Maite Salord

Escriptora

Crònica d’un Ple XLIII-XLIV. AENA, llengua, Llatzeret…

consell-insular-de-menorca

El mes de febrer, es van celebrar dos plens del Consell Insular de Menorca, l’ordinari i un d’extraordinari per aprovar el traspàs de la gestió de Llatzeret per part del CIM, que es va aprovar per unanimitat, tot i haver manifestat els nostres dubtes sobre la dotació econòmica i el fet que desconeixem l’estat real de les instal·lacions .

Passem al Ple ordinari. El PSM Més per Menorca hi va presentar una sèrie de propostes. En primer lloc, i arran de la publicació d’un calendari de la “Menorca Talaiòtica” només en castellà -quan es reparteix a l’illa, sobretot- vam demanar que l’equip de govern complís amb el Reglament d’ús de llengües catalana i castellana, aprovat pel PP. Hi van votar a favor perquè “ja ho fan”(!) i la Consellera de Cultura va acabar dient-me: “si no vol el calendari en castellà, me’l torni!”. Sense comentaris.

En segon lloc, vam presentar una proposta perquè, aprofitant l’avinentesa de l’any Arxiduc Lluís Salvador, el Consell de Menorca impulsi el projecte “Rere les passes de l’Arxiduc. Itinerari per la Menorca Artesana”, una iniciativa del 2011 que pretén donar a conèixer una sèrie d’itineraris que s’endinsen en cada un del pobles menorquins i els seus tallers artesans, i en alguns casos s’introdueixen altres elements relacionats amb l’artesania de l’illa i el seu patrimoni, recorreguts que sempre tenen algun lligam amb l’obra de l’arxiduc Lluís Salvador “Die Balearen”. Es va aprovar per unanimitat!

D’altra banda, també vam tornar a tractar el tema de la privatització d’AENA, en aquest cas per instar el Govern de les Illes Balears, tal i com ha fet el de Canàries, a demanar al Tribunal Suprem la suspensió cautelar del procés de privatització del 49% del capital social d’AENA, com a mínim pel que fa als aeroports de les Illes Balears, per tal de protegir els interessos de les Illes. Davant les reticències jurídiques del PP, vaig esmenar la proposta en un sentit més ampli: “estudiar la viabilitat jurídica de…”. Ni així la van aprovar!

Finalment, vam fer una pregunta a la Consellera de Turisme sobre el darrer nyap de la gestió del PP, en aquest cas, en referència a les coves de Cala Blanca. La cosa ha anat així. El juliol de 2014, el president del Consell Insular de Menorca i la Consellera de Turisme, juntament amb un representant d’ASHOME i de diversos representants de l’Ajuntament de Ciutadella, van anunciar per premsa que les obres de les coves de Cala Blanca començarien l’octubre de 2014 i que la data d’obertura prevista era l’estiu del 2015. Tanmateix, l’Ajuntament de Ciutadella acaba de començar els tràmits de modificació puntuals del PGOU “per a la delimitació i regulació de l’àmbit de les Coves de Cala Blanca i la dotació d’un nou equipament cultural públic consistent en les coves de s’Aigua i na Megaré”. La nostra pregunta va ser: per què no s’havia previst fins ara la modificació del PGOU de Ciutadella, que endarrerirà les obres un any, i per què no s’ha informat (vesins, oposició…) d’aquest fet? La resposta de la consellera: tothom sabia del retard (ASHOME va dir pel diari que ho desconeixia, els comerciants per IB3…); l’oposició de l’Ajuntament de Ciutadella també ho havia de saber perquè… estava penjat al tauló d’anuncis!; i la meva intervenció va ser molt “banal”…  Ho deixarem aquí!

 

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari