Maite Salord

Escriptora

Oportunitat

Avui, quan hi falten 99 dies per a les eleccions municipals i autonòmiques, ha sortit, publicada al diari UH, la primera enquesta sobre intenció de vot: el PP governaria el Consell Insular amb majoria absoluta (7 consellers), el PSOE es mantindria (6 consellers) i el PSM perdria el conseller que té ara i, per tant, desapareixeria del mapa.

He de dir que, ahir, companys del partit ja em van avisar que això passaria: abans de començar, sempre ens donen per morts. Per tant, avui dematí, la notícia no m’ha sorprès gens. Al contrari. Tenc clar que el PSM és un partit imprescindible a Menorca i que, davant la hipòtesi d’un còmode  bipartidisme de PP i PSOE, feim molta nosa. Honradesa, idees clares i independència de criteri a l’hora de decidir el que convé realment a Menorca,  ens fa tan necessaris com incòmodes.

Dit això, sempre he pensat -i així ho he expressat en veu alta prou vegades- que sempre, sempre, fins i tot el que d’entrada ens pot semblar més negatiu, a la llarga es pot convertir en una oportunitat positiva. Record, per exemple, que el meu primer destí com a professora va ser (havia de ser) un institut militar de Barcelona. Vaig lluitar per una comissió de serveis a institut d’Alaior i, d’aquí, al Cardona. El millor de la meva vida professional. Si m’haguessin donat el destí que havia demanat en primer lloc, estic segura que no m’hauria anat tan bé.

Per tant, ens hem de mirar aquesta enquesta com una oportunitat per anar endavant. Per demostrar que, segurament, a la llarga, ens haurà fet un gran favor. Són molts els missatges, telefonades i correus que he rebut avui dematí de persones que ens animen a continuar amb la nostra feina. Que es posen a disposició del partit per fer feina. Fins i tot, persones reticents a donar la cara en una llista, s’ho estan repensant.

Som -el PSM- com una pedra a la sabata. Ho tenc clar. I, com a candidata al Consell Insular de Menorca, tenc la intenció de fer possible que ho continuem sent, com a mínim, durant quatre anys més. Que ningú no canti victòria, encara.

44 comentaris a “Oportunitat”

 1. Jorge Rodríguez Escrit el 12 febr. 2011 a les 12:22

  Bueno, bueno, ya se ve que los nervios están a flor de piel y que la encuesta, aunque repitais que es sólo una encuesta, os ha hecho pisar el suelo y daros cuenta que la inmensa mayoría de Menorca no quiere que el PSM vuelva a decidir.
  Que quede claro que, desde mi punto de vista, esta encuesta no es muy plausible. Yo creo que se seguirán repitiendo los mismos resultados de siempre, es decir, 6-6-1.
  En cualquier caso, nadie me va a quitar lo que he disfrutado por unos momentos al imaginar una Menorca sin PSM.

 2. Jorge Rodríguez Escrit el 12 febr. 2011 a les 12:24

  Incluso, aunque la encuesta diga lo contrario, creo que es más probable que sea el PSOE el que pierda un conseller que el PSM.
  En cualquier caso, esto se verá dentro de tres meses.
  La cosa está reñida.

 3. Àlmax Escrit el 12 febr. 2011 a les 13:20

  Una pedra a la sabata, si. Però no només açò. Es tracta d’un projecte complet, amb un model de país i de societat propi i diferent del que tenen PSOE i PP.
  Tot i que entec el que vols dir, Maite, no m’agrada pensar en el PSM com una pedra dins la sabata d’algú altre. Aquest projecte ja és un parell de sabates per si mateix. El fet de que no sigui majoritari no li ha de llevar l’ambició per arribar-ho a ser, sobretot veient el panorama que presenten els dos partits majoritaris…

 4. Maite Salord Escrit el 12 febr. 2011 a les 13:27

  Tota la raó, Àlmax. Amb la imatge de la pedra a la sabata em referia, esclar, a aquesta dèria de voler-nos fer desaparèixer, justament perquè, com molt bé dius tu, tenim un projecte sòlid que camina a pas ferm. De moment, me’n fii més de les meves “sensacions” que de les enquestes. Estic convençuda que, davant el panorama d’un Consell Insular amb només PP i PSOE, molta gent es posarà en marxa. Tenim una oportunitat única.

 5. pau Escrit el 12 febr. 2011 a les 13:39

  Sóc de lletres però a vegades les matemàtiques ajuden. Diuen que han fet 400 enquestes (que segurament no han estat repartides equitativament per tota Mernorca). Posem que pel cap baix 100 persones han dit que no votaran. Ens en queden 300. Cada persona que diu que vota fa moure percentatge del PSM un 0.3%. Això vol dir que una davallada del 9% a un 6% la provoquen 9 persones. EL gran titular d’Ultimahora depèn de les respostes de 9 persones. I això sense tenir en compte trucs matemàtics. Algú realment es creu que la fidelitat de vot al PSOE és de prop del 100%. JO no. A vegades les etiquetes diuen més dels etiquetadors que dels etiquetats. Confonen desitjos i realitat.

 6. Gurba Escrit el 12 febr. 2011 a les 17:57

  Per molt que diguin els “Jorge Rodriguez” desde fa anys, la meva predicció es 6-6-1 al Consell Insular.

 7. Jorge Rodríguez Escrit el 12 febr. 2011 a les 21:53

  Amigo Gurba, ya lo he dicho antes, mi predicción es, muy a mi pesar, un 6-6-1.
  Yo creo que todo seguirá igual, para desgracia de los menorquines. Tadeo no levanta pasiones. No acaba de despegar.
  Y Marc Pons tampoco provoca recelos ni rechazo.
  Yo creo que, a diferencia del resto de España y Baleares, Menorca seguirá en manos de la izquierda.
  Espero que si esto ocurre, Tadeo asuma las responsabilidades y se vaya a su casa.

 8. Menorquit Escrit el 12 febr. 2011 a les 22:30

  Òndia! Del ‘bombo i platillo’ perquè el PP tindria (enquestatàriament) majoria al Consell passam a enviar en Tadeo a ca seva!. Cameleònica exposició.
  No crec que siguin nervis, açò és de pronòstic desconegut!
  Doctor! Can you help him?

 9. Maite Salord Escrit el 13 febr. 2011 a les 9:52

  Bé, si ahir els vots del PSM anaven al PP per donar-li la majoria absoluta al CIM, avui, els del Parlament van al PSOE. En tots dos casos, però, l’important és que el PSM desapareix del mapa polític. I jo que em pensava que el vot del PSM era un vot fidel i ideològic.

 10. Nom Necessari Escrit el 13 febr. 2011 a les 11:15

  Amb tota la merda de corrupció dels anteriors governants del PP que surt a la premsa i encara -pocavergonyes-, com si haguessin sentit ploure, sembla només se n’alegren fregant-se les mans quan una enquesta (mentida) els dona esperances de poder-hi tornar. No ho puc entendre.
  .

 11. eugenia Escrit el 13 febr. 2011 a les 18:11

  Segón les previsions d’en JR Menorca serà d’esquerres, i la resta, tant Balears com “Espanya”, de dretes… No sé si és un privilegi o un càstic. O una oportunitat.
  Quant ens costarà sortir d’aquesta illa?

  Podríem agermanar-nos-en amb altres illes com l’illa de Man, Wight, Tabarca, o simplement amb l’illa de Barcelona a la Diagonal.

  Bé, com que en Capitanito es recorda de jo en un dels seus darrers comentaris, vull donar-li la meva opinió en aquesta entrada, no tenc ganes d’anar cap enrerra.

  HISSAR
  No sé que vols dir amb “buena traducción”.
  O volies dir bona interpretació?
  Personalment et diré que fins ara les entrades literaries de na Maite m’agraden molt, i ara a punt d’alçarse el teló, t’he de dir que comparades amb els avorrídissims diaris de na Gener o les patètiques cartes de na Soledad, es un luxe.

  També et recordo que fins ara l’entrades literaries de na Maite, si no són seves, posa el nom de l’autor.
  Era sobre aquest tema el comentari que es va esborrar?
  M’agradaria que em contestessis.

  NACIONALISME
  No som nacionalista, però no m’impedeix reconèixer el perquè hi són i en el cas de l’ajuntament a Ciutadella crec que han fet el que es pot fer en un territori saquejat.

  LLENGUA
  Jo no he optat per la llengua castellana, és la que m’han donat els meus pares, l’escola, els veins, els amics… Sé que costa d’entendre quan no s’ha viscut la marginació, i crec que na Maite no ha optat, escriu en català, perquè ès la seva llengua materna, en la que pensa i es sap fer entendre, és la llengua que sent. I si m’apures “primo” perquè vol.
  I jo defens la llengua catalana i castellana, i no m’agrada gens com es porta la “normalització” de la llengua catalana, però açò no té perquè privar-me de estudiar-la, llegir-la (no fa falta que et digui que millor sense traduir) i com ara mateix, escriure.
  I per cert, una manera de defensar i estimar una llengua és mimant-la.
  La llengua no te pressa, l’agrada estar ben escrita i pronunciada.

  INTERECONOMIA
  Ves en compte, no per la bandera, ja saps, el yugo, las flechas..

  Salut!

 12. Jorge Rodríguez Escrit el 13 febr. 2011 a les 18:45

  Vamos a ver, mi previsión para las próximas elecciones es que en Menorca se repita el 6-6-1, tanto en el Consell como en el Parlament. Esta es mi impresión, más allá de encuestas y apaños varios. Y creo también que el PP volverá al Govern balear y, por supuesto, al gobierno de España.
  Por esto digo, que si se confirma que la izquierda sigue gobernando en Menorca, convirtiéndose en una isla roja en el centro de un mar azul, Tadeo debería asumir su responsabilidad e irse a su casa.
  En Menorca, o se gobierna ahora o será más complicado conseguirlo en futuras elecciones. Las condiciones son óptimas para dar un vuelco a la isla, por lo que si no se consigue la victoria ahora, sólo se podría atribuir a que Tadeo no es el candidato óptimo y su campaña (inexistente hasta ahora) no ha sido la más adecuada.

 13. Joan Escrit el 13 febr. 2011 a les 20:14

  Hola bones tardes a tots i totes,es sa primera vegada que entro en aquest blog,pero me sembla que el PSM te molt d’avont deslligarse si vol guanyar unes eleccions.Haver de fer el paper de “partit minoritari” amb la “clau” per governar es una cosa que ja ho han fet altres politics,i de diversa tendencia,com per exempla en Ricci, en Triay,en Llorenç Casas- noves,en Portella….etc.i sempre se ha de negociá amb les altres candidatures que no han guanyat sa majoria de vots per governar.
  Tot açó despres se torna contra el votant que no ha votat el que els seus politics defensaran,agafats per es coll del partit majoritari……..Lo de sempre,son capaços de cualsevol cosa per sa cadira. Amic Jorge Rodriguez,que diras den Tadeo si resulta elegit nomes ell tot sol i te sa “clau” per governar? que sen vagi a caseva perque no es el candidat optim? ho consideraries una victoria o una derrota?……..mentres tant els llums dels camps de futbol “creman” a les hores que cap esportista hi es, alguns diran que som rics …segur que si.

 14. Jorge Rodríguez Escrit el 13 febr. 2011 a les 21:03

  Contestando a Joan. Si Tadeo consigue gobernar en el Consell insular, estaré contentísimo. Yo voy a votarlo.
  Sin embargo, y es lo que quiero expresar, en el caso de que no lo consiguera (que mucho me temo es lo que puede pasar), entiendo que deberá asumir su responsabilidad e irse a su casa. Desde mi punto de vista, el PP no va a tener nunca más una situación tan favorable para poder conseguir la mayoría absoluta, por lo que si no se logra, no será porque las circunstancias externas no hayan ayudado, será porque Tadeo no habrá sabido transmitir lo que en el resto de España se ha transmitido. Si esto ocurriera, indefectiblemente Tadeo debería dimitir.

 15. Panxa Rotja Escrit el 13 febr. 2011 a les 22:36

  En Tadeo haurà de dimitir, idò.
  Maite: tu i en Carre sereu al Consell!!

 16. Jorge Rodríguez Escrit el 14 febr. 2011 a les 0:24

  En cualquier caso, aunque finalmente Maite llegue a ganar su puesto en el Consell insular, nadie me quita lo que he disfrutado este fin de semana, visualizando una Menorca sin PSM.
  Y la diarrea que habrá corrido entre los capitostes pesimistas…

 17. Joan Escrit el 14 febr. 2011 a les 19:36

  Ahi radica el problema,que todo el mundo espera ver pasar el cadaver de su enemigo sin haber hecho nada. Y asi tenemos los politicos que tenemos. A los que les confiamos un monton de “pasta” y claro como dice el refran,”el que trabaja con miel se le embadurnan las manos” no piensan en trabajar y respetar lo que han jurado ,es mas facil hacer lo del bote del “colacao”,o lo de Rodrigo de Santos o lo de…o…o…o………..
  no acabariamos nunca. Quitando el caso Escandell,la “tractorada” a la Tuni y cuatro menudencias mas sin importancia,al PSM no se le conocen corrupciones como las del PSOE o PP o UM…a lo mejor la solucion es presentar a JR. Qui lo sa.

 18. Jorge Rodríguez Escrit el 14 febr. 2011 a les 23:15

  El PSM no hace grandes corrupciones. Seguramente esto es así. Pero realiza lo que podríamos llamar pequeñas corruptelas: clientelismo, amiguismo y ya en el caso Escandell, llegando a favorecerse a si mismo.
  Ha tirado el dinero en estudios ridículos que realizan y cobran sus amigos. Es también otra forma de corrupción y de despilfarro del dinero de todos.
  El PSM es una lacra para Menorca. Todavía estoy disfrutando y paladeando los resultados de estas últimas encuestas. Estoy al borde del éxtasis sólo de imaginar una Menorca sin PSM.
  Por favor, dejadme que siga en esta nube placer. Uhhhhh!! Uhhhhhh!!

 19. porlospelos Escrit el 14 febr. 2011 a les 23:44

  No hace falta ser letrado para saber que Escandell es de los Verds, no del PSM, que en los pactos se respetan los acuerdos y que la “pifiada” -no corruptela- de Escandell solo da la razon al PSM al decidir romper con los Verds. El PSM ha demostrado su coherencia, que, guste o no, es lo que falta a los dos grandes partidos dominados por sus jerifaltes de Madrid. Y en el caso de Maite y de Nel Marti no podemos decir eso de: “honradez: se le supone” porque cuando han gestionado han demostrado lo mucho que han hecho por Ciutadella y por Menorca. La derecha puede ser dura contra el PSM, pero no puede presentar una gestion tan limpia como la del PSM. Y si, hablo español y voy a votar al PSM porque desde que estoy en Menorca con mi familia, y llegamos en 2002, la gente de este partido ha escuchado y entendido nuestras necesidades mientras otros partidos solo nos han utilizado como inmigrantes. No conozco personalmente a Maite Salord pero he tenido muchas charlas con la gente del PSM y creo en su proyecto integrador.

 20. Jorge Rodríguez Escrit el 14 febr. 2011 a les 23:58

  Pues vota al PSM. Si te gusta el PSM, vótalo. Yo no lo voy a votar porque no quiero, entre otras cosas, que me impongan el catalán. Si a tí esto no te importa, adelante, vótalos.
  Mira el pobre guardia jurado que se atrevió a hablar en castellano a Tuni Allés, a los dos días ya estaba de patitas en la calle.
  En fin. Pero ya digo, aquí libertad. Si quieres que nos sigan arruinando… adelante… vótalos.
  Yo no los voy a votar. No señor.

 21. Menorquit Escrit el 15 febr. 2011 a les 0:37

  Zasssss, Rodríguez, en toa la boca!!! Bé, porlospelos.
  .
  Algú sap quants anys fa que ens imposen el castellà. Sí, sí, llengua de l’Estat… ara l’anomenen Lengua Común, (un altre disbarat) i tota sa pu…nyetera parafarnàlia fascistoide de sempre. Els violadors més grans dels drets humans, antidemocrates de sempre, els qui van privar de llibertats, els qui han robat i roben al Poble…. ara vindran a donar-nos lliçons de política! Auuuu a passetjar…
  .
  En pla i català: Deixa de dir mentides i inventar estupideses. Ets un mentider de consideració. Manipulador i tergiversador. Ah! i no estic nerviós, no, gens…
  .
  Escandell, amiguets, petites corruptel·les… Què pretens amb les teves misarables bajanades? Xacra el PSM? Posa un mirall a ca teua i mira’t 10 segons. Veuràs la misèria com regalima en forma de bovor

  Expulsat un guarda de seguerat per rallar castellà? Hala! fes-t’en a prendre aire per sa punta des dic…

 22. Jorge Rodríguez Escrit el 15 febr. 2011 a les 13:32

  Menos mal que no estás nervioso… Sí, sí, ya se te nota que estás muy tranquilo…
  En fin, mosquito menorquín, siempre me ha gustado debatir desde la tranquilidad y el sosiego y no desde el fanatismo. Por tanto, visto tu último comentario, prefiero no entrar en tu debate lleno de prejuicios y fanatismos.
  Gracias.

 23. Menorquit Escrit el 15 febr. 2011 a les 13:55

  De res. Millor així, almanco deixes de dir bajanades, que és l’únic que saps fer en aquesta plaça. Argumentes molt malament les coses i sempre en la sageta enverinada per fer mal i destruir. Si tinguessis un debat sà i raonat, podríem parlar de qualque cosa, però no ho has fet mai. Has vingut per destruir, desmuntar debats i opinions. I a més menysprees aquest bloc, la seua autora i al partit que representa amb total manca de respecte.
  .
  He comès l’error de caure en els mateixos parametres teus, pot ser. Però també pot ser sigui l’únic llenguatge que puguis entendre, encara que no és el que m’agrada.
  Descansa i reflexiona. I t’ho dic seriosament.

 24. Maite Salord Escrit el 15 febr. 2011 a les 18:15

  Comunic que ja tenim els problemes amb els comentaris resolts. N’hi ha, però, que no tenen els seus problemes resolts i troben consol deixant comentaris desconcertants: per tenir tantes ganes de veure desparèixer el PSM, bé que cerques la nostra companyia, Jorge. Jo m’ho faria mirar, de bon rotllo. Jo, per exemple, seria incapaç d’anar a perdre el temps al bloc del “Progrés de Menorca”, per posar-te un exemple. Però bé, tot són gusts, com va dir aquell.

 25. Quico Escrit el 16 febr. 2011 a les 8:22

  Encara hi queden tres mesos, calma.. tot arribarà.

  I quan arribi, guanyi qui guany, surti qui surti, dia 23 anirem a treballar, estudiar, cercar feina o passetjar per “ses voltes”. Uns més contents que d’altres? Sí, però al cap i a la fi tot seguirà igual. Qui perdi pensarà que Menorca està en perill, segons la seva manera de percebre el perill per a l’illa, i qui guanyi pensarà que Menorca està salvada, segons les seves aportacions per a salvar Menorca.

  Per últim, dir que corruptes n’hi ha per tot, siguin del partit què siguin (l’ésser humà i el seu egoisme).. la diferència està en els mecanismes de transparència de cada partit per evitar aquesta lacra.

  Bon dia tenguin.

 26. Jorge Rodríguez Escrit el 16 febr. 2011 a les 9:38

  Apreciada Maite, que conste que yo no quiero vuestra desaparición. Particularmente me parece que todo el mundo tiene derecho a existir. Lo que sí quiero es que no tengais representación en las distintas administraciones o, al menos, que no podais ser decisivos a la hora de formar gobierno.
  Supongo que vosotros también os gustaría que el PP no tuviera representación o que no pudiera formar gobierno.
  Particularmente creo que vuestra influencia en los distintos gobiernos ha sido muy negativa para Menorca y para nuestra economía. Y por eso no os voy a votar.
  Por lo demás, me parece más divertido pasear por tu blog que por el del Progreso de Menorca.

 27. Menorquit Escrit el 16 febr. 2011 a les 10:24

  Més paranoies de JR:
  Dilluns dia 14: “El PSM es una lacra para Menorca (…) Estoy al borde del éxtasis sólo de imaginar una Menorca sin PSM.”
  .
  Dimecres dia 16: “Apreciada Maite, que conste que yo no quiero vuestra desaparición. Particularmente me parece que todo el mundo tiene derecho a existir.”
  .
  Una vegada més, Doctor Can you help him?

 28. Menorquit Escrit el 16 febr. 2011 a les 10:41

  Ja sabem el què diverteix al JR: Mancar al respecte, burlar-se, i menysprear de forma personal l’autora d’aquest bloc (la forma més súbtil i fascista d”eliminar’ les idees; eliminar la persona) destruir el debat d’aquesst d’aquesta plaça, etc…
  .
  Aquí és divertit dir mentides i calumniar sobre que s’ha fet fora un guarda de seguretat per parlar castellà; és més divertit afirmar que aquí que, en un debat sobre homosexualitat, hi hauria d’intervenir un metge…
  .
  Però clar, no val la pena insistir al ‘Progrés de Menorca” que hi hagi hagut al darrera presumptes irregularitats en la financiació amb subvenció pública de molts euros; pressumpte clientelisme en l’adjudicació d’una pàgina web de l’Ajuntament, etc
  .
  El que ja he dit, la misèria regalima…

 29. Mínimo Común Escrit el 16 febr. 2011 a les 10:45

  A jo també em diverteix que en JR formi part d’aquesta plaça. És molt cansadet i incansable, però representa una forma de pensar prou present a la nostra illa.
  Gent com ell, de dretes convençuts, que només miren Menorca com una pedra preciosa on s’ha de treure el profit avui, sense pensar en que es pot convertir demà si s’explota indegudament. Si el tarannà de persones com ell es ves imposat a Menorca desde fa més de trenta anys, avui tindríem urbanitzada tota la costa sud.
  Si el Psm ha estat una pedra a la sabata per la societat menorquina, bengvinguda sigui.
  Si guanyen les dretes, cosa molt probable, ja veurem cap on es mouen els aconteixements.

 30. Jorge Rodríguez Escrit el 16 febr. 2011 a les 14:28

  Y de qué hablaríais sin mí. Si, en el fondo, os doy vidilla. Comprendo que debe ser muy aburrido hablar de lo mismo y estar de acuerdo en todo. Un blog pensado para la adulación de su creadora, diciendo siempre lo buenos que somos y lo bien que lo hacemos, se convierte en algo empalagoso y aburrido. Por eso ya os va bien que exista alguien como yo que os dice lo contrario de lo que quereis leer y que os advierte de que vuestro mundo de color de rosa no es compartido por todos.
  En cuanto al Mosquito Menorquín decirle que, como ya he explicado antes (parece que le cuesta entender las cosas), cuando digo que estoy en éxtasis de imaginar una Menorca sin PSM, lo digo en el sentido de que el PSM no esté en las instituciones, que su influencia en la política menorquina sea cero. Por mí, puede existir como existe Izquierda Hundida o Unió Menorquina o UPD. Y lo repetiré, el PSM ha sido y todavía es, una lacra para el bienestar de los menorquines y son, en buena medida, los culpables de la actual situación de empobrecimiento de Menorca.

 31. Worsley Escrit el 16 febr. 2011 a les 14:40

  I també sou culpables, Maite, a banda de deixar l’illa a una passa de l’enderroc (jr. dixit), que el Barça hagi guanyat tants títols darrerament. I açò sí que no es pot consentir de cap manera. Ni parlar-ne! De fet, és probable que fora a causa de la vostra existència que els jocs olímpics es concedissin a Rio de Janeiro, i no a Madrid. Així mateix, no voldria abandonar la plaça sense recriminar-vos la vostra directa i indefugible participació en l’artritis que arrossega la meva moixa en una de les potes (la del davant a l’esquerra, per ser exactes, com no podria ser d’altra manera).

 32. Jorge Rodríguez Escrit el 16 febr. 2011 a les 15:16

  Worsley, tienes toda la razón.

 33. Menorquit Escrit el 16 febr. 2011 a les 15:57

  I com que ja no sabem que dir, repetirem un capiítol dels anteriors, o no, serpota de llengua bífida? que amb una part llepa i amb l’altra pica!
  .
  Almenys en Worsley té més sentit de l’humor que tú, histrió de serpentina!

 34. Jorge Rodríguez Escrit el 16 febr. 2011 a les 17:21

  ¿Te escuecen mis palabras, gran Mosquito Menorquín? Y después hablas de no insultar, de reflexionar, de no decir sandeces… Ja, ja, ja… Aplícate el cuento…

 35. Menorquit Escrit el 16 febr. 2011 a les 17:44

  Insultar? La mateixa dignitat tindrà una serp que un mosquit. O només saps veure les que t’arriben i et desentens de les que amolles? Clar, serp és insult, “mosquito” deu ser un elogi.
  .
  Tu mossegues i açò és raonament i llibertat; que et mosseguin a tu és dictadura. Quina hiena estàs fet!
  .
  Quin peix!, con diria l’amo en Joan. Hala! torna a contar tonteries. A veure quina l’amolles ara. Venga! que tens la plaça bocabadada. Tu, que fas tan entretinguda la plaça, el circ, sí, tu que actues aquí de pallasso per divertir el personal.
  .
  Quina serà? que el català fa que els restaurants estiguin buits? que la crisi és culpa dels il·luninats d’esquerra? o que els bancs no cedeixen crèdits perquè tenen por del PSM?

 36. Nom Necessari Escrit el 16 febr. 2011 a les 18:31

  Menorquit, virtual amic,
  ja veiem que n’hi ha per riure amb qui no hi pot veure a més de dos pams des nas (des seu “pinocho”)
  .
  ..N’hi ha per riure quasi tant com en aquesta conversa,

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=5Lk4Vuye3FM&vq=medium

  .

 37. Jorge Rodríguez Escrit el 16 febr. 2011 a les 22:42

  Bueno, bueno, como se pone el “mosquito”. Pues nada, sigue, sigue con tus babosadas ridículas. Te estás convirtiendo en el hazmereir de la plaza.
  Supongo que algunos de los adeptos de este lugar dirán que tus comentarios están llenos de argumentos y que tus ilustres palabras son joyas de la literatura universal.
  En fin, cosas de este lugar plagado de sectarios del pensamiento único.

 38. Joan Escrit el 18 febr. 2011 a les 22:58

  Quina llastima,ara que ja me creie que en aquest blog hi havia serietat,……..
  Sempre he cregut que la democracia es el poder de la majoria.Que el que treu més vots es el que al manco,decideix posar el seu programa en marcha.Aqui a Menorca ja ho veim, amb dos o tres elegits i la resta de amiguets ja podem comandar. Al Pais Basc(o es vasc?)la minoria te prou “influencia” per canviar hasta el nom de les provincies “vascongades”. Si vivim coses veurem.
  En cuant a MENORQUIT li recoman un poc de TRANKIMACIN.Salut tinguem.

 39. Menorquit Escrit el 19 febr. 2011 a les 15:38

  Hola Joan. Gràcies pel consell medicinal, però ja tenc metge de capçalera. Salut tinguem.

 40. Joan Escrit el 19 febr. 2011 a les 18:39

  es gratis.de res

 41. capitanito Escrit el 19 febr. 2011 a les 18:58

  Como me voy a olvidar de ti”Eugenia”,una de las pocas que a sabido defender su postura con buenos comentarios,dando caña y encajando con ironia la que te dan, sin tener que acudir a las socorridas y aburridas descalificaciones,vamos que sabes diferenciar un ataque personal,de un pulso verbal con el unico proposito que el de divertirnos un rato a traves de las letras.

  Buena traduccion.
  traduccion:texto o palabras habladas que resultan al traducir algo(Maria Moliner).

  AlÇarse el telo. No entiendo a que te refieres con esta frase.Si pudieras explicarmelo te lo agradeceria y podria contestarte(no es broma).

  Te confieso, que estoy cansado de disculparme y dar explicaciones por mis faltas ortograficas.
  Parece ser que algunos han encontrado un filon con estas y a falta de argumentos minimamente solidos he interesantes,les a parecido la mas eficaz de las armas contra mis comentarios…(y mira que son largos,pero lo unico que son capaces de concluir de estos son mis faltas¿?…..)
  Por lo tanto,si no te importa ir a mi nota,colgada en feisbook(Capitanito llumeta/es mi direccion)y clikas sobre la nota”yo veto”y alli encontraras las respuestas a alguna de tus preguntas(en los comentarios,no en el escrito que tambien comento Maite en este su blog).
  Estare a la espera de noticias tuyas,a las que prometo contestarte,no como nuestro anterior pulso de ingenio literario que deje a medias,muy a mi pesar ya que fue por razones ajenas a mi voluntad(la muerte de un buen amigo)y no estuve por la labor de escribir(ya sabes,cuando la tristeza se apodera de uno se antepone a cuanto estas haciendo)por lo tanto y como se suele decir “el que calla otorga”,asi que esa la ganaste tu,por lo tanto como buena deportista literaria me debes la revancha ja,ja.
  Me alegra que te acordaras de mi Eugenia,siempre es un placer comunicarse con alguien que conoce el sentido de la ironia y la pone en practica con sus contrincantes”virtuales”.
  Algunos otros estan siempre a la defensiva y se les olvida que el humor tambien es una forma seria de comunicarse y su defensa es el ataque en forma de descalificaciones y otras artes que no son las que busca su ¿contrincante?….Vamos que no servirian para hacer glosas que es una estupenda forma de comunicacion y divertimento,ademas de formar parte de nuestra cultura y rico folclore.
  Bueno que me voy por los cerros de ubeda….
  Saludos y hasta pronto.

 42. eugenia Escrit el 20 febr. 2011 a les 0:05

  Hola Capitanito, no estic al Facebook, i per tant no puc llegir els teus comentaris.
  Alçarse el teló: El que volia dir és que entrem en campanya electoral i ja saps, és com una mena de circ i l’entrada de na Maite a mi m’ho va sugerir.
  Em va agradar molt. Estic segura, sé, que en aquest circ de la política n’hi ha molta gent que treballa sense esperar enriquir-se, que treballa amb il.lusió, que l’interessa més “perdre el temps” defenssant les seves idees que atacant l’adversari, i mira què és difícil de fer-ho, perquè jo, ara mateix escric i sent la necessitat d’atacar als polítics mentiders, corruptes, prepotens, trepes, tèrbols, aquells als que no l’interessen els ciutadans i els menysprean i a més a més sempre compten amb l’ajuda del medis de DESINFORMACIÓ.
  En aques bloc escriu molta gent i molt bé, gent que és mereix el respecte que ells mateixos dònen als altres, inclòs als que no respecten i “amenacen” amb la seva continuïtat, amparan-se en la llibertat d’expressió i culpant a un partit dels comentaris dels internàutes perquè es la seva missió-obsessió.
  Aques matí es parlava a la ràdio del 23-F, he al·lucinat, quan parlaven de les condemnes dels militars d’alt grau deien: Excelentísimo sr. general o almirant, o…. tal y tal (nom). 6 anys, un altre 6 anys més. Continuaven sent “excelents” en aquella veu de 30 anys d’antiquitat, jo m’he quedat feta pols 30 anys desprès perquè encara n’hi molts d’excelents que facin el que facin continuen amb aquests títols d’honorables.
  Bé Capitanito, soc un autèntic desastre amb l’informàtica i quan un comentari meu no surt sempre pens que la culpable soc jo, desprès arrib a pensar que és una merda el meu ordinador, desprès el servidor… i com és més sa no desconfiar de les persones i no és perd res important, “contacta”.
  Salut!

 43. capitanito Escrit el 20 febr. 2011 a les 21:05

  .
  Aqui te dejo,Eugenia lo que te recomende que leieras y que al no tener feisbook,no puedes leer,
  Espero que esto te aclare un poco lo que te explique en mi anterior mensaje.
  Saludos.
  Capitanito

  *
  Maite Salord Ripoll Jo no he vetat MAi cap comentari de ningú. De què ralles? QUin problema tens amb l’entrada “Hissar”? M’agradaria que m’ho explicassis. Ara comprovaré que no hagi anat a parar cap comentari teu a la “Brossa”.
  Maite
  11 de febrero a las 19:14 · Ya no me gustaMe gusta · 1 personaCargando…
  *
  Pepe Mir ‎’a elegigo’, va amb h, fins i tot els catalanòfils ho sabem. ‘a vetado’ , també. Verbo haber: ho recordes?. Els accents han desaparegut de la teva ortografía.
  11 de febrero a las 20:58 · Ya no me gustaMe gusta · 1 personaCargando…
  *
  Capitanito Llumeta
  Antes que nada,Pepe Mir,agradecerte el interes por mis comentarios y tu escueta pero didactica clase de ortografia(todo lo que sea aprender,nunca esta de mas).
  Referente a tu observacion sobre donde van las haches,debo decirte que(muy a mi p…esar) no se me ha olvidado donde van,al igual que la desaparicion de los acentos(y otros signos a los que no haces referencia),es que no se donde van las haches y los acentos no han desaparecido…es que nunca han estado,debido a mi ignorancia en materia ortografica.
  Comprendo la dificultad y confusion que ello provoca a quien como tu se interesa por mis comentarios,por lo que te pido disculpas.
  Si te sirve de consuelo,te dire que estoy intentando remediar tan desagradable problema y te aseguro que algun dia podras disfrutar de un comentario de Capitanito sin faltas de ortografia…..Lo que quizas no podre evitar es cometer alguna falta por descuido ,como la que cometes al principio de tu comentario,pero eso se llama descuido o desliz,lo mio se llama ignorancia y por lo menos ya he aprendido a diferenciarlo.
  Gracias de nuevo por tus didacticos consejos y por tu interes por mis opiniones.

  ATTE:CapitanitoVer más
  El jueves a las 23:23 · Me gustaYa no me gusta · 1 personaCargando…
  *
  Pepe Mir
  Capitanito, ben mirat de faltes me’n fugen contínuament, i més quan escric amb el mòbil. Escric a una pantalleta molt petita que no em deixa revisar el que he escrit. L’aplicació de Facebook se’m penja contínuament i amb el Safari no va ga…ire bé escriure. Per cert ‘ortografia’ en català va sense accent. Mira quina falta vaig fer a dalt, ja, ja !!. A vam si trob una nova versió de l’aplicació de Facebook per Iphone 4 que vagi més bé. El meu comentari de dalt era un poc repel•lent. Aquest comentari no l’he fet amb l’Iphone.Ver más
  El jueves a las 23:37 · Ya no me gustaMe gusta · 1 personaCargando…
  *
  Pepe Mir
  Fa anys vaig escriure al meu blogg:”Vull transcriure les paraules que escriu Andreu Crespí al seu llibre Defalliment, Memòries de Miquel Costa i Llobera posant-les en boca de l’anomenat Princep de les nostres lletres:” Anys més tard, quan e…ra un estudiant a Madrid o a Roma, parlant amb els companys de classe me n’adonava que ningú no sabia el nom dels arbres i les plantes del seu poble, de la seva regió. Ni el nom dels ocells no coneixien!. I així i tot, en aprovar els exàmens es consideraven savis i miraven des d’una alçada infinita l’home del carrer, el manobre que bastia les nostres cases enfilat en els bastiments de les obres”.

  Jo mateix em sorprenc a vegades somrient o mirant estúpidament des d’”una alçada infinita” a bons professionals, com quan així em mir a un gran fuster que té llistes d’espera d’anys per donar abast a les seves comandes i que a vegades presenta factures a l’empresa per la qual treball. Aquest fuster ha trobat una original manera de no deixar-se cap hac: escriure-ho tot amb h. Per açò me sembla molt interessant l’article “No compliquemos la ortografía” de Francesc de B.Moll ( El Correo Catalán 17/6/1964 ) en que deia :”Las lenguas meridionales- el español, el catalán y , principalmente el italiano- han demostrado tener un sentido práctico muy estimable al eliminar complicaciones que no sirven más que multiplicar los suspensos por faltas de ortografía. El italiano ha llevado su sano fonetismo hasta el punto de eliminar la “h” (salvo en los rarísimos casos en que tiene un valor diacrítico). Pompeu Fabra quería adoptar la misma medida radical en catalán, pero topó con duras resistencias que no llegó a dominar”.

  Jo som, doncs, contrari a la lletra h, primer per la meva condició de despistat i en segon lloc per semblar-me una lletra absolutament classista que sempre dóna ocasions per riure’s dels que senzillament han tingut menys oportunitats formatives.”

  Per tant el meu comentari de l’altre dia era una reacció gamberra al teu desafortunat comentari sobre la meva amiga Maite.
  Ver más
  El Viernes a las 0:16 · Ya no me gustaMe gusta · 1 personaCargando…
  *
  Capitanito Llumeta
  Ilustrado Pepe Mir:No entiendo donde le ves la gracia a tu frase “Mira quina falta vaig fer a dalt,ja,ja!!.”(¿ja,ja?)En fin……
  Veo que tu no pillas mi ironia y yo no entiendo la hilarante alegria que te provocan tus faltas de ortografia.
  Y…o que me esfuerzo por no cometerlas…….A ver si resulta que lo divertido es ser un ignorante humorista(me tendre que informar ahora que todavia estoy a tiempo).
  Lo que dices a continuacion, sobre tu primer mensaje,el cual a ti te parece “repelente”resulta que a mi me parece el unico “minimamente sensato”(cuestion de gustos).

  El poetico curriculum que me mandas a continuacion,me imagino que el destinatario era otra persona y por descuido me lo has encasquetado a mi.
  En cualquier caso,amigo Pepe Mir,gracias por tu interes y solo me queda decirte:”EGO TE ABSOLVO”……Es una frase en latin, que no se si esta bien escrita,pero creo que no queda mal como despedida. Traducida al castellano,significa “ironia”….Y mas cosas me imagino…¿o no?,tu deberias de saberlo que has estudiado en Roma,¿o en Madrid?.

  Un abrazo de, Capitanito.Ver más
  El Viernes a las 5:46 · Ya no me gustaMe gusta · 2 personasCargando…
  *
  Cristina Llorens mi voto final es sin duda por Capitanito,puede que para “algunos”escriba mal pero dice mucho….no hace falta tener tantos estudios para plasmar lo que se quiere dar a entender,somos de pueblo y los de pueblo y sin estudios entendemos lo que hay que entender…..lo que mueve un pais somos los analfabetos e insignificantes pueblerinos y no hace falta saber escribir bien sino saber plasmar lo que se ha de entender….no se si me explico….lo siento pero es lo que hay…saludos para todos y un abrazo para el Capitanito
  El Viernes a las 20:35 · Ya no me gustaMe gusta · 1 persona

 44. Joan Escrit el 22 febr. 2011 a les 23:28

  UUFFFFF

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari