Maite Salord

Escriptora

Un any després…

Més o manco, un any després d’obrir aquesta plaça, no puc evitar allò tan tòpic de fer balanç de l’experiència. Ja em perdonareu. Les dades fredes: un centenar d’escrits; un centenar, també, de visites diàries; 1000 comentaris; un rècord de 24 persones connectades a la vegada i de 231 visites en un dia, etc. Xifres i xifres que, tanmateix, pens que no donen l’abast del que ha significat, per a mi, aquest espai que avui ja se’m fa imprescindible.

Algú ha qualificat els blocs com els dietaris del segle XXI. I, efectivament, són una forma d’anar seleccionant la realitat que ens envolta, de deixar constància d’aquells fets que no ens han deixat indiferents, d’aquelles lectures que volem compartir. I, en la selecció, s’hi pot descobrir molt, moltíssim, de qui escriu. Ara bé, per a mi, els blocs tenen un aspecte que és fonamental: són, també, un espai d’intercanvi d’idees, de valoracions, d’anàlisis. I, en aquest sentit, he de dir que he tingut la sort de comptar amb uns comentaristes de luxe que han contribuït molt a fer d’aquesta plaça el que és, em sembla, avui: un espai de llibertat.

Un espai de llibertat que m’ha permés conversar amb molta gent, desconeguts la majoria. Que m’ha permès saber, a partir de crítiques i elogis, què pensen de molts dels temes que he anat llançant. El tema de l’anonimat ha estat, en ocasions, motiu de debat. En el nostre cas, en sentit contrari: les pressions arriben a la gent que intervé en noms i llinatges. Una llàstima. Tanmateix, estic convençuda que estareu d’acord que el respecte més elemental (excepte comptades ocasions: quatre comentaris esborrats) s’ha mantingut sempre. És possible, però, que sigui cert el que un amic -blocaire, també- em deia avui: segons quines crítiques directes a persones haurien d’anar signades amb el nom real. És un tema complicat, no ho negaré.

En fi, avui esteim de festa. No de festa de carrer, de festa de plaça. De la “plaça salordiana”, com ja l’heu batejada. Ha estat un any intens i, personalment, enriquidor. Un plaer. Gràcies a tots, perquè el mèrit és, sobretot, vostre.

17 comentaris a “Un any després…”

 1. Talaiòtic Escrit el 21 nov. 2008 a les 13:51

  Per molts anys Maite! Jo prest faré el segon aniversari d’Es Poblat. Com passa el temps!

  Estic d’acord que les crítiques personals han d’anar amb noms i llinatges, per açò evit parlar de persones concretes al meu bloc. Si un no vol rebre (injustament), també és just no atacar a ningú d’amagat. Encara que és diferent atacar que opinar sobre algun cas o decisió amb trascendència pública. En el meu cas, ara pens en el meu article “Melià dimissió” de l’any passat o el “Dimiteixi senyor Brondo” d’enguany.

  Que comenci la festa!

 2. Matilde de la Mole Escrit el 21 nov. 2008 a les 15:23

  How far that little candle throws his beams! – William Shakespeare

  (Quan lluny una espelma tan petita llença els seus rajos!)

  Enhorabona, Maite.

 3. Oscar Barber Escrit el 21 nov. 2008 a les 17:40

  Hola Maite, vull aprofitar per donar-te la més sincera enhorabona.

  Personalment sé molt bé lo complicat i a la vegada gratificant que és mantenir i administrar un blog personal. I més en aquest cas on tractes temes que poden generar major o menor controvèrsia entre lectors.

  Així Maite, et felicito i m’alegra més encara perquè des de Dinamic Studi vam tenir el gust de dissenyar i preparar aquest espai exitós.

  Aprofito per dir-te que curiosament ahir Illencs.com complia 3 anys de vida online. Bona coincidència aquest “aniversari” digital.

  Salutacions i endavant!

 4. Vela Escrit el 21 nov. 2008 a les 22:04

  Felicitats, Maite!

  La veritat és que, de tots els blocs que he tafanejat, el teu és un dels que més m’ha cridat l’atenció, sobretot pel fet que no tant sols és el teu espai de reflexió si no que, a més, és un lloc de debat, i, per tant, de participació i de pensament lliure.

  Que hi hagi molts aniversaris més!

 5. Menorquit Escrit el 21 nov. 2008 a les 22:05

  La persona instruïda porta al front una llum que il·lumina ses petjades”, Joan Banejam i Vives, pedagog (1846-1922).
  És quelcom el que podríem dir d’aquest bloc. Instruït per una bona persona, una polític sensata i amb vocació de servei al seu poble i una escriptora recomfortant.
  ENHORABONA! Maite. Per molts anys més de gaudir del plaer de llegir-te i de reflexionar-hi.

 6. Bep Joan Escrit el 22 nov. 2008 a les 0:39

  Enhorabona per aquest any de la ‘salordiana plaça’.
  .
  “Veles e vents han mos desigs complir,
  faent camins dubtosos per la mar.
  Mestre i ponent contra d’ells veig armar;
  xaloc, llevant, los deuen subvenir
  ab llurs amics lo grec e lo migjorn,
  fent humils precs al vent tramuntanal
  que en son bufar los sia parcial
  e que tots cinc complesquen mon retorn”
  .
  Ausias March
  .
  Que en siguin molts més, Maite.

 7. Maite Salord Escrit el 22 nov. 2008 a les 9:12

  Gràcies a tots. Esperem que puguem celebrar molts aniversaris més!

 8. àlex Escrit el 22 nov. 2008 a les 15:20

  Maite per molts anys de plaça i, com diu una persona molt estimada, “enadavant se atxes”.
  Bep Joan, molt encertada la cita:

  “a joc de daus vos acompararé”

 9. susana Escrit el 22 nov. 2008 a les 16:47

  Tot i que hi ha temes que tenen més èxit en quant a comentaris i crispacions polítiques, cal remarcar que el teu blog també té un sessions dedicades a les recomanacions de llibres que a partir del teu coneixement literari ens recomanes!!! Per tant, ENHORABONA també per aquesta ‘’plaça salordiana’’ en la qual també hi té cabuda, per sort nostre, la font literària. Segueix així, Maite!

 10. Elies Escrit el 23 nov. 2008 a les 1:51

  TEMPUS FUGIT

  Que en pugui fer molts més. Felicitats.

 11. Pere Escrit el 23 nov. 2008 a les 16:14

  Enhorabona per aquest any de llibertat d’opinió i espai de reflexió que ens ha ofert aquesta “plaça salordiana”. Ànims, i anem cap el segon, “qui dia passa, any empeny”.

 12. colomar Escrit el 23 nov. 2008 a les 17:55

  Qualsevol espai de participació i debat és benvingut. Si a més aquesta participació i aquest debat es fa des de la llibertat, la diversitat i l’aportació fonamentada és un luxe. Tot això, a la plaça salordiana, s’ha aconseguit. Enhorabona i endavant!

 13. Maite Salord Escrit el 23 nov. 2008 a les 21:59

  Després de dos dies de celebracions (que jo m’he passat corregint comentaris!), demà faré entrada nova. Ja veurem de què rallam. En qualsevol cas, els vostres ànims són sempre un estímul impagable que no em cansaré d’agrair. Bona nit.

 14. Pau Escrit el 24 nov. 2008 a les 12:11

  Enhorabona Maite,

  En un any el teu bloc s’ha convertit en un referent en la política menorquina. Amb el permís d’en Nel, aquest és el millor bloc polític de Menorca. EL que m’agrada més és que no és només un espai per comunicar, és per damunt de tot un espai per dialogar i participar, un espai que permet als ciutadans ser actors i no només espectadors de la política

 15. Maite Salord Escrit el 24 nov. 2008 a les 21:25

  Gràcies, Pau, per les teves paraules. M’ha agradat això “que permet als ciutadans ser actors i no només espectadors de la política”. De fet, coincideix amb el que jo no m’he cansat de dir d’una altra manera: els comentaristes d’aquest bloc són, sens dubte, tot un luxe.

 16. 2N BATXILLERAT A Escrit el 30 nov. 2008 a les 0:39

  MOLT BÉ MAITE MOLT BÉ

  ATT: 2N A BATX

 17. Maite Salord Escrit el 30 nov. 2008 a les 20:56

  Als de 2n A: esper que hagueu passat un bon cap de setmana estudiant l’examen que tenim demà a les 8,30. Per la meva part, he de dir que l’he fet fàcil (encara que segur que no li trobareu). Sort!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari