Maite Salord

Escriptora


En el Ple d’abril del CIM, el PP va dur a aprovació la renúncia al traspàs de la promoció turística, una activitat de primera importància per a Menorca, que hauria de ser gestionada i orientada des de Menorca, pel Consell insular i amb la participació de tots els agents implicats i del conjunt de la societat civil.

Des del principi, vam ser crítics en com es volia fer la transferència de promoció turística el GB: vam considerar una “presa de pèl” i un error la intenció del Govern de fer el traspàs de promoció turística sense suprimir l’Agència de Turisme Balears. Com ja hem manifestat en diferents ocasions, consideram que aquesta fórmula convertia el procés en un traspàs de mínims, restaria recursos al Consell i generaria duplicitats. La lògica de mantenir l’ATB tornava a ser la lògica centralista de Balears que parteix de la premissa que les parts -els consells- no són capaços de coordinar-se en allò que faci falta, i que cal un organisme suprainsular, en mans del Govern, per ordenar les parts.

No podíem acceptar que l’ATB mantingués un pressupost de 18,4M€ mentre a Menorca ens donàvem la ridícula quantitat de 893.000€ i amb la perspectiva d’arribar, el 2017, a la quantitat insuficient també, de 1,5M€.

En el seu moment, vaig afirmar que no podíem acceptar una transferència tan mal dotada com aquesta, clarament insuficient i, sobretot, una burla als menorquins. Estàvem disposats a col•laborar per fer un front comú en defensa dels interessos de Menorca i els menorquins però hi havia d’haver una actitud ferma des del PP de Menorca. Una actitud ferma que no significava, però, renunciar a la transferència sinó tot el contrari: fer-se respectar davant el PP de Mallorca i aconseguir una competència amb la dotació suficient.

Així, en el Ple d’abril, vam aprovar un altra fracàs d’aquest govern en matèria turístic –i ja en van uns quants!-. Només començar a llegir el programa de turisme del 2011, tot són incompliments: fusió de les fundacions, Full de ruta turístic, Pla de desenvolupament turístic, Reglament turístic, etc, etc.

La meva intervenció en el Ple va provocar una reacció irada de la consellera de turisme i la meva resposta, que podeu veure en el vídeo. Açò hi ha…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari