Maite Salord

Escriptora

Les promeses electorals del PSM

No em cansaré de repetir que l’autèntic valor d’un polític és la seva credibilitat i que, aquesta, només s’aconsegueix des de la coherència de plantejaments, des de la claredat i la concreció de les propostes i, sobretot, des de la serietat en les formes. No tot val en política. N’hi ha molts, però, que no pensen el mateix i, d’exemples, en tenim cada dia.

Així, quan em demanen quines són les promeses electorals del PSM, somric i responc: res que valgui doblers. Perquè som ben conscients que la situació econòmica de les diferents administracions és dramàtica i que, per tant, prometre equipaments de milers d’euros és un acte d’absoluta irresponsabilitat que, a més, estic convençuda que només aconsegueix revoltar els ciutadans i que a mi, personalment, em provoca vergonya aliena.

Dins aquest context, les promeses electorals del PSM són: gestió eficaç, gestió propera al ciutadà i gestió transparent. Feina. I feina ben feta. Des de la planificació i des del consens. A partir d’aquí, fer tot el possible perquè  Menorca creixi econòmicament, culturalment, socialment. Administrar, amb seny, els pressuposts amb què comptarem, prioritzant les necessitats dels ciutadans i eliminant qualsevol despesa supèrflua.

Ja sé que no són grans promeses de titulars de diari. Però són les úniques que, des de la responsabilitat i la serietat, es poden fer. Estic convençuda, però, que seran molts els ciutadans que, enmig d’aquest desgavell de polítics reconvertits en una mena de reis mags, agrairan la sinceritat:  ja som prou grossets, em sembla, per saber qui acaba pagant els regals que ens duen ses majestats.

51 comentaris a “Les promeses electorals del PSM”

 1. Worsley Escrit el 07 maig 2011 a les 9:26

  Esper que tenguis raó i que siguem prou grossets. Crec que la pregunta que es fa el ciutadà és… totes aquestes promeses, si són factibles com diuen (com ara la promesa de posar els bitllets d’avió interilles a 30 euros), per què no s’han fet fins ara? Esper que siguem prou grossets com per veure-li el llautó al ministre Blanco, qui fa poc ens recordava que hauríem de estar agraïts perquè ells varen pujar la subvenció del transport aeri fins el 50%. Deu ser que el ministre Blanco no sap què valia un bitllet d’avió el 2004 i que tampoc deu saber què val ara. O tal vegada sí que ho sap. Tal vegada sí que sap que les úniques beneficiàries d’aquest augment de subvenció han estat les companies aèrees, no els usuaris…

  Bé, salut, força i ànims.

 2. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 9:35

  El PSM el que hauria de fer és demanar perdó als ciutadans per ser els culpables de la nostra ruina.

 3. Talaiòtic Escrit el 07 maig 2011 a les 10:53

  La ruina de Menorca, de les Balears i de tota la nostra nació colonitzada la provoca Espanya i el seu braç polític el PP$O€. A veure quan serà que l’Estat espanyol ens demana perdó, perquè em pens que abans desapareixerà que reconèixer que sense espoliar-nos econòmicament, xuclar-nos i assimilar-nos culturalment i capar-nos políticament ni és viable ni hauria existit mai.

 4. Santiago Benejam Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 14:31

  Em venen al cap uns quants mes que tindrien que demanar perdó per ser culpables de la nostra ruïna i de la ruïna de mitja Espanya. Jaume Matas, Francisco Camps, Manuel Chávez, Maria Antònia Munar, Gabriel Cañellas, Avel·lí Casasnovas, Gabriel Cardona, etc, etc, etc, etc, etc, etc, etc.

 5. eugenia Escrit el 07 maig 2011 a les 15:54

  Maite, demana’m perdò per tot el que em passa, a mi i a la meva familia que viu a la península, o a la que viu a França, ells també están arruïnats. Jo em pensava que la ruina no més estava a Menorca, gracies a na Coloma he vist la llum, sou els culpables d’aquest món tan injust. Tots els personatjes que enumera en Santiago són uns bendits, darrera aquesta trama deu estar el PSM. Ja ho dirà el jutge.

 6. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 16:39

  Sí, sí, Benejam, que aquests que dius demanin perdó. Però que el PSM també ho faci. Que ho faci, perquè per la seva culpa molts empresaris no inverteixen a Menorca, perquè per la seva culpa el turisme va de “capa caída”, perquè per la seva culpa el camp ja no té futur, perquè per la seva culpa, tenim 7.000 aturats.
  Perquè si al final, el PSM no tingués cap responsabilitat de res, segons diu n’Eugenia, qué punyetes ha fet aquests 12 anys. Si al final, de tot el que ens passa, els que han governat el Consell no en tenen cap responsabilitat, de que val pagar-lis el sou que tenen i haver col·locat a la caterva de directors insulars que hi ha?
  Hi ha que tenir barra…

 7. Francesc Escrit el 07 maig 2011 a les 16:57

  La barra la tenen els que han robat els doblers de tots en pots de cola-cao i ara coloquen el que diu més fantasmades arreu.

 8. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 17:05

  Francesc, que sí, que els hi ha de caure tot el pes de la justícia a aquests que han robat en pots de cola-cao. Sí, sí, hi esteim tots d’acord.
  Però hi ha una altra forma de robar a la gent i aquesta és fent polítiques i gestionant les administracions aplicant mesures que ens empobreixen. I això és el que ha fet el PSM i el PSOE en aquests darrers 12 anys. Han aplicat polítiques que ens han arruinat.
  Això també és robar, t’ho miris per on t’ho miris.

 9. Francesc Escrit el 07 maig 2011 a les 17:43

  Exactament Coloma, el mateix que ha fet l’Estat reproduint un sistema, tant el PP com el PSOE, que ha robat durant molts anys la comunitat autonòma de les Illes Balears i que ha fet que els seus ciutadans han vist com han rebut molts menys serveis que altres comunitats, i açò al llarg del temps es nota. En anys de bonança, açò passa més desapercebut però en anys de dificultats açò es nota amb més cruessa. Per tant, que cadascú valori qui ha robat a qui. Pel que veig, aquí n’hi que per dues vegades com a mínim Salut.

 10. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 18:07

  Supòs, Francesc, que l’Estat ens deu robar el mateix que a Eivissa i a Mallorca. Curiosament tant una com l’altra, redueixen l’atur i tenen creixement econòmic positiu, en canvi Menorca no.
  No serà que el model del PSOE-PSM està esgotat i convé canviar-lo d’una vegada.
  No pot ser que a Mallorca i a Eivissa ja surtin de la crisi i, en canvi, Menorca encara estigui davallant.

 11. Talaiòtic Escrit el 07 maig 2011 a les 18:16

  “Hi ha una altra forma de robar a la gent i aquesta és fent polítiques i gestionant les administracions aplicant mesures que ens empobreixen”…
  .
  A veure si m’expliques que et sembla que a les Illes Balears ens quedem sense més de 3.000 MILIONS d’euros cada any en impostos que pagam i que no tornen a ca nostra perquè serveixen per fer inversions a Espanya tant si governa el PP com el PSOE. Quin país no s’empobreix si li roben un 14% del seu PIB cada any? I aquest robatori no depèn de cap plantejament ideològic ni de cap suposat error de gestió, sinó d’una política perfectament conscient, planificada i institucionalitzada que fa que regions espanyoles que gràcies a anys de rebre els nostres diners ja tenen una renda per càpita més elevada que nosaltres encara les seguim subvencionant sense aturador. I tot açò amb la complicitat i el silenci de Cañellas, Matas, Antich, Joana Barceló, Marc Pons, Tadeo, Bauçà i tota la tropa de col·laboracionistes provincians que sou els espanyolitzats del PPSOE sense cap orgull ni amor propi per aquest país.
  .
  Perquè aquest sí que és l’altre robatori a què esteim sotmesos: el del nostre esperit com a poble, ens han robat la consciència, la memòria col·lectiva, se’ns nega la nostra història i diuen que és la d’ells, se’ns nega la nostra capacitat de decidir perquè la decisió és d’ells. Treu-li l’ànima a un poble i el tindràs sotmès al teu servei, amb mentalitat d’esclau ajupit incapaç de d’aixecar el cap i content que l’amo ens doni un plat de llenties per dinar, fins a demanar perdó per existir.
  .
  Aquest és el robatori que patim, t’ho miris per on t’ho miris.

 12. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 18:28

  De la mateixa manera que Alemanya ens ha finançat les carreteres i des d’Europa ens han enviat mils de milions d’euros, amb l’únic objectiu que l’economia europea sigui el més equilibrada possible. A Espanya s’ha fet el mateix. Les regions més riques han anat ajudant a les més pobres.
  Estic, per principis, totalment a favor d’aquesta solidaritat regional.
  Ara bé, això no vol dir que el sistema aplicat no es pugui millorar i que es pugui ajustar més.
  Jo som espanyol. Tu parles com si no ho fossis. I pel que sembla, la immensa majoria dels menorquins, que votam al PPSOE, també ens sentim espanyols. La vostra postura és totalment minoritària i, de cada vegada, ho és més.

 13. Talaiòtic Escrit el 07 maig 2011 a les 18:30

  “Supòs, Francesc, que l’Estat ens deu robar el mateix que a Eivissa i a Mallorca”.
  .
  I com ho suposes açò? Ja pots demanar que quan es tornin a publicar les balances fiscals (perquè les úniques oficials que han sortit fins ara ja tenen tres anys i es referien a 2005!), s’hi incloguin dades per cada una de les illes també, perquè aquestes dades semblen un misteri metafísic secret d’Estat!
  .
  O és que el creixement que dius que ja comencen a tenir Mallorca i Eivissa depenen d’una gestió política gaire diferent del de Menorca? No serà que els recursos no són els mateixos? Quines ganes d’enganar-se un mateix!

 14. Talaiòtic Escrit el 07 maig 2011 a les 18:34

  Les ajudes d’Alemanya a la resta de països depenen dels alemanys, i en cap cas és un 14% del PIB d’Alemanya! La nostra “ajuda” no és solidaritat perquè no depèn dels qui paguam, sinó dels que reben. I açò es diu robatori.

 15. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 18:37

  Si pel que diu en Talaiòtic, Menorca rep menys doblers que Mallorca i Eivissa, i per això, aquestes illes ja surten de la crisi i Menorca no, llavors que ha fet el PSM en aquests anys? Dels darrers 12 anys, 8 anys el Govern balear ha tingut el suport d’un diputat del PSM. Un suport imprescindible ja que aquest vot donava o llevava la majoria absoluta.
  Quin paper ha tingut aquest diputat del PSM a fi de que Menorca estès millor finançada.
  No ha fet res de res.
  En el PSM tot és parlar i parlar, i quan poden fer, callen com a muts. Al final l’únic que volen és una bona paga i pus.

 16. Talaiòtic Escrit el 07 maig 2011 a les 18:47

  Ara resulta que el finançament de les Illes depèn del Govern balear. Si fos així no tindríem l’espoli fiscal que tenim! Seguim enganant-nos a nosaltres mateixos que així arribarem enfora.

 17. eugenia Escrit el 07 maig 2011 a les 20:44

  D’acord Coloma que demànin perdó tots aquests, (des de el Matas al Camps o tu mateixa) però que ens tornen el diners! Amb el PSM l’únic “litigi” es veurà el dia 22. Sense advocats, ni fiscals, ni jutges.
  Salut!

 18. eugenia Escrit el 07 maig 2011 a les 21:38

  Per cert Coloma, quan t’interesa ets menorquí-na, balear, espanyol, europeu, colom, coloma..

 19. Coloma Torres Escrit el 07 maig 2011 a les 23:03

  Ah! Eugenia, no sabies que era un colom? Si d’això ja fa estona que es va dir. Més o menys al mateix temps que vam descubrir que na Matilde de la Mole era Matildo.

 20. Schorske Escrit el 08 maig 2011 a les 0:00

  És ben significatiu que n´hi hagi que equiparin una (suposada) gestió dolenta amb el simple llatrocini. El següent pas deu ser considerar que és millor ser governats per uns lladres que siguin (suposadament) bons gestors que per uns (suposats) mals gestors que no fiquin la mà a la caixa… I aquesta colometa (se m´acudeixen altres substantius) va a les llistes del PP!

 21. Menorquit Escrit el 08 maig 2011 a les 3:28

  Coloma estàs nerviosa, molt emperò. Què et passa? Els aturats no són 7.000, són 12.000; tot culpa del PSM. Coloma tens el mateix discurs que un periodista de la COPE quan van entrevistar na Maite Salord. Quina coincidència!

 22. Maite Salord Escrit el 08 maig 2011 a les 9:19

  Estic d’acord: na Coloma està nerviosa o és una alumna aplicada dels seus mestres. O les dues coses alhora: http://www.menorcadiario.net/actualidad/politica/9828-taaviso-a-navegantes-de-tadeo-a-las-bases-del-pp-qo-nos-movilizamos-o-psoe-y-psm-siguenq.
  Ja ho veis. Toca insistir en els quatre tòpics de sempre sobre el PSM a veure si, a força de repetir mentides, qualcú se les creu. Les enquestes -amb totes les reserves possibles- marquen una tendència clara i inqüestionable: el percentatge de vots del PSM a Menorca va en augment. I, això, sense que ni tan sols surtin els noms dels nostres candidats! No ho sé, però qualque cosa em diu que anam bé…

 23. Àlmax Escrit el 08 maig 2011 a les 10:04

  Na Coloma està nerviosa… i l’hauríem de posar a sou i tot! És una il·lustració perfecta dels plantejaments del PP a Menorca: buidor d’idees i repetició d’uns tòpics que ni valen ni han valgut mai. Però ara, a més, no se’ls creuen ni els seus, bàsicament perquè vénen d’un partit amb la credibilitat sota zero.
  “más gestión y menos ideología”, diuen. Ja sabem quina gestió és la que ofereixen. L’hem patida a Ciutadella, al Govern Balear… Aquesta gestió pepera no la volem, gràcies. Quant a la ideologia, el comentari fa riure, quan justament es presenten més carregats ideològicament que mai, amb la ideologia més rància que mai ha mostrat el PP en aquestes illes. Curiosament, només a Menorca i només de cara a la campanya sembla que la volen amagar dins l’armari.
  Gestió corrupta i ideologia que a ells mateixos els fa vergonya. Açò és el que ens mostra na Coloma. Gràcies pels serveis prestats!

 24. Coloma Torres Escrit el 08 maig 2011 a les 12:02

  Pel que sembla, aquells que mai més m’havien de contestar, que m’havien d’ignorar en aquest blog, l’únic que fan és precisament el que no volien fer. Això serà que el que dic els hi fa mal. Perquè si fos un missatge tant buit, com diuen, no valdria la pena contestar. En canvi, tot d’una salten per qüestionar el que dic.
  I el que dic és el que pateix tothom (menys els del PSM, que ja tene la vida resolta), és a dir, la crisi, l’atur, la manca d’expectatives i un futur molt negre.
  Precisament, tot el contrari del que passa a Mallorca i a Eivissa. I encara diran que la culpa és de’n Matas, o de’n Ansar.
  No teniu vergonya.

 25. eugenia Escrit el 08 maig 2011 a les 14:40

  Açò pot ser el que volen els teus pps, resoldres la vidaça a costa dels ciutadans. Bah Coloma, no diguis més bojeries, tots sabem qui s’ha enriquit i qui ha robat al poble.
  Tots els teus representants són a l’atur, segur.
  El que no consentirem més és que governi un partit que fica la mà i ens robi, ens robi, ens robi… Quina vergonya!
  Qué ets de “pringada”. Et quedaràs tancada qualsevol día en els teves Torres, Coloma.
  Bon diumenge!

 26. xandall Escrit el 08 maig 2011 a les 19:24

  Això de que “Mallorca i Eivissa ja surten de la crisi i Menorca segueix devallant” és una fal·làcia. Mallorca i Eivissa estan igual o pitjor que Menorca. A veure si ara farem cas d’uns nombres que tots sabem qui els prepara perquè semblin el que no són i, tendenciosament, llencin missatges interessats però no reals. A veure si escoltem els economistes mallorquins, però no aquells pagats per Sa Nostra i la UIB, sinó els independents, els que lloen el model econòmic menorquí, el que creix lentament però segur. El de petites passes però arrelades. No tot és el que sembla i no ens hem de creure tot el que veiem per la tele. Els nombres, com tot, segueixen massa polititzats.

 27. Nom Necessari Escrit el 08 maig 2011 a les 22:14

  Veig en aquest tema molta gent que demana perdó,
  jo també en vull demanar,
  vulldemanar perdó per ser un cabró,
  .
  ..com aquell intelectual,
  .

  Declaración de principios de un intelectual español.

  Santiago Alba Rico – Escritor y filósofo
  .

  “No condeno al rey Fahd, honrado por el rey de España, que tala
  cabezas, poda manos y arranca ojos, que humilla a las mujeres y
  amordaza a los opositores, que se enseñorea sin periódicos, parlamento
  ni partidos políticos, que viola filipinas y tortura indios y
  egipcios, que gasta la tercera parte del presupuesto de Arabia Saudí
  en los 15.000 miembros de su familia y financia los movimientos más
  reaccionarios y violentos del planeta.

  No condeno

  al general Dustum, aliado de los EEUU en Afganistán, que ha ahogado en
  un contenedor a mil prisioneros talibán a los que había prometido la
  libertad y que murieron chupando las paredes de hierro de su prisión.

  No condeno

  a Turquía, miembro de la OTAN y candidato a la UE, que en la década de
  los noventa borró de la faz de la tierra 3.200 aldeas kurdas, ha
  dejado morir de hambre a 87 presos políticos y encarcela al que se
  atreve a transcribir en kurdo el nombre de sus ciudades.

  No condeno

  al siniestro Kissinger, el más ambicioso asesino después de Hitler,
  responsable de millones de muertos en Indo- china, en Timor, en Chile
  y en todos aquellos países cuyo nombre salió alguna vez de sus labios.

  No condeno

  a Sharon, hombre de paz, que dinamita casas, deporta civiles, arranca
  olivos, roba agua, tirotea a niños, pulveriza mujeres, tortura
  rehenes, quema archivos, vuela ambulancias, arrasa campos de
  refugiados y coquetea con la idea de «amputar el cáncer» de tres
  millones de palestinos para hacer más holgada la pureza de su estado
  «judío».

  No condeno

  al rey Gienendra de Nepal, educado en los EEUU, que desde el pasado
  mes de enero ha ejecutado sin juicio a 1.500 comunistas.

  No condeno

  a Jordania ni a Egipto, que apalea y encarcela a los que se
  manifiestan contra la ocupación israelí de Palestina.

  No condeno

  la Patriot Act ni el programa TIPS ni la «desaparición» de detenidos
  por el FBI ni la violación de la Convención de Ginebra en Guantánamo
  ni los tribunales militares ni la «licencia para matar» otorgada a la
  CIA ni el registro policial de todos los turistas que entran en EEUU
  procedentes de un país musulmán.

  No condeno

  el golpe de Estado en Venezuela ni al Gobierno español que lo apoyó ni
  a los periódicos que, aquí y allí, financiaron, legitimaron y
  aplaudieron la disolución de todas las instituciones y la persecución
  armada de los partisanos de la Constitución.

  No condeno

  a la compañía estadounidense Union Carbide, que el 2 de diciembre de
  1984 asesinó a treinta mil personas en la ciudad india de Bophal.

  No condeno

  a la empresa petrolífera estadounidense Exxon-Mobil, acusada de
  secuestrar, violar, torturar y asesinar a decenas de personas que
  vivían en un edificio propiedad de la compañía en la provincia de Aceh
  (Indonesia).

  No condeno

  a la empresa Vivendi, que ha dejado sin agua a todos los barrios
  pobres de La Paz, ni a Monsanto, que deja sin semillas a los
  campesinos de la India y de Canadá, ni a Enron, que después de dejar
  sin luz a media docena de países, dejó también sin ahorros a 20.000
  personas.

  No condeno

  a las empresas españolas (BBV, BSCH, Endesa, Telefónica, Repsol) que
  han vaciado las arcas de la Argentina, obligando así a los argentinos
  a vender su pelo a los fabricantes de pelucas y disputarse una vaca
  muerta para poder comer.

  No condeno

  a la casa Coca-Cola, que penetró en Europa a la sombra de los tanques
  nazis y que despide, amenaza y asesina hoy a sindicalistas en
  Guatemala y Colombia.

  No condeno

  a las grandes corporaciones farmacéuticas, que han acordado matar a
  veinte millones de africanos enfermos de sida.

  No condeno

  el ALCA, que viola y despedaza a las obreras de las maquiladoras de
  Ciudad de Juárez y hace nacer niños sin cerebro en la frontera de
  México con EEUU.

  No condeno

  al FMI ni a la OMC, providencia de la hambruna, la peste, la guerra,
  la corrupción y de toda la caballería del Apocalipsis.

  No condeno

  a la UE ni al gobierno de los EEUU, que ponen los acuerdos comerciales
  por encima de las medidas para la protección del medio ambiente y que
  han decidido, sin plebiscito ni elecciones, la extinción de una cuarta
  parte de los mamíferos de la tierra.

  No condeno

  las torturas a Unai Romano, joven vasco que, hace ahora un año, fue
  convertido en un globo tumefacto en una comisaría española, quedando
  hasta tal punto desfigurado que sus padres sólo lo reconocieron porque
  en la cara seguía teniendo el mismo lunar.

  No condeno

  al Gobierno español, que el pasado mes de abril estableció el estado
  de excepción sin consultarlo al Parlamento y suspendió durante tres
  días derechos básicos recogidos en nuestra Constitución (la libertad
  de movimiento y de expresión), con el agravante de segregación
  racista, al impedir que los vascos viajaran a Barcelona con ocasión de
  la última cumbre de la UE.

  No condeno

  la Ley de Extranjería, que expulsa a hombres débiles y hambrientos,
  los encierra en campos de detención o los priva del derecho universal
  a asistencia sanitaria y educación.

  No condeno

  el «decretazo», que precariza aún más el empleo, elimina los subsidios
  y deja a los trabajadores, como hojarasca, a merced del cardo de los
  vientos de los empresarios.

  No condeno

  , naturalmente, a Dios cuando llueve, relampaguea o truena ni cuando
  la tierra tiembla ni cuando el volcán vomita su fuego sobre los
  hombres.

  Soy un demócrata: me importa un carajo la muerte de niños que no son
  españoles; me importa un carajo la persecución, silenciamiento y
  asesinato de periodistas y abogados que no piensan como yo; me importa
  un carajo la esclavitud de dos mil millones de personas que nunca
  podrán comprar mis libros; me importa un carajo el recorte de
  libertades mientras sujete yo libremente las tijeras; y me importa un
  carajo incluso la desaparición de un planeta en el que ya me he
  divertido tanto.

  Soy un demócrata: condeno a ETA, a los que la apoyan y a los que
  guardan silencio, aunque sean mudos de nacimiento; y exijo, por tanto,
  que se prive de sus derechos ciudadanos a 150.000 vascos, que se les
  impida votar, manifestarse y reunirse, que se cierren sus tabernas,
  sus editoriales, sus periódicos, incluso sus guarderías; que se los
  meta luego en la cárcel, a ellos y a todos sus compinches (desde el
  joven militante anti-globalización al escritorzuelo resentido) y que,
  si todo esto no es suficiente para proteger la democracia, se pida la
  intervención humanitaria de nuestras gloriosas Fuerzas Armadas,
  fajadas ya en la heroica reconquista de la isla Perejil. Soy un
  demócrata: he condenado a ETA. Soy un demócrata: sólo he condenado a
  ETA y formo parte, por tanto, de todas las otras bandas armadas, de
  las más sangrientas, las más crueles, las más destructivas
  organizaciones terroristas del planeta. Soy un demócrata. Soy un
  cabrón.”

 28. Rosal Escrit el 09 maig 2011 a les 10:20

  Que no ho veis? Estem perdent el temps, intentar dialogar amb algú del pp es cosa casi impossible… es com donar-se cops de cap contra una paret… tots s’han empassat i amprés el mateix discurs ( que ja els hi ha donat mastegat) i a sobre porten unes cucales que no els deixa veure res mes enllà. I no penseu que perquè dic això pensi que els partits d’esquerra estan exclosos de culpes, tots han fet coses, en un moment o en un altre; pot ser no han estat escàndols econòmics com els que han vist la llum aquest darrers dies però tots sabem que cap dels tants podria tirar “la primera pedra”. Aquestes eleccions es presenten difícils però hem d’aprofitar que vivim en democràcia per anar tots a votar (perquè per qui no ho recordi, aquest NO es un be del que sempre hem disposat) així hi tot, he de confessar que encara ningú s’ha guanyat al 100% el meu vot ( i n’hi ha que, se del cert, no ho aconseguiran mai)

 29. Joan Escrit el 09 maig 2011 a les 16:31

  Encara que molta gent vegi be lo el Tribunal Constitucional,a jo no m’agrada, no es de rebut que el desti de un partit politic estigui en mans de unes pocas persones. Aço hauriem de decidir-ho els ciutadans per medi de les urnes. El terror esta a l’orde del dia, els cristians son assessinats per es islamistes,els palestins per els jueus,els uns….contra els altres……el mon es una merda…ja ho sabem,i per açó no demare perdó.
  Pero la llei a de ser implacable i tothom l’ha de cumplir i cumplir tambe les condemnes que els imposin.
  “Un juez debe limitarse a aplicar la ley. No debe entrar en otras consideraciones que no sean la estricta aplicación de la legalidad y no debe hacer política mediante las sentencias que dicte”.
  Açó ho va dir en Giovanni Falcone i per açó i per condenar els terroristes de la “cosa nostra”el van matar.
  Hauriem de tenir més Falcones..VIUS.
  salut

 30. Roser Escrit el 09 maig 2011 a les 19:49

  Tan de bo Joan la llei fos implacable i tothom la complís… així com les condemnes que s’imposen, però cada vegada hi tenc menys confiança… a vegades pens que tot açò, i per desgràcia de molts… es una utopia!
  i ja no parlem de com està el món perquè obririem un debat que pot ser no s’acabi mai, però tens tota la raó: el món es una merda. Crec Joan,que avui en dia ja no hi ha Falcones i que massa gent s’agafa la llei per la seva mà.

 31. Menorquit Escrit el 09 maig 2011 a les 20:38

  Avui m’ha tocat la entrevista als ciutadans que fa un empresa encarregada d’una enquesta a través del telèfòn. A la’entrada de presentació, la mecànica veu castellana femenina s’ha mostrat amb la lliçó apresa. Havia de respondre valorant d’1 a 10 els candidats a l’Alcaldia de Ciutadella de Menorca. He respost, en primer lloc, en català. M’ha dit la senyora que no hi havia problema que jo contestàs en castellà (faltaria més… i a ca meva!!), però que ella ho faria en castellà. Em deia que l’entrevista havia de ser enregistrada com a prova de les respostes. Bé, he acceptat, però desprès de constestar ella m’ha preguntava en català, quan de repent girava i feia la pregunta de nou en castellà… M’ha agafat ganes de riure.
  .
  Em demana si coneixia els candidats a l’acadia de Ciutadella per aquest ordre: Antonia Benejam, José Maria de Sintas, Pilar Carbonero y Juan Triay.
  -“Valóreme de 1 al 10 cada uno de ellos”.
  -Perdoni, pero sólo me ha dicho cuatro candidatos, en Ciutadella hay siete (en castellà).
  -Éstos son los que tenemos…-
  -Pues no voy a constestar una entrevista donde no pueda valorar a todos los candidatos. Lo siento. Y en castellano para que quede bien claro en la grabación-.
  -Bien, muchas gracias- em diu la dona. Bon aire!
  .
  En fi.. quina desesperació per canviar les tendències existents. Quina dèria i quina maquinària muntada per esborrar de la realitat democràtica l’esquerra identitària i altres formacions que no interessa a la dreta fascistoide. Quina vergonya de país i de democràcia. La Junta Electoral hauria de prendre mesures contra les enquestes que pretenen desvirtuar la realitat política, ja que després les enquestes públicades distorsionen, interessadament, la realidad social dels pobles i ciutats en la intenció de vot.
  .
  El que jo no veig bé, Joan, es que es jutgin les idees polítiques i a l’Estat espanyols fa molts anys que es fa, durant la democràcia i molt més abans. La democràcia pura a l’Estat espanyol està segrestada i la que tenim té encara reminiscències franquistes. Encara existeixen los “rojos separatistes i los dictadores del comunismo”. El PCE va haver d’acceptar la Monaquia Parlamentària per ser legalitzat. El ‘nacionalisme alliberador’ és considerat un dimoni, el nacionalisme imposat és amb el que tothom ha de combregar. Encara és l’hora que la dreta espanyola condemni el franquisme, mentre l’esquerra abertzale és repudiada, per ser esquerra i per ser abertzale (o sigui nacionalista).
  .
  Coloma, tens raó, no cal contestar-te, no dius res nou ni bo, només repeteixes el de sempre perquè aquesta és la teva missió pel lloc que et donen. Jo que tenc la vida resolta, (dos cotxes, xaletet amb piscina, feina segura i ben pagada; no sé ni quan acaba ni quan comença el mes…) per què he de parlar del que ens dius… Bono, a tu que t’he d’explicar!! si ho saps millor que jo.

 32. Vela Escrit el 09 maig 2011 a les 21:36

  Menorquit, és per coses com aquestes (i per d’altres com les traïcions als electors) que, com ja vaig dir fa temps, estic desenganyada de la política, perqué l’únic dret que ens donen és el d’aplaudir cada quatre anys i sempre procuren que alguns actors, tinguin ben poc protagonisme, sobretot aquells que podrien canviar, o provar de canviar, les regles del joc.

  D’altra banda, si hem d’esperar que la Junta Electoral canviï res, ja ens podem esperar asseguts: aquesta mateixa Junta és qui obliga als mitjans a informar de la campanya electoral en funció dels resultats de les eleccions anteriors i no amb criteris periodístics.

  Aquesta democràcia, però, no només margina certs partits incòmodes: també impedeix que les persones cegues poguem votar a les eleccions municipals de manera autònoma i secreta, un dret que si se’ns permet a la resta de conteses electorals: visca la “democràcia”!

 33. Coloma Torres Escrit el 09 maig 2011 a les 21:58

  Es nota que la colla pessemera està una mica pessimista. Per tot veis una conspiració contra voltros. Pel que deis, tot us juga a la contra. Fins i tot els que fan les enquestes.
  De cada vegada i queda menos temps pel vostre final…

 34. Rosal Escrit el 09 maig 2011 a les 23:43

  …”cada vegada HI queda MENYS temps pel vostre final”… jejejeej!!!
  Coloma, quantes pel·lícules has vist??!! Jejejej!!
  Perdona Maite perque aquest Blog comença a perdre tot el sentit, però quan he llegit sa frase no he pogut fer de menys.

 35. Menorquit Escrit el 10 maig 2011 a les 2:13

  Quanta raó tens Vela.
  .
  La prova fexistoide de na Coloma: la voluntat d’eliminar l’únic partit sense imputats. La desesperació per a què el PSM desaparagui. Aquesta és la seva democràcia fer i dir les barbaritats més grans per intentar enganyar la gent i difamar a qui fa política i no roba.
  .
  Si en el tema de les enquestes na Coloma ho veu raonable… i n’està content que així sigui, poc més hi podem dir sobre el personatge pruxinel·lo que juga a fer el joc macabre de campanyes electorals embrutades pels qui vendrien sa mare per una cadira a les institucions.
  .
  Així com hi ha la incoherència d’una Monarquia Parlamentària (que m’ho expliquin que encara no ho entenc) hem d’engulir també una democràcia feixista. Solidaritat entre les Regions!! Ignorància supina. Allò ja dit: titella que repeteixes com un lloro barbaritats que has de dir per la teua missió encomanada.
  .
  Pessimistes ho sou voltros perquè del contrari en Tadeo no reclamaria movilitzar-vos més “o el PSOE y PSM siguen”. N’has d’aprendre molt encara per convèncer la gent en contra del PSM. De fet, discursos com els teus aquí, reforça el Partit dels Socialistes de Menorca, que és l’únic partit socialista i de Menorca.

 36. Quico Escrit el 10 maig 2011 a les 22:39

  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?
  ¿Por qué?

 37. àlex Escrit el 10 maig 2011 a les 23:16

  Maite,
  permete’m que discrepi lleugerament i amical de la postura dins a un cert punt naïf de dir que les promeses electorals del PSM són aquelles que no costen doblers, (ja se sap, la crisi,….)
  Com bé sabràs perquè en tens experiència, governar és gestionar i això també vol dir, també i sobretot, decidir en què es gasten molts i molts doblers “públics”.
  Trob a faltar una posició més ferma del PSM en termes de dèficit fiscal. Jo me sentiria molt més satisfet/identificat amb una cosa de l’estil “gastarem més, molt més, per fer l’economia menorquina més competitiva, per millorar la formació del nostre capital humà, per oferir oportunitats als emprenedors que arrisquen i genern llocs de feina,… i a més, ho farem recaptant menys impostos i alleugerint la càrrega fiscal de les nostres pimes i autònoms, lluitant per erradicar l’escandalós dèficit fiscal de 3.000 euros per persona i any que hem de suportar actualment.
  Digue’m naïf a jo, si vols, però jo ho veig així.
  Salut

 38. Maite Salord Escrit el 11 maig 2011 a les 16:33

  Àlex, justament avui, llegim per premsa que el parlament estatal tomba una moció de CIU sobre l’avançament del fons de competitivitat. Evidentment, amb els vots favorables dels diputats del PSC. El greuge històric de finançament de l’Estat envers les Illes impedeix convertir Menorca en una economia vertaderament competitiva. Necessitam un concert econòmic que ens permeti recaptar els tributs que es generen aquí per fer front a les necessitats específiques de cada illa. Aquest és, evidentment, el nostre objectiu i jo no em cans de dir-ho sempre que puc.
  Ara bé, la realitat és la que és i, sense renúncies, l’important és gestionar els diners en funció del que es té i es preveu que es tindrà i no del que ens hauria de tocar. Gestionar, planificar, prioritzar… Serà dur, però haurem de donar respostes als ciutadans el millor que puguem. Com s’ha intentat fer fins ara.
  De totes maneres, m’agraden aquestes discrepàncies lleugeres i amicals!

 39. Menorquit Escrit el 11 maig 2011 a les 23:13

  En Toni Camps, després de publicar el vomitiu article d’opinió explica a Menorcadiario.net (avui vespres mateix fa poques hores) el per què i en una frase diu: “el PSM no ha tenido bastante con destruir economicamente Menorca(…)”.
  .
  http://www.menorcadiario.net/actualidad/politica/9902-el-psm-denuncia-ante-la-junta-electoral-que-antoni-camps-les-acusa-en-un-articulo-de-qcolaboracion-con-el-terrorismoq
  .
  Vos sona aquesta frase repetida mil vegades per aquí?
  .
  A mi, cada vegada m’agrada més la informació que treu Menorcadiario.net, emperò tindria lògica que les informacions que dóna aquest diari digital portassin la firma del redactor que les escriu, com a tots els diaris. El faria més seriós.
  .
  El més xocant és que tot apunta a què qui escriu l’article a Menorcadiario.net sobre la denúncia del PSM a la Junta Electoral és un amic íntim de Toni Camps. I encara en faltaria un tercer que també intuïm qui potser. Els tres formen les Torres del Colomar.
  .
  Els tres han obert una guerra bruta contra la dignitat democràtica del PSM, i ho fan a la vora del PP, partit a qui li va bé que aquest tipus de comissaris polítics semi-externs (pseudònims, periodistes que no firmen i l’altre, el Sr. X, que dirigeix l’estrategia d’actuació i marca els fronts on cambatre) per fer la feina bruta d’un partit que es vol mostrar net i formal davant l’opinió pública, però que tots sabem qui tenen darrera i el que persegueixen.
  .
  En Toni Camps hauria de ser més tolerant en les formes de pensar de la gent i dels partits. Difamar i acusar com ho fa, no denota altra cosa que odi visceral cap el PSM, o sigui, intolerància a la democràcia que vivim.
  .
  El PSM no té imputats, el partit seu sí.
  El PSM no té homofòbia, en Toni Camps i el seu partit sí.
  El PSM no roba dels calaixos públics, molts representants institucioanls sí i sabem quines sigles porten o portaven.
  El PSM condemna el terrorisme d’ETA i qualsevol altra forma de violència, el PP només condemna el terror d’ETA, els altres no (franquisme, Guerra d’Irak, de Somàlia, cops d’Estat de Xile, d’Argentina….)
  El PSM no destrueix Menorca, el PP pugués l’encimentaria: Port dels americans, Macarella, Cala en Turqueta, Trebelúger….)
  El PSM ha de respectar les decisions de tots els Tribunals; Suprem i Constitucional, el PP i en Toni Camps només respecten aquests tribunals quan els convé (Estatut de Catalunya, per exemple)
  .
  I… qué més…

 40. xandall Escrit el 12 maig 2011 a les 11:36

  Menorquit, els fundadors del PSM són persones que han donat (i donen) la cara per la democràcia, lluiten per la llibertat, la solidaritat i el benestar de les persones…el president d’honor del seu partit és un ex-ministre franquista…crec que està tot dit.
  Tanmateix crec que al senyor Camps li farà més mal veure la foto al diari del seu “rival polític” candidat del PSM al Parlament jugant amb els seus fills i amb una cara plena de felicitat que no qualsevol denúncia penal.

 41. Menorquit Escrit el 12 maig 2011 a les 13:31

  Res a dir al teu comentari, Xandall. Conec el partit de fa anys. Del paràgraf darrer, potser sí tenguis raó: davant els ferotges detractors, bona cara a la vida.

 42. Coloma Torres Escrit el 12 maig 2011 a les 13:50

  S’han posat molt nerviosos els del PSM amb el tema de Bildu. Però el PSM si realment dóna suport a Bildu, no tindria perquè estar-ne avergonyit.
  Jo crec que na Maite hauria de fer un bon article a fi d’explicar a tothom quina és la postura del PSM en relació a Bildu.
  Seria bo que, a l’hora d’anar a votar, la gent sabés que en pensa el PSM de Bildu. I que en pensa que els presos de ETA també n’hi donin suport.
  És un tema molt interessant que requereix unes aclaracions.

 43. eugenia Escrit el 12 maig 2011 a les 15:20

  Els què esteu nerviosos sou vosaltres.
  La carta del sr. Toni Camps, sí és una pas enrerre dintre de la democràcia. La seva regla de tres és tan simple com dir que si el PSM dòna suport a Bildu, és perquè és pro-etarra. Y els jutges del TC que HAN AUTORITZAT A Bildu a presentarse a les eleccions també son pro-etarres? Qué penses tú d’aquests 6 jutges Coloma, seria interessant que ens donesis la teva opinió.
  Amb els meus impostos no he financiat mai a terroristes, sí a derrotistes, com el partit que representa el sr. Camps i que tu tant defensses. Han aconsseguit que la majoria dels ciutadans pensen que tots el polítics són uns lladres. Han aconsseguit arruinar Ciutadella.
  Indepèndencia de la justicia? Ja m’agradaria que els judicis que tenim pendents amb tota la camarilla del PP no s’haguessin de retrassar fins les pròximes eleccions.
  Jo don suport a Bildu a presentar-se a les eleccions, i que sigui el poble el que decideixi.
  No estic avergonyida. Aquí ningú està avergonyit. La teva imaginació ja està fora d’òrbita. Quina primavera!

 44. joana Escrit el 12 maig 2011 a les 17:16

  Vieg que ni així…
  SI el regidor del Pp de Calvià ha dimitit per violència de genera significa que tot el PP es poden acusar de practicar la violència de genera?
  Si alguns membres del partit popular són corruptes ( en sentencia) significa que tot el PP són corruptes?
  Si el PP té un senador vitalici, militant, i que va ser president del PP, que va ser ministra franquista significa que el pp són franquistes?
  Si el PP va ales manifestacions Pro- vida agafats de la mà de la falange significa que tots els membres del PP són falangistes?
  Si hi ha membres del PP acusat i anomenats d’abusos sexuals i altres qüestions significa que tots els dl PP practiquen abusos sexuals …
  Si hi ha membres de l’església acusats i condemnats de pederàstia significa que tots l’engelsià són pederastes?
  Podria seguir posant mil exemple, però crec que ja basta. Ah, i no em val dir que ara són ex pp ja que quan es va cometre aquestes coses eren PP.
  Crec que fer raonaments d’aquest tipus seria faltar al respecte a militants, simpatitzant si votants del PP.
  Una altre dubte que tenc: com deu ser que fa no massa el PP aplaudia el TC i la seva independència quan va escurçar L’estatut de Catalunya i quan en altres moments va il•legalitzar candidatures.. que ha canviat ara per pensar que ja no són independents ni fan la feina ben fea?

 45. Coloma Torres Escrit el 12 maig 2011 a les 22:37

  I qui ereu els que criticaveu la sentència del TC respecte l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i ara aplaudiu al TC per la sentència que permetrà a Bildu presentar-se a les eleccions.
  Si al final, tots els partits feis el mateix, quan les sentències us van bé, la cosa està perfecte, i sino, ho criticau.

 46. Barralet Escrit el 13 maig 2011 a les 23:03

  Tenc sa sort d’haver estat alumne de na Joana Gomila, una dona amb ses idees clares, una dona d’esquerres com toca (no mitges tintes com el PSOE), una dona que ho doneria tot per Ciutadella, honesta…QUE MES VOLEEEEEEEEM!! Ara es l’hora de fer una passa cam endavant, ara més que mai votem PSM per un turisme sostenible i a tornar a potenciar LA INDÚSTRIA.

 47. Barralet Escrit el 13 maig 2011 a les 23:09

  Jo encara no entenc com un votant del PP encara té es fetge per criticar sa gestió d’altres partits, no ho puc entendre…colcú m’ho pot explicar perfavor…
  Després de tot el que han fet, després de tot el mal causat, tenen la poca vergonya de queixar-se, jo fos votant del PP estaria empagaït després de veure que tenc part de culpa de votar gent tan poc seria, que després ens acaberia robant…QUE TRIST!

 48. eugenia Escrit el 13 maig 2011 a les 23:37

  És qüestió de fe.
  Oremos.
  que como quiere que oremos si no comemos.
  Cantemos.
  que como quiere que cantemos si no cabemos.
  (Mártires del compás)

 49. Àlmax Escrit el 14 maig 2011 a les 9:52

  La sentència del TC sobre l’estatut d’autonomia es basava en interpretacions polítiques i no jurídiques, quan en un tribunal de justícia, de política no se n’hauria de fer. El pacte polític ja s’havia fet, fora dels tribunals i a través d’un referèndum a la ciutadania. El que es criticava no era només la sentència en si, sinó la pròpia legitimitat del TC per dictaminar sobre una llei que és fruit del pacte polític i, més important, aprovada directament pels ciutadans.
  La sentència sobre Bildu és purament jurídica i bàsicament el que diu és que no es pot negar el dret a uns partits que sempre s’han posicionat clarament en contra del terrorisme, com són EA i Alternatiba, ni a unes persones que van com a independents a les llistes i que no han comès cap delicte. Les sospites subjectives, per sort, encara no són un argument jurídic. Encara no han gosat arribar a aquest extrem, encara que a certs partits segurament no els importaria que es travessés aquesta línia… quan els convé a ells, clar.

 50. Coloma Torres Escrit el 15 maig 2011 a les 8:01

  El resultat, però, és que el PSM recolza aquell partit, Bildu, pel qual demanen el vot els presos etarras. És a dir, a ETA l’interessa el mateix que al PSM.
  En canvi, particularment, tot allò que interessa a ETA a jo no m’interessa. No recolzaré res que a ETA l’interessi. Així de clar. Ja veig que en el PSM no ho tenen tant clar.

 51. eugenia Escrit el 15 maig 2011 a les 23:54

  Així de clar.
  Quins arguments tan bé defenssats!
  Ets la imagen virtual de na Sole!
  Salut!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari