Maite Salord

Escriptora

Grouxo Marx, referent del PP

En el Ple del Consell Insular de Menorca del passat dilluns 26 de maig,  i durant el debat d’aprovació inicial de la Norma Territorial Transitòria, la Consellera d’Ordenació del Territori  va considerar els principis del PSM Més per Menorca  com els que citava Grouxo Marx: “Aquests són els meus principis; si no li agraden, en tenc d’altres”. Fa uns dies, a través de twitter, el Director Insular de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, emprava la mateixa cita per defensar-se d’una nota de premsa feta pel PSM Més per Menorca referent a la naveta de Biniac. Casualitat? En absolut.

D’entrada, em sembla que estarem d’acord que el PSM Més per Menorca, en prop de quaranta anys, no ha canviat els seus principis: defensa del territori i de la cultura que ens defineix com a poble i, sobretot, del benestar de les persones que habiten l’illa, sigui quina sigui la seva procedència.  Però, mirau per on, surt ara el PP i ens diu el contrari, dues vegades en pocs dies. Confusio? En absolut.

Així, si analitzam bé l’acusació que el PP fa al PSM Més per Menorca, veurem que és d’una coherència brutal: com diu la saviesa popular, es creu el lladre que tots roben. Perquè no podem oblidar que el PP és aquell partit que canvia de principis en funció d’on ha de fer sentir la seva veu: a Menorca, surten al carrer amb una pancarta en contra de les prospeccions petrolieres i a Madrid hi voten a favor; o al Consell Insular voten a favor de millorar el desplaçament de malalts menorquins a Mallorca i al Parlament de les Illes fan tot el contrari.

Però, el que encara és més coherent, és que el referent del PP sigui Grouxo Marx: no oblidem que el PP és el partit de la senyora Cospedal, aquella senyora que parlava de “pagaments en diferit”; del senyor Rajoy del “fin de la cita”; del Bauzá de “sabemos lo que hay que hacer y lo vamos a hacer y por eso hacemos lo que hemos dicho que íbamos a hacer y por eso seguiremos haciendo aquello que nos toca hacer, a pesar de que alguno no se crea que vamos a hacer lo que hemos dicho que íbamos a hacer”; de la consellera Joana Maria Camps de l’informe “Trepitja” i de sa “Moma… No trobau que si que si Grouxo Marx fos viu, els contractaria a tots? Una bona troupe que, ben segur, ompliria més d’una cabina! El problema és que, com que els patim, ben poca gràcia ens fan…

PS 1. Oriol, vam coincidir del tot a l’hora de valorar la cita! Unitat de principis?

PS 2. Si als membres del PP els interessa, en aquest blog poden llegir la valoració que Marx va fer de la crisi del 29.

2 comentaris a “Grouxo Marx, referent del PP”

  1. Ricard Escrit el 01 juny 2014 a les 15:09

    Estem davant d’un adversari que disposa d’uns mitjans extraordinaris, controla gairebé tots els canals de difusió i compta amb uns mitjans econòmics potents i tot i així, ja passat l’Equador de la legislatura , no ha canviat el PTI , només ha gestat una norma transitòria que em porten a la conclusió de que no tenien les idees clares i que tenen uns compromisos polítics o no que han de satisfer.

  2. Maite Salord Escrit el 01 juny 2014 a les 19:08

    Tens tota la raó, Ricard. Em sembla que la gestió de l’equip de govern del PP del Consell Insular de Menorca ha decebut a molta gent. Sincerament, després de tants d’anys a l’oposició, semblava que havien de tenir les coses més clares i dur a terme una gestió més efectiva. De fet, jo mateixa he qualificat aquesta gestió, en moltes ocasions, com a gris, sense il·lusió, sense empenta…
    Esperem que, en un anyet, la cosa canviï…
    Salut!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari