Maite Salord

Escriptora

Opcions

Fa dies que no escric cap entrada en el bloc, tot i que, aquest agost, ens ofereix temes per donar i vendre. Apuntem-ne uns quants:

1-La inqualificable relació epistolar Toni Camps-Joan Triay.

2- La dimissió de la regidora d’Alternativa deixa el govern del PP d’Es Migjorn en minoria. El PSOE diu que no es planteja, de moment, cap moció de censura.

3- La temporada teatral 2009/2010 de Ciutadella, que es va presentar dijous.

4- L’ajut als aturats de 450€ que en Zapatero va anunciar i que, una vegada més, ha estat un foc d’encenalls que ara diu que rectificarà.

5- El tema televisió: IB3 i TV3. Per no parlar de la TDT.

6- La publicació del nou llibre -magnífic- de Nel Martí Les raons del sentit.

7- La manifestació contra  la més que previsible sentència del Constitucional retallant l’Estatut de Catalunya.

8- El retorn d’Acció Cultural de Menorca.

9- La interessant conferència, dia 25 d’agost, al Parc Rubió, de Jean-Jacques Jordi, “Els menorquins a Alger”, dins els Sopars a la fresca del PSM.

10- Les novel·les de Baltasar Porcel que estic llegint o rellegint aquestes setmanes.

11- La calor asfixiant que fa aquests dies i la delícia que és anar a fer una calada a Cala’n Morell.

Etc, etc, etc.

Bé, com que, després de compartir temps i espai en aquesta plaça, trob que ja hi ha prou confiança, vull demanar un favor -petit- als visitants habituals:  estic en ple frenesí creatiu (nova novel·la) i, minut que tenc, minut que hi dedic; per això, us cedesc l’espai perquè opineu dels temes apuntats o de qualsevol altre que trobeu interessant. Jo, de tant en tant, faré una passada i deixaré la meva opinió. Heu de tenir en compte que, a més de no fer vacances, la regidoria de cultura, a l’estiu, és de les més actives. I no tenc temps per res! Estic segura que sereu comprensius. Si no, sempre em queda l’opció de penjar el cartellet de “Tancat per vacances”… He dit vacances?

9 comentaris a “Opcions”

 1. Lucrecia de Borgia Escrit el 22 ag. 2009 a les 15:16

  Donat com està de caldetjada el debat de l’anterior entrada no me’n resusulta estrany que hagis fer un esforç per fer una nova. Ara bé has exposat tant de temes per fer debat que jo encara no sé per quin començar. Esper que comenci la festa. Però respectant i raonan ttotes les idees que es puguin donar. Açò és el que resulta divertit, el que fa ganes de participar. Perquè si dones la teva opinió i açò pot suoposar que estàs exposat a què te la revetren però és trist que doni lloc a l’insult i la falta de respecte, escoltar, llegir, pensar sobre opinions diferents a les nostres el trob enrquidor. Però la veritat arriscar-me dir la meva opinió perquè la pesona que no està d’acord amb mi em qulaifiqui de feixiste…doncs em costa la veritat. rec que la calor es està fem aigua el cerebel

 2. Lucrecia de Borgia Escrit el 22 ag. 2009 a les 15:20

  Ah! si que volia opinar sobre un tema. A mi m’agra més la Caleta, Santandria o Cala Blanca. Sobre tot la zona de roques. Sobre gust…

 3. La Vall Escrit el 22 ag. 2009 a les 16:06

  Enlloc com La Vall!

 4. Bep Joan Escrit el 22 ag. 2009 a les 17:41

  Sí, sí, jo també som de La Vall:

  (…)
  “He d’evitar ràfegues de paüra;
  he d’evitar el xafogós carrerany
  i defugir d’empaitadors enganys;
  vulnaredors malèfics de dretura.

  Potser l’instint indòmit que fretura
  ma agrafia és el canvi d’encontrada.
  Aquests paratge desferma l’estada.

  Cap a la Vall! on el cos hi recobra
  vella brusa de brisa de salobre
  com un airívol pas de l’estiuada.”

 5. Àlmax Escrit el 25 ag. 2009 a les 9:15

  Quan entres a la darrera setmana de vacances i penses que el deliciós parèntesi d’estiu es comença a acabar… Morell, la Vall, Blanca, fins i tot es raconet de s’aigo dolça és un autèntic luxe.
  Fa un poc de vent, però servidor se’n va a fer la caladeta de cada dia i seguir amb el segon d’en Larsson, que em té ben enganxat (original, eh?!).

 6. Maite Salord Escrit el 25 ag. 2009 a les 15:46

  El que té de bo no fer vacances és que dia 1 de setembre no notaré cap canvi. Avui, el diari anava ple d’articles sobre la depre i l’estrés postvacances… i no hi ha res com l’estrés de tot l’any! Bé, amb tot, Àlmax, com que jo quedaré aquí, aprofitaré els capvespres del setembre -m’encanta el color del cel del setembre- per anar a fer la calada a la Vall, a Cala’n Morell… Hem de ser positius: tu aprofites el poc que t’hi queda i jo em conform amb el poc que tenc, que sempre és més, segur, que el tenen molts altres.
  Me’n vaig a la reunió setmanal de regidors de l’equip de govern que, ara que hi pens, havíem salat durant l’agost… és dur, tornar-hi!
  Salut!

 7. Cutrelux Escrit el 26 ag. 2009 a les 8:31

  … heu de provar la piscina de Sa Costa Nova, jo ahir hi vaig ésser, per exigències del guió, i vaig disfrutar com un camell. Som bo de conformar (un dia m’he d’asseure a escriure una guia de piscines i safareigs que he visitat). Açò de recuperar els replans una bona idea, a veure si l’any qui ve ja són actius…
  En quant, a la moguda teatral que heu engegat ja tindrem temps de parlar-ne amb més pertinència. En principi, s’haurien de subvencionar les companyies locals, sobretot la de St. Miquel (no hi ha millor escola teatral que la promoguda per la revolta del tedi), perquè es comprometessin a estrenar unes quantes obres a l’any… Record haver-hi vist moliers amb actors com Conrado Llabrés, Cinto Genestar, etc., que no tenien res a envejar a produccions forànies…
  Den Porcel suraran (o arribaran a surar) les obres que configuren el mite d’Andratx i aquella entrevista amb Gabriel Ferrater…

 8. Betty Sintes Corantí Escrit el 29 ag. 2009 a les 21:33

  Ara que també per a mi les vacances a Menorca s’han acabat vull aprofitar per felicitar totes les persones que han fet possible la magnífica campanya de teatre d’aquest proper curs a Ciutadella. Per primer cop és possible que viatgi de Barcelona a Menorca per tal de gaudir d’un bon espectacle. Germana Pau i La Infanticida són, sens dubte, una bona proposta per apropar la dramatúrgia catalana al gran públic. Segons el meu punt de vista, els responsables del Teatre Nacional de Catalunya haurien d’aprendre que no calen les versions teatrals de novel·les catalanes i és que els nostres dramaturgs i les nostres dramaturgues han fet i fan possible un teatre de gran qualitat a l’alçada de qualsevol escenari.

 9. Maite Salord Escrit el 30 ag. 2009 a les 10:49

  Estic d’acord, Betty, que les dues propostes teatrals de Caterina Albert -Víctor Català- són excel·lents, sobretot, La Infanticida, un dels monòlegs més potents que he llegit mai. Veurem si el públic respon amb el mateix entusiasme que ho has fet tu. Jo esper que sí. De moment, tots els actes culturals que es van organitzant a Ciutadella tenen una resposta de públic molt bona i això anima a continuar fent feina. Una abraçada.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari