Maite Salord

Escriptora

Vacances

Tothom em diu que necessit vacances. És preocupant (quina cara dec fer?) i, sobretot, cert (no sé la cara que faig però sí com em sent!). En el darrer any i mig, em sembla que puc comptar amb els dits de les mans els dies que no he anat a fer feina. Ara bé, sent regidora de cultura a Ciutadella, l’estiu no és el millor moment per desaparèixer del mapa. Pràcticament no hi ha dia que no hi hagi qualque activitat: concerts, teatre, dansa, exposicions, cinema a la fresca, etc, etc.

És ver que necessit vacances i que estic cansada, però, avui, concretament, pens que la feina ha valgut la pena: a tota l’activitat cultural que hi ha aquest estiu a Ciutadella, hi hem d’afegir l’excel·lent -i esperada- notícia del finançament per a les obres de rehabilitació del teatre del Born. Em toca, aquests dies, acabar de tancar la compra de les llotges privades per poder acreditar la titularitat pública, al 100%, de l’immoble, però ja veig, després de moltes hores de dedicació, el final del camí.

Avui, Ciutadella celebra la “Diada d’Estiu de Cultura”. Hi ha hagut, aquest dematí, dansa contemporània, ballades folklòriques, presentació i exposició de llibres. Ara, toca anar a veure les exposicions de pintura a cases particulars i senyorials; a veure, al pati de Santa Clara, la representació de “Na Caputxeta” i a l’extraordinària cloenda amb l'”Illanvers”, al Bastió del Governador. Demà ja pensaré en les vacances. En uns dies de desconnexió. De sortir fora de l’illa perquè no em trobi ningú. Per tornar amb les piles carregades perquè, ho sé, encara hi queda molta, molta feina per fer.

36 comentaris a “Vacances”

 1. pau gener Escrit el 08 ag. 2010 a les 6:53

  Si feim cultura, tindrem benestar. Ahir, a Ciutadella, s’hi feia de bon estar!

 2. Ignasi Escrit el 08 ag. 2010 a les 8:41

  Ahir, dissabte, vaig veure sobre les 9 del matí al director de l’àrea de cultura desfent l’encadenat de les cadires de fusta que hi havia a la plaça d’es Pins perquè fossin utilitzades per alguna activitat cultural. Vaig pensar en que això és amor per la feina, això és creure que el que fas val la pena, que tot té un sentit i que la millor motivació està dins tu mateix. Un mestre em va dir: ” A la vida si pot ser dediquet allò que estimes, si no pot ser almenys estima allò que faixis. ” Que tenguis bones vacanes Maite, es bo que te donis un temps per carregar les piles, el teu cos i la teva familia t’ho agrairà.

 3. Maite Salord Escrit el 08 ag. 2010 a les 9:05

  Tens raó, Pau, ahir passejar per Ciutadella era un plaer. I, perquè les coses surtin un poc bé, hi ha moltes hores de feina que no es veuen. Feina de tots. Com diu n’Ignasi, ahir, a les 9,00h, el director de l’àrea desfeia cadires, però hi era des de les 7 del dematí per ajudar a la brigada (sense ells, cultura no seria res, em podeu ben creure!) a col·locar les parades dels llibreters. A les 23,30h, ho vam acabar arreplegant les cadires de l’Illanvers. Cansats però contents i satisfets del resultat de la feina. I, sobretot, pensant ja en la Diada 2011. Amb noves propostes i aspectes a millorar.Això sí, després d’uns dies de vacances!

 4. Jorge Rodríguez Escrit el 08 ag. 2010 a les 10:48

  Es cierto que ahora en Ciutadella se puede disfrutar de una oferta cultural variada y numerosa. Y creo que es bueno que esto sea así. Pero, también es verdad que en años anteriores, en verano, también ha habido muy buena oferta cultural. Tan buena como la de este año. De hecho, parece, por los comentarios y artículo de Maite Salord, que es a partir de ahora que se están haciendo esfuerzos en este sentido. Como si con la llegada de Maite Salord al Ayuntamiento la cultura de Ciutadella florezca.
  Lo del Teatro del Borne, yo quiero ver como llega el dinero de Madrid. Tengo mis reservas ante este anuncio. Anuncio que, la memoria es flaca, ya se ha producido en otras ocasiones sin que se haya materializado en nada.
  En fin, Maite, enhorabuena por el esfuerzo, pero, sinceramente, como en años anteriores. Y, te entiendo, necesitas vacaciones. Ánimo, pues, y a recargar las pilas, que este invierno será duro.

 5. itziar Escrit el 08 ag. 2010 a les 10:57

  Jo crec que de coses s’en fan cada vegada més, algunes més encertades que d’altres. Però a l’estiu, qui digui que no hi ha res a fer per Ciutadella, és que no ha sortit al carrer!

 6. Nom Necessari Escrit el 08 ag. 2010 a les 11:10

  “…como en años anteriores…”
  .
  jjjjjjjssssssss.
  .

  http://1.bp.blogspot.com/_YwXTjzI37CA/S4rK0Ik8vOI/AAAAAAAACz0/mJCeySuFhGs/s400/220609.gif

 7. marinades d'estiu Escrit el 08 ag. 2010 a les 18:25

  Amb sorpresa (?) vaig mirar les fotos de la notícia del finançament del Teatre des Born i em demanava per què la senyora gerent d’urbanisme -i càrrec de confiança de l’alcaldessa- surt a totes les fotos a primera fila, fins i tot per davant de la ministra i mirant cap a la càmara. Qualcú em pot dir què hi feia allà? Sembla que fa punts per ser la pròxima regidora d’urbanisme de Ciutadella. Quin parell, entre ella i l’alcaldessa!
  Per cert Maite a tu no et vam veure a cap foto i això que la clau des Born es troba en els palcos sinó ja hi pot haver finançament!

 8. Imma Escrit el 08 ag. 2010 a les 23:55

  I tantes coses com feia aquell ex-regidor de cultura que vam tenir. N’Avel·lí és que no parava amb això té raó en “Jorge”. Ens va “regalar” el palau Saura Morell, just per un millonet de res més del que ens hagués pogut costar, es gastaven més de 200.000 en activitats culturals com ara les mostres gastronòmiques I i II, per no parlar dels grans avanços realitzats per adquirir les llotjes i tornar a obrir el teatre d’es Born.
  Tot és fruit de la tasca dels amics d’en “Jorge”. Si ens descuidam també ens haguesin “regalat” una nova seu per l’escola de música. Tanta sort que s’ha acabat la cultureta inmobiliària, el lligar la cultura amb l’especulació. Esperem que per molts d’anys!

 9. Imma Escrit el 09 ag. 2010 a les 0:01

  Ah! i s’em oblidava, s’han signat tants de convenis entre l’ajuntament i el ministeri, en que el darrer es comprometia a pagar 4 millons i mig d’euros per reformar el teatre d’es Born i assumir el cost total de les obres. I s’havia avançat tant per part del super regidor amic d’en “Jorge” en adquirir les llotjes…

 10. Jorge Rodríguez Escrit el 09 ag. 2010 a les 20:34

  Aunque algunos os empeñeis en decir que ha llegado la cultura a Ciutadella desde que está Maite Salord al frente de esta área en el Ayuntamiento, lo cierto es que la política cultural nunca ha tenido un peso importante en la política municipal. Y ahora tampoco.
  En verano siempre ha habido un programa de actividades, conciertos, espectáculos, etc. Nada nuevo se hace ahora, aunque algunos os creais, como digo, que ahora empieza todo.
  Y lo repito, lo de la financiación estatal lo hemos oído demasiadas veces. Y ya no me creo nada hasta que el dinero llegue.
  Aunque algunos os creais que este Ayuntamiento lo hace muy bien, la realidad es muy distinta, y hay mucha gente que empieza a estar hasta el moño.
  Comprendo que en este blog unos a otros os decís lo bien que los haceis y que guapos que sois, pero son muchos los que piensan completamente distinto.
  Siento ser esa mosca cojonera que os baja del guindo y os hace aterrizar a la dura realidad.
  Yo creo que es bueno que alguien más opine y no que creeis una atmósfera endogámica irrespirable.

 11. josep maria Escrit el 09 ag. 2010 a les 21:23

  Rodríguez, si et resulta una atmosfera irrespirable, per què no et mors? Virturalment, és clar.

 12. Jorge Rodríguez Escrit el 09 ag. 2010 a les 21:52

  No me muero, porque llevo máscara antigás. Como comprenderás, voy preparado.

 13. eugenia Escrit el 09 ag. 2010 a les 23:46

  Amb els “pocs doblers” que tenien és cert que van fer dos events inoblidables.
  1.- La exposició de Lladró.
  2.- El concert de M Clan.

  El que no sé és com va acabar allò de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo a Ciutadella.
  Bé, l’Aznar sempre s’autohomenetjaba i tal vegada volia una seu d’una Universitat de prestigi per a dir: “Quien te ha dicho a ti, las copas de vino que yo tengo que beber…”

  Salut sense màscares!

 14. eugenia Escrit el 09 ag. 2010 a les 23:50

  Volia dir “autohomenatjava”
  Al cap i a la fi…

 15. Coloma Torres Escrit el 10 ag. 2010 a les 17:07

  Estimada eugenia: No es diu “events”, es diu esdeveniments.

 16. Maite Salord Escrit el 10 ag. 2010 a les 21:23

  Quina vessa, contestar segons quins comentaris… Es nota massa que feim nosa. I m’encanta! Ara, fins i tot, ens ha entrat un corrector de català. Genial.

 17. Menorquit Escrit el 10 ag. 2010 a les 22:01

  (…)
  “Fuig a les profunditats, bavós,
  A l’abisme dels paròs i no-sé-quès,
  torna a la fosca, fantasma,
  i quedat allà amb els falsos èxits,
  enrunat entre mentides, peltret i llosques,
  sepultat per les cendres de l’engany.
  Que et cremi la magma del descrèdit.
  Que t’enfonsi la rissaga”.
  .
  És el final d’un poema de Sergi Cleofé, llegit a Illanvers el passat cap de setmana. Bono… és per allò de flitar el bloc…

 18. eugenia Escrit el 10 ag. 2010 a les 22:03

  Molt agraïda Coloma. No dubtes en corregir-me totes les meves faltes i barbarismes que ja em va bé.

 19. Menorquit Escrit el 10 ag. 2010 a les 22:05

  Uuuiiiii. “peròs” i no “paròs”; “quedat” i no “i quedat’; “el magma” i no “la magma”.
  .
  Coloma, dóna’m una altra oportunitat! Mai no havia fet tantes faltes…

 20. Nom Necessari Escrit el 10 ag. 2010 a les 23:32

  No m’agrada aquest poema d’en Sergi, Menorqit.
  .
  Llàstima.
  La vetllada al Bastió del Governador va ser genial.

 21. Nom Necessari Escrit el 10 ag. 2010 a les 23:35

  volia dir Menorquit i no “Menorqit”
  …no m’ho retreguis Coloma!

 22. eugenia Escrit el 11 ag. 2010 a les 0:00

  Un altre esdeveniment cultural va ser la adopció de paraules. La paraula “permuta” corria de boca en boca i ningú la va voler adoptar. Ni les rates.
  I acò que no hi era res eventual. (Sospit que he comès alguna falta)
  Bona nit!

 23. Coloma Torres Escrit el 11 ag. 2010 a les 9:27

  Ja veig que a alguns no els hi ha agradat que hagi fet una observació ortogràfica. Molta supèrbia hi veig per aquí.

 24. josep maria Escrit el 11 ag. 2010 a les 10:24

  Coloma, fossin de nom com fossin de nom, encara riem (o ploram) de la magnífica foto dels peperos-transfugues (fins i tot hi surt en Matas) al concert de MClan. “¿Bebes para olvidar?” Besos, xata!

 25. Coloma Torres Escrit el 11 ag. 2010 a les 11:23

  I a mi que me contes del concert de MClan. No hi vaig anar, ni m’importa. I a mi que m’en parles dels peperos-transfugues i de’n Matas.
  Esteis tots pirats per aquí?!

 26. josep maria Escrit el 11 ag. 2010 a les 12:28

  Coloma, d’en i no de’n (l’article personal només s’apostrofa, no té forma elidida) què i no que (és un interrogatiu) em contes i no me contes (formes reforçades davant el verb i no les plenes) me’n parles i no m’en parles… seguesc? No passis calor, xata!

 27. Maite Salord Escrit el 11 ag. 2010 a les 14:24

  Coloma, quan he llegit el teu comentari de les 9,27h, he pensat que t’havies perdut la classe de “Pronoms Febles”. Veig que en Josep Maria, a partir del comentari posterior, ja ho deixa ben clar. Tanmateix, has de saber que, en aquesta plaça, i així queda fixat en uns quants comentaris, acceptam, esportivament, els nostres errors. De fet, en moltes ocasions, quan ja tenc l’entrada penjada, jo mateixa he de fer correccions al text. O sigui que, si vols anar a un bloc on s’hi passegi la supèrbia, t’has equivocat de lloc. Aquí, ens equivocam, deixam que ens corregesquin i, a més, acceptam el nostre error sense cap problema. No tothom pot dir el mateix.
  Amic i amigues: no deixeu que ningú -sota l’aparença d’un pulcre corrector que, ja ho sabem, és de coneixements limitats- us faci perdre les ganes de deixar les vostres opinions en aquest espai. Jo, com a mare-superiora i filòloga, us absolc dels vostres “pecats” lingüístics… i sense penitència!

 28. itziar Escrit el 11 ag. 2010 a les 15:00

  sort que ens llegims els uns als altres per poder veure les faltes que cometem, no?

 29. Coloma Torres Escrit el 11 ag. 2010 a les 15:28

  No volia per res, crear una polèmica respecte les faltes ortogràfiques de ningú. Jo som la primera que en faig, com ja s’ha pogut comprovar. Per cert, moltes gràcies Josep Maria per la classe.
  Simplement, com que n’Eugènia s’auto-corregia per la paraula “autohomenatjava”, he cregut oportú fer-li una observació sobre la paraula “events”.
  Res més. Si a partir d’aquí es vol crear una tempesta, crec que és un problema vostro i supòs que, estant de vacances, és un entreteniment més que teniu.
  Ara bé, el que no puc passar per alt és que em vulguin vincular ni als transfugues, ni als peperos i molt manco a n’en Matas. Primera, perquè no en tenc res a veure. I segona perquè ni n’he parlat d’aquest tema.

 30. Jorge Rodríguez Escrit el 11 ag. 2010 a les 22:26

  Para que veas, Coloma, como tratan los pesemeros a los recién llegados. A las primeras de cambio te dan dos patadas, sin apenas decir nada.
  Así son, Coloma, es su forma de ser. Es algo interior que no pueden refrenar. A quien no piensa como ellos, patada. En fin.

 31. eugenia Escrit el 12 ag. 2010 a les 0:06

  Coloma Torres, el que em va sorpendre és allò de “Estimada eugenia:” etc, etc …. i que no fessis cap comentari de les entrades que fèiem.
  I ara et corregeix jo, el meu nom és Eugenia i no Eugènia.
  Segur que ho entens.
  Bona nit.

 32. xandall Escrit el 12 ag. 2010 a les 12:47

  Sr. Jorge Rodríguez, vostè dona per suposat que tots aquells que passetgen per ca na Maite són “pesemeros”. Jo li puc assegurar que sí ho som, però també sé del cert que molts dels que escriuen aquí no en són. Tanmateix no tots els “pesemeros” som iguals, actuem igual i/o ens pentinem igual, per tant li agraïria (en nom dels “pesemeros”) que no generalitzés i en tò irònic digui que donem un cop de peu a qui no pensa com nosaltres. Tanmateix és evident, i els nostres fets ho demostren, que no és així. Bones tardes.

 33. VVV Escrit el 12 ag. 2010 a les 17:22

  Si la ministra Corredor ens endossa 4,4 milions d’euros, caldrà cercar ràpidament un carrer sense nom, per posar-hi una placa seva. Sembla que a la recepció d’arribada es va fixar que la Carbonero s’havia tallat els cabells…

 34. VVV Escrit el 12 ag. 2010 a les 17:35

  Ignasi, no siguis il·lús que, després de la litúrgia, el personal passa hores extres que són abonades en nòmina i és que les hipoteques del piset rebenten les nòmines de cada mes.

 35. VVV Escrit el 12 ag. 2010 a les 17:38

  Decebut, em pensava que el Menorquit era un xic més tolerant. Deu ser el pes d’haver de dur el pseudònim d’un militar…

 36. Maite Salord Escrit el 12 ag. 2010 a les 17:56

  VVV: ara mateix em posaré a pensar en una placeta que pugui dur el nom de la ministra. D’hores extres, et puc assegurar que la persona que esmenta en Nasi no en passa cap. I d’en Menorquit, crec que, en les intervencions que ha fet en aquest bloc, ha demostrat ser una persona tolerant i raonable. Dels pentinats de l’alcaldessa, no opinaré. Salut!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari