Maite Salord

Escriptora

La bona gestió es veu, no es ven

Fa exactament dues setmanes, comentava en aquest bloc una notícia apareguda al diari UH que apuntava la possibilitat que l’alcalde de Ciutadella, a la vista de la seva incapacitat per liderar el seu equip de govern, fos substituït. Llavors, ja vaig dir que no sabia si la notícia era certa o no però que, en qualsevol cas, era una realitat que teníem un alcalde absent. L’endemà, la informació va ser desmentida de forma rotunda i el panorama ha canviat del tot, com a mínim, aparentment.

Primer fet. L’alcalde va ser aclamat per l’agrupació local del PP de Ciutadella com si fos un heroi: el millor alcalde que ha tingut mai Ciutadella, exclamaven emocionats els seus seguidors. Després, roda de premsa en horari nocturn perquè no quedàs cap dubte del suport que havia rebut.

Segon fet.  El PP ha tret l’alcalde de tournée: visita a les obres del port; visita a les obres del Palau Saura-Morell; visita a les obres de millora dels carrers del centre de Ciutadella; l’alcalde cuinant una paella a la reunió de la Felip, etc. Tot això, evidentment, ho hem pogut anat seguint a través de fotografies a la premsa.

Tercer fet.  UH publicava divendres una entrevista, a doble pàgina, amb fotografia a la portada, a l’alcalde de Ciutadella. M’agradaria destacar aquesta frase: “Accept que, a més de gestionar, s’ha de “vendre”, o sigui, explicar i informar de les activitats que duc a terme, reunions amb consellers, visites d’obra, seguiment de les inversions…”.

La conclusió que en trec de tot plegat és que el PP ha tret l’alcalde a “vendre”, com ell mateix admet. No sé què pretenia la notícia de fa dues setmanes: acabar-lo d’enfonsar o bé fer-lo reaccionar? En qualsevol cas, ni una cosa ni l’altra. Que l’alcalde es passegi d’una obra a l’altra o que faci paelles no és el que els ciutadans esperen de qui governa Ciutadella. Assistim a una operació de marketing  tan barroera, tan buida, tan gratuïta, que no és convincent. La bona gestió es veu, no es ven. I, a Ciutadella, tots sabem què veim cada dia: l’IBI que puja un 40%; la voltadora, l’escorxador i el parcmotor pendents que l’ajuntament cedesqui terrenys al CIM; no tenim aparcaments ni escola de música… Ni doblers ni inversions. Això sí, el casc d’obres i el davantal, li estan d’allò més bé, al nostre alcalde.

5 comentaris a “La bona gestió es veu, no es ven”

 1. Ex del PP Escrit el 20 abr. 2008 a les 20:07

  Crec que l’article de UH es un cop de timó per controlar al despistat PP de Ciutadella. Es veu que en “Niet i en Minguez” no li fan cap gràcia a UH.

 2. josep Escrit el 21 abr. 2008 a les 18:05

  Com a bona escriptora i bona política fas una bona descripció del que ha pasat els darrers dies. Per cert UH, després de la noticia anti-alcalde s’ha transformat en el seu propagandista i en amagar la crítica de l’oposició (basta veure l’increiblement diferent tractament que van fer el Menorca i el UH d’una roda de premsa del PSOE sobre el polígon, el dia de l’entrevista)
  .
  Però lo més al-lucinant que he llegit darrerament és una carta den Triay a on càrrega responsabilitats sobre la modificació de PGOU per permetre pisos al carrer Degollador al CONSELL INSULAR. Quina barra!!
  Van ser els 10 regidors del PP i 1 de PMQ qui van votar aquesta modificació, que va ser criticada de manera rotunda per tota s’oposició. Fins i tot el PSOE duia al seu programa electoral paralitzar les obres i tornar a afectar el que estés construit. El Consell Insular es va declarar en contra de la modificació puntual i aberrant, i els responsables polítics del Consell van instar als funcionaris a mirar en lupa l’expedient.
  La responsabilitat és política i recau sols sobre els 10 del PP i el del PMQ (els motius són figues d’un altre paner i hores d’ara ja molts tenim la nostra opinió).
  Hem pasat de 4 anys de Avel-lí, que deia no mirar mai cap informe jurídic ni tècnic, a Joan Triay que en sap molt més que tots els tècnics del Consell Insular.
  Si vivim coses veurem!

 3. silve Escrit el 23 abr. 2008 a les 13:27

  Maite, és FELIB i no Felip! dit açò et vull recordar que l’art cul·linari dels ciutadellencs és reconegut arreu (com les cocarosses, santjoan, s’obelisc, etc.) en forma de pastissets, albergínies, calamars i sobretot LA PAELLA. Fa bé, idò, el nostre alcalde de cuinar arrossos arreu, és una manera sana de fer poble, de fer país! Alguns batles mallorquins assistents a dita reunió m’han lloat tanta destresa amb la cullera de fus i el devantal d’uniforme. Aquell posat, aquella bonhomia, aquella mà ferma de governant remenant d’aquí i d’allà…Vull encoratjar al nostre batle a que segueixi deixant astorats als visitants. Què n’aprenguin els mallorquins de remenar! quan publicarà El Iris el “Receptari d’arrosos” del batle?. Maite, què en faràs el pròleg?

 4. Maite Salord Escrit el 23 abr. 2008 a les 15:12

  Silve, no sé qui deu ser en Felip, aquest, que se m’ha ficat dins el bloc sense voler! FELIB, tens tota la raó: sort dels bons amics que, conscients que ja tenc una edat, estan al cas de les meves errades. Respecte al pròleg, per favor, no donis idees!

 5. Maltevui Escrit el 05 maig 2008 a les 3:29

  S’inquisició menorquina és de nom Josep Pons Fraga (de sa cofradia de la Bona Mort, entre d’altres). Està per damunt de qualsevol governant. Si té un pet, el publica, i si un amic/client li demana que deixi malament un alcalde, ni s’ho pensa. I així mos va…

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari