Maite Salord

Escriptora

 

En el primer plenari ordinari del nou mandat del Consell Insular de Menorca, es van debatre temes tan importants com la declaració d’emergència climàtica o la futura llei de Reserva de Biosfera. I, tanmateix, quasi queden eclipsades per una pregunta que, d’entrada, podia semblar inofensiva i que es va acabar convertint en una de les intervencions polítiques més lamentables que he sentit mai.

La pregunta que em va fer el conseller del PP, Carlos Salgado, feia referència a la meva participació en una manifestació de Kellys el passat mes d’agost a Ciutadella i em demanava, en la seva primera intervenció, què pensava fer per millorar la situació laboral de les cambreres de pisos. La meva resposta va ser clara: hi vaig assistir per donar suport a unes reclamacions que em semblen molt justes i que, com que les competències de Treball són del Govern Balear, Més per Menorca les ha reivindicades sempre des del Parlament. Vaig acabar la meva intervenció dient que no em semblava una pregunta pertinent perquè no fa referència a cap àrea que jo gestioni i perquè hi vaig assistit a títol personal.

Usted, a título personal, no puede ni ir al baño, em va deixar anar el conseller del PP, perquè, segons ell, vagi on vagi, som la vicepresidenta del Consell Insular de Menorca. Només per dir-me açò m’havia fet la pregunta.  Per deixar-me clar que no tenc vida privada i que tot el que faci fora de la meva agenda de consellera és susceptible, també, de ser denunciat públicament per l’oposició. Aquest és el nivell del debat polític a Menorca.

Així les coses, tindrà res a dir, el PP, del bar on he quedat per fer el cafè dissabte matí amb els meus amics? Podria ser que trobés que l’escriptor amb qui conversaré aquest cap de setmana en un acte literari no és adequat per a una vicepresidenta del Consell? I encara més important: què farien si aquesta vicepresidenta, i també escriptora, publiqués una nova novel·la, en l’hipotètic cas que donés per acabada la que té començada des de fa cinc anys? Segons les respostes, és possible que, a partir d’ara, als plens del Consell es parli de bars o de llibres. Aigua, energia, Reserva de Biosfera, Camí de Cavalls, residus…   es veu que no són prou importants.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari