Maite Salord

Escriptora

21 x 22

Hi falten, exactament, 21 dies per a les eleccions municipals i autonòmiques de dia 22 de maig. Si hagués de fer un “diari de candidata”, podria explicar que la pre-campanya electoral segur que serà més esgotadora que la campanya; que m’agrada conèixer gent que m’aporta idees; que vaig de debat en debat;  que de cada vegada em sent més còmoda explicant el programa del PSM; que veig la gent animada i això m’anima; que estic farta de promeses electoralistes i demagògies…

Avui, però, quan tot just hi falten tres setmanes per saber qui governarà el Consell de Menorca, de quin color serà el Parlament Balear o en mans de quins partits queden els ajuntaments de les Illes, vull animar la gent a exercir el seu dret a vot. Sé que el descrèdit de la política entre la ciutadania és alt. Que la crisi econòmica que patim és desoladora. Que tot plegat fa que la gent es desanimi i posi en pràctica aquella frase tan injusta de “tots els polítics són iguals” i, per tant, per què hem d’anar a votar.

Dia 22 de maig, no podem quedar a casa. Faig una crida especial a la gent més jove: ens hi jugam el futur de la nostra illa. De les nostres Illes. Si sou fora de Menorca, que no us faci vessa votar per correu. Els electors hem de ser actors i no espectadors. No ens hem de resignar que els altres triïn per nosaltres. Cada vot és important perquè és l’expressió viva de la democracia. És el nostre dret i és la nostra responsabilitat. No ho oblideu!

18 comentaris a “21 x 22”

 1. Joan Escrit el 01 maig 2011 a les 22:15

  Despres de veure es panorama politic,d’aqui i de fora,sa veritat fa pocas ganes de anar a votar.
  No obstant hi ha que fer-ho.Ja que discrep de tots els que diuen que tots els politics son iguals, ni fer-si prop.
  Ni ha que son uns pocavergonyes,pero açó no ho son tots els politics. Ni ha de bons,honrats i feiners.Sa llastima es que els bons es cansen de les critiques que els fican dins el mateix sac que els dolents ,i sen van a caseva.
  Salut i votem

 2. Mínimo Común Escrit el 02 maig 2011 a les 8:50

  He sentit de bons amics vàries vegades el següent: “M’hauré d’aixecar molt bé per anar a votar aquest any”. Jo els hi dic “t’entenc, però val la pena que hi vagis encara que sigui per votar als qui et semblin menys dolents”. I n’hi ha que ni tan sols els hi dic res perquè sé que no hi van mai en senyal de protesta d’un sistema en el que no creuen o, per un acte de lucidesa, com explicava Saramago al seu “Assaig sobre la lucidesa”.
  De totes maneres, crec que és important exercir aquest dret i ho veig com un acta de responsabilitat clau per anar definint el nostre futur.
  I crec que aquest any el PSM és el partit més coherent, l’únic mínimament qualificat -tan important- i millor preparat. Altres llistes fan un poc de vergonya aliena realment. Estic cansat de passar pena per polítics interessats i descerebrats.

 3. Coloma Torres Escrit el 02 maig 2011 a les 15:18

  Ja veig Maite que t’has pres molt seriosament l’enquesta de Gadeso.

 4. Maite Salord Escrit el 02 maig 2011 a les 17:32

  Aquesta és la notícia que em va preocupar:
  http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/04/28/drastica-caida-voto-correo-balears-presagia-importante-abstencion/664973.html

 5. Coloma Torres Escrit el 02 maig 2011 a les 20:00

  Jo crec que el que te va preocupar, Maite, és el que deia l’estudi de GADESO, que si a Menorca devallava la participació, el PSM desapareixeria del mapa i el PP treuria 7 diputats. I, en canvi si hi havia una bona participació, el PSM aconseguia l’escó i el PP quedava en 6.
  En qualsevol cas, el cert és que, amb tot el que ha passat i amb la crisi que tenim damunt, qualsevol va a votar… Al final, tots fan el mateix.
  Tots són iguals.

 6. Joan Escrit el 02 maig 2011 a les 21:44

  Animo Maite per demá,nadaras entre “tiburons” i algun altre “estomago contento” del PP,encara que no se que hi pinta en Toni Salvador entre periodistes,sera que na Carbonero li haura “escrit” alguna pregunta?
  Açó no es just,que hi hagi gent del PSOE i “ningu” de cap altre partit,I CAP MÉS DONE…………TALIBANS,Açó es lo que son.
  T’ho torn dir,nadaras entre TAURONS,pero tu saps com fer-ho…FOTALIS CANYA… No els planguis..que tenen moltes coses que amagar i que callar.
  Salut Maite i força amb la paraula dema a la COPE…t’escoltarem.

 7. Mínimo Común Escrit el 03 maig 2011 a les 8:35

  Ahir em van telefonar d’un Institut d’estadística de fora de Menorca -hem sap greu però no record el nom- per fer una enquesta sobtre intenció de vot: a l’Ajuntament de Ciutadella, al Consell i al Parlament.
  Era anònim i vaig accedir.
  Però em va cridar sa curiositat que a l’Ajuntament de Ciutadella em demanéssim si coneixia: Joan Triay, Tònia Benejam, José María de Sintas y Pilar Carbonero. Ni una paraula sobre na Joana Gomila (ni tampoc de na Sole). Jo li vaig demanar si sabia l’enquestada que faltàven partits. I un amb quatre regidors actualment a l’Ajuntament. Va haver silenci i em va dir que no coneixia qui elaborava les enquestes.
  Al Consell només em van demanar per en Marca Pons, en Taddeo i tu Maite.

 8. eugenia Escrit el 03 maig 2011 a les 15:22

  No tots són iguals Coloma. El teu comentari vol incitar a l’abstenció que ja sabem tots a qui afavoreix.
  Crec que el PSM amb la Maite té l’escó assegurat al Consell. El que és cert és que amb tot el que ha passat a Ciutadella, amb el teu PP, el PP DE MÉS DE 20 ANYS, no deuries treuri profit i qualificar a tots el partits com si estiguessin imputats. La gent no és tan tonta.

 9. Worsley Escrit el 03 maig 2011 a les 19:34

  Jo som d’aquells que no solen anar a votar. No perque pensi que tots els polítics són iguals, sinó perquè no m’acaba d’agradar el sistema. Crec que té massa escletxes. La mala feina d’alguns polítics tapa amb massa facilitat la bona feina d’altres. I jo som desconfiat de mena, o sigui que no me n’acab de refiar dels partits, que em semblen massa opacs. Açò sí, accept sense cap problema que el sistem actual és el millor sistema que tenim a l’abast. No se’n coneix cap de millor, que jo sàpiga. En qualsevol cas, aquesta vegada estic bastant convençut d’anar al col·legi electoral i deixar-hi el meu vot. En aquest cas, tot i la meva desconfiança habitual, estic molt segur del que vull i del que no vull, al manco pel que fa al Consell i a l’ajuntament. Salut.

 10. Joan Escrit el 03 maig 2011 a les 20:59

  “Tocar amb es peus enterra” “Projecta compartit” “no tenc cap problema per du un altre conselleria” bona resposta al “representant” de PSOE. (¿)
  El Sr. Fraga frivolitza amb lo nacional i lo nacionalista….quin peix….
  Sobresaliente Maite. Se pot rallá mes fort pero no mes clar.
  Salut i endevant

 11. davids Escrit el 04 maig 2011 a les 12:59

  Desde fora de Menorca exercirem es nostre vot, almenys per la responsabilitat que a mi em pertoca. Em de girar sa truita que açò no pot seguir aixi! Salut i ànims!!

 12. Coloma Torres Escrit el 04 maig 2011 a les 14:27

  Abans de res, m’agradaria dir “Visca el Barça”. Un èxit esportiu sense precedents i contra el Madrid, que ha fet pena.
  Per altra banda, completament d’acord amb en “davids”. Hem de girar la truita. Després de 12 anys de governs d’incompetents, que ens han arruinat, hem de donar la volta a la truita. Hem de canviar les coses.
  Els que han governat fins ara no hi poden seguir ni un dia més asseguts a les cadires. O ells se’n van o noltros haurem d’emigrar.

 13. davids Escrit el 04 maig 2011 a les 16:11

  No crec que es “girar sa truita” s’hagi d’interpretar com tu ho has fet Coloma. Es fessin els canvis que tu entens per girar sa truita faria estona que estaría rempuda. S’ha de girar perquè les coses que ara van malament després del 22 de Maig no hi vagin. Ningú ha parlat d’incompetència.

 14. eugenia Escrit el 04 maig 2011 a les 22:59

  Davids, na Coloma “gira tant sa truita” que ella sola s’embolica, ja ens té acostumats, és més crec que no pot seguir ni un día més dient aquestes bogeries.
  Salut!

 15. Menorquit Escrit el 05 maig 2011 a les 0:17

  emigra, Coloma, emigra!!

 16. Coloma Torres Escrit el 05 maig 2011 a les 14:17

  Ja veig que no us agrada sentir veritats. I les dades de l’atur tornen demostrar que el model econòmic que ha implantat el PSOE-PSM en aquests 12 anys ha estat catastròfic pels menorquins. Mentre que a Eivissa i Mallorca surten de la crisi, noltros encara hi esteim entrant.
  Que es giri la truita. Entre tots podem girar la truita. Ho farem. De cada vegada hi queda menys per aquesta “girada”.

 17. Menorquit Escrit el 05 maig 2011 a les 17:37

  gira, Coloma, gira!

 18. eugenia Escrit el 06 maig 2011 a les 0:50

  A una velocitat de vertígen dos cotxes travessen la contramurada. Circulen com si fos una autopista (tan desitjada). Una bandera blava a cada cotxe, les colomes blanques surten disparades al primer gir, ben davant de l’Oar.
  Truita de coloms.
  M’encenc un porro de “ducados” i torn cap a casa.

  Em qued amb la sentència del TC, bona noticia abans d’anar al llit.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari