Maite Salord

Escriptora

Crisi a l’ajuntament de Ciutadella

Al diari UH d’avui, s’apunta la possibilitat que el PP forci la dimissió de l’alcalde de Ciutadella, vista la seva incapacitat per liderar un equip de govern que no funciona de cap manera. No sé si la notícia és certa. Del que no hi ha dubte és que realment l’alcalde no apareix més que en qualque acte i com a figura purament representativa. Sembla que cap dels grans temes que tenim damunt la taula siguin del seu interès. Senzillament, no hi és. Ara bé, responsabilitzar-lo del tots els mals em sembla excessiu: sense ell millorarà l’equip de govern? En tenc seriosos dubtes. És cert que hi ha un problema de lideratge però n’hi ha d’altres, de problemes, a l’ajuntament.

Si la solució a la crisi passa perquè assumesqui l’alcaldia la regidorad’hisensaiculturai diputadaalparlamentbalear, què voleu que us digui: és l’evidència més clara que no hi ha ningú més que ho pugui fer, i el PP hi té 11 regidors, a l’ajuntament de Ciutadella. D’altra banda, carregar damunt una mateixa persona tantes àrees, no pot ser bo mai del món. D’entrada, implicaria tenir una alcaldessa accidental -la mateixa que ara?- tots els dies que ella sigui al parlament. A més, la paràlisi que hi ha a àrees tan importants com urbanisme necessitarà, sens dubte, de més actuacions que un canvi a l’alcaldia.

Prest farà un any de les darreres eleccions. Un any que, vist des de l’oposició, és desesperant. No hem avançat en cap dels grans temes que tenim damunt la taula: aparcaments, revisió del PGOU, escola de música, casal de joves… El CIM està pendent que l’ajuntament li cedesqui els terrenys per fer projectes tan importants com l’escorxador, la pista voltadora, el parcmotor o l’estació d’autobusos. La paràlisi és gairebé absoluta. I et desespera perquè, mentrestant, Ciutadella continua estant -com havia estat els darrers quatre anys- estancada. El drama és que tenim el que ens hem cercat o, més ben dit, el que els ciutadans , de forma majoritària, van votar. La nit de les eleccions ja ho vaig dir:  la notícia de la nit no era que el PSM hagués doblat la seva representació; la notícia era que, vist com havia anat la darrera legislatura, els votants no haguessin castigat el PP. No va ser així i, ara, el càstig el patim tots.

No vull acabar sense fer autocrítica: els partits de l’oposició hem de trobar la forma d’arribar a la gent, de fer que el nostre missatge cali. De crear complicitats amb arguments i a partir de la feina ben feta, encara que sigui des de l’oposició.  Sabem que mai no emprarem les armes que empren els altres, que no és fàcil rompre dinàmiques establertes de fa temps. Però ho podem aconseguir. Les darreres eleccions generals, tot i que, personalment, pens que no tenen res a veure amb unes municipals, ens permeten ser optimistes. Mentrestant, esperarem a veure què passa i mirarem els altres pobles de l’illa amb enveja. De la sana.

4 comentaris a “Crisi a l’ajuntament de Ciutadella”

 1. diumenge Escrit el 06 abr. 2008 a les 18:38

  Bon dia Maite
  Crec que la que relalment volen llevar del mig és a la Tonia Gener, perquè amb tan de càrrecs no po participar a la carrera per liderar el pp de Menorca i per tant els Dominguez i Camps tenen una rival manco en la carrera per controlar el PP Menorca.
  salut

 2. josep Escrit el 06 abr. 2008 a les 22:05

  Maite, crec que el PP ancara té 10 regidors (nominals) i no els 11 que comentes; ancara que el nombre real (diguem capacitats i que actuen com a tals) no sé si passa dels 5.
  I per cert el UH crec que parla en tot moment de Gener com a primera tinent d’Alcalde, i jo creia que era na Salord sa que ocupava aquest càrrec (un altra error meu o de UH).
  I per cert no sé quins són els mèrits que la dreta observa en la persona de Gener (l’ordenança fiscal del cementiri, el deute municipal, les permutes i vendes de patrimoni, l’increment de totes les taxes i impostos, l’escola de música, la voltadora, el parc motor,…). No acab de veure les qualitats de la sa seua gestió; però estic segur que és fruit de la meua miopia.
  Ah!, i l’UH també parla de posible MOCIÓ DE CENSURA a Ciutadella… Que fort no?, ja que segons en Fraga l’esquerra està fent plans de governar no sé amb qui?, amb UPCM? qualqú amb el PP? qualque trànsfuga? o tot plegat és que en Fraga és com en Juan Palomo…

 3. Maite Salord Escrit el 07 abr. 2008 a les 14:33

  Josep, tens raó: el PP només té 10 regidors i, efectivament, na Tònia Gener és la segona tinent de batle. No sé si la dita “En terra de cecs, el borni és rei” et pot ajudar a entendre qualque cosa d’aquest desgavell. Respecte a la moció de censura, un capítol més de ciència-ficció periodística de temàtica municipal, que jo sàpiga, i trob que ho hauria de saber.

 4. guess Escrit el 16 abr. 2008 a les 17:00

  El largo mirar del maestro poco a poco regresó a su entorno. Su paz, fue reflejo en su voz: “¿El tuerto en tierra de ciegos es rey?”

  Muchos, al unísono, contestaron afirmativamente. Igual, sin inmutarse, al más seguro de su respuesta inquirió: “¿En qué basas tu afirmación?”

  “En que verá más que los otros y por tanto será el mejor.”
  Y el sabio dijo: “Tienes razón en lo primero que afirmas, pero no por ello será el mejor. ¿Crees que sería el adecuado para gobernar donde los súbditos no son como él? Diré que no, por tener la incomprensión de un mundo ajeno. De llevarse a cabo tal reinado, rey y gobernados hablarían lenguas diferentes y al suceder tal incomunicación vendría el caos para uno y para otros.

  Por tanto, el tuerto en tierra de ciegos no es rey sino un idiota por ser el único inadaptado en ese lugar
  Emilio Rojas

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari