Maite Salord

Escriptora

Inaugurant

Sempre m’havia pensat, il·lusa de mi, que una inauguració era l’acte, més o manco solemne, que es feia quan una obra important s’havia acabat. Però es veu que la cosa deu haver canviat perquè, ara, amb el format d’inauguració es fan coses tan estranyes com veure vaixells que amarren o presentar obres en ple procés de construcció. Supòs, i només és una intuïció, que dia 29 de març (data a partir de la qual els polítics ja no poden fer actes institucionals perquè no puguin semblar de campanya electoral), la confusió s’haurà acabat.

Dia 2 de juliol de 2010 -data gens sospitosa- ja vaig fer una entrada en la qual deia el següent: “Sé que el que diré avui és políticament incorrecte, però ho he de dir.  Aquí va: no suport les inauguracions “oficials” d’obres públiques, especialment, tota la parafernàlia de discursos i desfilada de polítics, de com més i variades administracions públiques, millor. Ho puc dir amb una certa tranquil·litat perquè el 50% de la comissió de disciplina del meu partit i company de lluites municipals és qui m’ha acabat de convèncer: les inauguracions, com les primeres pedres, no deixen de ser tics franquistes, no es cansa de repetir. Per tant, no crec que el PSM m’expulsi del partit per això.”

Bé, si fa prop d’un any renegava de les inauguracions, avui no tenc paraules per definir la sensació que em produeix veure -ni que sigui en fotografia- segons quins actes capaços de concentrar un nombre impossible de polítics per metre quadrat. Val a dir, tanmateix, que com ja vaig afegir dia 2 de juliol passat, crec que és important que els ciutadans puguin conèixer les obres acabades (que hem pagat entre tots i que, per tant, són seves) i, per això, som molt partidària de les jornades de portes obertes, sense discursos, sense menjar i sense regals.

Avui capvespre, després d’anar a comprovar que tot era a punt per a la jornada de portes obertes de l’espai cultural del Canal Salat, que es durà a terme demà, a partir de les 11,30 i fins a les 13,30h, he quedat observant l’immens clot que hi va aparèixer i he pensat: mira, segur que si l’omplís d’aigua, en un instant, en tindria un que, en to solemne diria allò de “queda inaugurado este pantano”! Esper no haver donat idees.

3 comentaris a “Inaugurant”

 1. Joan Escrit el 27 març 2011 a les 11:25

  Tambe es un tic “franquiste” inaugurar la sala multifuncional?
  Ja era hora que es faces algo per la cultura a Ciutadella. Entre carrils bici,canvis de concejal d’obres,d’esports(¿li hauran trobat es puesto?)es sistema hora,sa policia municipal,sa dimisió de concejals i ses multes a na Bea,es cas citur,sa fiscalia,es “mistos”….no acabariem mai.Al final de sa legislatura surt tot.
  En es diari d’avui sa Batlesa esta matadora amb sa pala.Encara que menos mal que ella la agafa al manco per fer-se la foto…es de “sa brigada” ni açó.AUDITORIA LABORAL AL PERSONAL DE LA SALA..JA.

 2. Maite Salord Escrit el 27 març 2011 a les 11:51

  Joan, ahir, a l’espai cultural del Canal Salat, hi va haver una jornada de portes obertes per als ciutadans i en van venir moltíssims. No hi va haver ni un parlament ni fotos “oficials” ni menjar ni beure… Acostum a ser coherent amb el que dic i, com que aquesta obra l’he duita jo des del primer dia fins al darrer, així es va fer. A més, aquesta obra sí que està acabada i hi havia moltes ganes, per part de la gent, de veure-la.
  D’altra banda, gràcies per deixar dit, en una altra entrada, que trobes que seria una bona consellera. Intent fer la feina amb responsabilitat i seny, res més.

 3. Joan Escrit el 27 març 2011 a les 12:59

  No es fer la pilota dir lo que he dit. Estic convençut,me tens convençut i te votaré convençut. Pero sere exigent amb com s’empra es meu vot.
  Se que el PSM no estava d’acord amb es DIC. Pero tenim Dic.Emprem-lo de la millora manera que sigui posible,sensa tirar ,lo que de millor pugui tenir,el transport maritim, en benefici de Ciutadella i de Menorca.
  Seria possible una linia semanal amb Denia via Ibiza desde Ciutadella i un altre companyia,Ciutadella,Palma,Valencia, amb tres dies de diferencia?
  Es una viabilitat de poder establir una linia semanal amb Ibiza,la gran desconeguda per els menorquins i viceversa……..
  Salut i solucions.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari