Maite Salord

Escriptora

Escenaris

A Ciutadella, ja no tenim alcalde i, per tant, ja no podem fer moció de censura a un alcalde que no existeix com a tal.  El motiu de la dimissió és que, justament avui, l’endemà que l’oposició es posàs d’acord per fer un canvi de govern, ell descobrís que li era impossible fer compatible la seva feina amb l’alcaldia. Era del tot previsible: me’n vaig abans que em treguin, és un raonament, fins a un cert punt, comprensible. Ara, el que ja no ho és tant és que, amb ell,  per exemple, no hagi dimitit la regidora que fa mig any que està de baixa i que, sembla, espera amb candeletes el dia que la “deixin” dimitir. Tot plegat, resulta més que sospitós.

Així les coses, els escenaris que ara s’obren a Ciutadella són variats:

1- L’escenari “normal” seria: l’alcalde dimiteix i, en vint dies, es tria el seu successor que, per lògica, hauria de ser la persona que s’havia pactat a la moció de censura.

2- L’escenari “esperpèntic”: l’alcalde dimiteix i, per tal d’obstaculitzar el canvi de govern, van dimitint, ara un, ara un altre, un nombre indeterminat de membres del grup mixt. El procés podria retardar mesos la moció de censura perquè no es podria triar alcalde sense els 21 regidors i, per tant, fins que els substituts no estiguessin nomenats.

3- L’escenari “surrealista”: l’alcalde dimiteix i duen a terme l’estratègia 2 només per guanyar temps, mentre intenten recompondre la situació mixtos-PP. Així, l’alcaldia tornaria al PP i tots feliços i contents. Com més intenses les baralles, més intenses i apassionades les reconciliacions.

Supòs que tots tindreu les vostres opinions al respecte. Fins i tot, segur que hi podreu afegir nous escenaris. Ara bé, jo, en aquests moments, només vull recordar que un escenari és el lloc on es representen espectacles. I que, el que s’ha donat, es dóna i es pot donar, encara, a Ciutadella és de la més baixa categoria: un guió escrit per un cínic; uns actors patètics i una gran majoria de públic que, sense cap dubte, no es mereix el que s’està veient. I l’entrada, no ho oblidem, es compra amb la papereta que dipositam dins una urna cada quatre anys. El problema és que, hagis comprat o no entrada, igualment t’has d’empassar el patètic espectacle. I, alguns, des de la primera fila.

44 comentaris a “Escenaris”

 1. bep Escrit el 18 febr. 2009 a les 17:52

  Tot el que ha passat es el que amb els meus amics ja ho comentavem abans de nadal, es de vergonya, però de moment ells van fent (o sigui putejar al personal i al poble, rallant amb plata).

  A jo el que em fa por Maite, es que a la llarga si realment se’n van tots els mixtos quedeu com es diu vulgarment “cul fotuts i cara alegre”.

  Per cert, amb el teu escrit de “Mediació” i els 84 comentaris que hi ha e xalat i aprés moltes coses. Aquestes coses que pasen es el que motiva a molta gent a dir “pas de tot”. Salut i sobre tot molta sort.

 2. Nom Necessari Escrit el 18 febr. 2009 a les 17:59

  Un altre escenari seria,
  .
  -Pugen els dos següents e la llista del PP i, tal com marca la llei, s’ha d’elegir Alcalde,
  …però… Sorpresa! En JT ha canviat d’opinió i vota la seva estimada A. Gener.
  Proposant un Govern de gestió… i tal.
  .
  Seria o no possible?
  .
  .

  Ah, Maite, i allò que te demanat al comentari 84 de “La Mediació”,
  .
  …I ¿què és ver que el ja ex-Alcalde, avui dematí, després de dimitir, es volia endur un munt de papers de l’Ajuntament i, amb intervenció de la Policia Nacional, l’han aturat?
  .
  Gracies.

 3. Maite Salord Escrit el 18 febr. 2009 a les 19:07

  És de vergonya, certament, la situació que vivim. Respecte al que em comenta Nom necessari, no en tenc ni idea. Sé que l’ex-alcalde arreplegava papers, avui dematí, però, de la intervenció de la policia, no en sé res.

 4. Cintrano Escrit el 18 febr. 2009 a les 19:07

  Que s’enduia papers és cert, lo de sa policia res de res…

  Salut.

 5. Nom Necessari Escrit el 18 febr. 2009 a les 19:24

  Jo no ho sé, açò de la Policia N., per açò ho deman.
  Un qui hi era a dalt La Sala, m’ho ha comentat. M’ha dit que alguns de la oposició l’han aturat quan intentava emportar-se els papers. …I com que a baix, al moment, han aparegut alguns cotxes de la P. Nacional… potser algú ja se l’enfilava fent altres comentaris que han arribat al carrer. I per açò era la segona part de la meva pregunta.
  .
  La meva idea del que ha passat -ho som xafarder, eh- és que en JT ja s’ho sabia tot açò de la dimissió; fins i tot gosaria a dir que els del PP també ho sabien.
  .
  Potser la Moció de Censura s’hauria d’haver presentat més per sorpresa… però és que clar, experiència en mocions de censura és molt difícil tenir-la.

  .

 6. Kintet Escrit el 18 febr. 2009 a les 21:27

  Tot açò és patètic, només pot passar a Ciutadella. Ho cont per terres catalanes i sa gent no s’ho creu… De ver estic a punt d’estar empagaït de compartir res, encara que sigui poble, amb aquesta gentussa.
  I ara, qui convoca es pròxim ple? Per què no és… demà, per exemple? I… qui s’asseu enmig?

 7. Maite Salord Escrit el 18 febr. 2009 a les 21:36

  Totalment d’acord amb Nom Necessari: la moció s’hauria hagut de fer pública quan ja s’hagués registrat. Així, l’alcalde no podria haver dimitit. Ara bé, ja ho sabem, qui mal no fa, mal no pensa.
  Kintet, encara que sembli una broma de mal gust, avui, l’alcaldessa accidental de Ciutadella, és na Tònia Salord. I ho serà fins que no hi hagi nou alcalde, o alcaldessa. Supòs que serà ella qui convocarà el ple en què l’alcalde ens farà saber que ha dimitit. Vull veure què serà capaç de dir.

 8. pau Escrit el 18 febr. 2009 a les 21:36

  La nova situació que s’obre avui demostra una vegada més el cinisme extrem dels regidor del grup mix. Ara bé crec que conté té dos elements positius que no hauríem de perdre de vista:

  1- Esteim una mica més a prop de l’objectiu principal del PSM, que no és altre que restablir la normalitat democràtica. Les mesures impulsades el setembre estan començant a funcionar. Sense un bon el grup mix no està disposat a continuar.

  2- El segon element positiu és que el vot d’en Joan Triay ja no és estrictament necessari. El nou alcalde o alcaldessa només necessitaria majoria simple per ser elegit.

  sense cap dubte serà difícil fer una novel·la tan recargolada com aquesta!

 9. Des d'enfora Escrit el 18 febr. 2009 a les 22:25

  Segueix l’actualitat des d’enfora, i estic al·lucinant. No crec que ni na Maite, gran escriptora, pugui tenir paraules per definir el què passa. Crec que els mitjans espanyols se n’haurien de fer més ressò, perquè és un espectacle total. I el que és més sèrio, un insult als ciutadans i a la democràcia. Ara com justifiquen el que estan fent? No té altra justificació que aguantar la cadira uns mesos més, seguir manejant el cotarro, afavorint els seus, acabar de pulir els xanxullos que tenen a mitges i eliminar proves. No ho creieu així?
  Per cert, esper que en Joan Triay compleixi el que va dir dimarts, segons he pogut llegir. Que no repetiria un pacte amb el PP, perquè veu que els qui entraran són tant dolents com els que hi havia fins ara i que ara són trànsfugues. Sincerament, no veig sortida a aquesta situació. No hi ha manera de denunciar-ho? De convocar eleccions? De detenir a aquesta gent? És que la cosa em posa dels nirvis! Propòs que el poble demani una compareixença pública den Brondo, per explica-se. I sinó, que el ple de la seva dimissió estigui ple a vessar, de gent que volem saber què fa aquesta gent amb la nostra fe en la democràcia.
  Em sent insultat per aquesta gent. I açò és el més trist que pot dir un ciutadà dels seus representants. Vergonya, senyor Brondo. Vergonya, Tònia Salord. Vergonya, Avel·lí. Esper que ja no us pogueu mirar al mirall i estar tranquils. Si ho feu, no teniu ànima.

 10. corc Escrit el 18 febr. 2009 a les 22:37

  Una manifestació del poble davant l’Ajuntament pot ser serviria d’alguna cosa?

 11. Nom Necessari Escrit el 18 febr. 2009 a les 23:31

  La possibilitat de que JT ja ho sabés tot açò de la dimissió de l’Alcalde i que, conseqüentment, la Moció no s’arribaria a presentar, omple una plana més en el, -als ulls de molts- brillant historial d’aquest penós populisme que tan rentable l’hi surt a UPCM.
  .
  Ja heu vist avui quines declaracions a la premsa: “Pel bé del Poble, bla bla bla…” “donarem sense rebre res a canvi..bla bla, ens sacrificarem…”
  Mesquinets UPCM…regalava el vot.
  Mesquinets ells, però il•lusos noltros.
  Es qui regalava ja és mort, Maite. Ja t’ho vaig dir personalment, pel mateix que demaneu a JT, a un altre li van donar l’Alcaldia.
  .
  De totes maneres -perdoneu-me el pessimisme- amb la nova perspectiva de govern municipal, sigui quina sigui, el PSM hi ha de sortir reforçat, implicat i, si pot ser, gestionant.
  Ànim,
  al cap i a la fi, el fet d’acabar amb Brondo com Alcalde ha estat una bona notícia, no? …Encara que haguéssim preferit el sistema més correcte i més legal..
  Tindrem l’alternança, ara ens mancarà oferir l’alternativa.

 12. Defensor de ses isles Balears i sa llengu Balear Escrit el 19 febr. 2009 a les 0:48

  Bonu, antes de res divos que no faré pública sa meua identidat més que res per no tenir mal rollos amb ningú, però Maite tenc unes cuantes preguntes que fete:
  – No trobes que es un poc patètic que ti matis a intentar descobrir s’identidat de s’usuari espia de 2n A ?
  Me pens que ja ets una persona major o açò aparentes, per tenir que anar darrere fiets que te cerquin per aquí amb bromes d’aquestes, i boba de tu que damunt li contestes.
  – Un 10 per s’espia aquet, m’es fet riure moltíssim amb ses tonterietes que t’amollava per aquí.. Jajajaja!
  – Te don sa meua opinió sobre tot es xou aquet que teniu muntat vale? Mira, en sa meua opinió NO SOM CATALÀ, i mai ho seré. Molts de Menorquins i Balears en general compartim aquesta idea, i es que es remonta a sa nostra autèntica identidat i història.

  Fies que mus creguem tots es vostrus cuentus pancatalanistes? jajaja, venga va…
  Menus Llibres d’ESO de literatura Catalana, i menus menjades de cocu a n’ets al·lots! perfavor Maite.. que sa gent se l’ha guaña un amb bon argument i de bona fe.. no faguent ses coses com etse feis.

  Bonu res més açò, supòs que trobaràs curiós aquet comentari ja que va principal i totalment en contra teua i de sa doctrina, sí, doctrina, que tu apliques.. però en cap moment te falt es respecte 🙂

  Poques coses podrem fer es qui realment mus sentim Balears i no volem perdre ses nostres señes d’identidad, ja que avui en dia ho teniu tot molt ben manipulat.. si señor un 10 per voltros grandiosos polítics! I no t’ho dic perque siguis d’esquerres de PSM d’aquet no, ja que es cap de faves del PP d’aquí i a nivell Balear són es primers que no es preocupen per salvar ses arrels d’es poble Balear.

  Au açò, que mai morirem i darrere aquet comentari hi ha més gent de sa que te penses.. no t’ho prenguis com una amenaça eh? jajaja, però si com una visió que es de començar a tenir sobre sa realidat… podreu menjar es cocu a segons qui, però no a tots noltrus.

  Ale, aprofitau ses subvencions d’es govern que vus donen es catalans perque mus obligueu a xerrar en Català per ses platjes que estan molt gastades i com que ara vivim d’es turisme heu d’espavilar!! mai apoiarem s’indústria tu.. tanmatex quins records e hi ha de s’indústria a Menorca? um.. no serà que Menorca va ser sa millor illa en Indústria de calçat no fa tant d’añs? IDÒ ESPAVILAU ARA QUE ESTAREU DALT S’AJUNTAMENT I FEIS COSES BONES!! MÉS AJUDES A SES INDÚSTRIES D’ES CALÇAT I INDÚSTRIES EN GENERAL I MENUS TURISME!!! Venga vagi bé tot Maite, un Ciutadellenc Anti-tu.

  Viva sa llengu Balear, ses isles Balears i sa nostra història!!!
  ( ara que? que me corregiràs ” VIVA” i me feràs dir “visca”? me corregiràs “isles” per “illes”, avam si n’aprenem un poc més de l’ho que es nostro, deu segrat quina falta de respecte tant de puta català.. sembla que mai ets tingut avis o papas.. ja que són es grossus qui mus en mostren a n’es petits, i vetx que tu en vas apendre POC de s’història de ses Balears i de qui i que som).

 13. Menorquit Escrit el 19 febr. 2009 a les 1:08

  A mi no en fa cap vergonya compartir el meu Poble amb la bona gent, el que no faré, emperò, és avergonyir-me del meu Poble perquè hi ha una gent que no se’l mereix.
  .
  Sobre el fet de restablir la normalitat democràtica, aquesta era la missió dels demòcrates, d’aquells que són respetuosos amb les urnes, d’aquells que accepten la sobirania dels ciutadans, d’aquells que, tot i ser d’un pensament polític diferent, han reconegut que la legalitat de les eleccions era la més diàfana justícia. Ara, senyors i senyores del PSM, ja sabeu quina pudor fa el verí i de quin color és la serp.
  Ara hem vist el fetge dels qui es creuen en la possessió d’un poder usurpat al Poble i dels qui, com a primers responsables de la caòtica situació viscuda, esperen la desfeta de la carronya per alimentar-se de nou.
  .
  Si dimiteixen els 9 ‘esperpèntics’ i pugen els nous regidors del PP, només la fortalesa i fermesa del PSM ho haurà fet possible. A partir d’aquí, si Joan Triay si vol tornar aliar, que ho faci, està en el seu dret. Però hi haurà uns fets que no caldrà oblidar i que el PSM ha de denuciar fins a final de mandat.
  .
  Ara, que ningú pensi en quins van ser els resultats electorals, ja no valen, no tenen validesa perquè qui els havia de defensar a aquells resultats, s’ha amagat entre la merda de les foses sèptiques. Ara cal pensar qui té la dignitat de governar un Ajuntament d’un Poble ferit. A Gustavo Mas, ningú s’ha volgut dutxar. Fan olor.
  .
  Estic d’acord amb Corc. Cal sortir al carrer i protestar per la presa de pèl als ciutadans!
  .
  UPCM torna tenir la clau en totes les opcions possibles. D’ell depèn que la dignitat política entri, d’una vegada per totes, a les cambres del Consistori. -Trii, sr. Triay, ideologia o dignitat- El PSM, a més de tenir ideologia, ha demostrat tenir dignitat.
  .
  De tot plegat, el PSM, des de la discreció, ha de saber que ha donat un exemple i una lliçó de política, de comportament, d’honradesa i experiència. I talment deia Winston Churchill “La política és més perillosa que la guerra, porquè a la guerra només s’hi mor una vegada”.
  .
  Tot i així, pens, que l’esquerra no s’ha de desanimar per no veure acomplida la finalitat de la moció de censura. Passi el que passi, i tot i el temps i els entrebancs dels rapinyaires, heu canviat la malícia que regnava a Dalt la Sala. Sí, sí, des de l’oposició heu reposat el seny i la coherència i la gent sabrà valorar que sereu també bons governants.
  .
  I si vos toca l’oposició fins el final, ànims!, perquè seguirà governant la vergonya i la gent ho tindrà en compte. Un vell savi en política va dir “En política, l’arrepentiment no existeix. Un s’equivoca o encerta, però no hi cap l’arrepentiment” (Santiago Carrillo). I voltros, Maite i companys del PSM, heu encertat.
  .
  A partir d’ara, qui es vulgui arrebossar en la fètida bavera de la hipocresia, que ho faci. Jo vull caminar peus descalços dins el safareig del PSM, perquè l’aigua és clara i podem veure el fons sense cap por.

 14. Menorquit Escrit el 19 febr. 2009 a les 1:36

  Jajajajjaj. Déu meu!!! es Defensor des Poble baléà que s’ha perdut per dins sa marina de sa Marjal. M’ha costat entendre allà on volia arribar. Supina.
  El menorquí que va escriure el Llibre Vermell (no roig, tu!) d’on devia ser?:
  .
  “Jo, Pera Quintana, notari, per quant Gabriel Mercadal, testimoni desús dit, no sab scriure, ab voluntat sue, firme lo desús dit”.
  .
  Defensor des Pobble baléà, que vivis molts añs per defensá s’historia nostre de los inhimics catalans.

 15. Àlex Escrit el 19 febr. 2009 a les 3:01

  Seguint amb el poti poti politicoliterari del bloc, ara fins i tot ja tenim representat el sempre entranyable gènere costumista. Ara que, jo modestament, m’estim més els autors clàssics de l’estil Deseado Mercadal (i supos que en Menorquit també, ni que sigui per recordar els vells temps del seu combat dialèctic dels anys 30).
  I deixant de banda les aportacions dels nous bujots de la plaça, diria que passi el què passi en endavant, com a mínim s’entreveu una sortida a la il.legitimitat democràtica dels darrers mesos. Amb independència que la nova batlesa fagi festa al gener o a l’octubre. I tan si ara toca com si no toca assumir responabilitats de govern, seny i bona lletra. Sense frisseres i amb tota l’ambició.

 16. Maite Salord Escrit el 19 febr. 2009 a les 8:14

  A la plaça, el, bujot (molt bona, Àlex) s’ha avançat unes quantes setmanes, no ho trobau? Dalt la Sala, per desgràcia, esteim embafats, de bujots. Haurem d’esperar, amb absoluta tranquil·litat, esdeveniments i, com sempre, respondre des del seny i la responsabilitat. Unes paraules que, molts, no saben ni què volen dir.

 17. Mínimo Común Escrit el 19 febr. 2009 a les 9:49

  Sa veritat és que avui llegint es diari he tornat a soprendre’m (hi van…) de s’esperpèntica situació.
  El grup Mixt que diu “no marearemos la perdiz”; que en Brondo ho deixa per dedicació a…; els del PP que si tornen l’acte “tindran les portes obertes als díscolos”(!!!); (…)
  Quanta estona més se’n riuran de noltros!!!
  Comença a fer pudor! Em sopren que la gent no s’indigni més.
  El fet que na Pilar Carbonero no es pot presentar perquè el cap de llista del seu partit era en Joan Gorries, es pot solucionar ràpidament o han de passar dies, setmanes i mesos???
  Si realment aconseguiu governar, aquells que poden fer la putadeta de anar deixant’ho per tornar a girar la truita. (més pèrdua de temps).
  No sé qui ha de fer un toc damunt la taula (i quina taula ha de ser), però comença a ser hora de plantejar-s’ho.
  Ànims!

 18. Francesc Escrit el 19 febr. 2009 a les 11:42

  Es desesperant sentir una i altre vegade açò de restituir la representaciò
  democratica,els del grup mixt representen democraticament, l’acte de regidors no es del Partit Popular son personals, encare que es vagin presentar per aquest partit, i l’esmentat partit, amb les darreres desicions preses no ha volgut ni preocupar-se de col-laborar amb aquesta restituciò per tant quin sentit tè continuar pregonant un acte que en els que tindrien que estar més interessats s’han desentes.El PSM a de lluitar perque els ciutadans no siguin mès perjudicats,perque la gestiò sigui molt mès racional,perque el dia a dia sigui duit amb sentit comù,perque es governi com a minim amb sentit comù,per fer front a la corrupciò,perque l’ajuntament recuperi iniciativa que faci possitble que els ciutadans puguin tenir mès calitat de vida, serveis mès dignes amb impostos i taxes mès ajustats,no tirar els doblers,gastant sensa realitzar practicament res.
  Vos ben asegur, en el meu entendre,que açò es la forma mès efectiva de dignificar la politica, la representaciò democratica en aquest cas del PSM.

 19. Kintet Escrit el 19 febr. 2009 a les 13:18

  I sí, sí, avui me sent un poc com en Nostradamus. Es pamflets són molt, molt divertits… Val la pena s’esperpèntic final d’es dinosaure apalancat, encara que només sigui per llegir allò de “Apoyado en el hombro de Jaume Matas, Brondo derramó las lágrimas de impotencia de los afectados por la gran rissaga de junio de 2006. Hoy, no obstante, muy pocos llorarán por él.” (David Marquès, UH d’avui).

  Per una altra banda, pobre Sans, no l’han dexada dimitir!! Serà ver que volen enredar (encara més) la troca dimitint d’un en un?

  Per cert, ahir vaig dir que “açò només pot passar a Ciutadella”, però me vaig errar. Us propòs un exercici: es tracta de ficar “dimisión alcalde tránsfuga” (ses coses, per es seu nom) a Google i, de tots es resultats, cercar quants no eren del PP. Jo en vaig trobar 1 (contra al manco 10) i, sí, era del PSOE.

 20. Des de ca'n Ulises Escrit el 19 febr. 2009 a les 13:29

  Seguidament reproduesc el que el grup del PSM va dir just després de la baixa del PP dels nou regidors díscols.

  Diario Menorca, 18-agosto-2008:

  Rueda de Prensa del PSM (Manel Martí, Maite Salord, Magí Muñoz, Joana Gomila i Pepe Mascaró)

  “Esperamos que el PP haga las gestiones oportunas para expulsar a los nueve ediles. Nuestro partido hace años que denuncia la política de favoritismos del equipo de Brondo, además el grupo fue elegido bajo las siglas de un partido, no a título personal. Desde la oposición daremos apoyo al PP en cualquier acción para restablecer el orden democrático. Para ello es necesaria una actuación contundente”.

  El PSM abre las puertas a la posibilidad de una moción de censura en el Ayuntamiento de Ciutadella. “No es la vía más adecuada, pero si los otros partidos toman la decisión y optan por esta fórmula para enviar a los tránsfugas a la oposición, no estamos cerrados a apoyar la iniciativa, pero no implicará nuestra entrada en el equipo de gobierno”, deja claro Maite Salord.

  Así, los cuatro concejales del PSM en el Ayuntamiento de Ciutadella están dispuestos a apoyar una moción de censura –ya sea la alcaldía para el PP, UPCM o el PSOE– aunque manteniéndose como ediles en la oposición. “Lo que perseguimos es echar del gobierno a los tránsfugas”, señala Manel Martí. Para justificar la decisión, Maite Salord explica que “desde el PSM no nos gustaría más que tirar adelante con nuestro proyecto de ciudad, pero las elecciones nos llevaron a la oposición. No aceptaremos pactos anti-natura para acceder al gobierno, por tanto rechazamos cualquier fórmula de entrar a gobernar que fuera contra la democracia. El día que podamos acceder al gobierno será a través de las urnas”.

  Si fem cas a aquestes declaracions el PSM hauria de donar suport al PP en aquest procés que està duent a terme de restabliment de la legitimitat democràtica. O no?

 21. Maite Salord Escrit el 19 febr. 2009 a les 13:41

  Des de Ca n’Ulisses: una cosa seria que els nou regidors del grup mixt retornassin les actes al PP i una altra, de molt diferent, que el PP i els mixtos, després de tot el que ha passat i s’han dit pel camí, tornassin a anar de la maneta. En el primer cas, tens raó, la postura del PSM és clara. En el segon, però, el que es plantejaria és, al meu parer, del tot diferent. Haurem d’esperar a veure què passa.

 22. Menorquit Escrit el 19 febr. 2009 a les 14:00

  Confirmada la segona dimissió: Adrienne Sans

 23. bep Escrit el 19 febr. 2009 a les 15:16

  Jo sempre deia que si els bujots rallassin, en dirien de coses, però després de llegir el que diu lúnic bujot que de moment ha entrat a la plaça avui a les 0’48 h. he canviat d’opinió.

  Jo no ho ser, que deu tenir “pedigrí”?, que deu anar un poc restret?…..

  NO ser, no ser, una cosa si tenc de dir, hi es que mentre el llegia la sang em va pujar, ho vaig aclarir de seguida amb dues alenades fortes, sort que tenc molt de “auto-control”, ara això si, cuatre clotellades ben donades…….i et quedes com a nou.

 24. Barbas Escrit el 19 febr. 2009 a les 15:42

  És possible aquest escenari?:

  Dimiteixen tots els membres del grup mixt, per tant el PP tornaria a tenir els 10 regidors que li corresponen.

  Al ple de investidura el PP presenta un candidat a batle i els partits d’esquerres els seus. De manera que cadascú vota el seu (en Joan Triay a qui vulgui).

  D’aquesta manera, no hi hauria majoria absoluta i el PP governaria per esser la llista més votada.

  ¿S’han plantejat els partits d’esquerres la possibilitat de deixar governar al PP en aquesta situació i deixar que es “mengi es marron” de fer-ho en minoria?

  Algú haurà de governar en minoria: o la esquerra o la dreta, i d’aquí a dos anys, quan arribin les eleccions, en tornam a xerrar i que cadascú pagui les culpes que li corresponen

 25. Menorquit Escrit el 19 febr. 2009 a les 17:19

  Barbas, el PSOE-PSM-UPCM poden votar a Carbonero d’alcaldessa, per posar un exemple. Ja està. Així de senzill, i no hi hauria el PP. Igualment la clau és Joan Triay.

 26. Des d'enfora Escrit el 19 febr. 2009 a les 20:31

  Quin advocat em pot ajudar a denunciar legalment davant un tribunal aquesta gent per lladres de la voluntat popular? Crec que hi hauria base legal…

 27. Dubtes Escrit el 19 febr. 2009 a les 21:49

  Qui me pot confirmar que si el bomber se’n va, el corredor no pot pujar per ser funcionari?
  Per aquest motiu no se’n va el bomber?
  El corredor fins que no ho tengui fermat no podra amollar la mamella per agafar la més grossa?
  Algú creu que coneixi Triay pot pensar siquiera per un moment que canviarà d’idea?

 28. espia de 2nA Escrit el 19 febr. 2009 a les 23:27

  Petit comentari per a “# Defensor de ses isles Balears i sa llengu Balear”
  No siguis il·lús ni li vulguis treure punta a tot, na Maite ho sap i de més qui soc, lo que passa es que me va seguir es rotllo per riure una estona. XD

  MAITE, NO VOLEM QUE DEIXIS DE DONAR CLASSES :'(

 29. Xeroki Escrit el 20 febr. 2009 a les 5:49

  Resposta a Dubtes, els funcionaris o personal laboral de l’administració pública poden ser càrrec polítics. Hi ha una llista de càrrecs que no es poden ni presentar a les eleccions, ni formar part de les llistes de votació, per exemple com sòn els policies i els militars que són càrrec incompatibles amb la política. Però un funcionari normal no té cap problema. Esper haver-te servit d’aclariment. De fet varis regidors actuals son funcionaris d’educació del govern balear, per exemple na Maite. Salutacions i sort dins aquest embroll cada dia més gros.

 30. Maite Salord Escrit el 20 febr. 2009 a les 8:13

  Dubtes, només afegiré una cosa al comentari de Xeroki: efectivament, els funcionaris de l’ajuntament, com els altres, poden ser càrrecs polítics; ara bé, em sembla que el que no és compatible és estar a l’oposició i continuar fent de funcionari a l’ajuntament (aquest cas va passar a l’ajuntament des Mercadal amb la llavors portaveu del PP, treballadora de la casa i a l’oposició: va haver de triar i va triar el càrrec polític).
  Espia de 2n A (un poc pilota, avui!), així com van les coses, em sembla que acabaré el curs i cosa més.
  A la resta, compartesc la vostra indignació i Barbas, efectivament, el teu escenari és més que possible… si se’n van tots els membres del grup mixt, cosa que dubt.

 31. sisquet Escrit el 20 febr. 2009 a les 11:19

  A mi, Maite, el que realment em preocupa és haver de dependre de’n Joan Triay i UPCM. No era el mateix que PSOE-PSM haguessin accedit al govern, un govern progressista, a través d’una moció de censura, quan supossàvem que el Mixtos-Trànsfugues eren tots una pinya, i ara veim que són com un castellet de cartes, que està a punt de fer figa per tots costats. Ara resulta que el primer que ha fet figa és en Brondo, i ara la Sans, i després ??? El PP ha començat l’operació retorn i els trànsfugues ho estan facilitant. Val la pena governar, a expenses sempre de Joan Triay i UPCM. Al cap i a la fi, governant amb Carbonero d’alcaldessa i amb Triay sempre d’inspector, i saben que ens ha assegurat que no té cap simpatia pel PSM, quin rèdit polític en treu el PSM? només el de lluitar pel bé del poble, quan tots els altres partits mirin simplement que els convé de cara a 2011. Que es mengi el marrón el PP, com diu Barbas. I continuar amb la mateixa oposició que fins ara, forta i dura que bé s’ho mereixen, i el 2011 encara farem més història.

 32. espia de 2nA Escrit el 20 febr. 2009 a les 15:57

  Per una vegada que te don suport soc un pilota? Allavà al·lots.
  Et recomano un llibre que et podrà ser útil talvegada, es diu “El Príncep” de Maquiavel. xD

  Segona edició de frases cèl·lebres de Maite Salord:
  Maite: “triau ses dones netes i primes que grasses i brutes ja hi tornen”

 33. Maite Salord Escrit el 20 febr. 2009 a les 17:20

  Espia de 2n A: la frase -horrible- que cites no és de na Maite Salord i sí del fons popular i un exemple clar (en aquest sentit el vaig dir a classe) del masclisme instal·lat, encara avui per desgràcia, a la nostra societat. D’un home, això no es diria. I acabaré aquí per no fer llarg. Per cert, avís per a bujots diversos: aquest espia i jo anam de bon rotllo. I no em consider cap boba per contestar-li. Igual que ell tampoc no és cap bobo (ale, avui seré jo sa pilota!).
  Respecte a opcions diverses a l’ajuntament de Ciutadella, l’escenari actual és que han dimitit dos mixtos i no ho han fet ni per responsabilitat ni perquè el PP els hagi convençut: els ha “motivat” una moció de censura de PSOE-PSM amb el suport d’UPCM. Una moció que, per moltes estratègies que s’inventin, vulguin o no, ja està pactada.

 34. Joana Escrit el 20 febr. 2009 a les 20:24

  Maite solament dir-te que me tranquilitza la frase sobre que la “moció que, per moltes estratègies que s’inventin, vulguin o no, ja està pactada”, ja que no hi falta el que llança rumors sobre que el PSM en el nou “escenari” pot fer anques enrrera i en el cas de que es recompongui el PP, deixar-lo governar. Personalment crec que seria deixar perdre una gran oportunitat, arriscada pot ser pels polítics de despatx, però valenta i responsable de cara a la majoria del poble que n’està fard d’aquesta situació estèril.

 35. Eugenia Escrit el 21 febr. 2009 a les 3:52

  I mentrestant “la casa sin barrer”.
  I el que és pitjor, cada vegada més bruta.
  Ara no sé si es bona nit gent del PSM o bona gent del PSM, bona nit!
  Ah sí, bona nit a tothom.

 36. Maite Salord Escrit el 21 febr. 2009 a les 11:11

  Bon dia a tothom. A Ciutadella, no ens podem permetre mantenir una situació com aquesta més temps. És per això que la postura del PSM és clara. Podeu, si voleu, llegir el comunicat que ahir vam fer públic. Hi ha molta feina per fer, i no només a nivell d’ajuntament. També a nivell de poble, de ciutadania. És desesperant escoltar i llegir opinions i cartes pels diaris en què la idea principal és sempre la mateixa: tots els polítics són iguals i tots van a omplir-se la butxaca. Ja sé que també hi ha molta gent que té clara quina és la situació i és per això que és fonamental que, entre tots, intentem fer-la entendre a la gent que tenim més a prop i que potser tendeix a fer el més fàcil, generalitzar.

 37. Menorquit Escrit el 21 febr. 2009 a les 16:18

  Davant els qui insisteixen en manipular, repetiré algunes coses que vaig dir fa un parells de dies:
  “El PSM, a més de tenir ideologia, ha demostrat tenir dignitat.”
  .
  Ara es torna parlar de resultats electorals, fins ara, no hi pensaven; idò, jo també tornaré a dir que qui els havia de defensar a aquells resultats, s’ha amagat entre la merda de les fosses sèptiques. Ara cal pensar qui té la dignitat de governar un Ajuntament d’un Poble ferit. A Gustavo Mas, ningú s’ha volgut dutxar. Fan olor.
  .

  Eugenia, haguéssiu garnat la casa quan tocava, i açò que vau pactar amb un que tenia com a slogan “garnarem”. Ara confoneu la porqueria amb la moqueta. Lleva’t la disfressa abans d’escriure i fes-te net la cara de pintura carnavelesca abans d’anar al llit, podries embrutar els llençols. Al safareig del PSM s’hi veu el fons.

 38. Menorquit Escrit el 21 febr. 2009 a les 16:26

  Maite, et propòs que posis a la salordiana plaça una font que ragi aigua clara dins un safareig, serà un simbol i exemple de la transparència. És que alguns i algunes només coneixen l’aigua tèrbola.
  .
  Com dius, “Hi ha molta feina per fer, i no només a nivell d’ajuntament. També a nivell de poble, de ciutadania…”

 39. Maite Salord Escrit el 21 febr. 2009 a les 19:22

  Menorquit, per desgràcia, les aparences són més importants que la realitat. Quantes màscares, tot l’any! L’altre dia, arran de la posició pública del PSM, i de la meva personal, de defensar un govern ideològicament coherent a l’ajuntament de Ciutadella, qualcú va dir de mi, amb una certa condescendència: és que na Maite no és política, és escriptora! O sigui: on s’és vist un polític amb tants d’escrúpols morals. I així ens va. Per cert, la frase em va semblar, també, una forma amable de convidar-me a abandonar la política.

 40. Eugenia Escrit el 21 febr. 2009 a les 22:11

  Menorquit, em sembla que t’has passat una mica. Em considero una persona a la esquerra del psoe, però ben a la esquerra, les meves paraules no anàvem en contra del psm, ni molt menys en contra de Na Maite.
  Intent escriure en català, em costa i m’agradaria poder expressar exactament el que pens en castellà.
  Crec que per aquesta plaça, pasetgem molts, i mira amb el que m’has dit amb tanta mala llet, ja no sé si passar corrent, o amb peus de plom.
  I mira la pintura carnavalesca, sempre m’ha agradat, i més d’una vegada he embrutat els llançols.
  Bé, es una llástima, ja no m’entusiamen tant els teus escrits.
  Bona nit a TOTHOM.

 41. Maite Salord Escrit el 21 febr. 2009 a les 22:32

  Eugenia, pots passar ben tranquil·la per la plaça. De fet, jo no em vaig agafar les teves paraules com un atac personal. Que tenim “la casa sin barrer” (l’ajuntament) és evident. Ara bé, no crec que sigui ni culpa meva ni culpa del PSM. Aquí, diria que tothom té clar -o ho hauria de tenir- qui és el responsable de la situació que vivim a Ciutadella i qui té la seu del partit -com molt bé explica Menorquit- ben necessitada d’una neteja en profunditat. Llàstima que, de moment, sembla que només hi han passat damunt, damunt. Bona nit, encara que el Barça hagi perdut 🙁

 42. Menorquit Escrit el 21 febr. 2009 a les 23:52

  Eugenia,
  El teu curt escrit, potser, m’hagi fet mal interpretar les teves paraules. Tornat a llegir, es pot interpretar que feies al·lusió a què el PSM (o na Maite) han contribuït o han pres decisions que han duit a tenir “la casa sin barrer”.
  També a la teva frase de “Ara no sé si es bona nit gent del PSM o bona gent del PSM, bona nit!” ho vaig entendre com una ironia una mica despectiva.
  .
  Amb la teva explicació veig que havia interpretat malament el teu comentari i és per açò, Eugenia, que et deman perdó per les meves paraules, perquè com dius, “m’he passat una mica”.
  Esper que m’acceptis les meves disculpes.

 43. eugenia Escrit el 22 febr. 2009 a les 11:23

  Maite, gracies per les teves paraules, et diré que no comparteix la teva opinió sobre la supossada neteja de la famosa seu, crec que ets un poc innocent, que la façana sembli un poc més neta a mi em fa pensar que a l’interior s’acumula més i més bruticia, la font del pins es un index de la seva porqueria.
  Menorquit, em costa un poc dirigir-me a tu i que m’entenguis.
  En primer lloc, amb el meu “bona gent, bona nit” etc, intentava donar-li un to irònic, ya sé que ací es costum el “bona gent” i segurament jo no acab d’entendre-ho.
  En un dels teus comentaris dius “que no et fa vergonya compartir el meu Poble amb la bona gent” no sé exactament qui es esa bona gent.
  I sovint tambè llegeix bona gent del psm…
  No saps com m’ha saturat escoltar i llegir lo bona gent que és en Brondo..
  Referent a la casa sin barrer, hauria de haver dit que estic amb en corc, i una manifestació desde l’ajuntament fins la seu de “l’escriptora” del patètic diari de campanya, no record exactament el titol, amb que cada matí em feia riure i plorar.
  Segurament la culpa del que passa és un poc de tots, denunciem poc i ens manifestem menys, per mi el 28 de maig va ser un día molt emocinant i sobre tot significatiu.
  I per finalitzar, per descomptat que et disculp.
  Acab en castellà, “entre bomberos no vamos a pisarnos la manguera”.

  Bon diumenge. (Uf…)

  Uf= Treure l’aire, quan un ha fet un esforç, per jo escriure en català.

 44. Maite Salord Escrit el 22 febr. 2009 a les 11:38

  Eugenia, estic absolutament d’acord amb tu: que la façana sembli més neta, no vol dir que a l’interior no hi hagi tones de porqueria a fer net. Quan vaig dir això de “passar damunt, damunt” era una altra forma d’expressar-ho: quan s’aixequin -si és que un dia ho acaben fent- les estores… uff! I, rallant d’uffs!, potser et costa molt escriure en català però, sincerament, vist el resultat no es nota. Ho fas molt bé!
  I, ja per acabar, és ben cert que aquest poble necessita una bona saccejada, a veure si d’una vegada obrim els ulls i podem començar a mirar el futur amb un poc d’il·lusió. De gent honrada i amb ganes de fer feina per Ciutadella, n’hi ha molta. Només s’ha de saber triar. I si convoques (tu o qui sigui) una manifestació, no dubtis que hi assistiré. Esper, això sí, que no siguis menor d’edat, no sigui cas que em tornin a acusar de manipular menors!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari