Maite Salord

Escriptora

Boc’n Roll

Fa uns dies, van arribar a casa dos Boc’n Roll, embolcalls amb una cara de tèxtil i una altra de plàstic ecològic i que es tanca molt bé perquè s’adapta a totes les formes: panets, galetes, fruita…

El primer que el va treure va ser el fill de 10 anys. Me’l vaig mirar i em va agradar. Vaig pensar que seria pràctic i que l’empraríem. Val a dir que, dels berenars del meu fill, n’hi ha per escriure una novel·la: com que som una família conscienciada, posàvem el panet dins un “tàper” de plàstic i, aquest, dins un talec de roba. No cal que digui que les pèrdues de “tàpers” i talecs, junts o separats, són incomptables.

Llavors, va parèixer la mitjana, quinze anys, edat impossible, i vaig pensar que, amb ella, faríem la prova de foc del Boc’n Roll. Idò bé, va arribar ben contenta amb el nou embolcall per al berenar i, des de llavors, l’empra cada dia. Per tant, si a ella li agrada, estic convençuda que el Boc’n Roll deu ser tot un èxit! Per cert, la major, fa batxillerat, va protestar perquè a ella no n’hi havia tocat.

Se n’han repartit més 12.000, pagats per “Ecoenves” i “Ecovidrio”, obligats a destinar a sensibilització una part de la taxa de reciclatge. Per tant, em sembla molt bé que no tot es dediqui a publicitat i que, amb aquests petits obsequis, fomentin la pràctica de reutilització entre els petits i joves. I, per cert, a Ciutadella ja hi ha qui els diu Coc’n Roll.

17 comentaris a “Boc’n Roll”

  1. Nom Necessari Escrit el 24 març 2011 a les 18:01

    És clar que sí.
    Un temps a “Escola es Born” ens donaven botilets de llet. També era ecològica la mesura perquè llavores les botelles de vidre es retornaven; quin millor reciclatge?
    .
    “És clar que sí”, he dit sense reparar que aquesta frase és d’una cançó d’en Llach.
    I amb el comentari de l’antiga Escola Es Born he exposat un “recomençar”.
    .
    “És clar que sí, somniem constantment.
    És clar que sí, ham après a esperar i ho esperem tot.
    És clar que sí, volem massa, més, tot, àvidament.
    Sí, és clar que sí, caminar, arribar, recomençar…”
    .
    Tenim presa, Maite, …hem après a esperar i jo ja no dic que ho esperem tot, jo deman: què esperam?
    .
    .
    .
    Què fan els mitjans de comunicació manipulant-ho tot i manipulant-nos a tots?
    Qui, a l’estat espanyol fa la guerra?
    Qui és el Cap de l’estat i perquè ningú no en ralla d’ell?

    .
    “…hem après l’art d’esperar, aquest art d’esperar
    en nits interminables d’impotència; sabem esperar i ho esperem tot, tot,
    …/…
    Per això, que ningú no s’avergonyeixi de dir, que ningú no s’avergonyeixi de cridar:
    somniem.”

  2. Àlmax Escrit el 24 març 2011 a les 20:19

    Coc’n Roll? M’encanta!!!

  3. Menorquit Escrit el 24 març 2011 a les 22:19

    M’ha agradat el teu comentari, Nom Necessari. Fins quan esperarem!
    .
    Veim clarament com el PSOE s’està dretanitzant i un PP que “tot li val” per fer-se amb el poder…amb la col·laboració de molts mitjans de comunicació.
    .
    L’esquerra s’haurà de reactivar en uns nous plantejaments… haurà de recuperar els valors reinvindicatius de la joventut, perquè aquesta és creu la dreta… i se la creu perquè el PSOE s’ha aburgesat i ha oblidat els valors de l’esquerra. I les altres esquerres més autèntiques són marginades per mitjans i lleis fetes pels de sempre inclòs el PSOE.
    .

  4. Joan Escrit el 25 març 2011 a les 8:22

    Estic d’acord amb tu menorquit,la dretanització del PSOE es evident.
    Abans era esquerra,despres vaser centro esquerra,i prest sera dreta centro esquerra
    .Salut i evolució

  5. Joan Escrit el 25 març 2011 a les 9:18

    COC’N ROLL……..quina putada. ara com faran ses bolletes de “paper de plata” es qui van a berenar a sa cantina? ¡¡¡ i no podran tirar-les a ningu¡¡¡
    i lo be que queda s’enterra de sa cantina amb les restes de,atun(perdó tunyina),pernil dolç,micas de tota casta i les bolletes de “albal” que com si fosin caigudes de un arbre de nadal adornen s’enterra de per tot aont passen, els que de l’ecologia en passen un quilo, i a vegades fins del COC que amb molt d’amor i no poques presses, els hi ha preparat la seva mare…….ni ha per escriure un llibre.
    Salut i bons aliments

  6. Coloma Torres Escrit el 25 març 2011 a les 11:25

    Ara el PSOE s’ha dretanitzat… És el que heu de dir per veure si podeu diferenciar-vos d’ells. I per això ningú del PSM va anar a la inauguració del dic. Ara és el que toca. Mostrar-vos diferents.
    Però al final, per poder conservar la cadira, vau dir al dic sí. Vau passar del dic no al dic sí en només quinze dies. Era un dic de consens, deieu. Ara jo no ho és.
    Ara es l’hora de dir que el PSOE s’ha dretanitzat i que voltros sou l’esquerra autèntica. El que no sabeu és que, de cada vegada, hi ha menys gent que us faci cas. I us vindrà molt just poder mantenir el conseller que teniu.

  7. Joan Escrit el 25 març 2011 a les 12:52

    Que tindrá que veure açò amb es “bocadillos” d’escola?
    Dia 22 de Maig es veura si na Tuni ho ha fet be….es que sortin ja ho veurem.
    Per cert estaves molt “tota sola” en es DIC.Sort de es “movil” que sempre es una manera de despistar.
    Salut Toni (perdo) Coloma.

  8. Menorquit Escrit el 25 març 2011 a les 16:44

    Santíssima Trinitat: Mai he dit sí al dic. Jo no represent el PSM. No crec que el PSM s’hagi de distanciar de ningú, ja està distanciat; pens que té criteri propi, decisió independent (presa a Menorca) i no fa de titella ni de Madrid ni de Palma
    .
    Per a mi, el SÍ al dic del PSM (Consell) va ser un error, un error ideològic, una patena innecessària.
    .
    Caldria parlar, també, dels errors intencionats dels polítics que han pres decisions a l’esquena dels interessos del Poble. Sí, polítics presentats sota les sigles del PP, el partit que tu, Santíssima Trinitat, votaràs. una cinquantena d’imputats. I aquests era per la cadira i per alguna cosa més.
    .
    I no basta posar-se una capa negre de coll interior vermell i sortir pels carrers sota el Crist dels Paraires per voler aperentar el que no s’és. Lo teu deu ser “Crist’n Roll”.
    .
    En mereix tot el meu respecte el gremi de paraires, el que dol es saber que n’hi ha que duen la pell de be, però no ho són.

  9. Menorquit Escrit el 25 març 2011 a les 16:51

    … perquè de pells de be i de llana, els paraires, si que en són experts. Tot i així, no crec per res que tu siguis capaç de suar sang.
    .
    Tot el demés, bla.. bla… bla (quina de les tres psicofonies fantasmals respondra ara?)

  10. Menorquit Escrit el 25 març 2011 a les 16:57

    Per cert, vist el neologisme que substitueix l’antiga fiambrera i el telec del berenar o “permenències”, M’AGRADA… més el “Coc’n Roll”, és més nostrat i a més se n’alegraran els defensors de les modalitats linquïstiques insulars; els ‘menorquinistes’ que defensen els dialectelismes de Menorca amb una llengua forània.
    .
    Dit açò, gran article de Pau Obrador i Francesc Florit a la premsa escrita aquests dies.
    .
    Que el dic ens aixoplugui de llengües estranyes i bífides!

  11. josep maria Escrit el 25 març 2011 a les 18:37

    Toni-Coloma, no passis tanta ànsia per si el PSM perd l’escó… en realitat estàs rabiós perquè el que segur que el perd ets tu: fins i tot ara que el PP és més extrema dreta que mai, a tu i en Domínguez us foten un xut as cul. Qui ja ha perdut l’escó ets tu, Toni!

  12. Coloma Torres Escrit el 25 març 2011 a les 19:45

    Sou boníssims!! Ara el PP és extrema dreta, el PSOE és dreta i el PSM és l’única esquerra! Ja, ja, ja…. I en Toni-Coloma i en Domínguez-Aguila peixetera van al carrer del PP!!!
    De totes maneres, els que tallen el bacallà moltes vegades són els que són darrera… A veure encara si en Toni-Coloma i en Domínguez-Aguila peixetera faran més matx després de dia 22 de maig que ara…
    Endavant Tadeo! Estan nerviosos! Tu seràs el nou president del Consell.

  13. Joan Escrit el 27 març 2011 a les 11:15

    Encara que crec que el PSM no se salva de marrulleries-ESCANDELL- deu venir d’escandol? i de direccions generals sospitoses….enchufats…. en Bosco i en Silve…ja m’ho explicareu. Segur que ho fareu i hasta potser que hem fagueu sentir culpable.
    Per lo que fa a les properes eleccions al consell me sembla que tot seguira igual.
    Si tot lo que te el PP es lo que se veu per ses inauguracions estan apanyats. Sense que servesqui de precedent dire que que na Maite sera una bona consellera, si surt elegida.Hi ha una gran diferencia d’ella als altres candidats, inclus de la seva llista. Clans?pactes de familia?…..algu a parlat de clans?
    Salut i força al ……….

  14. Coloma Torres Escrit el 28 març 2011 a les 10:32

    Venga Joan, ja ho sabem tots, ja ho has confessat. Dius que votaràs al PSM. No fa falta que donis més explicacions. Si ja ho sabíem. Molt de criticar i dir begenades per al final reconéixer que votes al PSM.
    Jo no votaré el PSM. Votaré al PP i a n’en Santi Tadeo. Me sembla que en Tadeo és mil vegades millor que na Maite Salord i, per supost, que en Marc Pons.
    Menorca necessita canviar de gestors. Els que hi ha ho han fet molt malament, és just que n’hi hagi uns altres que intentin fer-ho millor.

  15. Joan Escrit el 29 març 2011 a les 6:53

    Me sembla que no saps res.Per suposat que votare a na Maite en es consell,precisament per que es na Maite,per sa seva trajectoria dins s’ajuntament de Ciutadella,combinant sa feine de governar amb na Carbonero(manda huevos) i aturant es peus a un Joan Triay que tambe (vol ous) no es “moco de pavo”.
    Estic d’acord amb tu en que en es consell ho han fet malament,sobretot la oposició…..el “duo dinamico” En Dominguez i en Camps …els coneixes?
    han anat de endemesa en desastre i “tiro porque me toca”,pero be que han cobrat i no sels hi posa la cara vermella.
    VAYASE SR. CAMPS………Va ser una consigna de valencia la setmana pasada.Be la podrian aplicar aqui. Tambe estic d’acord amb tu que en Tadeo es millor…que tots els que l’han precedit.
    Jo si votare amb conciencia. Estic cansat de pillos.
    M’agradan ses llistes obertes……Jo votare na Maite.
    Salut i bon dia.

  16. Coloma Torres Escrit el 29 març 2011 a les 9:59

    Joanet, vota a qui vulguis. El teu vot ja estava comptabilitzat. Però el que està molt clar i ja som molts els que creim que el PSOE-PSM són els culpables de la ruina econòmica de Menorca. Entre en Marc Pons, na Joana Barceló i na Tuni Allés, mos han arruinat a tots.
    El duo dinámico del que parles ha fet lo que ha pogut. La seva capacitat és la que és. No es pot demanar més. Ara, però, hi haurà una renovació en el PP. Una renovació encapçalada per en Tadeo que, de ben segur, donarà la victòria al PP a les properes eleccions.
    Vota, Joanet, vota en consciència. Però la teva consciència i la d’altres ens ha arruinat. Més paro que mai. Menos turistes que mai. Més empreses tancades que mai. Més locals per llogar i per traspassar que mai….
    La gent com tú, que voten en consciència, són els que fan que Menorca sigui la darrera en tot. Gràcies Joan, per la teva consciència inconscient.

  17. Joan Escrit el 29 març 2011 a les 11:50

    La meva conciencia esta tranquila.Molt tranquila. La teva ja es a la presó.
    Els teus companys de lo be que ho van fer ja son a la garjola.
    Si tenc que ser el primer amb algo que no sigui en estrenar sa presó. Escolta la COPE i ho sabras lo be que ho hau fet.Ja ho va dir Jesus a l’eveangeli “veis la mota en ojo ajeno y no la viga en el propio”
    Salut i que els esquitjos no t’arribin.

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari