Maite Salord

Escriptora

Matrimonis i dietes

Enguany, farà 20 anys que em vaig casar. Un matrimoni feliç i discret que esper i desitj que casaments.jpgcontinuï amb la mateixa felicitat i discreció que ha tingut fins ara. Fa un any i un dia (sí, ja sé que sona a condemna…), vaig contreure un altre matrimoni, en aquest cas polític, amb l’alcaldessa del PSOE de Ciutadella. Un matrimoni que em duu, dóna gelosa de la seva intimitat com som, molts de maldecaps. Perquè, ja em perdonareu, però, de vegades, tenc la síndrome “Belén Esteban”. Ara us ho explic.

Diumenge, vaig haver de llegir, per premsa, com la meva consort política deixava millor el seu “amant” polític (llegiu UPCM) que a una que, de vegades, es veu que no som aguantadora. Quin disgust! La vida continua, tanmateix, i, com va dir ella, un dia va millor i un altre pitjor, com a totes les cases. Avui, però, segon capítol de la meva vida matrimonial, a càrrec, en aquest cas, del PP: som un matrimoni de conveniència, declaren als mitjans de comunicació. I jo ja no puc més. Diuen que no tenim un projecte comú i rallen d’enveges perquè ella es penja les medalles (quines medalles, si tot ho feim malament, segons el PP?) i jo “perd pes polític”!

En fi. A ningú no hauria d’estranyar la meva pèrdua de massa política: si l’alcaldessa té, en boca del PP, “Ciutadella a dieta”, com volen que jo engreixi, senyores meues! I, per medalles, les que ens haurien de posar per aguantar aquesta oposició de “Salsa ros(s)a” o de pa sucat amb oli, si la dieta ens ho permet. Mentrestant, però, sort que el meu consort autèntic és un sol. Aquesta, però, com entendreu, és una altra història que, evidentment, mai no us explicaré.

19 comentaris a “Matrimonis i dietes”

 1. Àlmax Escrit el 18 març 2010 a les 18:40

  T’hauria quedat perfecte una foto amb un pastís coronat per dues nuvies, en tost d’aquest més tradicional (i més discret, també és ver!)
  😉

 2. Nom Necessari Escrit el 18 març 2010 a les 21:10

  Com diuen els del PP, el vostre matrimoni, el polític, és un matrimoni de conveniència. El que no acaben de dir, perquè els hi sap creu, és què va ser justament per la conveniència del poble de Ciutadella què us vareu casar.
  A Ciutadella li convenia decantar i arraconar la vergonya institucional que amb ells governava el municipi.
  .
  I no entenc com encara avui (ahir al debat de la TV-Menorquina) s’atreveixin a roncar de la manera que ho fan, …com si ells (Antònia Salord i Tonyi Gener) no hagin romput mai un plat.
  .
  Quina afronta escoltar el debat d’ahir! Semblava com si les dues ex-governantes esmentades haguessin viscut, des de fa molts anys, a una altra Ciutadella. Quina paranoia en aquell debat!
  .
  I el més greu, com sempre, és que la gent mai no se’n recorda: …La pobre memòria… aquesta pobre memòria nostra que, tal vegada inútilment, cada dos per tres ens intenta refrescar n’Eduard al seu bloc amic.
  .
  La pobre memòria que tenim en contra, de la que “ells” se n’aprofiten: la nostra pobra memòria i la nostra pobre cultura.
  .
  Fins quan?

 3. Joan Riudavets Escrit el 18 març 2010 a les 21:41

  Els peperos son molt envejosos.
  No hi ha res més, n’hi ha que es casen per conveniència i ni ha que s’ajunten amb els corruptes.

 4. Vou-verivou Escrit el 19 març 2010 a les 16:59

  Realment es debat va ser ben bé com s’oposició: subrealista. Deixant de banda na Tònia i na Tonyi, que en podríem fer un llibre… el que em costa entendre del PSOE, entre altres “cosetes”, són aquestes amistats, confiances i deferències cap a una persona amb idees polítiques totalment oposades i que, per a qui ha tingut la “sort” de conèixer algunes de les seves actuacions, la seva aparent rectitud i honestedat cap es poble presenta més corbes, clots i bonys d’allò que un pot considerar més o menys recta.

  Però bé, són tantes les coses que em costen entendre que potser també puntuaria força baix en intel·ligència…

 5. Emprenyador Escrit el 19 març 2010 a les 23:14

  Però quin és el balanç d’aquest primer any de govern? Quins resultats s’han materialitzat? Tenim un poble peus per amunt. Una Contramurada destroçada. Clots i bonys per tot arreu. Ara els funcionaris hauran de tenir una garnera al costat perquè la neteja es reduïrà en un 40%. Els taxistes emprenyats. Els comerciants també. La policia, una casa de barrets… etc. etc.
  I això ja no és una herència del PP, ni dels mixtos. Això ho heu d’aclarir voltros, els salvadors de la pàtria.
  El balanç que en faig d’aquest primer any és molt pobre. Voltros mateixos heu reconegut que no heu complert amb les expectatives creades. Deis que ara no hi ha crispació. És clar que no n’hi ha, perquè qui creaveu la crispació erau voltros.
  I a més, no us podeu veure entre voltros. Ens podries explicar, Maite, que va passar a una recent comisió de govern entre en Pepe Mascaró i en Mito Bosch. Seria interessant que ens fecis quatre cèntims de la trifulca que hi va haver.

 6. eugeia Escrit el 20 març 2010 a les 4:36

  Tot el que havia escrit s’ha perdut. Es tardíssim, peró no em puc anar a dormir sense dir-li al sr Emprenyador que:
  M’estimo més una ciutat amb clots i bons que una gris i plana, feta pels rodes dels vehicles i no per les cames de les persones.
  El que ha crispat als ciutadans és l’abandó, ignorància, prepontència, incompetència dels partits als que pertanyen la esperpèntica parelleta que semblavem “la voz de su amo” ahir a la tv.
  La piscina d’estiu, els garrofers, les rates, les trucades a Alemanya, la terrassa de l’altre, les projectes fantasmes, la piscina a l’hort de ses taronjes, la seva policia saltant els “murs” per ordre judicial, la pixada del soci, el genitals del soci, el silenci de les regiduries de cultura i medi ambient, el diari de campanya d’una… economista? un batlle que no s’entera de com són les pérmutes i la del soporífc diari tampoc… la responsable de Hisenda!!! ex-gerent de la meravellosa Clínica Menorca que tant ens costa a tots i que no es va adonar que un any després de la seva impagable col·laboració, estava a punt de una parada cardio-respiratoria
  Ni en el Soib tenen lloc aquestes dues.
  Per lealtat el Matas deuria endur-s’en a la economista a Wasghinton -és una crack- i l’Avelino a l’altra al seu despatx secret, al laboratori d’idees.

  Sr. emprenyat, calma, el seu cor sortirá beneficiat.

  No esteim d’aniversaris, un any, un mes, una setmana, un dia…

  Aquests events en política están descatalogats.

  Sí que és important que la ciutadania tingui memória i la té.
  I si no té memoria té olfat.
  I encara es por sentir l’olor dels diners (els nostres) d’una butxaca a l’altra, diners negres.
  I si un no pot complir amb les expectatives creades el primer que ha de fer es dir-ho.
  Bona nit, y a tots els que necessitem un camí ample i una carretera que nos sigui una autopista

 7. eugenia Escrit el 20 març 2010 a les 4:53

  (sigue)
  una plaça amb arbres i la música de les nostres veus i si cal, tornar-hi desde aquesta plaça a un ajuntament que ens ignora.

 8. Inma Escrit el 20 març 2010 a les 13:17

  Sembla que hi ha gelosia. El problema és que el matrimoni només es podia consumar si el beneïa l’amant. Benedicció que només us podia donar des d’una inmensa generositat.

  Més que com un amant s’ha comportat com un bon amic. La d’embolics que ha desfet! Com ara el de l’escola de música, que va quedar ben aclarit quan va dir que demanaria la dimissió de la gerent d’urbanisme si el seu marit es presentava al concurs.

  De rectitud us en pot donar en cullereta a tots perque les corbes són coses del RE-partit. Són coses de trànsfugues i del PP. Com ho són les insinuacions tendencioses. El mal baratament, el tirar els diners de tots a punta pala, el “treballar” per als amics són coses del passat. Són coses del RE-partit.

  El millor balanç del primer any de govern: Ja ningú no roba, els comptes quadren, es mira prim amb els diners i s’està posant ordre. Ja no surten factures sota les pedres.

  Quan governava el RE-partit de clots i bonys n’hi havia no tan sols pel mig del carrer sinó fins i tot damunt les voreres.

  El Vou-verivou i l’Emprenyador ens han ben ensenyat el llautó, per corbes les del RE-partit, les de l’Avel·li i el Llorenç, les del Cardona i les de Salord i Benejam.

  Manejaven un pressupost de més de 30 milions uns elements incapaços de fer bon ús d’un simple telèfon mòbil.

  I les Tònies i les Toñis criticant que no s’hagi aclarit en dotze mesos tots els embolics que elles no van aclarir en sis anys. Quina barra!

 9. Inma Escrit el 20 març 2010 a les 13:25

  Emprenyador o emprenyat? Crec que el segon. Un altre que s’ha quedat sense canga.

  No hi ha hagut mai tripartit, el que si hi ha és RE-partit.

  Per a que m’entengueu:

  El Re-partit

  L’aritmètica no ajuda.
  Un partit molt Re-partit,
  a aquesta legislatura,
  més d’un membre fonedís,
  creix i minva i es trasmuda,
  ja mos tenen atordits,
  que de deu sols quedà una
  i en tres s’han reconstituït.

  Ai PP de grans prodigis,
  Ai PP de mutacions,
  Ai PP que en el inicis,
  altres eren intencions
  i ara no teniu ni bici,
  per anar a ses eleccions,
  vau fer tants de “sacrificis”
  que cauen malediccions.

  Tampoc la nomenclatura,
  gaire pistes vol donar
  que quan és la pell molt dura
  qualque cosa sonarà
  díscols d’una “catadura”
  mixtos per a navegar,
  del centrisme, una armadura
  per a casa no tornar.

 10. Emprenyador Escrit el 20 març 2010 a les 14:36

  El meu nom és emprenyador, no emprenyat. I és així, perquè, de fet, no estic emprenyat i, en canvi, sembla que us he emprenyat.
  Me sap greu tornar-vos a dir que les coses no estan bé a Ciutadella. Que els salvadors de la pàtria, no han salvat res i que, fins i tot, esteim pitjor que com estavem. Comprenc que si només parlau entre voltros, tot va bé, “somos fantásticos”, i tot això… Haurieu de sortir més pel carrer i parlar amb la gent que està molt emprenyada. Parlau amb els comerciants, parlau amb els pagesos, amb els industrials, amb…
  No us cregueu que tot ho feis bé i els altres tot malament.
  Ja veurem que en treis a les properes eleccions. Us en podeu endur una sorpresa.

 11. Maite Salord Escrit el 20 març 2010 a les 15:28

  Aquí teniu el que s’ha fet, durant aquest primer any, a les àrees del PSM.

  HISENDA. INFORMÀTICA

  • Confecció de dos pressuposts seguint una nova estratègia, amb l’objectiu que qualsevol despesa que es dugui a terme sigui justificada. Això implica un treball conjunt de totes les àrees i departaments (tant treballadors com regidors) on es defineixen els objectius de cada àrea, les despeses a realitzar, l’actualització (si és que existeixen) i localització de tots els convenis i contractes de les diferents àrees i departaments, l’actualització de les subscripcions, etc. Les grans línies que s’han seguit són: endeutar-nos el menys possible, el que ha implicat poques inversions reals; reduir la despesa corrent, la qual cosa ha implicat dur un control molt estricte del que es gasta i deixar de banda despeses supèrflues.
  • Confecció d’un protocol de compres i de control de pressupost amb la intenció de reduir despeses i contenir la despesa corrent.
  • Atendre als molts ciutadans i empreses, molts d’ells constructors que s’han dirigit a l’àrea per demanar el pagament de factures, subvencions, certificacions d’obres, etc pendents de cobrar de l’any 2008 o anteriors, intentant explicar, de forma transparent, quina era la situació real i quines eren les actuacions previstes per poder-los pagar el deute.
  • S’ha fet una anàlisi de totes les inversions realitzades i no realitzades, no pagades, i fins i tot algunes d’elles acabades sense haver-hi l’obra adjudicada (dependències de policia (450.000€), piscina descoberta (200.000€), per poder planificar els pagaments. A més,s’ha hagut de fer una feina exhaustiva de cercar i pagar factures que existien però que ningú sabia on eren.
  • S’ha fet una anàlisi de les necessitats de renovació d’equips informàtics de l’ajuntament per tal de fer la dotació pressupostària i adquirir-los, per millorar les condicions de treball dels empleats de l’ajuntament.

  EDUCACIÓ

  • S’està redactant el Pla de manteniment i inversions als centres educatius. Aquest document avaluarà les instal•lacions educatives, detallarà les mancances actuals i es desenvoluparà en un pla d’actuació a cada centre per tal de realitzar el manteniment dels centres educatius de primària, escoletes de propietat municipal i escola d’adults, que són competència municipal. Així mateix, el Pla també inclourà un Reglament del personal municipal als centres educaiuts. Recordar que el darrer document d’aquestes característiques es va realitzar el 2002.
  • Aquest darrer any l’ajuntament ha posat en marxa un taller de formació ocupacional de Polimanteniment d’edificis. El taller, que tindrà una durada de dos anys, formarà a deu joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur. El cost, de 294.819 €, està subvencionat gairebé en la seva totalitat per la Conselleria de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears. La finalitat del projecte és la creació d’una brigada municipal de manteniment de centres educatius.
  • S’ha organitzat un nou Punt de trobada de pares i mares i s’han doblat els Tallers d’aprenentatge adreçats a les famílies.

  Educació Infantil de 1r cicle (0 a 3 anys)

  • Licitació, adjudicació i realització del projecte bàsic i executiu de la nova escoleta de Son Blanc. Actualment l’escoleta està en construcció complint els terminis establerts per la Conselleria d’Educació. La construcció del nou centre està subvencionada en 777.000 € (444.000 € del govern i 333.000 € del consell). Amb aquesta nova infraestructura d’educació infantil de 0 a 3 anys asseguram la disponibilitat de places al municipi pels propers anys.
  • S’ha signat un conveni amb la Conselleria d’Educació pel qual l’ajuntament passa a gestionar alguns aspectes de l’escoleta Francesc de Borja Moll. Per primera vegada al municipi totes les escoletes segueixen els mateixos criteris d’escolarització.
  • Està a punt de finalitzar el procés de revisió del conveni laboral del personal del patronat, el conveni s’havia signat el 2001 i es va denunciar el setembre de 2008.
  • S’ha donat suport a la tasca de les escoletes amb la petició de 15 educadores infantils subvencionades pel SOIB.

  Educació Primària

  • S’ha donat suport a la posada en marxa del “Programa Extraescolars” per part de l’AFAE (Associació pel Foment d’Activitats Educatives, entitat formada per les APIMA’s dels centres educatius). Aquesta iniciativa pionera coordina totes les activitats extraescolars dels centres públics d’educació primària del municipi. Per primera vegada tots els fillets d’aquests centres tindran accés al ventall d’activitats extraescolars de qualsevol dels centres.

  Educació Secundària

  • Posada en marxa d’un programa per a que els joves nouvinguts que segueixen el programa PALIC (Progama d’acolliment lingüístic i cultural) als centres de secundària puguin continuar l’aprenentatge iniciat de la llengua i cultura pròpia de Menorca durant els mesos d’estiu. El programa es va adreçar a 20 joves i va donar uns resultats molt positius. Aquesta iniciativa es va desenvolupar al centre d’autoprenentatge Francesc de Borja Moll. L’activitat va ser finançada per la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració del govern de les Illes Balears.

  Promoció econòmica

  • S’ha posat en marxa un nou projecte CAPI que formarà 13 joves d’entre 16 a 21 anys en tasques de jardineria i manteniment de vivers. Aquest programa amb un cost de 50.000 € ve finançat per la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.
  • Així mateix, l’Ajutament de Ciutadella ha posat en marxa 5 cursos específics de formació: electricista d’edificis (150 hores), muntatge i manteniment d’instal•lacions solars (420 hores), atenció sociosanitària a persones al domicili (480 hores), monitor d’activitats de temps lliure (275 hores) i socorrisme aquàtic (240 hores). Aquests cursos estan finançats íntegrament per la Conselleria de Treball i Formació del Govern de les Illes Balears. En relació a l’any passat l’ajuntament ofereix un 129 % més d’hores de formació.

  Pla Municipal d’interculturalitat

  • A través del Pla Municipal d’Interculturalitat s’ha posat en marxa per primera vegada un curs de formació de llengua catalana per a persones nouvingudes en situació irregular.
  • Realització de l’exposició Rerefons, amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre la integració dels nouvinguts.

  Pla Municipal de Drogodependències

  • S’ha creat l’Observatori Municipal de Drogodependències.

  SERVEIS SOCIALS

  • Amb l’aplicació de romanent del pressupost del 2008 s’ha ampliat la partida destinada a ajuts econòmics i temporals d’emergència en 18.000 €, per tal de donar suport a les famílies que es veuen afectades per la actual situació de crisi econòmica.
  • Amb els dos pressuposts gestionats s’ha ampliat la plantilla de serveis socials amb: 2 treballadores familiars, 1 educadora social, 1 treballadora social i 1 psicòloga.
  o Amb la treballadora social s’han agilitzat els terminis per respondre a l’increment de peticions d’ajuda que ha generat l’actual crisi econòmica.
  o L’augment de les treballadores familiars apaivagarà la llista d’espera que demandava aquest servei, llista d’espera que a dia d’avui és de 5 persones i s’atén a més de 180 persones.
  o Amb l’educadora social ha estat possible posar en marxa diversos àmbits de participació ciutadana i programes de serveis socials, com són la Comissió Assessora de Persones Majors o la Comissió Assessora d’Entitats.
  o Amb la psicòloga queden complerts els dos equips del Servei Intervenció amb Menors i Família.
  • S’han desenvolupat els reglaments de dues noves comissions per incrementar la participació ciutadana en la presa de decisions de les polítiques municipals: el de la comissió de persones majors i el de la comissió d’entitats de serveis socials. Aquests reglaments ja s’han consensuat amb les entitats i s’aprovaran per plenari dins el mes de juliol.
  • S’ha engegat un programa pilot de prèstec de llibres, en coordinació amb la Biblioteca Municipal, per tal que les persones que reben el Servei d’Ajuda a Domicili puguin gaudir també de llibres de la biblioteca, aprofitant la tasca a domicili que realitzen les treballadores familiars.
  • S’ha posat en marxa la Comissió assessora que preveu l’Ordenança reguladora de la concessió, ús de les targetes i distribució de les places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, millorant la gestió de les targetes i planificant les reserves de places.
  • S’ha fet la cessió definitiva al Consell Insular de Menorca d’un local que permetrà ubicar a Ciutadella un centre per a malalts d’alzheimer. Aquesta inversió ve finançada per la conselleria d’Afers Socials del govern de les Illes Balears.
  • S’ha tancat un nou conveni amb la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears per tal d’oferir novament els programes ALTER i PISE, d’iniciació al món laboral, per aquells alumnes de secundària del municipi que tenen dificultats per seguir dins el sistema educatiu.

  Geriàtric municipal

  • S’ha obtingut l’autorització definitiva pel funcionament de la residència geriàtrica, el que significa que la residència compleix amb la legislació vigent que regula els centres de serveis socials (del 1999) i de centres adreçats a persones majors (del 2001). L’autorització ha estat concedida una volta s’han realitzat obres de millora com són, principalment, les efectuades a la segona planta de l’edifici, obres finançades pel fons estatal del MAP. Així mateix, s’han realitzat altres millores amb l’ajut concedit pel Consell Insular –de 65.000 €- dins la convocatòria de millores a centres de serveis socials.

  Centre d’estades diürnes

  • S’ha signat un conveni de col•laboració entre la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració i l’Ajuntament de Ciutadella per a concertar 8 de les 10 places existents al centre. Aquest conveni implica que l’ajuntament ingressarà nous recursos econòmics provinents de la Llei de Dependència.

  CULTURA

  • CAN SAURA. S’ha donat un impuls definitiu a les obres, la qual cosa permetrà recuperar, en els pròxims mesos, aquest espai com a marc del futur Museu de la Ciutat. A més, ha enderrocat el transformador del pati, construcció que incomplia el Pla Especial del Casc Antic.
  • CANAL SALAT: S’ha reconduït el tema de lla sala multifuncional del Canal Salat per construir-hi una sala polivalent amb capacitat per a 1500 persones dretes i possibilitats d’ubicar-hi fires, concerts, etc. A més, es construiran dues sales de projeccions. Els canvis han rebut el suport de les entitats culturals i de les Comissions de Cultura. S’han reiniciat les obres, després de mesos de paralització, per tal que, d’aquí a un any, l’euipament sigui una realitat..
  • ESCOLA DE MÚSICA: Hem treballat per arribar a consensuar una ubicació definitiva per a l’escola de música a l’OAR. Així mateix, hem inclòs partides al pressupost de 2009 per començar a redactar els projectes bàsic i executiu..
  • TEATRE DEL BORN. Hem agilitzat la redacció del projecte executiu i hem iniciat les gestions necessàries, amb les diferents administracions, per tal de trobar el finançament necessari per a les obres. D’altra banda, després de mesos de negociacions, hem començat a adquirir les llotges privades del teatre per tal d’assegurar la plena titularitat pública de l’edifici.
  • SAURA MORELL. S’han començat, amb normalitat, les classes d’art a la nova seu d’arts. També s’ha seguit amb el calendari d’exposicions programat a l’espai d’art “Xec Coll”.
  • ACTIVITATS CULTURALS. S’ha posat en marxa la “Diada Cultural d’Estiu” amb activitats que abraçaven la música, la pintura, la literatura i el teatre; s’ha impulsat el Festival de cinema “Mèdit”, Cinema de la Mediterrània.; la “Temporada de Teatre 09/10”; el Club de Lectura “Plaça de lletres”.

  • COMISSIONS DE CULTURA. S’ha creat la Comissió de Patrimoni i s’han reorganitzat les d’Arts Plàstiques i la Comissió Assessora de la Fundació Ciutadella Cultura.

  PROJECTE DE CIUTAT

  • La creació d’una regidoria de Projecte de Ciutat va deixar demanifest que la voluntat d’aquest equip de govern era impulsar aquest projecte. S’ha potenciat la “Comissió tècnica del PdC”: nova composició, periodicitat de les reunions.
  • Aprovació del Reglament de la Comissió d’AAVV i del Reglament. De Participació Ciutadana, amb el Consell de Ciutat, el màxim òrgan de participació municipal.

  OBRES I SERVEIS

  • Reparació del carrer enfonsat a Cala’n Morell.
  • Compra de vehicles i maquinària diversa per a jardiners, electricistes, llauners i brigada.
  • Reparacions de diversos carrers i urbanitzacions: camí sant Joan ( pluvials); Cala Blanca (soterrar telèfon); Passeig Marítim de Cala’n Bosch, etc.
  • Manteniment de jardins i parcs i inici de la jardineria de les rotondes del polígon.
  • Canvi lluminàries de part del carrer Màrius Verdaguer.

  ESCORXADOR

  • Seguir amb la tramitació del projecte per tal de poder ser aprovat en el plenari del mes d’abril.
  • Manteniment del mateix, ja que els darrers anys no s’hi havia fet cap inversió.

  CAMINS RURALS

  • Neteja, arranjament de clots i aixermar els camins municipals.
  • En Junta de Govern del 17 de Febrer es van adjudicar millores i arranjaments de clots per valor d’uns 45.000 € (camí Calan Turqueta , Ses Vinyes).
  • Pendent del CIM per Camí Ses Arenes, clots La Trinitat, Son Saura) i amb polímers al Camí des Garrigó.

 12. Maite Salord Escrit el 20 març 2010 a les 15:56

  Comentari nou per contestar a “Emprenyador”. En primer lloc, una servidora mai ha dit que no havíem complert les expectatives. Al contrari, hem fet molta feina (com pot veure en el comentari de més amunt), tot i que som ben conscients que n’hi queda molta per fer.
  D’altra banda, crec que hem de celebrar que a Ciutadella es ralli d’obres, clots (bonys?), i carrers tancats. Símptoma de normalitat. Molt millor que rallar de jutjats, permutes, disputes internes del PP, factures “desaparegudes”, pagament de projectes que mai no es faran, etc, etc.
  Respecte a la darrera comissió de govern, senzillament, es van retirar uns punts de l’ordre del dia perquè teníem uns dubtes tècnics al respecte que volíem resoldre abans d’aprovar-los.
  De la relació PSOE-PSM, lògicament en partits diferents, hi ha acords i desacords. Ara bé, infinitament millor que la que hi havia entre els regidors del PP que van començar junts el mandat i en el govern i han acabat en dos partits diferents i fora del govern. En el meu cas concret, veig que hi ha molt d’interès a rallar de “gelosies” o d’afany de protagonisme quan el meu únic objectiu, sempre, és vetlar perquè les coses es facin bé. I admet que, en aquest aspecte, som molt primmirada i no m’agraden ni les improvisacions ni els canvis d’opinions. I ho dic i ho repetesc on sigui i les vegades que faci falta. Que, de vegades, això no agrada i crea mal rotllo? Estic d’acord però jo som així i així seguiré, com deia la cançó. I, per cert, la meva quota d’ego (res de l’altre món, tot sigui dit) la tenc més que coberta amb la meva faceta literària. Encara que, tot sigui dit, amb els anys, i després d’haver viscut com un reconeixement important venia acompanyat d’una pèrdua que encara no puc pensar sense dolor, fins i tot els premis literaris han deixat de tenir, per a mi, molta importància. Qüestió de prioritats.

 13. Emprenyador Escrit el 20 març 2010 a les 17:48

  També l’anterior govern arreglava carrers (més que ara, al menys estaven millor), organitzava tallers, feia reunions, i redactava convenis i reglaments.
  Si això és el mínim que es demana… Faltaria més que no es fes el dia a dia.
  Ara, amb aquest govern, hem perdut vida al poble, ja no es fan fires (la Feria de Abril, entre elles), els choques a la quinta punyeta…
  Els comerciants emprenyats amb el reglament d’ocupació de via pública. S’han perdut un munt d’aparcaments en el centre de la ciutat. I s’ha esgarriat la Contramurada.
  Si abans es parlava de disputes internes del PP, ara es parla de disputes internes en el si del govern. I a la comissió de govern va anar molt gruixat.
  Molts dels regidors estan sobrepassats pel seu càrrec. Els hi ve gran.
  No crec, en fi, que aquest sigui un ay de massa celebracions.

 14. Inma Escrit el 20 març 2010 a les 19:36

  Qui té interés en parlar de gelosies?

  “…vaig haver de llegir, per premsa, com la meva consort política deixava millor el seu “amant” polític (llegiu UPCM) que a una…”

  Els comerciants no estan emprenyats, l’emprenyat és l’emprenyador. Ciutadella Antiga hi està d’acord, no hi estan els quatre que abusen. S’està fent feina per a que hi hagi un parquing soterrat a l’OAR, la contramurada a molts ens sembla que està millor que abans i l’anterior govern arreglava carrers de mala manera, basta veure com estan avui. Quin gruix d’asfalt s’hi posava? Un poc més de res.

  La fira d’abril s’ha proposat que es fés en el lloc on el PP trobava que s’havien de fer totes les fires.

  Idò jo si que ho celebro.

 15. Matilde de la Mole Escrit el 21 març 2010 a les 21:09

  Em feia una certa mandra entrar en aquest debat. Al cap i a la fi un sol comentari basta per deixar les coses clares: els anys del PP a l’Ajuntament de Ciutadella es gastaren xifres multimilonàries en no fer res, eren els anys bons on els diners de llicències rajaven com dolls d’aigua i…es gastaren en no fer res.
  Ara, època de vaques flaques, es fan coses -agradin o no agradin- i amb molt menys diners.
  Per què seguir discutint, ho he repetit moltes vegades en aquest mateix bloc: “Contra l’estupidesa fins i tot els propis déus lluiten en va”. I si l’estupidesa és, a sobre, conscient i intencionada ni Schiller en trobaria definició. En definitiva l’emprenyador no emprenya, com a molt demostra la seva estupidesa. Cal deixar-ho estar, encara no hi ha flit per aquests moscards.
  .
  Respecte a la gelosia només una frase de Balzac: “La gelosia és la irritació d’una falsa vanitat”. Així que, Maite estimada, fas bé no posar-te gelosa, fer-ne conya i tirar endavant. Ni irritació, ni falsedat, ni vanitat. Fer la feina que pertoca i que tronin els gurús de la informació salsarosenca (gran troballa), al cap i a la fi no és per aquests pels que el PSM ha aconseguit suports i vots. Si per ells fos ja us haguessin enviat a les tenebres exteriors.
  .
  Respecte al PP. Són el paradigma del cinisme. Anys i panys de desastres continus, de garrofers i nerers, de citurs i diners tirats, de pompes i circumstàncies…i gosen donar lliçons. Quin fàstic. Faig meva la frase de Stevenson: “Odio més el cinisme que el diable, si no són el mateix”.
  .
  Els qui han llegit els meus comentaris saben que el PSOE no és sant de la meva devoció, per dir-ho suaument, que em va decebre terriblement fa ja uns anys, que no n’esper res de bo, que crec que no tenen ni ideologia ni una ètica clara…però, així i tot, aquest pacte amb ells ha estat un camí de solució en la voragine de brutícia i embolics en que ens havia immergit el Partit Popular. Aixó sí, bona gent del PSM, aneu vius. Us toca la part pitjor, fer les coses ben fetes i vigilar que els vostres consorts no surtin de botador. Què hi farem. Això és l’ètica de la responsabilitat de la que parlava Max Weber.
  .
  I queda Ubú. Una confessió: malgrat consideri execrable la seva ideologia fa temps que no li sent ni li veig fer cap ubuada. Serà que ha abandonat l’univers de Jarry per vestir una mena de seny malrauxià (època De Gaulle, és clar, no demanen més). Veurem.
  .
  Per acabar. Si venen mal donades. Si el “monstre dels ulls verds” enterboleix les coses. Si els popes de la xafarderia hi volen calar foc…llavors tranquil·litat. No depeneu de ningú. Només de voltros mateixos. I a la fi això és el que compte. Així que voltros, bona gent del PSM, com la NASA: “Ad astra per aspera”.
  .
  Bona nit

 16. Açò no és normal Escrit el 22 març 2010 a les 11:38

  Maite, potser no sigui l’entrada adequada per deixar aquest comentari, però crec força interessant la teva opinió al respecta així com de la resta de blocaires.
  .
  Aquest cap de setmana he estat passejant per la Quantramurada i per curiositat vaig passar per la nova zona d’obres. Que a passat? algú pot explicar a que es deuen els desnivells que s’han creat? Hi ha trossos del carril bici que la pendent és tanta que costa mantenir-se recta caminant, suposo que amb bicicleta serà pitjor. Està pràcticament per tot igual, però crida l’atenció el tram que està per davant la gestoria Mascaró i l’antiga botiga de ca na Piza fins el carrer de ses Franciscanes.
  Perquè tot el nou vial dels cotxes l’asfalt a quedat més avall que el carril que ja hi havia fet a l’altre banda? Les pendents i desnivells que hi ha estan terriblement fora de lloc i desentonen totalment amb l’altre banda que ja hi havia acabada.
  .
  Per curiositat he estat mirant la resta de carrers del poble i no n’hi ha cap amb aquest desnivells tant grossos.
  .
  Ho heu comentat amb la resta d’equip de govern? sap la batlesa com enginyera d’obres públiques que és, el que han fet? Sincerament no entec d’obres ni d’arquitèctes, però crec que s’han comés varis errors en aquesta obra.
  T’agrairia posassis aquest tema damunt la taula i si algú a comés algun error es tindria de dir. No pot ser que el carrer principal del poble quedi d’aquesta manera.
  .
  Esper que comprovis el que t’estic dient (ja sé que no és un tema de la teva àrea, però crec que és un tema prou interessant donada la importància que té la Quantramurada dins Ciutadella) i convit a tothom que vagin a comprovar el que estic dient.
  .
  Una salutació

 17. silve Escrit el 22 març 2010 a les 12:51

  Només em referiré a l’entrada on na Maite relata les actuacions realitzades en un any pel PSM a l’Ajuntament: fantàstic! no sé si els resultats són fantàstics, si el poble en treurà profit o si és el que més s’apropa a l’ideal de poble…però és fantàstic que es puguin presentar resultats evidents, que s’apropin tant al programa electoral del PSM i que quatre regidors demostrin com es pot millorar la nostra petita ciutat. Queda molt per fer, però, companys del PSM, deixeu alguna cosa per la propera legislatura…salut i força.

 18. Maite Salord Escrit el 22 març 2010 a les 20:03

  “Açò no es normal”, demà comentaré el que em dius i et contestaré. De totes maneres, sense ser cap tècnica en obres, esper que l’explicació sigui que, com que encara no han acabat d’executar el projecte, els desnivells i pendents no siguin definitius. Gràcies!

 19. Mínimo Común Escrit el 23 març 2010 a les 16:06

  Respecte al matrimoni volia afegir un parell de coses.
  Estic convençut que la millor manera de governar en la democràcia actual és amb un pacte de dos partits que vertaderament volen el millor per la ciutadania.
  És cert, que un partit amb els seus ideals pot fer molt més per un poble sinó ha de demanar explicacions a ningú. Però aquestes decisions, a vegades, poden no ser encertades i caure en errors greus. Amb un pacte -o matrimoni- ben consumat, és difícil que passi una cosa així. Hi ha almenys dos equips de gent que pensen, en teoria, amb el bé general.
  Quan el Psoe governava abans d’Aznar, la va cagar amb temes prou importants i descabellats, el mateix li va passar a l’equip d’Aznar.
  Hi ha pactes estèrils que realment més que un pacte és un “tu no et fotis amb jo i jo no em fotré amb lo teu”, és el cas del anterior pacte PMQ i PP, coneguts com els darrers anys de vaques grasses.
  Ara bé, un bon pacte no deixa de ser difícil. Perquè du al diàleg i a la reflexió de cada cosa compromesa a tractar. I quan no s’està d’acord, es té al damunt a l’oposició i als mitjans de comunicació com voltors amb ganes de sang.
  És cert, és perillós. Tanmateix, veient com funciona Ciutadella, només hi ha una possibilitat de govern d’esquerres, que és l’actual. I l’alternativa de dretes a dia d’avui és força deplorable quan a les persones que hi ha al darrera i la feina que han demostrat fins avui. Veruem qui presenten a les llistes (esper almenys que tinguin sentit comú i, de pas, alguna titulació que no sigui ni la de notari, ni la d’advocat).
  Recoman la paciència i la calma necessàries perquè les diferècies es parlin amb serenitat i primin els arguments damunt les pressions. Ànim i a seguir amb la feina!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari