Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple XXXVII: comença el compte enrere

Sí, amics i amigues, amb el Ple del mes de setembre, comença el compte enrere d’aquest mandat. Hi queden set mesos per a les eleccions i això es nota. I amb què es nota, us demanareu? En vàries coses: l’equip de govern defuig polèmiques; aprofita qualsevol ocasió per fer “campanya” dels seu “model” turístic, territorial…; i, sobretot, em recorda, constantment, que som d’un “partit minoritari”, tota sola, allà, en un raconet de la taula (quanta, quanta crueltat…). En fi, jo, però, a continuar amb la meva feina, com si res.

Així, sense perdre mai l’ànim i carregada de moral i energia (i més que en tindré, ara que he començat Reiki!), vaig presentar tres propostes d’acord i dues preguntes. La primera proposta instava a rebutjar la reforma electoral que Rajoy vol dur a terme amb l’objectiu que sigui alcalde el candidat de la llista més votada. El PP hi va votar en contra, després d’haver proposat unes esmenes que descafeïnaven la proposta i que no vaig acceptar. Es tracta, sens dubte, d’una modificació de la llei electoral oportunista i partidista, feta amb l’única voluntat de perpetuar el bipartidisme. Com que el tema m’interessa, hi dedicaré la pròxima entrada al blog.

La segona proposta d’acord es va aprovar per unanimitat i instava l’equip de govern a comptar amb l’oposició a l’hora de redactar el Reglament de la Llei del Sòl, un instrument que podria servir per minimitzar l’impacte d’una Llei del Sòl que no compartim de cap manera. Ara, amb un Reglament amb cara i ulls, rigorós i estricte i que tengui en compte el model territorial de Menorca, es podrien matisar aspectes de la llei.

Després, vaig presentar una proposta que jo entenia per positiva però que va ser resposta per la Consellera de Benestar Social en un to dolgut i ofès que, sincerament, encara no he entès. El tema és senzill: el CIM, en el programa Salut Jove i Cultura que, com el seu nom indica, té per objectius oferir una oferta complementària cultural als centres escolars i promocionar hàbits saludables entre la població infantil i juvenil, hi ha incorporat tallers sobre turisme, restauració, cartografia… que no tenen res a veure amb els seus àmbits d’actuació. Per això, jo demanava “fixar i determinar l’abast del programa, amb una estructura que inclogui els seus àmbits d’actuació, amb un nom general que els sintetitzi, i amb uns objectius clars i definits”.  Idò bé, la Consellera (que aquest curs ha inclòs la seva foto en la carta de presentació del programa…) em va acusar de ser una perepunyetes que no entenia el sentit ampli dels concepte “salut”, que es veu que inclou fer cursos de cartografia i anar a visitar un bar.

Finalment, vaig plantejar dues preguntes: una sobre la fumigació per combatre la processionària amb productes químics que feia anys que ja no s’empraven però que, segons el conseller de medi ambient, no provoquen cap problema (!); i, la segona, sobre la incapacitat del conseller de cooperació local d’unificar les ordenances municipals de tinença d’animals.

I fins aquí la crònica del darrer Ple. Continuarem.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari