desapareixer d’aqui ont encara hi queda decencia..cosa que no tens tú. o ja t’has gastat els set mil? o necesites estafar a algu més?
  puja dalt sa cera que te pot endur un cotxe….
  “Solo son una pobre pandilla de ilusos que corren raudos y serviciales a la llamada de su Guru espiritual”
  el teu guru espiritual ja sabem quin nom te el de una “heroina” i cuan ralles de pandilla amb qui penses ? amb la teva? amb els vius? o amb els morts?
  Cervell,que tu salut no en tens i molt menys seny

 8. eugenia Escrit el 16 maig 2011 a les 0:10

  Joan, quin comentari amb tan mal gust.

 9. Joan Escrit el 16 maig 2011 a les 7:00

  Eugenia.
  No me consider un ilus perteneixent a una pandilla,que “corre raudo y sevicial” a darrera de ningu. Tu t’hi consideres?…si?.. allá tú.
  Creus que el meu comentari es de mal gust…… es sa teva opinió.
  A lo millor me passat amb lo de ” fer el favor de desapareixer d’aqui”…?
  tens rao. no som ningu per fer fora a ningu d’aquet blog i per açó deman perdo. Per lo demés no.
  Salut i bon dia.

 10. capitanito Escrit el 16 maig 2011 a les 9:02

  # Joan Escrit el 15 mai 2011 a les 15:56

  vaja amb el capitanito……..que tes fumat? o encara te punxes? fe el favor de desapareixer d’aqui ont encara hi queda decencia..cosa que no tens tú. o ja t’has gastat els set mil? o necesites estafar a algu més?
  puja dalt sa cera que te pot endur un cotxe….
  “Solo son una pobre pandilla de ilusos que corren raudos y serviciales a la llamada de su Guru espiritual”
  el teu guru espiritual ja sabem quin nom te el de una “heroina” i cuan ralles de pandilla amb qui penses ? amb la teva? amb els vius? o amb els morts?
  Cervell,que tu salut no en tens i molt menys seny
  ———————————————————————————————————————————————–Bueno,bueno,bueno….Quina llengu.
  ¿Bonu fiet que ten fet? para estar tan rabioso, “mesquinet meu”.
  ¿Bueeenoo ha ver que te ha pasado?, aaaaveeer, ¡¡ SI !!,esto me gusta,(que tes fumat’?) esta esta chupada je,je,:solo tienes que mirar la hora en que lo escribi y asi ha groso modo puedes hacerte una pequeña idea, pero vamos que ha esa hora,ya me fumado hasta la pipa de la paz con los indios “SIOUX”.
  ¿A veeeer que mas nos cuentaaa el amigo Joan?…..Mira este me gusta(da suspense al comentario y un toque sensacionalista,que ahora se lleva mucho).
  (O encara te punches?) este es bueno ¿hheeee?le da rollo peli, tipo “TRAINSPOTTING” no se si esta bien escrito,pero vamos seguro que la conoces..
  ¡¡ PUES CLARO QUE ME PUNXO, mira ahora me ha venido esto ha la perola ¿lo conoces?,dice asi: EN PANCHU VA DI E NEN PINCHU PINCHE A NEN PANCHO ENB UN PUNCHO Y EN PANCHO VA DIR E NEN PINCHU PINCHEM PERO A LA PANCHA NO EMB…..Ya no me acuerdo de mas ¿pero ha que es graciosa?.
  Pues como te decia antes de estas notas musicales,si que me pico,peeero solo si es algo que digas…COÑO,que material,esto es, una D-E-L-I-C-A-T-E-S-E-N si señor, te quedas “com es fiet de ca un seño”., No ves que con estas edades uno ya no esta para meterse pastilla machacada ni porquerias por el estilo,no es por nada pero 32 años de experiencia con todo tipo de drogas, me avalan.
  A ver otro pataleito del juanet(que esta molt meleit,avui…que li deven fet….angelet meu HAaaayyyy,mesquinet).Aqui estaaa,vamoa ha veeer,si. “fe el favor de desepareixa d aqui ont encara hi queda decencia,cosa que no tens t. Bonu aqui te pillao de marron. Por una cosa que te voy ha contar,por que nunca me portado indecentemente contigo, a pesar de que no tengo ni la mas pajolera idea de quien eres y por supuesto,no me importa lo mas minimo(que bastante hago contestandote ha esta sarta de memeces que por educacion y curiosidad..todo sea dicho,pero es irrelevante que te conozca o no para decirte lo que tu ya sabes y los demas tambien,por una razon bien sencilla:por que nunca me portado indecentemente con nadie(aun que por mi fama,parece que entra todo)si fueras capaz de encontrar a una persona que aya recibido un trato indecente o vegatorio por mi parte,se esta riendo de ti,por que nunca lo e hecho,asi que ya tienes deberes para hacer, si te aburres………..Continuamos para bingo juanet,¿que mes aya avaammmm?.
  Mira este es muy curioso ¿o ja tes gastat es set mil?…..¡¡¡ TACHAAAAANNN !!!Aqui me pillas en bragas por que siete miles ,me los e gastado ha miles,como no des mas pistas(o un comodin JE;JE;JE)CONTINUAS CON:…Bueno antes de continuar solo una cosita que se me ha pasado,¡¡ fe el favor de desepareixa daqui !! Perooooo almaaaa de cantarooo si no estoy alli cariño,estoy aqui en mi casa,,,,,ves,ves,ves, lo que pasa con las prisas, que luego no sabes si estas aqui o estas alli …..y eso que no te punchas por que entonces ya pierdes el contacto con la realidad y empiezas ha mandar mensajes de chiste como este y armas la de dios es cristo ,pero en fin es tu cuelge y aun que no merece ningun respeto “des teu pa feras ses teues sopas? compañy.
  A ver looo deee llaaaa estaaafaaaaa,que teeeeens?,que teeeen feeeeet monuuuuuu,cunteli e nes concu en tano,¿que chorrada es esta de la estafa, A ver por que no lo denuncias? si tu crees que te e estafado denunciame “gilipollas” que tengo pasta y si es verdad te vas a llevar una pasta y me meteran en el talego ha mi ,y esto con la volada que has cojido conmigo seguro que te hace feliz,y encima con esos siete mil euros que te darian y a parte mas cosas que suelen dar cuando ganas un juicio me imagino y ademas con la alegria de conseguir lo que nadie ha conseguido en este mundo ….METER POR PRIMERA VEZ AL TANO ENTRE REJAS ya ves ygual te dan una medalla y todo.
  Aver mas cosas ,que ya me empiezo ha aburrir con las chorraditas del niño.
  Y hasta aqui pues que quieres que te diga…no vas ha ganar ningun concurso de guiones,ni nada por el estilo,pero respeto las formas que tiene cada uno de sacar la mala ostia del cuerpo pero vamos un coñazo de comentario. y otra cosa ha un tio que le estafan 7000euracos y sabe quien a sido pues lo normal es que lo denuncies,en vez de yr contando tus miserias y lo tonto que eres por las distintas plazas de este mundo virtual.
  Donde me parece de un pesimo gusto,es tu forma de hablar tan ha la ligera y casi de forma despectiva de la pandilla y de una forma deleznablete preguntas ¿a los vivos o a los muertos?.
  Penoso he innecesariolo mires como lo mires,buena parte de una generacion de chicos de ciudadela que fallecieron por distintas razones.No es mi funcion dar explicaciones al respecto ,aqui estan sus padres sus hios ,hermanos,amigos y un largo etc de personas a las que as inflingido dolor gratuitamente,solo por el mero hecho de hacerme daño a mi .
  Y aqui si, aqui has triunfado conseguiste que derramara alguna lagrima al recordar ha muchos de estos chicos que si no todos, casi todos manteniamos algun lazo de amistad y si, por ellos has conseguido lo que buscabas,infringir dolor a uno (a mi)pero ¿tu crees que te compensa,el dolor que has provocado a todas esas otras personas que poco o nada tienen que ver con esta comedia barata que te has montado solo por llamarme yonky, esperando que me levantara en colera y me pusiera a hacer el ridiculo,como tu lo estas haciendo y no quiero insistir mas en tu estrepitosa cagada.
  Pero como este hombre parece no tener sentido del dolor ni mucho menos del sufrimiento,no contento con lo anterior,no se le ocurre otra cosa que reprocharme y con ello (a mi modo de entenderlo)hacer referencia ha todo un colectivo.
  Aun que en esta ocasion tiene la delicadeza de acer una especie de chiste¿?que parece ser que hace referencia ha los que padecemos la mortal pandemia del sida.

 11. Joan Escrit el 17 maig 2011 a les 17:09

  Mens sana in corpore sano és una cita de Juvenal (s. I) que significa de la necessitat d’un esperit equilibrat en un cos equilibrat.
  Tu ni una cosa ni s’altre

 12. eugenia Escrit el 17 maig 2011 a les 23:02

  Joan, han passat uns quants segles des de la famosa frase…
  A mi sempre m’ha agradat aquella que diu tens una mala salut de ferro, o mala hierba nunca muere, o l’operació va anar bé però la dona és morta….
  Crec que el capitanito és una persona vital i açó és la millor pastilla que pot pendre, bé no li fa falta, el seu propi cos la fabrica.
  No sé per quina estranya raò ments “equilibrades” tenen unes quantes enzimes, o glàndules, o hormones, o minerals alterats. El pitjor és quan aquest desequilibri arriba al cervell més equilibrat.
  Quina por!
  SALUT! als ulls sobre tot, una mirada des de un altre punt de vista, unes ulleres que miren més enllà, no és gens dolent.

 13. Joan Escrit el 20 maig 2011 a les 11:31

  Si tu ho dius……….
  salut de per allá ont vengui.

 14. capitanito Escrit el 11 nov. 2011 a les 6:24

  Saludos Maite y felicidades por tu estupendo blog.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari