Maite Salord

Escriptora

Cans que borden

Fa uns dies, una persona amb el cap molt ben moblat m’explicava la següent història:

Açò era un musulmà ja molt gran que, veient pròxima la mort, va dir al seu fill que volia complir amb el deure d’anar a la Meca en peregrinatge. El fill, en veure el rostre arrugat del pare i conscient que li quedava poc temps de vida, li va contestar que no passàs ànsia, que ell li acompanyaria.

Així, l’endemà mateix, el vell i el fill iniciaren el camí cap a la Meca. Quan tot just havien sortit del seu poble, dos cans aparegueren, de sobte, i començaren a bordar amb fúria. El fill reaccionà a l’acte i començà a llençar-los pedres per fer-los fugir. Com que els cans continuaven lladrant de forma amenaçadora, va anar a cercar un garrot per espantar-los.

El vell observava l’escena en silenci. Al cap d’uns minuts, amb la veu tranquil·la de saviesa i experiència, va cridar el seu fill i li va dir: -si a cada ca que borda que trobarem en el nostre camí cap a la Meca ens hem d’aturar a llançar-li pedres o a espantar-lo amb un garrot, em pots ben creure que no hi arribarem mai. El fill va somriure, va agafar el pare de bracet i van deixar els cans endarrere que bordaven a la lluna.

La història em va fer somriure a mi també. La moralitat és clara: en aquesta vida, l’important és saber quin és el nostre objectiu i anar-lo a cercar de forma clara i decidida, sense tenir en compte aquells entrebancs que poden aparèixer en el camí. Cans que borden, amb les dents defora i sabonera als llavis, amb l’única finalitat d’impedir que aconseguim arribar on volem. Tenen, però, mala peça al teler perquè, com més borden, més presents ens fan i, sobretot, més ferms ens fan ser en els nostres objectius. Mentre n’hi ha que lladren, n’hi ha que anam per feina. Així de clar.

20 comentaris a “Cans que borden”

 1. Tea Party - Menorca Escrit el 09 jul. 2011 a les 12:24

  Completament d’acord. Això és el que farem. Anem per feina.

 2. eugenia Escrit el 09 jul. 2011 a les 17:12

  Ja sabem qui són els que lladren i qui els que van per feina.

 3. camamil·la Escrit el 09 jul. 2011 a les 17:24

  És bo, Maite, tenir els objectius clars i saber-los fer arribar a la gent. Està ben clar que n’hi ha que no han pait els teus resultats al Consell sinó no s’entendrien xiulades, articles d’atac, grupets que es creen només per anar contra tu i el PSM. Vas bé. No afluxis.

 4. Menorquit Escrit el 10 jul. 2011 a les 15:31

  “Ladran, luego cabalgamos”.

 5. Menorquit Escrit el 10 jul. 2011 a les 15:41

  “Completament d’acord. Això és el que farem…” seguiran lladrant a na Maite i al PSM. La missió per l’enderroc continua. Però no podran. Els arguments es rebaten amb el pensament i la paraula no amb lladrucs.
  .
  El nou post és la metàfora que concreta la bona actitud de na Maite davant la intolerància. Hi ha un objectiu, con dius Maite, que té força, justícia, sensibilitat i lògica. I per açò lladren i xiulen al teu pas. Existim.

 6. Tea Party - Menorca Escrit el 11 jul. 2011 a les 9:47

  Quan deim “Completament d’acord. Això és el que farem. Anem per feina.”, ens referim a que seguirem fent feina, donant la nostra opinió, posant arguments sobre la taula, a pesar d’aquells que ens lladren i xiulen. Així de clar.

 7. Menorquit Escrit el 11 jul. 2011 a les 21:30

  La vostra feina és l’endorroc a qualsevol plantejament que faci aquí na Maite. Aquesta és la vostra missió: intentar desmuntar qualsevol iniciativa de na Maite. Anau per ella. És la vostra missió, la que teniu encomanada ves a saber a quin preu, perquè vosaltres no feis res per no-res. Ara us tornau a organitzar? per a què? per a tornar tenir concessions de pàgines web? per a grans subvencions encobertes per a “plataformes de progrés” estranyes i fosques? per a fer públiques manipulacions de les realitats polítiques de l’adversari politic?
  .
  Ja tornau repetir públicament allò de què Menorca ha perdut 400.000 turistes estrangers en l’època de governs d’esquerra, (són exactement 334.000, i per via aèria, però seguiu inflant la mentida). No deis, però, què en 10 anys han vingut molt més de 300.000 turistes espanyols nous, (d’aquells que no viuen de l’ “all inclusive” i que passegen i gasten més enllà de l’hotel-platja-hotel). Han vingut els darrers anys (via aèria) 280.000 turistes espanyols més, al que cal afegir les altres vies potenciades els darrers anys com la marítima-regular, la de creuers i la nàutica. Però seguiu mentint i no vos cau la cara de fer-ho publicament, per confondre i manipular. Vos dol que durant els governs d’esquerres s’hagi mantingut l’oferta i la visita de turistes, però ho heu de manipular.

  És evident i clara la vostra organització i “la feina d’opinar”. Destruir i fer mal a qui exerceix la política amb la més grand e les dignitats. Així de clar.

 8. Menorquit Escrit el 12 jul. 2011 a les 8:14

  Mirau per on! A rel del darrer comentari d’ahir, avui la premsa insular parla de dades turístiques que confirmen la millora o estabilitat turística:
  .
  “Un 8,3% más de turistas extranjeros visitaron Menorca en el mes de junio”
  http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/un-8-3-mas-de-turistas-extranjeros-visitaron-menorca-en-el-mes-de-junio.html
  .
  Carai! el PP el que fa! Pocs dies després de guanyar les eleccions ja fa incrementar les dades dels visitants!

 9. Tea Party - Menorca Escrit el 12 jul. 2011 a les 9:16

  És d’entendre que si tot hagués anat tant bé com diu en Menorquit, no hi hauria cues a les oficines de Carites, els serveis socials dels ajuntaments no estarien desbordats, l’atur no hauria pujat, etc. etc.
  La situació però és una altra ben diferent de la que descriu en Menorquit. I és la que viu la resta de la gent que no són ell i altres pessimistes que tenen la vida resolta.
  I ara, ja sé que us sap molt de greu, un grupet de persones començarem una tasca d’anàlisi de la situació, de donar la nostra opinió, de crear, en definitiva, opinió pública. Hi ha res de dolent en això.
  Que sapis, Menorquit, que els qui formam aquest grup mai hem tingut concessions de pàgines web, mai hem cobrat subvencions públiques, com si fa el GOB i altres col·lectius d’esquerres (esperam que això s’hagi acabat), i simplement donarem la nostra opinió, us agradi o no.

 10. Menorquit Escrit el 12 jul. 2011 a les 9:44

  Les cues a Cáritas, la feina de serveis socials i les dificultats econòmiques existeixen també en els llocs on governa i ha governat el PP. O ens vols fer creure que la crisis global que patim és culpa dels governs d’esquerra de Menorca? Quina demogògia!
  .
  Jo no tenc la vida resolta ni molt manco. Segur que tu, ara mateix, no em canviaries el lloc. Seguiu fent més demagogia, perquè açò és el que feis constantment. Enganyar la gent, opinar per distorsionar i açò sí és dolent.

 11. Tea Party - Menorca Escrit el 12 jul. 2011 a les 14:11

  Apreciado Menorquit:
  La demagogia la haces tú. Tú sí que eres un manipulador. Eres un simple sicario a sueldo del PSM, y vas a defender a este partido y a cualquier cargo público del mismo, hayan destruido Menorca o no lo hayan hecho.
  Todos los estudios ponen a Menorca a la cola del crecimiento, de la generación de empleo y de llegada de turistas (a pesar de los convenios con los touroperdadores).
  El PSM y el PSOE han destrozado la isla. La han dejado hecha un solar y han dejado las administraciones en quiebra técnica.
  Ya puedes decir sandeces, ya, que la gente sabe cual es la realidad. No sólo la sabe sinó que la vive. Mientras tú disfrutas de un buen sueldo seguro, muchos vivimos la ansiedad de si nuestra empresa quebrará o no.
  Menorquit, sal de tu burbuja y habla con la gente de la calle. Y ya verás lo que te dicen. Pero claro, si sólo paseas por esta plaza…

 12. Menorquit Escrit el 12 jul. 2011 a les 17:32

  My dear teapot:
  .
  What you need to do is up the ass of the chair in the office air conditioning and to stop playing to do cistern policy paid indirectly. I make more time than you together on the street talking to people and I talk about the opposite of what you invention in this place.
  .
  The destruction done on the island have made the policies of the PP and now we start with performances of real destruction of our land.
  .
  If you did not know to General Franco, know very little about the struggle for this land. Go to rinsing fresh water that you have the dirty tongue!.
  .
  Don’t be tea, be water, my friends!

 13. Tea Party - Menorca Escrit el 12 jul. 2011 a les 18:41

  No tenim problemes amb l’anglès i ho hem entès tot, no et preocupis. Pots seguir escrivint amb anglès sense problemes.
  Seguim pensant que només parles amb la gent que pensa com tu, tractes amb gent que només pensa com tu i te relaciones amb gent que només pensa com tu. Si féssis un esforç per aixecar el cul de la cadira i sortir de la teva oficina amb aire acondicionat (com molt bé dius) i parlassis amb comerciants, amb taxistes, amb cambrers, amb manobres, etc. te’n donaries compte de que vius en un món irreal.
  I si amb tota la democràcia el PP, que només ha governat 8 anys a Menorca, és el culpable de la destrucció de Menorca, no volem pensar quina responsabilitat tenen aquells que hi han governat més de 20 anys.
  La llengo bruta la tens tu. Ets un mal llengat i una persona destructiva. No ets capaç ni d’intentar analitzar si algú, que no siguis tu, pot tenir una mica de raó. Amb gent com tu és normal que el PSM sigui cada vegada com una secta i siguin un partit que es fa antipàtic i que ja el PSOE en comença a desfer-se’n.

 14. Menorquit Escrit el 12 jul. 2011 a les 22:02

  Uuuiiii!! Tea party Menorca! Vos he tret de polleguera? Que maleits! Que teniu? Com he rigut! No m’esperava tan espontani exabrupte de qui es prodigava últimament amb sutils fineses per aquesta plaça. Quina sorpresa m’he enduit després d’ “arribare a casa”, espolsar-me el serradís al patí, dutxar-me i fer un mos. Mirau, ves per on!
  .
  Però vos voldria fer una seriosa reflexió, i si deis que sou gent de seny i que analitza i argumenta les coses, no tenc cap dubte que ho entendreu. Jo no som el PSM, ni heu de confondre les meves opinions amb les del PSM. Faltaries al respecte i honor del partit més seriós i honrat d’aquesta illa des que en Paco del Ferrol va morir. O és açò que pretens? Ferir l’honor i dignitat del PSM? Aprofites els meus comentaris per seguir atacant el PSM… i açò, membres de la teapot, no és just. Homos de bé com sou, hauríeu de reflexionar.
  .
  “Seguim pensant que parles amb gent….” seguiu pensant el que volgueu, Seguiré parlant amb qui em véngui de gust, encara que vos diré que parl amb gent de tota casta i condició i és per mi un plaer. Per tant vos equivocau com bastant.
  .
  No tenc carnet del PSM. Tampoc tenc oficina, ni aire condicionat i, per tant, entendreu que amb 30 graus, ha estat un dia dur.
  .
  Si l’esquerra no hagués governat el que ha governat, aquesta illa seria quelcom semblant a un replà enorme de ciment. (Vos recordau de…Macarella, Cala en Turqueta, Trebalúger, Sa Farola…Aichingers, americans, helipuertos, carreteres doblades)
  .
  La gent com jo (com deis) no te per què afectar la dignitat i honradesa del PSM. No mescleu les coses. No en tenc cap compromís, ni càrrec, ni responsabilitat, ni res. Els he votat, qualque vegada, açò sí. Amb el que deis, tornau a demostrar un cop més, la vostra fal•lera contra aquest partit i ho feis en aquest bloc per atacar na Maite. Voleu destruir allò que no vos agrada. Ah! i no parleu de sectes, que en açò sí que no podeu tirar la primera pedra, ni la darrera (mai més ben dit).
  .
  Sí que som capaç d’analitzar qualcú que pot tenir raó en les coses. I tant! I trob gent que la té i me convenç de coses cada dia, però no voltros. No, no sou voltros, em sap greu.
  .
  Que jo sàpiga, el PSOE no se’n desfà del PSM perquè mai ha estat seu. El PSOE es desfà tot sol. I voltros deis voler analitzar la situació politica?
  .
  Posau te al foc. o millor camamil•la. Va bé. Entenc que tingueu mala boca, per açò la recomanació la mantenc: glopejau aigua fresca i tindreu la llengua neta i més digna, abans de repartir diplomes de “mal llengats”.
  .
  Don’t be tea, be water, my friends!

 15. Tea Party - Menorca Escrit el 12 jul. 2011 a les 22:24

  No, no, Menorquit, no ens has tret de pollaguera. Qui sembla que està molt nerviós ets tu.
  De la mateixa manera que no vols que t’assimilem al PSM, encara que aquest sigui per tu el partit més seriós i honrat de tots, també hauries de ser més seriós i no assimilar-nos al PP. Primera, perquè que jo sapi, ningú dels que som, hi esteim afiliats i perquè tots els que formam aquest grup, tenim la llibertat de votar i pensar el que volguem.
  La nostra opinió és la nostra i moltes vegades no coincidirà amb la del PP. Lògicament tenim més semblances amb el PP que amb el PSM.
  El que té fal·lera en contra del PP i en contra nostra ets tu. Basta llegir-te per veure que el PP sempre ho farà tot malament i és el culpable de tot. I en canvi el PSM és perfecte i ho fa tot bé.
  No te’n dones compte del ridícul que fas amb aquesta fe cega.
  Sí, sí, ja hi pots anar a fer quatre cerveses amb en Nom Necessari, quina parella feis. Noltros seguirem fent un te calentet.

 16. Menorquit Escrit el 12 jul. 2011 a les 22:36

  Després del te calentet vos vindria bé una sauna. Ah! i seguiu glopejant!

 17. Tea Party - Menorca Escrit el 12 jul. 2011 a les 22:49

  Per cert, Menorquit, és curiós que diguis “No tenc carnet del PSM. Tampoc tenc oficina, ni aire condicionat i, per tant, entendreu que amb 30 graus, ha estat un dia dur”.
  Basta fer un recorregut pels teus comentaris i veure les hores que els has fet per, com a mínim, fer-nos dubtar de que no tenguis oficina.
  No sé si hi ha un lloc de feina en el que quedant ple de serradís, tenguis un ordinador. I a més, puguis perdre el temps fent comentaris en aquest bloc.
  Ai! Menorquit, quin embustero estàs fet…

 18. Menorquit Escrit el 13 jul. 2011 a les 9:43

  Perquè vegin la voluntat d’opinar que tenen els Lords de la Teapot. Duu serradís a la camisa i calçons singnifica un lloc de feina on no pots utilitzar ordinador… i, per tant, la meva feina ha de ser d’oficina.
  .
  A més de prendre te a l’anglesa, els al·lotots de la Party formen alhora un gabinet d’nvestigació tipus Perry Mason.
  .
  També la seva acurada investigació els ha duit a pensar que els horaris en què es deixen els comentaris són propis d’un individu d’oficina. Ja ho veis amics de la Plaça! “Piensa el ladrón que todos són de su misma condición”.
  .
  Com que a ells el serradís els fa alèrgia… i escriure a un ordinador ha de ser des d’una oficina, ja tenim situat a Menorquit com un tipus del PSM, “enchufat” a la cosa pública. I diuen que no tenen mania la PSM i a la seva feina!
  .
  Quando quis facit viam latrare canes.

 19. Camamiŀla Escrit el 14 jul. 2011 a les 2:56

  I és clar la crisi l’ha provocada el Psm i no el director de l’oficina de control pressupostari d’en Bauzà responsable de la major suspensió de pagaments de la història de les Balears com a director financer de Drac que era i que possiblement haurà deixat terriblement ferida a Sa Nostra.Quina tropa!

 20. Tea Party - Menorca Escrit el 15 jul. 2011 a les 19:00

  Estaria bé, Menorquit, que ens donassis pistes d’un lloc de feina en el que quedes brut de serradís i que, a la vegada, pots emprar un ordinador.
  Noltros no dubtam de tu, però és que ens ho poses tant difícil…
  Tampoc hem dit que siguis un “enchufat” del PSM a la cosa pública, perquè sincerament, aquest espècie depredadora de la res pública, que s’havia extés com una autèntica plaga, ja està en procés d’extinció.
  Noltros simplement posam sobre la taula una incoherència teva, que no ens has pogut aclarir encara, (serradís i ordinador) que a més contrasta amb un horari d’escriure a l’ordinador habitualment utilitzat per fer feina.
  No ha estat cap investigació exhaustiva, però ens ha sorprés aquesta incoherència.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari