Maite Salord

Escriptora

Notícies

Aquí teniu un recull de notícies d’avui que m’han fet pensar:

1- El Consell no té els 7 milions necessaris per construir la seu de la Reserva de la Biosfera a S’Enclusa ni els 5 del Parc Bit, inversions estatutàries a Menorca. Curiosament, però, el Govern Balear sí en va trobar 10 per acabar el Palau de Congressos de Palma. Estrany, si més no.

2- Els dos fitxatges estrella del conseller Simó Gornés: Joan Domínguez -l’assessorarà en obra pública- i Antoni Juaneda -l’assessorarà en la gestió d’empreses-. Podria dir moltes coses però, per òbvies i desagradables, callaré.

3- Els dos camps de golf que es volen fer a Menorca, segons el PP, duran 25.000 turistes a l’illa durant l’hivern. Segons dades oficials, el darrer any, en van venir 5.300. Senzillament, delirant.

4- Aznar vol acabar amb els “17 miniestats” i, per tant, retornar a un estat -encara més- centralista que acabi amb les competències de les autonomies. Genial. Mentre la consellera de cultura del Consell de Menorca diu que el model lingüístic del PP és el suís (sic!), ara surt Aznar a dir que hem de tornar a “una, grande y libre”!

I, per acabar, un fragment de l’article d’opinió de Joan Ramon Resina, publicat a l’ARA: “El polític busca el poder com a mitjà inevitable. El seu pecat, diu Weber, comença quan la cerca del poder degenera en una autointoxicació. Aleshores la vanitat l’empeny a cometre un dels pecats mortals del polític: la manca d’objectivitat o la irresponsabilitat, pecats que sovint coincideixen.”

Tot plegat, un bon material per a la reflexió. No us queixareu.

7 comentaris a “Notícies”

 1. xandall Escrit el 28 set. 2011 a les 20:08

  En Toni Juaneda era la mà dreta de’n Matas a Madrid i llavors aquí quan era president del govern. és tan viu que no només ha sortit net de totes les imputacions i malescriances d’aquell periode sinó que ara l’ha tornat “acomodar” el destraler Simón Gornés. Dime con quien andas…i d’en Domínguez només puc dir: Ay pena, penita pena…

 2. Menorquit Escrit el 28 set. 2011 a les 20:14

  El 20-N (data que la dreta intolerant té com el final d’una època feliç i rememora) hem de votar contra el franquisme que torna. El 20-N serà votar si volem un estat semblant al que feia servir Franco o bé deixondir la consciència per saber que volem avançar cap a sistemes polítics que facin més raonable i respectable la convivència en aquest Estat de la imposició. Votem-nos a nosaltres mateixos, votem per Menorca. Ningú altre ens resoldrà els problemes que tenim i que els d’allà nos ens voldran resoldre mai.

 3. Menorquit Escrit el 28 set. 2011 a les 20:23

  Abans sobraven directors generals… Ara es veu que fan falta assessors… i quins assessors! El PP deia voler crear llocs de feina. Primera passa de cranc: En Bauzà eliminarà amb una firma 92 empreses i enviarà a més de 1.000 treballadors a l’atur. Bé anam amb en ‘draculín’!
  .
  A Mallorca no els faltarà res. Temps. Per Menorca no hi ha doblers. La consigna la difonen els mateixos consellers PP de Menorca. El govern del Consell és un escenari de pruxinel·los.

 4. dani prats Escrit el 30 set. 2011 a les 5:32

  Fa 2 messos ja vaig fer un article a n´es diari que me van caure
  ” becullades” de per tot. M´estim més Callar. ” Quien Calla, otorga” o algo així.
  Més per Ciutadella, per Menorca, per Balears i per Espanya, i no menys.
  Gràcies.

 5. Ricard Escrit el 30 set. 2011 a les 12:38

  Evidentment el PP es troba a la cresta de l’onada,però com tot, passarà,tot i així,cal estar amatents a la lletra menuda de les noticies. Estan dient que els canvis que fan a nivell d’eliminar empreses estalviaran 115M €, però l’acomiadament de 800 persones suposaran només 30M €. Tot això s’ha d’anar anotant per tal de que un cop presentin comptes,els ho recordem,perquè potser que a la fi serà fum de formatjada.
  També hem de reflexionar que els aturats, ja no paguen el mateix IRPF que fa 2/3 anys, que el IVA que es recapta, encara que s’ha incrementat en 2 punts,no és el mateix volum que abans,tampoc es ven el mateix nombre de pisos que abans i els impostos per IVA o AJD,son molt menors.
  Mirant endavant haurem de pensar que per molt de temps,no disposarem dels recursos que teníem i que a més caldrà seguir pagant pensions i subsidis i no podem seguir fent emissions de deute públic,be, si que podem però és possible que no ens les comprin. Però ens toca més que mai estar “al loro” de com es reparteix el que ens queda i a qui.

 6. con permiso Escrit el 30 set. 2011 a les 17:25

  En el primer punto,creo que es razonable hacer un esfuerzo para terminar un proyecto empezado, antes que embarcarse en otros sin capacidad de financiación.
  En el segundo punto,creo que harías bien en dar tu opinión y que fuera acompañada de datos para que mejoremos nuestro criterio a la hora de opinar;por ejemplo,¿cuantos cargos tenía esta consellería en el anterior gobierno?,los cargos de confianza,¿los ha defendido siempre,a capa y espada,la izquierda,si o no? ¿no ha defendido siempre el PSM,que los asesores y cargos de confianza,eran para mejorar el servicio al ciudadano?
  Lo de sacar a Aznar y a Franco de paseo,es una penosa muestra de debilidad
  y de que faltan las ideas,una lastima. saludos.

 7. Menorquit Escrit el 01 oct. 2011 a les 15:47

  Ara, a més, toca defensar el desgovern al que s’encamina el PP. No té projecte, ni idea de futur, senzillament perquè basa el seu programa en obrir només espectatives econòmiques amb els ulls tapats, i és clar, l’economia especulativa no sap ni entén de futur, viu només el present i de forma ràpida.
  Els seus arguments són facilitar inversions sense mirar res de res i passant-se pel folre tot tipus de normativa.
  .
  Un exemple és el que va dir Bauzà respecte a la setència del tribunar sobre la llengua vehicular a Catalunya. Va dir que la Generalitat ha de complir la llei. Després, quan a Balears si li recorda que la justícia va desestimar els recursos d’USO aduint que s’ha de tenir coneixement del català per accedir a la funció publica, Bauzà diu que seguirà endavant en eliminar aquest requisit malgrat la resolució judicial. Quin peix!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari