Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un ple (IV)

Després d’una setmana d’aquelles que una no sap com ha pogut resistir, aquí teniu la crònica del ple del Consell de Menorca de dilluns passat. Va ser una continuació dels altres tres.  Des del PSM més per Menorca, hi vam dur propostes positives per a la nostra illa que van ser rebudes per l’equip de govern del PP de forma desigual. Amb una coincidència, però: sempre aquella frase ofensiva que voldria ferir i que no poden evitar. Però, com deia ma mare, no ofèn qui vol sinó qui pot…

En fi. Comencem per la primera proposta que vam presentar: instar el Govern Balear a actualitzar i revisar el mapa escolar de les Illes Balears que es va elaborar durant la legislatura 2003-2007. Es tracta d’una demanda de tot el sector educatiu que s’ha d’entendre com l’anàlisi de la situació educativa actual, la prospectiva poblacional de futur i la planificació, a anys vista, de les necessitats del sistema educatiu, pel que fa a nous centres i a plantilles de professorat. Una planificació que, en moments de crisi com l’actual, és més necessària que mai.

El PP hi va votar a favor. L’única (!)  intervenció de la consellera de cultura i educació en aquest punt va consistir a dir: per què no ho van fer entre el 2007 i 2011 quan governaven vostès? La resposta ja li havia donada a la meva intervenció inicial: des del PSM hem reclamat aquesta revisió al PP i al PSOE, des de dins i des de fora del govern. A més, ja es pot imaginar que, si al PP de Menorca, el de Mallorca els ignora constantment, les dificultats augmenten quan es tracta de socis de govern de partits diferents. Amb tot, el passat mandat, es va començar aquesta revisió, tot i que no es va concloure.

La segona proposta demanava un pacte insular, liderat pel Consell i, amb participació, entre d’altres, dels ajuntaments de l’illa, per planificar i definir el contingut i la ubicació dels diferents equipaments amb què Menorca hauria de comptar en un futur pròxim, amb arguments i vetlant sempre prquè tots els ciutadans de Menorca, siguin del municipi que siguin, se sentin escoltats. Em referia al parador turístic i a l’escola d’hoteleria, sempre amunt i avall, amb enfrontaments a la premsa entre municipis. El PP hi va votar en contra, tot i que el senyor Huguet, en un to condescendent, em va dir que “estava carregada de bones intencions”. Patètic.

I, finalment, vam presentar una moció per tal de modificar la composició de la Comissió Assessora de Patrimoni per tal d’incloure-hi dos vocals més en representació dels partits polítics de l’oposició, només un per partit i tècnics (arquitectes, aparelladors, historiadors, etc). La proposta encaixava, perfectament, amb les característiques que el PP volia que tingués la Comissió: no la volia nombrosa i la volia de tècnics. Així i tot, la va votar en contra perquè, segons va dir la senyora Baíllo, en un to ben desagradable, “la decisió ja estava presa des del setembre”. Això són arguments, sí senyora!

I fins aquí el ple de dilluns 19 de desembre. Ahir vam parlar de pressuposts. Però aquesta és una altra història i, per descomptat, serà una altra entrada en aquest bloc.

5 comentaris a “Crònica d’un ple (IV)”

 1. dani prats Escrit el 24 des. 2011 a les 16:09

  Us desitg a tots els seguidors i siguidores el blog de na Maite un bon nadal i un gloriòs any 2012. Seguiu amb aquesta linea responsable i coherent, hi ha que respetar totes les ideologies, i tenir sentit comú. L´article d´en Mateu Comelles a l´”ultima hora” me va agradar bastant.

  Encara que no comparteixi la vostra ideologia política, crec que seguiu un bon tarannà polític ( el qui voltros creis). Us mejareu al PSOE si siguiu d´aquesta manera.

  Una abraçada a na Maite, Nel, Silve, Magí, a n´Eugenia…………… als qui coenc i a qui no.

 2. Menorquit Escrit el 24 des. 2011 a les 16:33

  Gràcies Dani. També et desig a tu un Bon Nadal i venturós nou any, perquè em sembles una home de bé. Què la coherència, el seny, el coneixement i la raó ens condueisquin en les nostres ideologies.

 3. Menorquit Escrit el 24 des. 2011 a les 16:37

  Maite, que la prepotència aliena enfortesqui la teua trajectòria. Ànims.

 4. Ricard Escrit el 24 des. 2011 a les 17:17

  La veritat és que els que apostem pel PSM encara que no siguem una minoria majoritària ,tenim una bona representació,en termes de qualitat. Ara als altres ens toca difondre el que tu dius i el que la premsa calla.

 5. Maite Salord Escrit el 24 des. 2011 a les 17:58

  Gràcies, a tots. Esper que el 2012 arribi ple de salut i d’ànims… Haurem de ser forts davant el que s’anuncia. Personalment, no només no pens defallir sinó que, segons les meves filles, de cada vegada estic més revolucionària! O reivindicativa. O farta de segons què…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari