Maite Salord

Escriptora

El fons i les formes (II)

Dia 21 de juliol de 2008, quan feia pocs dies que, a l’ajuntament de Ciutadella, havíem tancat la comissió d’investigació del cas Nerer, les conclusions de les quals són a la Fiscalia Anticorrupció de Balears, vaig escriure una entrada amb el mateix títol de la d’avui. Avui, que fa pocs dies que hem tancat una altra comissió d’investigació, la de “Ciutadella Turisme” (CITUR). Ha passat un any i, entremig, la vida política a Ciutadella ha estat convulsa: nou dels deu regidors del PP abandonen el partit; es romp la coalició de govern PP-UPCM; es crea el grup Mixt, que va governar fins fa quatre mesos; i, actualment, govern en minoria de PSOE-PSM.

Entre tant de canvi radical, però, les tensions entre el Grup Mixt i el regidor d’UPCM es mantenen, la darrera mostra de la qual ha estat la darrera reunió de la comissió CITUR. Els primers apel·len a les formes del segon. El segon insisteix en el fons de la qüestió: la política d’amiguisme i falta de transparència, per dir-ho de forma suau, dels primers. I, aquí, al meu parer, radica el punt clau del tema. Puc no estar d’acord amb moltes de les actuacions “formals” del regidor d’UPCM (de fet, ho he dit públicament en moltes ocasions, en aquest bloc mateix). Ara bé, l’important, l’origen de tot, és l’actuació irregular del govern del PP dels darrers sis anys a Ciutadella. I, això, per moltes cortines de fum que hi vulguin escampar damunt, és inqüestionable.

Per tant, diria que l’estratègia del Grup Mixt és clara: mentre es parla de les formes, no parlam dels fons, que és el que a ells els fa mal realment.  A ells i al PP del qual provenen i sota les sigles del qual van dur a terme totes aquestes actuacions més que sospitoses. Així, potser el més intel·ligent seria no donar-los motiu de queixes pel que fa a les formes i capolar-los en allò que és realment important: haver enfonsat Ciutadella a nivell polític i econòmic; a nivell de confiança i d’il·lusió, com venim denunciant des de fa sis anys.

Així, em sabria greu que els membres del Grup Mixt de l’ajuntament de Ciutadella acabassin semblants uns màrtirs atacats sense pietat. O que la gent, entre tanta sortida dels plenaris i tanta disputa sobre si m’has dit o t’he dit, acabàs per oblidar el que van fer al nostre poble. Aquest és, al meu parer, l’únic camí possible: no caure en provocacions i tenir clar quin és l’objectiu. El principal objectiu: regenerar la vida política de Ciutadella i tornar a generar il·lusió. I això passa perquè tot el que van fer de forma “irregular” surti a la llum. Sense cortines de fum.

67 comentaris a “El fons i les formes (II)”

  1. eugenia Escrit el 30 jul. 2009 a les 1:36

    Maite, aquesta gent sempre trobarà un motiu per fer una queixa, si aquest motiu no existeix, ja el cercaran. Són “professionals” i han creat una associaó, un laboratori d’experiments idiològics condemnat al fracàs més absolut. D’això, el PP recogirà els seus fruits perquè són els mega-professionals.
    Sí, és millor no seguir en la farándula i emprar tota l’energia en la governabilitat i les il.lusions.
    Però els “espectadors” sí que tenim que estar atents i riure’ns, si cal, d’aquests híbrids, millor dit transgènics, perillosos, tóxics, contaminants, mutants, mixnosequé.
    Salut i a l’esquerra.

  2. Gazpatxo Escrit el 30 jul. 2009 a les 7:32

    Us heu tornat a equivocar no volent escoltar les versions de Biel Cardona en la comissió del CITUR. Hom té tot el dret de defensar-se a la seva manera, cadascú té les seves armes de defensa, després, els comissaris ja decidiran les seves valoracions dels discursos i replecs discursius… Sense escoltar al regidor de turisme de l’anterior consistori, la cosa s’ha viciat. Les preguntesn en tost del president de la comissió, les hagués efectuat la secretària de l’esmentada comissió, i no passava res. Us heu deixat endur a la música. No sé quan n’aprendreu…

  3. Xandall Escrit el 30 jul. 2009 a les 8:51

    Hola Maite, crec que vau fer bé mantinguent que en triay com a president de la comissió fes les preguntes. Del moment en que en cardona accepta acudir-hi, automàticament accepta la presidència, els membres que la conformen i la legitimitat de dita comissió. Anar allà per amollar el seu monòleg questionant si en triay és o no legítim per fer-li preguntes és, com tu dius, aixecar cortines de fum.
    Van fer prou mal mentre governaven, amb favoritismes indiscriminats i malgastant els diners de tots mentre ciutadella emmalaltia de cultura i moria de sentit comú. Posau-los firmes i un per un què repassin el què van fer i que responguin públicament dels seus actes. I en Brondo, amagat com en Matas! encara record quan plorava aferrat a n’en Matas per lo de sa rissaga! quin un en brondo aquest. On és la seva responsabilitat???

  4. Maite Salord Escrit el 30 jul. 2009 a les 15:44

    Compartesc la valoració dels fets que fa Xandall. Només vull afegir una cosa: si tan interessat estava el senyor de CITUR a contestar preguntes i tan interessada estava la portaveu del seu grup que se li formulassin, per què no les feia ella directament? Açò és exactament el que li vaig dir a la Comissió. La seva resposta va ser que “no ho descartaven” i, acte seguit, va aplaudir que el president donàs per acabades les sessions de la comissió que es tancarà amb les conclusions. Sense comentaris.

  5. Menorquit Escrit el 30 jul. 2009 a les 17:05

    En tot l’entramat de les pressumptes ‘corruptel·les’, comissions, etc… no cal oblidar la importància que ha tingut el PP en tot l’afer. Ara, qui se les dones son Triay i Mixtos. Sí. Però hi ha més pressumptes culpables del desgavell i també és a l’ajuntament. Mentre Triay i els mixtos es mostren les dents, el PP es vol regenar. Cada vegada que surti un comentari sobre les pressumptes corrupcions anteriors, cal no oblidar i mencionar la responsabilitat que té el PP. Clar, que com diu n’Eugenia, cal emprar la energia per a la givernabilitat, però caldira no oblidar de qui són els responsables. Què la memòria (paraula que m’agrada molt) sigui present a la properes eleccions.
    .
    Tanmateix, aquests temes ara mateix em fan una mica de calor. Sota els pins, amb l’oratjol que hi circola, amb unes nits esplèndides per dormir; amb les migdiades sonores que m’ofereixen aquests insectes estiuencs que m’acompanyen entre el brancam, no hi llocs per mixtos i Triays. M’heu d’entendre.
    .
    He fussellat un parell de llibres i ara m’he decidit a veure qui hi passeja per la Plaça. Veig que hi transita gent. Bona gent, of course.
    .
    Salut i desconnexió

  6. bep Escrit el 31 jul. 2009 a les 9:25

    L’important, a part de l’actuació irregular (això ja ho dirà la fiscalia), també son les formes. I no em negareu que ja us va bé tinguent el regidor d’UPCM que també perd les formes.

    Si no estas d’acord amb moltes de les actuacions “formals” d’aquest regidor també ho hauries de dir als plens de l’ajuntament.

    Cortines de fum? això forma part de tots els partits politics, no es salva ningú, no ho trobis estrany, el grup mixt ara està al ban contrari, que vols que facin? si fa falta faran un fester ben gros i ja hi anirà el d’UPCM vestit de bomber, voltros no,ho mirareu rient.

    Els regidors del grup mixt son persones que tenen familia i a vegades desde que es van separar d’UPCM han sofert atacs verbals desproporcionats que jo no havia vist dins la vida politica de Ciutadella.

    Han enfonsat Ciutadella a nivell ecònomic?, venga ja, això si que ho es una cortina de fum, i l’emprereu tot el temps que faci falta.

  7. Dan Escrit el 31 jul. 2009 a les 16:25

    Trob ben curioses un parell de coses respecte del comentari de’n Bep. Primer, que no toca gens ni mica una de les crítiques més esteses arreu del poble, el tema de l’amiguisme, un mal estès arreu de la política (és inherent a la nostra condició humana) però que arribà a nivells insultants i grollers en els darrers anys, al manco en el tipus de feina que jo conec. I segon, que ja és de suposar que deuen tenir família, aquestes persones del grup mixt, la qual cosa no els va inhabilitar en el seu moment per governar tal i com ho van fer. Els qui patirem l’amiguisme vergonyós d’aquests regidors també en tenim, de família; una família que ha vist com les poques factures emeses cap a l’ajuntament s’acumulaven fins arribar a un retard en el cobrament de gairebé dos anys.

    El mal de les cortines de fum en política, Bep, tot i que estic d’acord en què formen part d’allò que fan, han fet o faran tots els partits polítics (la seua visió de les coses és necessàriament parcial quant a plantejaments), no és que es facin, sinó què hi ha amagat darrera.

  8. Maite Salord Escrit el 31 jul. 2009 a les 18:34

    Totalment d’acord amb el comentari de Dan. Del de bep, unes quantes cosetes que m’han passat pel cap, mentre el llegia:
    1- El PP i els ara “Mistos” van governar, del 2003 al 2007, amb un senyor que, no només perdia les formes constantment, sinó que, fins i tot, mostrava els penjolls en públic. Reacció per part d’ells? Cap.
    2- El PP i els ara “Mistos”, juntament amb el senyor dels penjolls, van governar, del 2003 al 2007, amb una prepotència i arrogància, adornada, de tant en tant amb insults, que vaig tenir el gust de tastar en directe des del 2005. Una prepotència i arrogància que, a ells, els feia una gràcia immensa. Ara, però, la pell se’ls ha tornat molt fina.
    3- Tenen “família”? Quina barra! En el seu moment, no van tenir compassió de ningú. I van fer mal, molt, només per treure’n un suposat rèdit polític.
    4- Finalment, i com tothom sap, sempre he defensat que les formes, en política, són importantíssimes. Per això, quan ho cregut oportú, he aixecat la veu per dir el que no m’agradava. Ara bé, darrerament, veig molt de “victimisme” (cortina de fum?) i començ a estar un poc cansada d’aquesta història. Una història que, em pot ben creure, no em fa cap gràcia.
    5- Del tema econòmic, ni comentari.

  9. bep Escrit el 31 jul. 2009 a les 22:59

    Si , l’amiguisme es un mal estès arreu de tota la politica, justament no havia dit res d’això.

    Aqui, en aquest bloc, a vegades si no parles o escrrius coses que no facin color de psm o pensis com ells ja no ets benvingut.

    Totalment d’acord Maite, però estic embafat de que els que us dedicau a la politica (tots en general), parlin de temps enrera,(any 2003,04…..).

    M’agrada més parlar del present, es més dinàmic.

  10. Nom Necessari Escrit el 01 ag. 2009 a les 8:44

    Idò el present, Bep, és que el principal culpable de tot, qui ho va emmerdar, és el PP, el PP de na Tonyi Gener. I segur s’estarà rient, ella, d’aquesta nostra absurda discussió.
    .
    A veure si ara, la líder Ppopular ciutadellenca, quedarà al marge de les bufetades, a veure si ara es crearà una absurda “guerra” entre el nou govern municipal i els mixtos.
    .
    No perdeu el temps, Maite, amb aquest quatre cadàvers polítics.
    .
    Ara que la Fiscalia torna a rondar l’estanquer, potser seria bona feina del nou govern progressista cercar les “fosques” signatures de dubtosa legalitat que hagués pogut posar la Ppepera.
    .

    Vull dir que no hauríem de perdre de vista el vertader rival (enemic) polític, el PP.
    .
    Bon dia.
    .
    .
    .
    .

    Ah, Bep, amb açò tens raó,
    “…Aquí, en aquest bloc, a vegades si no parles o escrius coses que no facin color de psm o pensis com ells ja no ets benvingut”.
    .
    Ben dit.

  11. Maite Salord Escrit el 01 ag. 2009 a les 8:44

    bep, aquí tothom és benvingut. El que passa és que, com és lògic, si el que dius no és compartit, t’ho rebatran. Com ha fet Dan o jo amb el teu comentari.
    L’herència d’aquest 6 anys de govern del PP a Ciutadella la patirem durant molts, molts d’anys, i no ho dic, només, per les actuacions que són al jutjat. Per tant, no és possible deixar-la endarrere així com així. A més, la gent no hauria d’oblidar què han significat aquests anys: hauria de tenir-ne consciència a l’hora d’anar a votar per no repetir errors. Tu, però, prefereixes parlar del present “perquè és més dinàmic”: per què et convé més, potser?
    En qualsevol cas, com va dir Sèneca, només el passar és cert.
    Bon dia!

  12. Nom Necessari Escrit el 01 ag. 2009 a les 8:50

    …En el present, volia dir. falta una “en”.
    perdó

  13. Maite Salord Escrit el 01 ag. 2009 a les 8:55

    Mentre penjava el comentari anterior, entrava el de Nom Necessari. D’acord que no hem d’oblidar el PP i la seva “lideressa”, tocada d’amnèsia intermitent. Respecte al darrer comentari sobre aquest bloc i si ets benvingut o no, et dic el mateix que li he dit a bep: benvingut, ho és tothom, una altra cosa és que has d’estar disposat a acceptar que se’t rebatin les idees. No crec que s’hagi de confondre una cosa amb l’altra. És més, com més diversitat d’opinions, més ric és el debat. Per tant, esper que, encara que de tant en tant rebis qualque andanada dels companys de plaça, no ens abandonis i, sobretot, et sentis benvingut.
    Salut!

  14. bep Escrit el 01 ag. 2009 a les 9:52

    Si totes les andanades d’aquesta vida fosin com aquestes, “viva la vida”, sería preciós. Salut.

  15. Des de ca'n Ulises Escrit el 01 ag. 2009 a les 11:53

    Parlau d’amiguisme, com si això no ho fessim també els de l’esquerra. Tots els partits fan amiguisme quan governen. Tots ho sabem, i tú també Maite, que moltes vegades es fan concursos a mida, es contracten a persones afins, amb les que tenim més tracte, per fer determinades feines.
    Això és així, governi qui governi. I l’esquerra ho hem sabut fer també encara que ara ens feim els indignats davant una pràctica habitual de la classe política, de tota la classe política.
    Algú ha parlat de que en els darrers anys Ciutadella s’emmalaltia de cultura. M’agradaria saber que penses fer tú, Maite, en els dos darrers anys que queden en quan a cultura. A veure si resultarà que, amb l’excusa de que no hi ha doblers, tornarem tenir la cultura pels racons.
    Personalment crec que, des del PSOE i el PSM, esteis deixant créixer en Triay, li seguiu les seves dèries i no l’aturau quan actúa de forma autoritària. Tanta por li teniu! Esteis creant un monstre que us pot arribar a engolir.
    Per altra banda, el govern d’esquerres que tots vam rebre amb tanta ilusió, veig que s’està esvaint. No està fent res, o molt poca cosa, per solucionar els problemes dels ciutadans i encara s’està perdent el temps entre Triays, mistos, i tonteries. Molt de carril-bici, que esà molt bé, però que, segons quins punts, són un autèntic perill i tindrem una desgràcia.
    No esteis ilusionant a la gent. Us veig desbordats pels aconteixements. I no doneu la culpa a que no hi ha doblers. Tots els ajuntaments estan igual. Hi ha ajuntaments governats pel PSOE, a Mallorca, que no tenen doblers ni per posar tinta a les impressores. L’Ajuntament de Maó o el d’Alaior no estan massa millor que el de Ciutadella.
    Volem imaginació i menys queixar-se i cercar responsabilitats en els altres. És clar que volem saber tot el que va passar, però això no pot ser una excusa per no fer res.
    Tenim les platges brutes i pudentes. Seguim sense solucionar el tema d’aparcament i no veig que a això li doneu solució en els propers dos anys.
    Aquests són els problemes que ens preocupen a tots i no les vostres baralles entre Triays i mistos.

  16. Maria Escrit el 01 ag. 2009 a les 15:45

    Totalment d’acord amb el que diu des de ca’n Ulises en referència al carril bici i els perills d’algunes zones. La circulació és molt més difícil i les cues molt més llargues. La veritat que la gent està bastant descontenta en aquest aspecte.
    A mi tampoc m’interessen les baralles. A més, no us sembla que ja n’hem tingut prou els darrers anys?

  17. Nom Necessari Escrit el 01 ag. 2009 a les 17:40

    Jo no estic d’acord amb el que deis ara voltros, Maria i “des de ca’n Ulises”,
    .
    Per molt que també l’ hagin fet des de l’esquerra, l’amiguisme, és pot criticar; i tant!
    .
    Immaculat no hi ha ningú, ja ho sabem, però açò no fa que s’hagi de silenciar el que està mal fet.
    .
    Tant els carrils bici com qualsevol variació en la mobilitat, senzillament, ha de menester un període de adaptació; el futur serà qui donarà la raó en aquest tema, i molt em crec que qui esteu criticant el carril bici, en més o menys mesura, el futur us la traurà la raó.
    .
    I, Maria, no sé si n’hem tingut prou de baralles, el què sí sé és que sempre ens toca rebre als mateixos i, justament, quan potser toca a rebre a qui no solen rebre mai… sempre surt algú, com ara tu, dient que ja està bé.
    .
    Idò no!
    El poble crec que no els perdona.
    Què paguin el que deuen, que mai pagaran prou, pots estar-ne ben segura.
    Només faltaria ara que, per no barallar-nos, ens reprimíssim el dir la veritat del que han fet.
    .
    …Encara que no arribin a pagar, encara que l’estanquer i la seva segona (Tonyi) se’n arribin a sortir, al manco que la gent arribi a saber a qui va votar; per dignitat.
    .
    Sí, molts estam indignats!
    Indignats del PP, clar, de qui crec no hauríem de desviar l’atenció ni que sigui, com ara aquí, a manera d’àrbitres pacificadors.
    .
    .

  18. Menorquit Escrit el 01 ag. 2009 a les 18:09

    Mal si cornes, mal si no cornes!! “volem….” tu i qui més. A qui representes? Cap ajuntament té doblers. d’acord. Però cap ajuntament ha tingut gent com el mistos i l’anterior PP. A més, ara en dos mesos tot resolt, si no…. canya.
    .
    Com que a can Ulisses ha canviat de “duenyo”, pot ser hi esteim incòmodes. Aiii Déu meu….

  19. eugenia Escrit el 01 ag. 2009 a les 23:26

    Vaig tenir un company, un metge que parlava català i no tenia ni el nivell B a les illes però sí a Catalunya (el C), que quan els “pacients” li demanaven que era el més important que tenien que fer ell sempre els deia, el més important és el que no heu de fer.
    I per enèsima vegada (i els que facin falta), els anteriors regidors i els ante-anteriors, van ser l’exemple (de llibre) del que no és té que fer.
    S’hauria d’inventar un sopla-delictes de corrupció, si els haguessin fet la prova, els resultats ens haurien demostrat que anaven fins al c… de tot.
    Salut i tot recte a la esquerra…

  20. Maria Escrit el 01 ag. 2009 a les 23:43

    Nom Necessari:

    1-No entenc el teu atac cap a una persona que ni coneixes. I tampoc tens dret a situar-me en un lloc determinat ( en aquest cas dels que sempre diuen que ja està bé). Tens dret a rebatre el meu comentari, però no fa falta que t’hi exaltis tant.

    2- No m’agraden les baralles i punt. I no són tant sols les de l’ajuntament, sinó en general. Les males paraules o les paraules que sonen despectives ( com les teves) tampoc són plat de bon gust.

    3- No fa falta que et molestis tant per un comentari així.

    4- No pretenc despreciar la feina que està fent el nou ajuntament, només és un comentari personal d’algunes coses amb les que no estic totalment d’acord. No tant pel fet de posar un carril bici ( que m’agrada molt), com pel fet dels perills que hi ha quan es situa a determinats llocs.

    Em sembla que la interpretació del que he volgut dir no l’has feta massa bé.

    Maite, mira que feia estona que no deixava cap comentari i ara m’han ben aprofitat! Supòs que tu entendràs millor el que volia dir.

    Salut i calma, que el mesos d’estiu són mesos de moltes baralles. Hi hagi pau (sortirà algú dient el mateix??).

  21. joan triay Escrit el 02 ag. 2009 a les 0:09

    Bueno, tendré que decir unas palabras en un debate que, por lo visto, se centra en MIS FORMAS, que creo son las ajustadas a la definición de lo que se llama defensa propia, con el elemento de la proporcionalidad incluida. Efectivamente no es lo mismo provocar o pegar un bofetón, que devolverlo.
    Los tránsfugas tuvieron unas formas exquisitas con la izquierda, en la que confiaban para mantenerse en el poder. Ya veremos que pasará cuando las pierdan, cosa que no han hecho totalmente de momento, en la medida que lo hicieron y lo hacen cada día con UPCM. Es muy fácil criticar viendo los toros desde la barrera.
    No puedo aceptar que llamar malversar a la malversación, corrupción a las corruptelas, despilfarrar a tirar el dinero público, avaricia al ansia de lucrarse a toda costa o indecencia a la más absoluta carencia de la más elemental ética política, sean palabras duras, sino claras.
    De “formas” habeís dado algunos notables ejemplos con gloses incluidas. Recurriendo a la burla y la mofa ante la exposición de simples puntos de vista antagónicos. ¿Que hubiese pasado de tener que soportar la mitad de la mitad de la mitad de lo que ha soportado UPCM? Amenazas, coacciones en el puesto de trabajo de algunos, intimidación a militantes, presiones económicas y familiares, etc., etc., etc. Y otro elemento de la defensa propia, institucionalmente 9 o 7 contra uno, aunque en la calle la proporción se invierte con creces.
    Tengo un gran respeto por la familia. La mía ha soportado lo indecible apoyándome en todo momento. Estoy muy orgulloso de todos. Una diferencia enorme hay entre las difamaciones de los tránsfugas y las denuncias de UPCM. Nosotros exponemos siempre hechos, ellos nunca, aparte cuatro chorradas tan inconsistentes como que fueron desmontadas desde el principio sin que se atrevan ni a repetirlas..Intromisiones en otras áreas parahacer cumplir la legalidad y cortar el enchufismo . ¿Porque será que no argumentan, sólo anatemizan?
    Todos tenemos familia. Nunca he dirigido una sólo reproche a ningún pariente de nadie del grupo mixto, menos armado bronca a las tantas de la madrugada con gente joven emparentada con ellos, exigiendoles un saludo como pretexto para liarla. Y encima amenazando con llamar a la policía municipal, como si se tratase de una empresa de seguridad privada al servico de sus amos. No todos los tránsfugas pueden decir lo mismo.
    “Hundir Ciutadella a nivel económico”, es una afirmación que respecto de los tránsfugas (y mayor parte del PP) se queda corta. Los mixtos la hubiesen culminado logrando sustituir el verbo hundir por el verbo quebrar, mediante la locura de sus “presupuestos”, con gasto record, venta de patrimonio ficticia y record, endeudamiento record, déficit record y pelotazo record externalizando el servicio de aguas para pasar dos años a trancas y barrancas dejando una situación aún mucho peor que la heredada en marzo.
    Veo que por aquí hay varios teóricos de practicar la mansedumbre cristiana llevándola hasta sus últimas consecuencias sobre espaldas ajenas. Y me parece admirable, aunque el experimento tendrán que hacerlo en primera persona, al ser yo algo agnóstico y tener que recococer cierta predilección por el pasaje evangélico en que se expulsa a los fariseos del templo, muy por encima del insistir en recibir bofetadas inmerecidas. Decididamente, no tengo vocación para el martirologio. Así que Bep, con el ejemplo tendrás que predicar tú: Denuncia con nombres y apellidos alguno de los muchos hechos nocivos para Ciutadella de los mixtos y cuando recibas las correspondientes amenazas, advertencias de llevarte ante los tribunales por decir la verdad e insultos variados, pon la otra mejilla y si no basta a esos (que no bastará, dado su talante) ofrecete como buen “niño de azotes” para recibir puntapiés hasta el carnet de identidad, incluso en el trasero (perdona las “formas” de la realidad).
    Decir que en el parking del Princep, “hablaron” con el adjudicatario del estudio de viabilidad, explicar el escándalo de lo que nos explicaron en Junta de Portavoces al querer incrementar el coste del “auditorio” de 5 a 10 MM, y no otros fueron los motivos para recibir las agresiones de los siete (antes nueve) que te caen tan simpáticos. Y esto te lo pueden confirmar desde el mismo PSM.
    Y por cierto, aunque también pienso que “el hábito no hace al monje” nunca me visto más de que lo que soy. En el peor de los casos, sería un lobo enfundado en su propia piel, porque no me gusta engañar a nadie.

  22. Àlmax Escrit el 02 ag. 2009 a les 10:15

    Joan,
    queda clar que de motius per repudiar els mistos te’n sobren (igual o, probablement, més que a la resta de regidors que no formaven part del seu grup), però segons el meu punt de vista, del que es tracta ara és de trobar la manera més eficient (i la més intel·ligent) de deixar enrere tota aquesta època de tan trista memòria. Aquesta gent segueix sent dalt la sala i açò no sembla que sigui una de les coses que es puguin canviar a curt termini. Del que es tractaria és de veure quina és la millor manera de gestionar la seva presència.
    .
    Com altres companys de plaça, jo també crec que entrar en el seu joc de desqualificacions i esbrufades verbals l’únic que aconsegueix és que ells se sentin en el seu terreny de joc. Quan no hi ha arguments, quan no poden rebatre les evidències que els posau davant es nassos l’única manera que tenen de respondre és aquesta actitud que ja coneixem bé des de fa uns anys. Ara, si els deixau entrar fàcilment en la dinàmica del “jo tenc aquesta actitud perquè tu l’has tinguda abans amb jo”, tindreu molts problemes en que la gent vegi que entre uns i altres hi ha, en el fons, gaires diferències.
    .
    Altra vegada, el fons i la forma. I és que la forma és, inevitablement, el primer que es veu. Si la forma no ens agrada és fàcil que es perdi l’interès abans d’arribar al fons.
    .
    Pens que una dosi de control de les reaccions abans de caure en la provocació fàcil que busquen aquesta colla podria ser bona en aquest cas. Crec que s’hauria d’intentar aplicar la resposta més intel·ligent en tost de la que deixa el cos més desfogat. No els hauríeu de donar cap excusa perquè es puguin amagar darrera les cortines de fum que ells ens volen posar davant els ulls.
    .
    Salutacions

  23. Nom Necessari Escrit el 02 ag. 2009 a les 11:58

    Perdona, Maria, t’entenc molt bé. Però és la meva manera de dir les coses, que m’hauré de corregir. Crec que tu també em pots entendre. Gràcies per corregir-me.
    .
    .
    “Joan Triay”, tal vegada és ver què no t’agrada enganar ningú.
    …però no has pensat que pot ser, en aquest teu escrit, fins i tot la teva primera paraula -“JOAN”- ja ho és un engany? Vull dir que si el teu nom “legal” és “JUAN”…
    .
    Nom Necessari.

    .

  24. Joan Triay Escrit el 02 ag. 2009 a les 14:49

    Estoy anonadado. Y si usara sombrero, lo que afortunadamente no es el caso, tendría que descubrirme ante la profundidad del pensamiento del que firma sin “engaños” “Nom Necessari”, que debe de ser sin duda su nombre “legal” y primer apellido. Ya se sabe que a la hora de criticar no hay nada que de tanta autoridad y credibilidad como predicar con el ejemplo como hace Don Nom. Y no irse por las ramas sino ir a lo esencial, al grano vamos, como tan acertadamente hace el Sr. Necessari, en vez de ir lanzando cortinas de humo al estilo tránsfuga.
    Mi nombre “legal” es Juan, pero todo el mundo me ha llamado Joan desde siempre. Así que con el permiso de Don Nom (o sin el) seguiré firmando Joan y además no pienso molestarme en cambiar de nombre “legal”, porque ni el uno ni el otro me molestan para nada. Lo que no me “había parado a pensar” hasta que el lógico criterio del Sr. Necessari me ha abierto los ojos, es que pudiese definirse por oposición Joan como un nombre ilegal, cuya utilización por mi parte es obviamente engañosa, morbosa y pecaminosa. Si fuese practicante me tendría que ir a confesar inmediatamente, aunque no creo que nadie en su sano juicio pudira darme la absolución.
    Por otra parte agradecer el comentario y el consejo bien intencionado de Àlmax. Es una forma de verlo. Aunque desde UPCM pensamos que la gente, la inmensa mayoría por lo menos, ya conoce perfectamente a los tránsfugas y a los que nos oponemos a sus enredos. De la misma manera que hay mucha gente que aprecia precisamente la firmeza de UPCM ante esos desaprensivos. Y que no hay ningún descontrol en contestar en reciprocidad a sus ataques, sin dejarse intimidar nunca por sus amenazas, plantándoles cara abiertamente.
    El esquema que siguen es siempre el mismo y cada vez se les ve más el plumero. Ante la descripción de hechos objetivos (mal uso de móviles públicos, adjudicación muy irregular proyecto parking del Princep, “subida” del coste del “auditorio” de 5 a 10 MM…) amenazan con denunciar al que descubre sus fechorias, insultan, provocan y luego se hacen las víctimas. La sublimación de la hipocresía.
    Respetando la opinión de Almax, a base de repetir ese proceso pierden la poca credibilidad que pudiera quedarles y se posicionan como lo que son. Unos pésimos actores interpretando un bodrio.
    Saludos.

  25. Àlmax Escrit el 02 ag. 2009 a les 15:28

    Ben cert que són diferents maneres de veure la mateixa cosa. De credibilitat ja fa estona que no els en queda gens. El que sap greu és que a aquest “bodrio” que duen interpretant aquests pèssims actors encara els segueixi quedant públic que es deixi enredar per a participar activament en l’espectacle. El que vostè descriu com a fermesa i plantar cara, a jo em fa tot l’efecte de vulgar baralla de carreró fosc a altes hores de la matinada, que ha acabat així perquè un l’ha cercada i l’altre s’hi ha deixat arrossegar.
    En qualsevol cas, molt enfora de la imatge que hauria de projectar qualsevol institució pública.
    .
    Sobre la pixada fora de test de nom necessari, sobren els comentaris…

  26. Colau Escrit el 02 ag. 2009 a les 15:32

    El que no entenc de’n Joan Triay és que es digui de “dreta social” i, en canvi, ataqui constantment a la dreta i no utilitzi la mateixa vara de mesurar amb l’esquerra. Sempre ens conta la mateixa cançó. Sempre tornam al passat, amb mals modos, amb crispació i insults, i no feim res per millorar el present i futur de Ciutadella.
    Estic d’acord en que els corruptes se’ls jutgi i se’ls fiqui a la presó, si fos necessari. Molt interessant també aquesta investigació oberta amb detectius privats… Aquell que l’ha feta que la pagui.
    Ara bé, comença a ser hora de fer feina per Ciutadella. Ja és hora de treure a Ciutadella del seu estancament.
    Feia anys que no teníem queixes de la brutor de les platges. Enguany, amb l’entrada en el servei insular, amb el vot de’n Joan Triay, tornam a tenir queixes. Feim fugir a la gent. Els turistes se’n van i no tornen.
    Un exemple més de la deixadesa d’aquest ajuntament és l’estat lamentable en que es troba l’arc de Los Delfines. Els empresaris de la zona ja es van queixar de forma reiterada i segueix igual. Un arc on hi pengen unes banderes que són quatre fils mal garbats, un arc que li fa falta una bona capa de pintura. Dóna una imatge lamentable en una de les zones més turístiques de Menorca. I el PSM no fa res, que és qui té la responsabilitat (Pepe Mascaró) i a UPCM li importa més criticar els mistos enlloc de vetllar per aquestes coses tan sezilles.
    Ciutadella no prosperarà mai, amb gent com voltros. Uns polítics que us entreteniu amb les vostres baralles mentre el poble està totalment abandonat.

  27. Nom Necessari Escrit el 02 ag. 2009 a les 16:32

    Deu ser que tu també t’has donat per al.ludit, Almax?
    Tampoc no t’has normalitzat el nom?
    .
    “Pels fets et reconeixeran” va dir no sé qui; pot ser el mateix qui va dir, “diguem amb qui vas i et diré qui ets”.
    .
    -He pixat fora test, trobes, Àlmax?…serà perquè algú m’ha fet pixera!
    .
    I si he pixat fora test vol dir que me’l mir des de dalt, el test.
    Pitjor pels qui el tenen a sobre, el test, que potser els hi caurà al cap.
    Ja saps per qui rall.
    .

    Una abraçada.

  28. Joan Triay Escrit el 02 ag. 2009 a les 16:46

    UPCM se limita a repeler todas las agresiones de los tránsfugas. Da igual si son en “callejones oscuros” o a “altas horas de la madrugada”. Como los enfrentamientos no son a iniciativa nuestra no elegimos el sitio ni el momento, solo ejercemos el derecho a defendernos. Si esto da mala imagen como Vd. dice, Sr. Almax, no parece que deba culpabilizarse a quienes nos defendemos de las agresiones, sino a los que provocan los altercados. Pésima imagen da que se aferren al poder unos intrigantes a los que nadie votó en las elecciones, pésima imagen da su amplia gama de fechorias, pésima imagen da su presencia en las instituciones con el móvil abierto y el chicle en la boca en los plenos. Lamentamos no poder avergonzarnos de decir la verdad y defendernos.
    En cuanto a “Colau”, por lo visto no se enteró del lamentable estado de abandono y suciedad de playas como Son Saura el año pasado. Aunque el consorcio debe y tiene que mejorar. Algo tuerto parece el tal “Colau”. Los que empiezan siempre con los malos modales, los insultos y la crispación son sus queridos tránsfugas. Yo no creo que esos sean de “derechas”. Y UPCM es coherente con sus estatutos al primar un gobierno de personas con principios antes que el desgobierno de cuatro vividores de la política, de unos mercenarios sin escrúpulos. Al primar el interés general por encima del de siete individuos y sus cuatro amiguetes.
    ¿Y el arco de los Delfines está tan deteriorado y las banderas desilachadas desde el 16 de Marzo para aquí? Bien está el aviso y que se arregle, pero muy tuerta parece la visión del Sr. “Colau”, porque las banderas y el arco ya estaban igual la temporada pasada.
    En UPCM seguiremos trabajando, con la verdad por delante, denunciando lo que haya que denunciar y defendiendonos cuando haga falta. La situación se ha normalizado bastante a nivel institucional con el desalojo del poder de quienes lo usurpaban, pero la plena normalidad sólo puede restablecerse cuando no queden concejales que no se representen más que a si mismos. Y encima prepotentes y agresivos.
    Mire “Colau”, UPCM es con diferencia el partido que lleva mas mociones presentadas por concejal, de la oposición, desde la de los duques de alba, a la del comedor o catering social, el enlace de caminos para conseguir una vía altrernativa al desdoblamiento que impida el aislamiento de Ciutadella, etc., etc., etc. Así que haría mejor en preocuparse por sus amigos tránsfugas, que no dan ni golpe con cero mociones presentadas en los meses de mayo, junio y julio.

  29. Àlmax Escrit el 02 ag. 2009 a les 17:14

    Nom necessari: pixada fora de test, mesclar ous amb caragols, digues-li com vulguis, però no crec en absolut que tengui res a veure com decideix escriure una persona el seu nom (açò seria un altre debat ben diferent del que hi havia obert aquí) amb el fet d’enganar la gent.
    .
    Joan, al que em referia amb els meus comentaris anteriors és, entre altres coses, justament a aquest tipus d’arguments que has tret ara. “Han estat ells que han començat…!”. Realment fa falta repel·lir totes i cadascuna de les agressions amb actituds mimètiques a les seves? I, creu-me, no t’estava culpabilitzant de la dinàmica en què heu entrat, sinó que l’únic que volia posar de manifest és la poca utilitat d’aquesta estratègia de cara a fer passes endavant.

  30. Nacrer Escrit el 02 ag. 2009 a les 17:26

    Joan Triay: heu fet bona feina en les comissions d’investigació de Nerer i Citur (i no diguem açò darrer de l’enriquiment paral·lel de n’Avel·lí), en aquesta darrera del Citur, però, em sembla que us vau precipitar en no deixar amollar els discursos o parlaments que Biel Cardona s’havia preparat. Ja saps allò que diuen els castellans i que és ben cert: por la boca muere el pez. Era una ocasió d’or per deixar-lo que tot sol davant el mirall, que s’acabàs d’embullar la troca i veure-a-venir si el discurs desplegat tenia la coherència d’una defensa o era una fugida cap endavant. Pel poc que et conec que no és gaire, sembla que tens un bon fons, no obstant, aquest pronto que tens, avegades, et fa males jugades. Açò amb unes taules diàries de tai-xi es resol… Abans no s’acabi el temps heu de seguir investigant altres afers: modificació PGOU del solar del carrer Bisbe Sever/Degollador, la concessió del servei de neteja viària a la UTE pertinent (qui hi ha darrera aquesta empresa d’empreses i com s’ha fet l’escandall) i clarificar com es rega amb regalims als partits polítics que governen (les inevitables tangettas: les inefables mordidas) quan es produeixen concessions de serveis com el parquímetre de la zona blava…

  31. Colau Escrit el 02 ag. 2009 a les 17:43

    Senyor Triay: Vosté diu metides quan diu que l’arc de Los Delfines estava malament. L’any passat estava en perfectes condicions, amb banderes noves i pintat. És lògic que després d’un any i un hivern pel mig, les banderes es rompin i s’hagi de repassar la pintura de l’arc. El que no és lògic és que l’ajuntament no ho faci.
    Després d’aquesta mentida tan evident, no sé si creu-me’l més.
    I, per altra banda, no parli del que no sap. Diu “sus queridos tránsfugas”, quan no els conec de res i estic d’acord en que van fer una pèssima gestió.
    Si els trànsfugues estan on són serà perquè la llei ho permet… per tant que es canvii la llei si no es vol que hi hagi més trànsfugues.
    Senyor Triay vosté va de “pistolero” per la vida i encara no entenc que els partits d’esquerres li facin la bona. Això els costarà molt car al PSOE i PSM i a vosté també. Vosté ja cansa. Cansa molt.
    Els ciutadans volem solucions als nostres problemes. Ja n’hi ha prou de baralles i tonteries.

  32. Josep Maria Escrit el 02 ag. 2009 a les 21:27

    Maite, una entrada literària per favor!

  33. Pepe Mascaró Escrit el 02 ag. 2009 a les 22:44

    Bona nit, no acostum contestar, però crec que quant no es diu tota la veritat si que s’ha de donar una resposta.
    L’arc de los delfines, es cert que esta com esta. Així com també que vaig rebre la visita els comerciants, i que la meva resposta va esser que l’ajuntament no pintaria l’arc, però vaig afegir, que no el pintaria perquè l’ajuntament mai l’ha pintat, ja que sempre s’ha fet càrreg del manteniment del mateix l’associació de comerciants de l’urbamització, segons l’informació que me van passar els tècnics de la casa.
    Esperant haver posat un poc de llum a la queixa, salut i bon vespre.

  34. ona Escrit el 02 ag. 2009 a les 22:56

    He anat seguint l’interessant debat que es manté a aquesta entrada i un parell de coses al respecte:
    1. Maite, tens ficats als mistos dins el bloc!!!. Què genial i quina repercussió que tens, filla meva i quina importància té el teu bloc!. En Joan Triay ja el tens en plantilla fixe!!.
    2. Quan en Colau diu que “els costarà molt car al PSOE i al PSM….” referint-se a la relació amb UPCM, dir-li que com a votant del PSM a les passades eleccions tenc ben clar qui perd el cul per UPCM i aquest no és el PSM. A la darrera entrevista que li van fer a Joan Triay al setmanari El Iris deia que amb el PSOE mantenia una relació molt bona i amb el PSM cordial. Tot el poble té clar que en Joan Triay dirigeix sota mà un PSOE descolocat, sense poder de decisió, amb poc marge de maniobre, i tothom té ben clar que no dirigeix al PSM ja que, d’entrada la relació no passa de cordial i no veig a cap dels quatre regidors del PSM comandats per UPCM, partit que el va deixar exclòs d’aquest govern!!. En canvi si veig alguna regidora socialista comandada per en Joan Triay. No és massa bona l’estratègia socialista i molt prest, quan la canviin, que ho hauran de fer si volen treure, com a mínim els sis regidors que van aconseguir les passades eleccions, començarem a veure un distanciament UPCM-PSOE que, n’estic ben segura, ens farà riure a tots molt!.

  35. Joan Triay Escrit el 03 ag. 2009 a les 0:10

    Yo puedo equivocarme y a veces me equivoco, pero nunca miento a conciencia. Juraría que a finales de la temporada pasada las banderas del arco de los Delfines estaban fatal, de todas formas si no es así ningún problema tengo nunca en rectificar y en disculparme si he cometido un error, no como otros que tiraban a espuertas el dinero del pueblo y encima van de sobrados propagando enredos y falacias. De cualquier manera no miento mas que “Colau” pues del estado de Son Saura en agosto de 2008 tenemos un montón de fotos. En cuanto a mentiras evidentes y mala baba le deja más que al descubierto el comentario del concejal de obras. Y no se esfuerce en disimular sus vergonzosas simpatías, los transfugas son muy legales y yo un “pistolero”. Por aquí el único francotirador emboscado es Vd., porque yo no he traicionado a los electores de UPCM, como hicieron esos a los que Vd. defiende, de forma solapada pero clara para todo aquel que sepa leer.
    Y ona, que agudeza la tuya al profetizar exactamente lo que va a suceder inevitablemente. Eres casi tan buena futuróloga como Colau. Empleaís el mismo método: Predecir lo que os gustaría que pasase. Para Colau es muy previsible que PSOE, PSM y UPCM recibirán una buena “paliza” en las urnas y habrá una gran victoria de la derecha mas complaciente con la corrupción, de la que no “discute” con los tránsfugas y no tiene inconveniente en hacer frente común con tales elementos en determinadas circunstancias. La “derecha” de los “ventalls” arrollará. Para ona la “debacle” será para PSOE y UPCM mietras el partido de sus preferencias se salvará como un “ramellet”. En general querer no siempre equivale a poder.
    Por mi parte me reservo la opinión sobre los videntes en general y esos particulares auríspices en particular. Antonia Salord decía en el Iris que yo daba “órdenes directas a PSOE y PSM”, “llamp y credo” que decía mi abuela. Un embuste colosal e integral. Pero ona se queda con la media mentira que le gusta, la que afectaría sólo al PSOE.
    Fenomenal campeones. Enhorabuena. A seguir adivinando. Poner un consultorio a medias, el Rappel y la Aramis Fuster en versión politiquera. Éxito de público asegurado. En las predicciones ya es otra cosa, pero para eso siempre han existido incautos, desde los tiempos del oráculo de Delfos.
    Y me despido porque veo que la “plaza”, efectivamente, engancha y no voy sobrado de tiempo.

  36. Mínimo Común Escrit el 03 ag. 2009 a les 9:21

    Per concloure, després de llegir amb interés l’entrada i tots els comentaris pens sincerament- de forma personal- que:
    – En Joan Triay ha fet prou bé la seva feina d’analitzar i perseguir tota malversació i amiguisme dels anomenats tràsnfugues o mixtes.
    – Que els PSOE i PSM han fet bé ens escoltar i recolzar aquestes injustícies i aportant-ne d’altres. Mai el poble havia estat tan informat. A més la “persecució” d’en Joan Triay, ha deixat fer feina al nou equip de govern que s’ha pogut concentrar amb altres coses de major importància pel difícil present. I alhora s’està descobrint el pastís.
    – Que hi ha gent, que escriu a aquesta plaça, que no té ganes de saber que ha passat aquests anys, i es sent més feliç en viure en la ignorància.
    – Que el Sr. Joan Triay s’equivoca en les formes i seria més útil si les moderés. Tot i que té tota la raó en quant als arguments(com apunta na Maite), s’avançaria més si es cambiés el tò, que sempre hauria de ser respectuós, malgrat algun dels interlocutors no ho meriexi ni de prop. Tot i que ell pensa que als del seu partit li agrada aquest to i potser té raó, encara que no deixa de ser desencertat.
    – Que Nom Necessari ha pixat fora de test amb lo del nom. Inqüestionable
    – Que passats els pocs mesos que han passat des que governen en minoria PSM i PSOE, és fa difícil jutjar qualsevol acció. Que sempre,al principi, els governants es poden equivocar en coses que no els agradaria equivocar-se i que mai ho faran bé per tothom. Però que almenys la voluntat i les bones maneres han tornat a l’Ajuntament. I tot amb prou èxit. I que a vegades es critica des de la ignorància (com ha deixat ben entès en Pepe mascaró).
    – Que les prediccions futurològiques, tot i que ens agradaria saber-les, és inútil i estúpid fer-les.
    – Que la plaça enganxa.
    – Que es nota que casi estic de vacances.
    una abraçada a tots!

  37. Nom Necessari Escrit el 03 ag. 2009 a les 12:49

    Si me feis molta pixera tal vegada tornaré a pixar… fora test.
    .
    Pot ser un dia els nostres fills sabran que els noms propis no es tradueixen.
    .
    Llepaculs de qui us el té preparat, el test, per rompre-us-el -metafòricament- al cap (al cap de “l’esquerra”). Temps al temps.
    .
    .

  38. Colau Escrit el 03 ag. 2009 a les 16:43

    En Pepe Mascaró té raó però no diu tota la veritat. És cert que l’associació de comerciants pintava l’arc i se’n cuidava de les banderes. També feia net el carrer comercial i arranjava els jardins. Però això ho gestionava l’associació amb la subvenció de l’ajuntament. I aquesta subvenció ja no l’han donada.
    No voldrà, l’ajuntament, que a més de fer la feina que hauria de fer l’ajuntament, a damunt, la paguin els propis comerciants.
    Aquesta és la realitat. Ara bé, si aquest ajuntament no vol turisme, que ho digui clar d’una vegada.
    I en quant a les pedrades de’n Joan Triay, només dir-li, una vegada més, que no conec a cap dels trànsfugues. Que me sembla molt bé que s’investigui tot el que han fet i que el qui l’ha feta que la pagui.
    Però els ciutadellencs necessitam uns governants que mirin pel poble, que s’interessin pels seus problemes. I mentre discutim de trànsfugues i baralles entre uns i altres, els problemes dels ciutadans queden en segón lloc, com és el cas de l’arc de Los Delfines.
    I per parlar del passat en Joan Triay és un especialista. Parlem del futur, parlem de turisme, de com fer-ho per atravessar aquesta crisi, de com fer-ho perquè l’any que ve tinguem les platges netes i aclarides. Etc. Etc.

  39. Colauet de sa cova Escrit el 03 ag. 2009 a les 21:47

    Ai Colau, no has mostrat es llautó ni res. En lo que m’assembla que és “especialista” en Joan Triay és en dir la veritat, massa per gent com tú. UPCM parla de carreteres, de platges, d’hortals, de rissagues, de zones verdes…els que no parlen de res de profit en els plens són els díscols, només enreden i provoquen i per assabentar-se de tot açò n’hi ha prou en llegir el diari.
    Molt dir el qui l’ha feta que la pagui però al final no soportau que es parli de les malifetes peperomixtes. Per molt que dissimulis la teva “dreta” no en té res de neta. Pud a més no poder.

  40. memória històrica Escrit el 03 ag. 2009 a les 22:40

    Després de llegir i re-llegir aquest interesant debat me qued amb 3 paraules: PLAÇA, FORMES, AMIGUISME.
    Preguntes a na Maite (com a responsable de cultura): Que va passar el passat dimecres ( si no vaig errat) a la PLAÇA de Federico Pareja? Segons sé va haver un concert (per cert no era d´haveneres, sinó d´aquells que fan molta renou, música ” ideal” per aquella idílica i tranquila PLAÇA de mil.lenaries oliveres i els veïns prenent la fresca), el qual va durar passades les onze del vespre. Pel que sembla sense avisar a ningú: als “tranquils” veïns, al del bar, fins hi tot a la mateixa Policia Local (els quals van acudir al bar, per a veure “qui” havia organitzat tot aquell festival de decibel.lis, després de haver rebut les queixes o denuncies d´alguns dels veïns del rodol.
    Que trobes, Maite? No té recorda a rés, açó de no avisar? Trobes que son FORMES? Que hauria passat si encara governés el PP o els “Mixtos”? tant me donen els uns o els altres…
    Vull recordar a tots els qui segueixen aquest Blog que el lider i cantant d´aquella “harmònica” “orquesta” és, ni més ni manco, en Joan Carles Villalonga. No importa recordar el seu lloc dins el PSM, ni els càrrecs que ha ocupat. No serà que també practicau l´AMIGUISME. Sobren comentàris…

  41. silve Escrit el 04 ag. 2009 a les 8:18

    Llegint el darrer comentari i amb total desconeixement dels fets no puc valorar el succeït; però sí m’agradaria dir que el fet que un dels membres de la formació musical simpatitzi, militi o fins i tot tengui càrrec al mateix partit que la regidora de cultura de Ciutadella no implica forçosament que hi hagi pràctiques d’amiguisme. Per coneixença personal consider a n’aquesta persona un bon músic i no voldria que per mor de la seva filiació política hagués de deixar de sonar als pobles on gestiona el seu (i el meu) partit. Crec que els empresaris s’han de poder dedicar a la política igual que els funcionaris sense que siguin a priori, sospitosos de res. Que els músics es puguin dedicar a la política igualment que els sabaters i els mestres d’escola. Per cert, en Joan Carles és mestre, què pot fer classes als municipis on governa el PSM o estarà sota suspita? salut.

  42. Colau Escrit el 04 ag. 2009 a les 11:57

    Qué passaria si el company sentimental d’algun polític del PP fos contractat per aquest per fer determinades feines? Segurament l’haurieu crucificat.
    Qué va fer en Nel Martí, quan era conseller de cultura, amb el seu company sentimental, en Silve?
    Això que és? Amiguisme? Això són xanxullos, un rera l’altre.
    Això és el que sap fer millor el PSM, col·locar els seus, tenir-los contents amb feines i subvencions…
    I després anau de legals, de pulcres…. i mentre, curiosament, en Joan Triay només critica al PP i no vol veure el que passa amb les esquerres.
    Ja vindràs, Joan, als de dretes a demanar el vot! Tururú!!!!!!

  43. Missatge de Son d'Açò Escrit el 04 ag. 2009 a les 13:16

    Anam per parts:
    de na Maite n’esperàvem/esperam molt, no perquè sí, sinó, perquè ella es va postular i s’ha psotulat com una redemptora, i llavors, passa el que sempre passa, que davant l’envestida de pretensions i l’allau de sol·licituds només hi queda la fe, els miracles no es produeixen, és clar, la fe és cosa dels fanàtics i no és herba que mengin els pràctics. De per riure. Una faula sense moralina. Una foto de calendari.
    .
    En Pepe Mascaró diu que no acostuma a contestar. Suposam que deu ser a les demandes que són escrites en aquest blog; si bé està, deu contestar a les sol·licituds que els ciutadans amb nom i llinatges li són plantejades. Només faltaria que tinguéssim un altre regidor que fos del procediment del silenci administratiu, com tants d’altres que l’han precedit. Costums de la casa. A n’En Pepe, només li recomanam, que recuperi l’esperit de boy-scout, que deixi l’ensimismament (castellanada que m’agrada) i les ombres del taller de Moninformàtic i es passegi amb velo, més enllà del carril bici, i s’adoni d’una vegada en quines condicions tenim la ciutat d’abandonada: voravies sense acabar, camins sense aixermar, platges brutes, etc. Per citar coses de la micro ciutat.
    .
    Colau: L’arc de los Delfines s’hauria d’enderrocar. Com més prest millor. Açò és una parida de don Laurentino Sanz (que va tenir el seu mèrit: va saber enganar Es Baró amb l’adquisició i requalifiació dels terrenys). Quan passes davall d’aquest arc sembla que entres al quarter d’El Goloso. Fot un fàstic castrense.
    .
    El messianisme del PSM. Aquí sí que hi ha una tesi per escriure. Jo no he conegut gent més messiànica que el personal del PSM. I prou greu que em sap haver de dir-ho perquè hi tenc familiars entre els contagiats. Cal trobar-hi l’antiviral…
    .

    I en Joan Triay encara ens deu moltes explicacions:
    ens ha de reconèixer que el mèrit de l’endeutament municipal és cosa de na Toñi Gener, la principal responsable jurídico-política del caos econòmic. Ens ha d’explicar a quins acords secrets va arribar amb en Quico Pinxa durant aquella vetlada a Sant Llorenç i altres coses que anirem plantejant en properes edicions…

  44. Maite Salord Escrit el 04 ag. 2009 a les 14:13

    Bon dia. I jo que em pensava que aquest bloc seria “lleugeret”, durant l’agost, per compensar l’any passat!
    En fi, passaré a contestar quatre coses sense seguir cap ordre:
    1- Jo no m’he postulat mai de “redemptora” de res, pobra de mi. He dit que faria feina, que és l’únic que puc fer i faig, sense cap dubte. Els resultats de la feina? Qualcuns ja es veuen i d’altres es veuran, si tot va bé.
    2- Les havaneres no han vingut a Ciutadella perquè, quan jo vaig entrar de regidora, el tema estava tancat. Ho he confirmat avui amb els responsables, que m’han vingut a veure per un altre tema. De fet, jo, amb ells, no havia rallat mai d’havaneres.
    3- El concert de la placeta Federico Pareja l’ha organitzat l’Associació de Músics Independents de Ciutadella (AMIC), en base a un conveni que fa, com a mínim, cinc anys que l’ajuntament té amb ells. Avui, per exemple, n’hi ha un altre i, durant l’estiu, se’n faran tres més. Per tant, durant aquests anys, han tocat, o hi tocaran, una vintena de grups diferents i a diferents indrets: Plaça Nova, Placeta del Roser, la Catedral… No cal dir que la tria de grups la fa AMIC i que una servidora no hi ha intervingut per res. És cert que, per problemes de coordinació, la policia no estava avisada, però esperem que açò no torni a passar.
    4- Quan en Nel era conseller de cultura, en SIlve tenia una empresa que feia feina, per exemple, per l’Ajuntament de Ciutadella, governat pel PP (organitzava fires i la Discomania), pel des Migjorn… En cap cas, per la Conselleria de Cultura.
    5- Esper noves crítiques per poder contestar. De fet, tenc una entrada literària a punt (com em demanava Josep Maria ahir), però no la penjaré perquè encara semblaria que vull tallar aquest debat tan divertit.
    Salut!

  45. Nel Martí Escrit el 04 ag. 2009 a les 14:43

    En Colau, un anònim covard, s’atreveix a dir que jo quan era conseller vaig fer contractes de favor a la gent del meu entorn sentimental. Açò és fals, és una mentida, és una calúmnia. I com a tal, o hi ha una rectificació per part de l’ID que ha fet tals declaracions o tramitaré la denúncia corresponent cap a la persona física que s’amaga darrera aquest ID. I lògicament també faré públic, quan correspongui, el nom de l’anònim covard. N’hi ha que confonen la llibertat d’expressió amb l’abús de la paraula contra la dignitat de la persona. No ho pens tolerar, i la virtualitat de l’internet sempre deixa un rastre ineludible per als inexperts.

  46. Silve Escrit el 04 ag. 2009 a les 14:59

    I ara sembla que m’espien més que a n’Esperanza Aguirre! El tema és que els espies s’equivoquen. La única relació professional que he tingut amb un conseller de cultura del consell va ser quan el Cercle Artístic em va contractar per organitzar les Jornades Formatives de Teatre i, juntament amb la llavors presidenta, ens vam reunir amb el conseller Mateu Martínez per presentar-li el projecte (que vam reduïr a la meitat perquè el CIME ens va donar la meitat del que proposavem). És a dir una única reunió. Efectivament com diu na Maite (que ja era regidora i fiscalitzava tot el que feia el PP), vaig mantenir·me com a treballador autònom gràcies al PP, al PSOE, i a les associacions, mitjans de comunicació i particulars que em van contractar ( i d’altres accions que no vaig cobrar per un tema de solidaritat amb la causa). De qualsevol manera no crec que dir mentides sigui la manera de fer-se escoltar i/o respectar. Au idò, i com diu un amic meu quan fem un brindis: va pels qui ens odien, finalment són ells els qui pateixen! Salut igualment.

  47. Colau Escrit el 04 ag. 2009 a les 15:06

    Ja veig que el senyor Nel Martí s’ha molestat pel comentari anterior. Jo només he fet unes preguntes. No hi ha cap afirmació. Que va fer el conseller de cultura, Nel Martí, amb el seu company sentimental, en Silve?
    Aquesta és la pregunta.
    Jo no he afirmat que l’hagués contractat (encara que crec que s’hauria d’nvestigar aquesta qüestió). Si no és així i no en va fer res amb en Silve, no tenc cap problema en rectificar.
    Ara bé, crec que és una qüestió que, per les informacions que tenc, s’hauria de ben mirar. Algú creu que no trobaríem alguna factureta?
    Ah! I si vols mirar la ID i el que vulguis estàs en el teu dret de fer-ho. Pots, tranquilament, descobrir aquest rastre ineludible pels inexperts. No tenc cap problema ni un.
    I, a més, puc tornar a repetir el que he dit davant un tribunal, una volta hagis remés la denúncia corresponent.

  48. Nel Martí Escrit el 04 ag. 2009 a les 15:37

    Ja feim anques enrere? Si realment no et preocupa destapar qui hi ha darrera l’ID, perquè no ets valenta i ho dius? És molt fàcil acusar basant-se en el què et diuen els altres, sense donar la cara i sense tenir proves. I a més, què hi tenc a veure jo ara amb tot açò?

    Tanmateix la intenció (mala intenció) sense escrúpols ja està executada. Has escrit a internet una acusació calumniosa intolerable. I sí, no ho dubtis, el Centre de Policia Tecnològica i el Jutjat hauran de dir la seva.

    Entenc perfectament perquè hi ha tanta gent cremada en política. Tu i els teus en sou el més lamentable exemple.

  49. joan triay Escrit el 04 ag. 2009 a les 17:52

    A la gente de la clase de “derecha” a la que pertenece Colau, desde UPCM no le pedimos nada y menos el voto. En primer lugar porque no creemos que sean de derechas, incapaces como son de seguir ningún camino derecho en nada, lo suyo son las trayectorias serpenteantes. Es lo que pasa cuando no hay principios, no hay brújula, no hay norte y se pierde el sentido de lo que está bien y lo que está mal. Cuanto me llamaba la atención al acudir al Ayuntamiento en nombre de la Asociación, antes de la fundación de UPCM, oir a varios del PP balbucear como disculpa de fechorias de gente próxima a ellos en el tema de los cementerios (dos políticos y algún funcionario predilecto de la corte) que “és d’ets nostros”, como si eso les concediese alguna especie de bula o derecho de pernada para mal obrar impunemente. “¡Pues mucho peor!” apostillábamos ante la perplejidad de quienes pretendían que ser del PP daba derecho a situarse por encima del bien y del mal. La primera idea en UPCM es que los “nuestros” tienen que ser los primeros en cumplir.
    Los 10 mandamientos tránsfugas: 1º Si es de los “nuestros” puede robar, 2º Si es de los “nuestros” puede malversar, 3º Si es de los “nuestros” puede despilfarrar…..y todos se encierran en uno: Si es de los “nuestros” puede hacer lo que le de la gana.
    Tal vez por esto hay una buena película sobre la mafía titulada “uno de los nuestros”.
    Antes de las elecciones acuñamos la expresión “dreta de sa butxaca” para definir la “derecha” de Colau: Mezcla de estructura caciquil y asociación de maleantes que hicieron y deshicieron a su antojo durante cuatro años y pico en Ciutadella. Así que Colau, a gente como tú ni les hemos pedido ni les pediremos nunca el voto, ni nada de nada. Pasamos de los que teneís la ideología, los principios y la ética en el bolsillo.
    Y en cuanto al Missatje de Son D’açò, habrá que preguntarle como profesional que es, si será verdad aquello de que “ets brams d’ase no arriben al cèl”. En primer lugar como contrariamente a lo que dice, yo no le “debo” nada, no voy a darle ninguna explicación de un endeudamiento municipal al que no hemos contribuido de ninguna manera ni yo ni UPCM. Sino todo lo contrario. Y cuando quiera le demuestro lo que cobramos voluntariamente por asistencias y demás en UPCM, le detallo los gastos efectuados en 10 meses desde las áreas que yo gestionaba (2 lineas), le informo de nuestra política de austeridad y le relaciono una serie de gastos eliminados. Porque yo, Sr. Missatje, nunca he alabado la política económica del PP. Otra cosa es, que piense que la Sra. Gener ha tenido una postura infinitamente mas digna, respetable, recta, valiente y noble que los otros 9 concejales electos por el PP en 2007 (que lo pienso).
    Y sobre lo del Sr. Quico. Sí, unos “acuerdos secretos” como los que la “gran” fabuladora se inventó que tenía UPCM con PSOE y PSM. (Grande por la envergadura y cantidad de sus falacias, no por su ingenio). Con mas razón podrían preguntarle a Vd. si tiene un pacto secreto con esa, si tiene tan poco respeto por la verdad o tan poca vergüenza como ella.
    El Sr. Quico se molestó por dos alusiones que le hice en sendas cartas. La última el día de Pascua de 2008 respecto a la polémica del cumplimiento del plan especial del casco antiguo en lo relativo a los laterales de los “tendals” que hice levantar. Me hizo llegar a través de un primo mío sus deseos de hablar conmigo al respecto. Accedí, como con todo aquel que ha querido verme, sin una sola excepción. En la entrevista el Sr. Quico me comentó principalmente que no tenía relación con esos hechos. Y se lo hizo saber a JPF que publico cuatro rayas en su diario.
    Se comprenderá que si me reservaba la opinión sobre videntes y adivinadores del porvenir, mayores reservas tenga todavía sobre aquellos, digamos, in videntes que no aciertan ni con el pasado. No enterarse ni de lo que ha pasado, son las únicas credenciales de la gran fabuladora y su missatje.

  50. Didac Escrit el 04 ag. 2009 a les 19:16

    Jo sóc d´esquerres i us dic tant de bo n´hi hagues molts com en Joan Triay. A cada Ajuntament n´hi hauria d´haver al menys un parell.

    I amb açò no vull dir que el voti, perquè les distàncies ideològiques son molt grans. Però si fos d´esquerres és segur que tindria el meu vot, com crec que tindrà el de totes les persones de dretes que estimen la justícia.

    El qui l’ha feta que la pagui, diu el fals Colau. Pareix que per a ell hagin passat segles i no s’en adoni que tot just fa quatre mesos que patiem la lladronia dels seus.

  51. Nom Necessari Escrit el 04 ag. 2009 a les 19:37

    El populisme enganxa molta gent, es veu. La història en té les proves; no cal ara posar-ne exemples.
    .
    …Quants aplaudiments com el teu, Didac, van rebre aquells històrics “populistes”… uff.
    .
    Jo també en som d’esquerres, i et dic que abans d’aplaudir-lo em clavaria agulles als ulls.
    .
    Memòria, fluixa memòria.
    .

  52. Menorquit Escrit el 04 ag. 2009 a les 21:26

    1.- “El noms propis no són traduïbles”. Açò era amb l’antic règim. Ara, a més de traduir-te’l, te’l pots canviar. També et pots canviar els llinatges de lloc. Sí, Nom necessari, quatre gotes sí han anat fota del test.
    .
    2.- Tot i les diferències ideològiques amb en Joan Triay, veig raonables i coherents les seves primeres explicacions. No es pot admetre que t’escupin a la cara i un hagi de callar. El que han fet els mixtos no pot tenir oblid. -També, Joan, molta gent de l’esquerra ha tigut insults en hores de descans i en ‘carrerons foscos’. Moltes.-
    A mi em sembla bé la tasca duita a terme per Joan Triay quant a destapar pressumptes corrupcions. També veig bé les denúncies fetes al cas per PSM i PSOE. Bloc comú contra la corrupció, vengui d’on vengui. Cal no oblidar que el PSM ja va actuar així en una anterior etapa. Vos enrecordau del cas Macarella i el cas Biel Allès? Memòria.
    .
    El que si m’agradaria demanarl-li a Joan Triay (si em vol contestar) perquè mai responsabilitza a Tonyi Gener de l’aldarull econòmics sofert a l’Ajuntament els darrers anys. Sí, és cert que ha tingut una actitud política una mica més digne que els mixtos, però açò no l’eximeix de la resposabilitat de la seva gestió econòmica. El el UPCM, PSM i PSOE denuncien ara, ella era regidora del PP i responsable d’Hisenda. Aquest silenci teu amb Gener no l’entenc. Li podem reconèixer la ‘dignitat’ de no anar amb els mixtos, però políticament també és pressumpta culpable.
    .
    3.- M’ha quedat clara. La capa de pintura que le falta a l’arc de Los Delfines serà la salvació del Turisme. Si enguany no hi ha hagut subvenció que la demani al mixtos. Talvegada saben on és.
    .
    4.- Ja era hora que qualcú digués lo dels ID (no és IP?). Els comentaris són identificables. No en nom i llinatge, però si es pot saber de quin ordinador va sortir el comentari. El meu suport a Nel Martí. En colau diu que només va fer una pregunta, però seguidament la contesta.
    La pregunta: “Qué va fer en Nel Martí, quan era conseller de cultura, amb el seu company sentimental, en Silve?”.
    Les preguntes afirmatives: “Això que és? Amiguisme?”
    Les respostes: “Això són xanxullos, un rera l’altre. Això és el que sap fer millor el PSM, col•locar els seus, tenir-los contents amb feines i subvencions…” No té doble interpretació. Ànim Manel, fes el que creguis convenient.
    Potser si li regalàssim un pot de pintura per anar a pintar l’arc de Los Delfines no diria tonteries per aquí. Tot i amb açò té dades: “Ara bé, crec que és una qüestió que, per les informacions que tenc, s’hauria de ben mirar. Algú creu que no trobaríem alguna factureta?”. Aiii…..oratge!
    .
    5.- Pepe Mascaró: t’hauries d’acostumar a respondre qualque ‘parida’. Voltros en teniu més informació de les coses i ja va bé que tanqueu la boca als qui no suporten que governi l’esquerra, o que els mistos ara estiguin humits i tot sigui rascar per no res.

  53. Maite Salord Escrit el 04 ag. 2009 a les 22:20

    Bona nit. Acab de penjar una entrada literària però no vull deixar aquesta sense un darrer comentari. La plaça ha rebut visitants estranys -el mes d’agost té aquestes coses- que diria que no han volgut entendre de què va la conversa en aquest lloc. Seria molt fàcil per a mi començar a retreure fets concrets d’uns i altres, demostrables, aquests sí, que hem anat trobant en aquests quatre mesos de govern. No ho faré perquè aquest no és ni el lloc ni el moment. O aspectes de la vida privada d’uns i altres. Tampoc no ho faré perquè no és el meu estil. Tanmateix, una darrera reflexió: en Joan Triay i una servidora, com a mínim, tenim la dignitat de fer públiques les nostres opinions i els nostres arguments amb noms i llinatges i amb el cap ben alt. No tots els polítics que pressumptament s’han passejat avui capvespre per aquesta plaça poden dir el mateix.
    Salut.

  54. Héctor Escrit el 04 ag. 2009 a les 23:05

    Porquejades sense sang?

    Les formes i el fons no són independents, és més, hi ha d’haver una
    coherència entre l’ expressió i el contingut.

    La barra d’ un regidor que ha contribuït a “haver enfonsat Ciutadella a nivell polític i econòmic; a nivell de confiança i d’ il·lusió” que se presenta a una comissió d’ investigació per no contestar a res, en clar menyspreu del consistori que la ha constituïda, mereix i necessita d’ un president que l’ enviï a filar, perquè, en aquest cas, és l’ única actitud que permet conservar la dignitat de l’ institució.

    No li conec a en Joan Triay entrades a peu alt, com per exemple la d’ ahir de I.C.M.: “Hace unos días tres miembros de la empresa de colocación laboral denominada Partido Socialista de Menorca, S.A.”, dirigida envers a cap dels seus companys de consistori que , podem dir, representi unes idees amb dignitat.

    Així, crec que el regidor Joan Triay ajusta les seves formes a les que mereix el seu interlocutor i això ha estat la sort de Ciutadella; perquè les denuncies del PSM “des de fa sis anys” seguirien sent fum de formatjades, si en Joan Triay hagués estat capaç de mantenir les formes a conveniència de certa “pandilla” d’obsequiadors de neveres, de polos i de gelats.

    No comprenc el desacord de la Prima Donna d’ aquestes pàgines amb les actuacions “formals” d’ en Joan Triay, quan el que ella vol (referint-se al grup mixt) és senzillament “capolar-los”. No entenc aquestes porquejades sense sang. No m’ explico el crèdit donat al victimisme dels trànsfugues. Deu ser cosa de polítics, gelosos dels mèrits dels altres, que no falta d’ enteniment com el de Don Quijote; qui seduït per la palica d’ uns galiots els va alliberà acabant “mohinísimo de verse tan mal parado por los mismos a quien tanto bien había hecho”.

  55. eugenia Escrit el 05 ag. 2009 a les 0:29

    De tant en tant perd “les formes” i el que em sap més greu és que quan les perd, el fons queda difuminat, el que tendria que estar en primer lloc queda eclipsat per la grandiositat de les meves indesejables formes. Vull dir, el que em sap més greu després d’haver-me passat amb algú, eh!

    Però, hi ha gent que no perd mai les formes (al manco jo no tenc constància) i s’amaga sota un garrover mort, bé ara ja són dos, i planta 9 a dalt la Sala, però ara li queden sis.
    La senyora Tony Gener amb les seves “formes” (esper que no amb el seu diari de YA NO SÉ QUÉ candidata) va aconsseguir arrimarse al “árbol que más cobija”.
    Tal vegada la seva millor aptitut sigui les relacions públiques i no la econòmia que pel que es veu ni a l’ajuntament, ni a la clínica Menorca s’adonava del que passava.
    Aquestes “formes” d’aquests dos m’agraden menys que la del sr. Juan-Joan Triay, que, si té ganes, temps i pasta fa bé en anar darrera dels pressumptes corruptes.
    Personalment, no és l’únic que m’interessa de aquests temps a Ciutadella, ni el més important.
    Tammateix soc un poc optimista i confio en aquest govern municipal.
    Bona nit.
    Ah, Nom Necessari, “has perdut les formes”, però el fons crec que esta carregat de bones intencions.

  56. Joan Triay Escrit el 06 ag. 2009 a les 0:16

    Yo y UPCM tambien confiamos en este gobierno municipal, por eso lo hicimos posible. Sobre todo confiamos en la mejor calidad humana de las personas que lo forman respecto de las que formaban el gobierno depuesto el 16 de marzo. Una diferencia sencillamente abismal. La forma en que se afrontan por ahora la mayoría de problemas y los grandes temas merece el apoyo de UPCM. Con alguna “carga” formal incluida contra los tránsfugas, como por ejemplo en el caso del aparcamiento de la Plaza del Princep, donde sin pelos en la lengua hemos denunciado el alarde de cinismo consistente en pedir explicaciones al nuevo gobierno (al mes escaso de su constitución), después de seis años sin hacer nada, aparte de una adjudicación ilegal de un proyecto y dejar un embolado de mucho cuidado.
    La oposición “constructiva” del PP y no digamos de los tránsfugas ha brillado por su ausencia. Se ha tratado de una especie de acoso y derribo. Curiosamente se supone que hemos perdido las formas apoyando mayormente a un equipo de gobierno, al que si no fuese por UPCM no se habría dado ni la mas pequeña oportunidad de aplicar su política.
    Para investigar corruptelas la “pasta” es lo de menos, lo principal es un poco de coraje, dedicación y tiempo. Pero ni en el gobierno ni fuera de él, los trabajos de las comisiones de investigación me han hecho relegar nunca ningún aspecto del día a día. Una comisión representa más trabajo, no aplazar otros ni por un momento.
    A Menorquit, si quiero contestarle, porque le “gustaria”, dice razonablemente, lejos de pretender que se le “deben” explicaciones como el “missatge de manament”:
    Me parece que el cupo del personal que responsabiliza a Tonyi Gener del “aldarull” económico ya está cubierto. No necesitan mas adhesiones. A ese carro se han intentado subir hasta los tránsfugas.
    Y conste que UPCM ha criticado duramente la politica económica del PP desde la misma pre campaña electoral de 2007, es decir, desde el mismo momento de la fundación de UPCM atacamos la política de gasto y endeudamiento del PP en la anterior legislatura, así como denunciamos la increible desfachatez de subirse los sueldos un 70 %, después de lo dicho en su día por Brondo sobre la mucho mas moderada subida del equipo de gobierno de izquierdas. Criticamos, pero sobre todo obramos en consecuencia. Imponiendo una rebaja de dedicaciones exclusivas en su momento y renunciando total o parcialmente a asistencias y aportaciones.
    Pero es que, aparte de todo esto, dudo mucho que Tonyi Gener sea la principal responsable de las peores consecuencias heredadas.
    Me consta que se opuso a la rebaja electoralista del IBI en la legislatura anterior, como me consta quienes la apoyaron (camarilla en pleno).
    Creo que en las áreas que llevaba directamente no se malversaba ni despilfarraba.
    Por lo que ví desde dentro del gobierno municipal, los otros eran muy difíciles de controlar y los grandes esfuerzos que hicimos desde UPCM en sentido de disciplinarlos contaron con su apoyo.
    Cualquier irregularidad detectada y cortada de raiz por UPCM durante los 10 meses con responsabilidades de gobierno (y fueron muchas), se contó siempre con su apoyo, pese a las tensiones suscitadas.
    El verdadero cancer de Ciutadella, fue la enorme pérdida de patrimonio dilapidado desde urbanismo a base de permutas en las que se asignaba un valor muy inferior al real a las propiedades municipales y mucho mayor a las particulares. No encontré el menor indicio de que tuviese nada que ver en la comisión Nerer.
    Y sin embargo la política económica del PP Baleares y la de Tonyi Gener está muy lejos de la nuestra, hasta el punto de que gasto endeudamiento impuestos y déficit es la politica que asocíabamos a la izquierda hasta que desde el PP la hicieron palidecer, aplicándola corregida y aumentada a una escala sin precedentes.
    De la misma manera, los tránsfugas hicieron palidecer en solo siete meses y medio la equivoca política económica del PP. Los presupuestos que presentaron eran una agudización extrema de todos los errores anteriores, con “pelotazo” incluido en cuanto a externalización del servicio de aguas.
    El problema del llamado PP Ciutadella era que había un cacique que mandaba en todo y dejaba hacer a su camarilla. Independientemente de las responsabilidad de Tonyi Gener (que no tenía ningún cargo importante en el PP como la actual presidenta de Ciutadella), pienso que la principal responsabilidad debe atribuirse a los que mantuvieron y mantienen una actitud servil hacia ese personaje, antes que la lealtad debida al pueblo primero, a la ideología a continuación y al partido después.
    Pero para mí y muchos de UPCM, Tonyi Gener, más allá de discrepancias en cuestiones de política económica, también es la que supo escuchar a una Asociación que tenía razón, la que puso todo su empeño para que unos acuerdos que hubiesen implicado regenerar la vida política en Ciutadella se cumpliesen, la única concejal del equipo de gobierno que apoyaba a UPCM en la difícil tarea de mantener cada segundo y cada minuto del día nuestros principios ante los continuos conflictos que esto implicaba con la panda de 9 tunantes. Y la que, como he dicho, ha tenido una postura infinitamente mas digna, respetable, recta, valiente y noble que los otros 9 concejales electos por el PP en 2007.
    Espero haberme explicado bien, aunque haya mezclado factores objetivos y subjetivos, pero al fin y al cabo se pedía que explicase una percepción propia. No será “popular”, no será conveniente ni “políticamente correcto” pero es mi verdadera opinión.
    Y para acabar agradecerte Maite un comentario, que, en definitiva me ha permitido explicar mi postura sobre las “formas” de la defensa propia. Ha sido un privilegio poder compartir contigo “la dignidad de publicar opiniones con la cabeza muy alta”. Aunque haya sido en mi caso usando una prosa que no está formalmente a la altura de la tuya. Gratificante poder exponer puntos de vista diferentes desde una integridad personal, en el fondo mutuamente reconocida y reconocible.
    Saludos.

  57. Nom Necessari Escrit el 06 ag. 2009 a les 12:21

    Segur que J.T. sap molt bé que els trànsfugues són uns cadàvers polítics que ningú no tornaria votar.
    Ell critica els trànsfugues (qui no tenen partit), i amb tots els partits fa bo.
    Na Tonyi Gener, ja ho sabem, representa un partit (el PP); respectant-la com ho fa se guanya el respecte del PP i la “simpatia” del futurs votants que li pugui treure.
    .
    Fer el que està fent J. T. és, sens dubte una estratègia ben estudiada, …i d’una rendibilitat electoral extraordinària. I és que criticar els trànsfugues fins i tot està molt ben vist per tothom…
    .
    J.T. està esperant les properes eleccions, sabem que ell no vol les polítiques d’esquerres, no ens enganem.
    Ningú no regala res; el vot que ell va donar a l’esquerra i les llepadetes que veig fa per aquí a na Maite i companyia -(Menorquit tu també te deixes engatossar?)- les podríem acabar pagant molt cares.
    .
    De bona educació, J. T., sens dubte trauria un 10, …però hi ha altres assignatures a part d’aquesta tan important.
    Vull dir que de nota global -(digueu tu Maite que has examinat a tants)-, pels d’esquerres, no crec que arribés a l’aprovat.
    .
    Bon dia.

  58. Didac Escrit el 06 ag. 2009 a les 18:06

    Jo no és que li doni un aprovat a Joan Triay. Li pos un 8 o un 9, per davant de tothom. I el punt o dos que li falten per la màxima puntuació és per ser massa dretà.

    Ha estat el que més ha lluitat contra aquests mixtes que havien segrestat la democràcia, l´únic que ha tingut el coratge i la força per fer-los fora, el que lluita contra aquests dropòls cada dia, el que ha posat un Govern amb dignitat, el que planta cara al PP quan es passa, el que investiga, treballa i dona la batalla diaria contra la corrupció. Amic dels seus amics, va de cara amb la veritat sempre per davant.

    Sense aquest home les coses seguirien com abans. Tindriem una repetició de l´etapa 2003-2007. Molta sort per Ciutadella que sortís en Joan.

  59. Nom Necessari Escrit el 06 ag. 2009 a les 19:54

    Els que havien segrestat la democràcia eren els mixtes, Dius Didac? Fins i tot abans d’ésser-ho, mixtes, no?
    .
    Va company, conta’ns una d’indis amb el cawboy bo (el teu J. T.). No ens vulguis fer veure bruixes i salvadors.
    El culpable de la “democràcia segrestada” què dius, tenia un nom, un nom de dues inicials: PP.

  60. eugenia Escrit el 07 ag. 2009 a les 0:42

    Nom Necessari, falten 18 mesos per les eleccions! ja esteim en precampanya?
    Mira que avui es lluna plena, (per jo hi va ser ahir) i la princesa manca passeja pels jardins, el seu vestit és simplement un vel sinuós. Mirem-la. A ella, al moix i a la lluna, abans que l’estiu torni a fugir.
    Salut.

  61. Joan triay Escrit el 07 ag. 2009 a les 2:44

    Un último comentario por mi parte, el número 60 además, que ilusión. A la hora de desengancharme inexorablemente por falta de tiempo, que no de ganas como acredita la hora, haré como otros una exposición contrastada de mis puntos de vista.
    1º Me parece que el primero que usó en público la expresión “cadáveres políticos”, refiriéndose a los tránsfugas, fui yo.
    2º UPCM se enfrentó a los tránsfugas cuando eran del PP. Les tumbamos todas las propuestas que no nos parecieron de recibo. Incluso referente a una de ellas sobre cerramientos de “tendals”, dije en nombre del partido en un Pleno, formando parte del equipo de gobierno de entonces (junio 2008), que era la “propuesta que me parecía que había mas motivos para votar en contra de toda la legislatura”. En la misma época apoyabamos las mociones de izquierdas que nos parecían positivas.
    3º Si los tránsfugas no tienen partido es porque traicionaron al suyo, ante la perspectiva de que por fin les pusieran en cintura. Poca lástima dan por tanto tales “huerfanos” parricidas. Independientemente de las rebuscadas simpatías que despiertan en algunos próceres que coinciden en la afición por llamarme “sheriff”, “cowboy”, “pistolero”…expresiones comunes a tanto bandido, patán e hipócrita.
    4º El “respeto” del PP nos tiene sin cuidado. Y contrariamente a lo que dice el del nombre “legal”, auténtico y no engañoso, ese “respeto” se “gana” apoyando ciegamente sus políticas de partido como hiciera el PMQ, lo que no ha sido nunca el caso de UPCM si no las hemos considerado acertadas. Y especialmente desde finales de noviembre del año pasado hasta la actualidad. Otra cosa es respetar a las personas, especialmente a las que saben respetar a los demás. De las simpatías peperas por UPCM dan la medida comentarios como el de Colau.
    5º Sobre rentabilidades electorales “extraordinarias” remitirme a lo suscrito respecto auríspices y demás “maestros” en “disciplinas” adivinatorias. Ser coherente, tenaz y sincero es lo éticamente “rentable”.
    6º “Criticar” a los tránsfugas estará muy “bien visto”, pero muchos rehuyen el enfrentamiento directo con ellos. Sus malas artes y carencia de escrúpulos asustan a bastantes. Perderán tarde o temprano el poder político que les queda, pero de momento siguen siendo el grupo político mayoritario en el Ayuntamiento, arropado por algunos poderes fácticos que reciben variadas denominaciones populares, desde oligarquías a mafías.
    Por otra parte, el poder medíatico que mantienen, al no “desmarcarse” de ellos las direcciones de UH y COPE, les hacen tan temibles para muchos que ni se atreven a rechistar.
    UPCM sigue siendo coherente: Tan ilegales eran en el gobierno como en la oposición. La dignidad institucional consiste en rechazar las maniobras de esos vividores de la política que han estafado políticamente al electorado que les votó y en denunciar su usurpación y sus falacias. Una parte muy importante del pueblo lo percibe así, al margen de políticas de salón.
    Los que no somos como ellos, no nos mezclamos con ellos, no aceptamos su “apoyo” para hacer oposición.
    7º UPCM quiere políticas de derecha social y buena gestión municipal.
    8º Gran satisfacción por la “nota” ¡Un 10 nada menos! puesta por “Nom Necessari” en “buena educación”. Empañada apenas por la procedencia. Un preceptor que llama “llepaculs” a los que no piensan como él, un tanto masoquista en pasajes como el de las “agulles als ulls”. Por cierto que nunca doy “llepadetes” a nadie, lo que no está reñido con la cortesía, con la veracidad ni con la amabilidad. Suerte que lo que está en cuestión son mis formas y no las de otros.
    9º Los “mixtos” controlaban el PP incluso antes de ser tránsfugas. Traicionaron y se largaron cuando vieron que sus posibilidades en ese sentido se esfumaban y plantearon un pulso pensando en mantener su poder hasta 2011 por lo menos.
    10º El experto en nombres reales, ficticios, legales, ilegales o imaginarios como el suyo, debiera saber que, aunque decir la siguiente verdad no implique para nada defender la ulterior trayectoria del PP, esas “iniciales” estuvieron manejadas, instrumentalizadas, controladas y subordinadas totalmente entre 2003 y el 31-7-2008 por la camarilla tránsfuga y su cacique. Aunque por motivos partidistas se carguen las tintas contra determinadas personas, esta claro que mejores fueron los que se quedaron que los que se amotinaron para mantener privilegios, cargos e influencia. Sin quitar culpas al PP por su historia, ni a los que no supieron hacer frente a los que lo parasitaban.
    11º La Sra. Ona se vanagloría de que el PSM “va deixar exclòs d’aquest govern” a UPCM. Sería mucho mas acertado decir que, en definitiva, UPCM se dejó excluir, porque sin el voto y el consentimiento de UPCM no hubiese habido gobierno del que pudiese marginarse a nadie.
    12º El Sr. Colau tiene en cambio mucha razón cuando dice que necesitamos “mes governants que mirin pel poble”. Es decir, que no paguen honorarios del 34 ó el 38 % cuando el colegio de ingenieros recomienda un 4 %, que no readjudiquen por 14.000 € proyectos ya adjudicados y redactados por 4.000 €, que no paguen 85.000 € cuando deben pagarse 21.000, que no adjudiquen ilegalmente proyectos de aparcamientos de 100.000 € bajo el nombre de estudios de viabilidad, que no permuten regaladas las propiedades municipales y recepcionen a precios astronómicos las particulares, que no malversen hasta con los móviles, que no se zampen “menús” de 120 €, que sepan renunciar a cobrar 265 € por un pleno de 30 minutos, que no entreguen por 715.000 € propiedades de todos los ciudadanos, para que sean revendidas a los 8 meses justos por 1.800.000 €…
    Precisamente por eso UPCM ha cambiado los “governants” que había en Ciutadella.

    Y sobre las formas de UPCM, reiterar que son las inherentes a la defensa propia ejercida desde la mas estricta proporcionalidad. Las formas que se adaptan a la realidad que imponen la prepotencia y la agresividad tránsfuga. Verdugos que quieren representar el papel de víctimas. Vulgares usurpadores. Papanatas. Es la elegancia de la sinceridad.

  62. HERBASANA Escrit el 07 ag. 2009 a les 8:38

    Bon dia abans que res! Òndia, anit passada he tingut una al·lucinació. Serà aquesta herba fumada provinent des barranc d’Aljandar; amb els camells ferrierencs et pot passar qualsevol cosa. Tal vegada, eren restes de poda de Truvi. He al·lucinat que per compensar l’absència de les bandes musicals des Migjorn i Ferreries, i de les havaneres sobretot de Maregassa, a la plaça de la Caterdal, concerts gratuïts pel poble i per la bona gent que durant tot l’any aguanta estoicament les malifetes dels polítics, siguin del signe que siguin, idò, dalt l’escenari han pujat gairebé tots els membres de l’equip del govern municipal, com una banda rumbera, i s’han posat a sonar i a cantar. No puc concretar gaire cosa del que he vist. Ni tan sols del repertori executat ni del cançoner. Us puc assegurar, però, que a la bateria hi havia en Sente. La guiterra era sonada per na Maite. En Pepe estava estalonat al contrabaix. En Triay, tot i no esser de la banda del pati, sonava el pandero i portava el ritme amb els peus… En un moment, mentre fumava tranquil·lament un porret al racó de Cas Tudurí, se m’ha atracat en Pirri i m’ha dit: què no ho veus quina banda que tenim? I jo he amollat: sí que és cert, la podríem treure a sa península i que se n’anassin a fer bolos una temporada…Desesperat cercava un tros de cartró per fer una boquilla.

  63. Maite Salord Escrit el 07 ag. 2009 a les 9:47

    Herbasana, entre herba i herba, t’has deixat na Joana Gomila de cantant! Imperdonable.

  64. HERBASANA Escrit el 07 ag. 2009 a les 11:47

    Acab d’arribar de fer el cafenet de cas Carrió i m’he topat amb la teva precisió… No sé com va anar el concert aquell de l’al·lucinació. Només vaig veure arbres, el bosc se’m fa boirós, cada vegada que vaig flipat, em fix en uns detalls incògnits i deix de banda d’altres. Serà cosa de la cannabis no clínica. Em sembla, prô, que na Joana Gomila era la taquillera de l’empresa del concert, no obstant, no m’acaba de quadrar perquè el concert era gratuït. No sé si m’entens? Tu que ets escriptora ho hauràs patit: que un personatge se’t revolta i passa de la veu narrativa, de la perspectiva del seu creador, etc…Voler trobar una lògica en les al·lucionacions no sol ser correcte. Qui sí cantava, en eixa banda rumbera, era l’Antuanet. Portava un vestit de seda italiana. Una corbata acabada d’estrenar. Tots els focus es concentraven en la seva figura, com en una roda de premsa. L’home es llevava i es posava les ulleres, com un instint, sense sentit. Tal vegada, perquè IB3 enfocàs els seus blaus de mar. Al raconet de Cas Tudurí, es va atracar un factòtum del partit den Zapatero i mos va dir: si na Pilar bada, el pròxim batle serà l’Antuanet… Una cosa tenc clara d’aqueixa al·lucinació: en Pirri em va convidar a una aluda de dos colors.

  65. Xandall Escrit el 07 ag. 2009 a les 22:49

    Que puc ser dolent? ni el psoe, ni el sentit comú, ni el poble deixarien que el llistó baixés tant com per fer batle???? a n’aquest que diu HERBASANA. Maite com que vas ser mestra meua abans et seguia més per lo literari però ara m’agrada es rollo polític i mon pare que es de dretes a matar ja comensa a renegar dels seus i comensa a entendre que feis coses boones pes poble. A ca meua sempre han estat anti psm i ara els hi he fet una llista de lo que ha fet el psm i lo que ha fet el psoe i com a mínim reconeixen que heu fet coses. I s’entrevista den Nel Martí a l’IRIS se l’han llegida de dalt a baix. Els joves esteim ilusionats amb lo que feis. Ànims.

  66. Nacrer Escrit el 08 ag. 2009 a les 12:54

    Xandall: en Nel Martí no és blat net. Si et mires els antecedents: va contractar una empresa com Insel Consulting per tres milions de pessetes i en van abonar, no en sabem quant, amb açò de les factures sense Iva, les xifres es van descompondre: nou milions o eren dotze, de milions de pessetes?

  67. nel martí Escrit el 08 ag. 2009 a les 18:59

    Hola Nacrer. Net no ho sé, però blat no ho som. Si vas a segar, sega a les voreres que hi ha molta mala herba. Veig també que hi ha molts nirvis a cal PSOE i a cal PP, no ho trobes?. En qualsevol cas, Nacrer, si vols saber detalls de factures i nombres d’Insel hauries de parlar amb qui era el regidor d’Hisenda l’any 1999 (en Josep Carrerero). Pel que fa a la feina d’Insel, només et puc dir que va ser molt útil per a la revisió de l’organització municipal (catàleg de llocs de feina, convenis i pactes de treballadors, valoració,… etc). Una organització que, per cert, el PP es va carregar amb un res i no-res.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari