Maite Salord

Escriptora

No canviaran: els canviarem!

En aquestes alçades de legislatura, pel que fa al conflicte amb el món educatiu, em sembla que tots tenim clar que el senyor -és un dir- Bauzá no canviarà la seva manera d’actuar. La prepotència i l’arrogància guien el rumb d’un vaixell -el Govern de les Illes- que fa temps que va a la deriva i que ja s’atraca, perillosament, a les penyes. El capità, tanmateix, convençut d’haver estat ungit pels déus -més que amb oli, amb fixador de cabells, tanmateix-, no està disposat a escoltar el que ell, des de la seva superioritat,  interpreta com a cants de sirena: les veus assenyades que, des del seu propi partit, li diuen que recuperi el nord. Però no ho farà. Ja ho sabem.

Aquest personatge és qui duu el timó del govern de les Illes, ajudat per un grumet -la mossa Camps- que acata les seves ordres amb aquell atreviment que diuen que només pot ser fruit de  la ignorància més supina. Mai no havíem tingut un curs amb el nivell de crispació d’aquest que és a punt d’acabar. Mai. Però el tàndem continua sense voler copsar els senyals d’alarma. Va començar amb una manifestació sense precedents contra la seva política educativa i lingüística -amb més manifestants que vots ha tingut el PP a les europees!- i acaba amb la vaga de fam (30 dies, ja) del professor Jaume Sastre: exemples de dignitat que van rebre i reben, com a única resposta, la indiferència de qui es creu superior.

El seu objectiu és atacar l’escola pública (retard en el pagament als centres escolars, eliminació de programes de suport educatiu, retard i eliminació dels ajuts i beques a famílies, increment de ràtios a les aules, etc.), però, sobretot, atacar la llengua catalana. Poden parlar de modalitats i de la necessitat de saber anglès, que, a hores d’ara, tots ja sabem quina és l’autèntica obsessió de Bauzá: tornar a les classes de socials, naturals i matemàtiques en castellà, que és l’únic que ha aconseguit el seu TIL. Les aberracions pedagògiques que s’han fet pel camí, i que han pagat, sobretot, els alumnes, no els importen el més mínim, convençuts com estan que un apotecari una advocada-API saben molt més d’educació que tots els ensenyants junts.

No canviaran: els canviarem! El maig del 2015. Sens dubte.

2 comentaris a “No canviaran: els canviarem!”

 1. Vela Escrit el 07 juny 2014 a les 21:12

  Esperem que així sigui, Maite, però, de moment, els queda un any per seguir fent mal o pitjor, i és el que em temo que provaran de fer, els queda un any per donar quatre mesures de gràcia per intentar recuperar vots i aquí sí que hi ha un problema: la gent, en general, té molt poca memòria.

  Esperem, però, que tinguis raó: pel que fa a mi, ja estic esperant intentar fer-ho possible a les urnes!

 2. Maite Salord Escrit el 08 juny 2014 a les 10:13

  Estic molt contenta de tornar a llegir els teus comentaris, Vela! És cert que la gent té poca memòria, però n’han fetes de molt grosses. I el pitjor de tot és l’actitud que tenen amb els ciutadans. No volen diàleg, no escolten, són insensibles a tot el que no siguin les seves dèries…
  Pensa que, fa tres anys, van tenir una majoria aclaparadora. Si llavors ens haguessin dit que el 2015 hi hauria opcions reals de fer-los fora dels governs -ara n’hi ha!- no ens ho hauríem cregut. La majoria els ha encegat, sobretot al personatge Bauzá, un president que passarà a la història com el pitjor que han tingut mai aquestes Illes: en Matas ens va robar els doblers; ell, la llengua, l’educació, el benestar, el territori…
  Continuarem!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari