Maite Salord

Escriptora

És un plaer

És un plaer començar avui aquesta nova secció que duu per nom “Amb totes les lletres”. I és un plaer perquè em permetrà, cada quinze dies, parlar del que més m’agrada: de literatura en un sentit ampli. La idea és que sigui un racó on trobar-hi recomanacions de llibres i d’ autors; textos literaris de creació; o ressenyes d’esdeveniments culturals.
Sempre he dit que Menorca és una terra que estima els seus escriptors. En aquest sentit, d’entre les satisfaccions més grans que m’han donat mai, record especialment un dia que se’m va atracar una dona ja major per dir-me que havia llegit totes les meves novel•les però que, com que no estava acostumada a llegir en català, anava a poc a poc. El que per ella era un problema, jo ho vaig interpretar com: a través dels autors de Menorca, els lectors entren dins la literatura en català. Em va semblar fantàstic perquè, en general, es llegeix molt poc però, en català, encara manco. Aquesta és la -trista- realitat.
A la fira de Frankfurt, parlant amb el conseller de cultura del CIM, vam proposar-li dues actuacions per motivar la gent a llegir i, a més, en la nostra llengua. Són dues actuacions ben senzilles i que segur que tindrien ressò: presència de la literatura menorquina a les sales de lectura dels hospitals i a les botigues de l’aeroport. En els dos llocs, és impossible trobar un llibre escrit en català. Seria el mateix sistema de promoció de productes de Menorca que, en altres àmbits, s’està duent a terme amb tan bons resultats. I, a la vegada, contribuirà a fomentar la lectura en català. “Amb totes les lletres” té també aquest objectiu.
En definitiva, ja veuen que aquesta és la secció d’una addicta a les lletres i que, convençuda que la seva addicció no només no perjudica la salut sinó que pot millorar-la moltíssim, els la intentarà encomanar de la millor manera possible: parlant d’aquelles lectures i d’aquells autors que, dia a dia, alimenten la seva necessitat de consumir històries i personatges. Escriure aquesta secció serà, idò, un plaer. Un plaer comparable al de la lectura. No se’l deixin perdre!

(Publicat a “Es Carrer de Menorca” dia 2 de novembre de 2007)

2 comentaris a “És un plaer”

  1. Maite Bosch Escrit el 19 febr. 2008 a les 18:45

    Hola Maite!
    Primer em voldria presentar, som na Maite Bosch, tenc 31 anys i som una lectora teva, segurament desconeguda per tu. M’ha agradat molt trobar aquesta pàgina, remenava per internet i t’he trobat. M’ho he llegit tot d’una tirada i si vas escrivint, no et preocupis, que m’alimentaràs fins a tenir un empatx!! Gràcies per les teves lletres, és un plaer llegir-te!

    Salut.

  2. Maite Salord Escrit el 19 febr. 2008 a les 22:53

    Moltes gràcies, Maite! Si ens hem d’empatxar, que sigui de coses bones, sobretot, que la vida ja és prou dura. Estic contenta que t’hagi agradat el bloc i, si un dia em veus pel carrer, ja et presentaràs i així ens podrem conèixer. Salut.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari