Maite Salord

Escriptora

Sortim al carrer

http://ultimahora.es/sfAttachPlugin/getCachedContent/id/15402/width/476/height/317.pngDissabte passat, unes 115 entitats ciutadanes van participar al “Sortim al carrer, més que mai”. 115 entitats de l’ambit esportiu, educatiu, social, cultural, solidari van omplir la Plaça del Born. Desenes de persones que donen als altres el  més preuat que tenen: el seu temps. Sens dubte, un èxit de la ciutadania. Perquè el món associatiu marca el grau de participació que té una ciutat i, com més grups d’opinió, plataformes, associacions i entitats hi hagi, més són les oportunitats d’obertura, mobilització i participació en un projecte de ciutat.

“Sortim al carrer” es va començar l’any 2000 i va ser una iniciativa del llavors regidor d’Educació, Nel Martí. Es va tornar a repetir al cap de dos anys i, tot i les opinions excel·lents que va suscitar, des de llavors, amb el canvi de govern, va quedar aparcat. Fins dissabte passat. Perquè, ni la pluja de primera hora del dematí, ni els dos ruixats posteriors, van poder aigualir la festa. Un dia de festa en què s’impulsà la interconnexió, la coordinació, la col·laboració i la implicació segons els interessos, temàtiques i projectes de les diferents entitats i associacions de Ciutadella, a la vegada que s’intensificaren els seus lligams amb la població.

Em va emocionar veure la il·lusió amb què es muntaven les diferents paradetes; la il·lusió dels voluntaris, molts d’ells treballadors de l’ajuntament; la il·lusió de la gent que anava i venia dels escenaris als tallers i dels tallers als envelats; la implicació de la brigada municipal i dels tècnics de totes les àrees perquè tot sortís bé.  Va ser un dia especial. Si, dissabte, m’haguessin demanat -com vaig fer jo mateixa, en una entrada recent- si valia la pena l’esforç. les hores de feina, les renúncies i les crítiques, sempre inevitables, la meva resposta hauria estat un sí rotund.  Gràcies a tots els que ho vàreu fer possible.

(Fotografia de Sylvana Raschke, UH)

Un comentari a “Sortim al carrer”

  1. Vou verivou Escrit el 20 maig 2010 a les 7:58

    La fotografia és excel·lent i Sí, val la pena.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari