Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple XXIX. No al petroli, sí a Soria.

Del Ple del mes de febrer del Consell Insular de Menorca, destacaria els punts d’acord sobre el tema de les prospeccions petrolieres, per diversos motius: perquè posen en evidència el rebuig de tota la societat illenca a aquestes actuacions i perquè , una vegada més, posen en evidència els difícils i perillosos equilibris del PP, que a les Illes diu que no però a Madrid calla. O pitjor: diu que sí! Només cal recordar la votació de fa uns dies al Congrés dels Diputats.

Així les coses, el Ple va començar amb una declaració institucional de rebuig a les prospeccions petrolieres. Molt bé. Tot correcte. Tanmateix, quan vaig presentar la moció (fruit de la interpel·lació que vaig fer al President en el Ple de gener), la cosa va canviar perquè un dels punts de la proposta d’acord era que es reprovàs la declaració del ministre d’Indústria, el senyor Soria, feta durant la Convenció Nacional del Partit Popular, en què defensava la necessitat de dur a terme prospeccions petrolieres per tal de dinamitzar el sector industrial de l’Estat, contradient, així, el manifestat pels seus companys de partit a les Illes. I, aquí, el PP va dir que no… reprovava les paraules de Soria!

Queda clar, per tant, que el tema de les prospeccions es planteja en clau territorial més que no partidista: a les Illes el PP diu no però a Madrid diu sí. Sincerament, la situació és complicada i no tenc gens clar com acabarà la qüestió. Potser aquest article del Diario de Mallorca, que em va semblar ben interessant, us pot il·lustrar.

D’altra banda, el PSM Més per Menorca va presentar dues propostes més al Ple que van ser aprovades per unanimitat: convocar el Consell Econòmic i Social de Menorca perquè pugui fer aportacions al Pla d’Ocupació de les Illes Balears, ja que les xifres d’atur a Menorca són molt preocupants; i demanar al Govern Balear que doti del personal sanitari necessari, durant els períodes de vacances i/o quan es preveu un augment de la demanda assistencial, els centres de salut de Menorca i l’Hospital Mateu  Orfila, així com que dugui a terme un pla per reduir el temps d’espera per ser atès per especialistes i el de les intervencions.

Finalment, vam fer dues preguntes de les respostes de les quals sabem: 1) que mentre els municipis ja tenen enllestits els Plans de Desenvolupament Turístic, encara haurem d’estar dos o tres mesos (!) per poder veure el del Consell, quan se suposa que hauria de ser el de referència; i 2) que el Consell no ha contractat el redactor del PTI, senyor Ezquiaga, per fer-ne la revisió (en contra del que havia dit per premsa la Consellera Vidal) i que “només” se li farà un contracte menor (d’adjudicació directa) com a “assessor”. Sense comentaris.

Per acabar, i com a curiositat, us diré que no vaig comptabilitzar cap “pues” en el Ple de febrer del CIM. La qual cosa em planteja una pregunta important: deuen llegir, els consellers del PP del CIM, aquest blog? Esper respostes!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari