Maite Salord

Escriptora

Enquestes

A poc més d’un any i mig de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques (si tot va bé, en el cas de les autonòmiques!), en les darreres setmanes, s’han fet públiques un parell d’enquestes enquestes.pngd’intenció de vot. Tot i el valor relatiu que pens que tenen, en aquestes alçades de mandat, sí que ens ofereixen, al meu parer, valorades en conjunt, unes tendències que són prou interessants.

Tant l’enquesta del diari “El Mundo” com la que ahir va fer pública “Gadeso”, mostren, a nivell de Balears, un augment de vots del PSOE, acompanyat, evidentment, d’una baixada del PP. Tanmateix, i vists els escàndols de corrupció que esquitxen aquest darrer partit, sembla que la davallada hauria de ser més pronunciada. De fet, tot i que és prou clar que el PSOE tindria més vots, sembla que aquests només es traduirien en un diputat més. Cal afegir-hi, d’altra banda, que UM i el Bloc perdrien vots.

A nivell de Menorca, segons l’enquesta de “Gadeso”, la tendència vindria a ser la mateixa, tot i que, en aquest cas, l’augment de vots del PSOE no implicaria un conseller més. O sigui que, a dia d’avui, si hi hagués eleccions, a la nostra illa, tot quedaria igual. Tanmateix, més enllà dels percentatges, m’agradaria comentar una frase d’aquest informe: pel que fa al PSM-Verds, es nota ” una lleugera però clara tendència a l’alça”. Si l’afegim al fet que, fa uns dies, a l’enquesta de “El Mundo”, podíem veure que passàvem de 0,8 a 1,1, en intenció de vot, sembla que, tot i que no m’acabi de creure aquest augment espectacular de més d’un 25%, es confirmaria que les perspectives són prou bones.

Amb tot, després de fer aquest repàs de xifres i, com que som dona de lletres, només puc acabar dient que val, que molt bé. Que estic contenta que diguin que, al marge de destacar la fidelitat del nostre vot, el PSM va pujant, la qual cosa vol dir que arribam a sectors nous de la població. Ara bé, aquí, l’únic important és la feina diària i contínua. Ser seriós i coherent i honrat. No caure en l’error, malauradament massa estès, de fer com aquells polítics que governen a cop d’enquestes: frivolitat, desconcert, improvisació, populisme. Perquè hi queda molt de camí a recórrer i molta feina a fer.

13 comentaris a “Enquestes”

 1. Jesús Escrit el 05 oct. 2009 a les 9:11

  I que TV3 es tornés a veure a Balears, ¿us faria pujar o davallar a ses enquestes?

 2. Maite Salord Escrit el 05 oct. 2009 a les 14:48

  No crec que el tema de TV3 s’hagi de plantejar en clau electoral. Personalment, com ja he dit altres vegades, em toca molt la moral no veure TV3, però, tot i que sé que hi feim feina, per desgràcia, no depèn només del PSM.

 3. Quico Escrit el 07 oct. 2009 a les 9:02

  uuuuui que hi ha poc quòrum..
  Serà que sa gent comença a està un poc cansada de sa política?
  És culpa dels polítics açò?
  O han trobat un blog millor on fan xerrameca?

  Salut i feina!

 4. Quico Escrit el 07 oct. 2009 a les 9:05

  “comença a estar”
  no m’ho tinguis en compte Maite..

 5. Bezoia Escrit el 07 oct. 2009 a les 14:08

  Jo propos que faixis una entrada nova, que m’agrada molt llegir es teus escrits i aquest ja l’he llegit 3 vegades !!

 6. Menorquit Escrit el 07 oct. 2009 a les 18:21

  Fa calor encara. L’estiu s’ha allargat un poc més del compte enguany. Estiu que hem de ben aprofitar. Setembre, i el regal climàtic d’aquest octubre em complauen. Aquesta calma estival em va a mida.
  .
  Deixau a na Maite que acabi la novel·la. Què no ho enteneu que ara no pot. Bezoia, si el darrer post seu t’ha agradat, més t’agradarà al seva novel·la, no?
  .
  El cinisme galopant i desmemoriat del PP Ciutadella em fa venir arcades. Llàstima de la gatzòfia política que vomiten cada dia perls diaris de PaPer. El final d’estiu haguera estat quasi perfeecte.
  .
  Visitau les postes de sol, són idíl·liques, llàstima dels caixons de ciment vora sa Galera.

 7. Josep Olives Prats Escrit el 07 oct. 2009 a les 21:39

  Despues vos queixareu, que si no venen turistes, que si no hi ha feina…

 8. Menorquí Anticatalanista Escrit el 07 oct. 2009 a les 22:14

  No val la pena comentar res d’açò, però val la pena dir que per molt que intenteu menjar es cocu a sa gent.. s’ignorància es es pitjor amic de s’ignorant axi que sort i ventura 😉 si vus voleu fotre dins es barco aquet des catalanisme progre i dictatorial que esteis empaltant a totes ses illes pff ho sou de fantasmes..

 9. Menorquí Anticatalanista Escrit el 07 oct. 2009 a les 22:15

  No val la pena comentar res d’açò, però val la pena dir que per molt que intenteu menjar es cocu a sa gent.. s’ignorància es es pitjor amic de s’ignorant axi que sort i ventura 😉 si vus voleu fotre dins es barco aquet des catalanisme progre i dictatorial que esteis empaltant a totes ses illes pff ho sou de fantasmes..
  BALEARS ESPAÑOLA
  A BALEARS BALEAR
  CATALÀ A CATALUNYA!!!

 10. Menorquit Escrit el 08 oct. 2009 a les 18:18

  I el castellà a Castella, no?
  Qui parlava de catalanisme i de manca de turisme, el que deia na Maite a la seva entrada… xerremeca!!!

 11. Menorqui Anticatalanista Escrit el 08 oct. 2009 a les 19:47

  que xerres de castellà a castella? jajaja a quin sigle vius? jajaja sempre igual ben catalanista progre mai canviarias xD
  de xerremeca res, a cas ses balears no formen part d’España?? ah no Espanya que deis voltrus idò açò, però sou españols i es sa llengu oficial de s’estat i açò vus ho menjareu volgueu o no, i com està clar es sa 2ª llengu de ca meua perque sa meua llengu es es menorquí dialecte d’es Balear, res de catalanisme d’aquet vostru 😉 a quedat cla ara?? no me cambiis de tema més amb es castellà a castellà, jo xerr de català a catalunya i punto 😉
  SALVEM BALEARS I SA LLENGU BALEAR!!!

 12. Menorquit Escrit el 09 oct. 2009 a les 10:34

  Sí. sí… supina ignorància… Si, sí, ha quedat clar!

 13. Francescciuta Escrit el 12 oct. 2009 a les 21:09

  Que bé “menorquí anticatalanista” que t’hagis aclarit tu tot sol. És fenomenal aquest debat que has començat i has conclòs sense cap ajuda externa.

  I punto!! o “tema zanjat” que diu aquell! xD

  Ah, una cosa! és sa “llengO Bäléà”, i no Llengu Balear !! Catalaniste!! Ai, perdó! ja no hi pensava que havies posat es “punto”. No afegesc res més! 😉

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari