Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un ple XX: una bassa d’oli!

No sé si el fet d’haver celebrat sis plens en dos mesos hi va influir, però el cert és que el ple ordinari del mes de març del Consell de Menorca va ser una autèntica bassa d’oli. Els consellers de l’equip de govern van ser tan correctes que de poc no m’adorm. En descàrrec meu, he de dir que feia dues setmanes que m’aixecava a les cinc del dematí per corregir exàmens. Aquí en teniu la crònica.

Com a punts destacats, es va aprovar, per unanimitat, la candidatura de Menorca com a geoparc, un territori que compta amb un patrimoni geològic excepcional pel seu valor científic, didàctic i estètic. D’altra banda, en una proposta, formalment i lingüísticament, impròpia d’una administració com el Consell, el PP va dur la modificació de la Norma Transitòria (que es va vendre com d’aplicació mentre no es dugués a terme la preceptiva revisió del Pla Territorial Insular) per deixar sense termini la seva redacció. O sigui que, la redacció d’una una norma “transitòria” (de transició però, també, de curta durada), s’allarga “sine die” i vés a saber si “in eternum”! Ara resulta que, després de mesos de vendre-la com un fet,  han descobert que la cosa és més complicada del que es pensaven. En fi.

Per part del PSM, vam dur dues propostes que es van aprovar per unanimitat. La primera, evidenciar el compromís del Consell Insular de Menorca de treballar (malgrat l’amenaça de la Llei Montoro) per mantenir l’actual servei d’escoletes infantils, un referent dins i fora de Menorca. L’altra proposta, crear el Consell de Serveis Social (que, legalment, s’hauria hagut de constituir fa set mesos!), màxim òrgan de participació pel que fa a temes d’àmbit social i, per tant, fonamental en la difícil situació que patim.

Com podeu veure, pocs punts polèmics i molt de “fair play”. No hi va haver cap paraula gruixada ni res fora de to: no sé si hi té res a veure que al Facebook del PSM Més per Menorca acabàssim d’inaugurar una nova secció: “Perles dels plens del Consell”! Veurem si dura…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari