Maite Salord

Escriptora

Les mentides sobre el PTI: què hi ha al darrere?

Un comentari a “Les mentides sobre el PTI: què hi ha al darrere?”

 1. Maite Salord Escrit el 07 nov. 2012 a les 9:27

  Aquest és el text que acompanya la campanya iniciada pel PSM Més per Menorca per rebatre les mentides sobre el PTI que s’han escampat, interessadament, aquests darrers anys, per part del PP:

  “Amb l’argument de la crisi econòmica, la dreta vol desvirtuar el PTI i vol obrir novament les portes de Menorca a l’especulació i al negoci fàcil. Avui a les Illes, patim les conseqüències de la política del PP que ha confós els interessos privats amb els interessos públics. Avui, a les Illes, veim com es destapem casos de corrupció i trames que, presumptament, mentre els ciutadans s’empobrien i es destruïen els recursos i el patrimoni natural, han enriquit persones i han finançat, de forma il•legal, el PP.

  Actualment, es troben en marxa diverses modificacions en l’ordenació territorial que poden afectar Menorca de manera irreversible i que aposten per salvaguardar l’interès particular per sobre del col•lectiu. Models que aposten, una vegada més, pel que ens ha duit on som ara: a l’engreix de butxaques privades i a l’espoli dels recursos de tots.

  És per això que no ens podem refiar de qui, avui, el PP de sempre, vol dur a terme aquestes modificacions, amb el risc que es malmeti l’esforç de moltes generacions de menorquins que ha permès conservar l’illa i garantir-ne els recursos naturals, tot mantenint les seves platges, el camp, els camins o un paisatge ben característic.

  Avui, és indubtable que molts d’aquests valors naturals són font d’atracció social i econòmica, i són essencials per a la vida, per a la qualitat de vida de les persones que vivim a Menorca. A més, el patrimoni natural de l’illa és allò que ens diferencia i, per tant, és el que ens pot garantir el futur de la nostra economia. Una economia que volem diversificada però que és evident que gira al voltant d’un sector turístic de cada vegada més sensible als valors ambientals i culturals.

  Des del PSM Més per Menorca, consideram equivocat que, actualment, els models especulatius, que han generat la bombolla financera i l’especulació urbanística que patim, hagin de ser la base del nou model de desenvolupament de Menorca. Ens hem cansat de sentir, durant molts anys, infinitat d’iniciatives basades en l’especulació i el guany ràpid, que havien de portar més progrés, més turisme, més qualitat de vida o permetre una major desestacionalització.

  La realitat, però, s’imposa i no podem caure en el mateix error i esperar que una de les causes de la crisi actual, el model d’especulació i construcció desmesurada, ens pugui treure d’ella. De fet, en molts dels llocs on més s’ha destruït el territori i s’ha urbanitzat impulsivament, com València, Canàries o Múrcia, la taxa d’atur està molt per sobre del 20% i l’economia es troba en una forta depressió.

  L’any 2003, el Consell Insular va aprovar el Pla Territorial de Menorca (PTI), que significava una aposta pel creixement sostenible, econòmicament, socialment i ambientalment . Des del PSM Més per Menorca som conscients que el PTI, com qualsevol instrument d’ordenació, s’ha de revisar i adaptar a la nova realitat, però sempre des del consens i la participació. Tanmateix , ens trobam que el PP intenta, ara, modificar-lo per la porta de darrere.
  La dreta que ara governa, la mateixa que ha destruït la costa valenciana, la mallorquina o l’eivissenca, la dreta que volia en el passat urbanitzar Macarella, cala’n Turqueta o Tirant, vol ara canviar el model territorial de Menorca per seguir especulant. I per açò, consideram que ha anat estenent mentides sobre el PTI. Mentides que han acabat confonent la ciutadania.
  Així, us volem adjuntar aquest fulletó amb la síntesis del que, per a nosaltres, són les mentides més importants que s’han llençat sobre el PTI. Per al PSM Més per Menorca, és fonamental que els ciutadans tingueu, també, aquesta altra informació per tal que vosaltres mateixos pugueu crear-vos la vostra pròpia opinió.
  A la vista de la situació actual, aquest fulletó només té una versió digital. Ara bé, si ho trobau interessant i pensau que pot interessar a altres persones, no dubteu a reenviar-li. En darrer terme, si no es possible enviar-lo digitalment, es pot imprimir amb l’opció d’esborrany ràpid i fer-ne arribar les còpies necessàries.
  Moltes gràcies per tot!”

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari