Maite Salord

Escriptora

Crisi a l’ajuntament de Ciutadella

Ahir vespre, en ple sopar a la fresca del PSM (molt interessant, per cert, la xerrada de Joan Febrer sobre immigració), em va sorprendre la notícia -confirmada avui- que l’alcalde, Llorenç Brondo, i vuit dels seus regidors s’havien donat de baixa del PP. Només Antònia Gener manté el carnet del partit. D’entrada, vaig pensar que era una broma, que no podia ser. Les contínues telefonades de mòbil, però, em van acabar de convèncer.

En aquell moment, els comentaris de la gent es poden resumir en una frase: el que no passi a Ciutadella! I, certament, em sap greu que sigui així, però, en els darrers cinc anys, la imatge que el nostre ajuntament ha projectat, dins i, sobretot, fora del poble és la d’una tragi-comèdia (sense arribar a la sang, tanmateix) el darrer capítol de la qual és aquesta sortida del partit de l’alcalde i vuit regidors del PP. Al rerefons, sembla que hi plana l’acord amb UPCM, sens dubte un soci incòmode i que vol fer valer els pactes als quals va arribar amb el PP encara no fa un any. Ara bé, també hi podria haver altres motius que desconeixem. A dos dies del congrés, aquests moviments resulten molt, molt estranys.

Què pot passar a partir d’ara? No ho sé. De tot, supòs. Si, segons acab de sentir per la ràdio, el motiu de la sortida del PP de l’alcalde i companyia és que la junta local de Ciutadella no els va permetre rompre el pacte amb UPCM, veig difícil que puguin seguir governant junts. Per entendre’ns: si quan deien que tot anava bé, les relacions ja eren tenses, ara que els regidors reconeixen que no volen aguantar el pacte amb UPCM, no em vull ni imaginar com podria anar la cosa. Tanmateix, repetesc que, a dos dies del congrés del PP, que salti aquest tema -que fa temps que duu coa- no pot ser casualitat.

Així les coses, l’únic que tenc clar és que el poble de Ciutadella es mereix, d’una vegada, tenir un ajuntament a l’alçada de les circumstàncies. Un ajuntament que gestioni per resoldre els problemes dels ciutadans i que tengui iniciatives engrescadores. Que generi il·lusió i no crispació. Que sigui seriós. En aquest sentit, vull recordar les paraules que vaig dir durant el discurs d’investidura:

Així, idò, coherència, concreció i serietat han estat, són i seran els valors que marcaran el camí del PSM al llarg de la nova legislatura. Exigirem a l’equip de govern capacitat de diàleg però, sobretot, transparència. La nova forma de governar que ha anunciat el PP per als pròxims quatre anys –forçada per uns resultats electorals que, si bé no els han estat adversos tampoc no els han deixat en una situació còmoda- no pot quedar només en paraules: els fets, i només els fets, seran els que determinaran l’esdevenir dels pròxims anys. Perquè, no tenguin cap dubte que, si és necessari, i si la situació així ho reclama, el PSM sabrà actuar amb responsabilitat pel bé de Ciutadella.”

103 comentaris a “Crisi a l’ajuntament de Ciutadella”

  1. Kintet Escrit el 01 ag. 2008 a les 11:29

    I a la pràctica… què significa aquesta estampida? Eleccions anticipades? Pujaran 9 nous membres de ses llistes del PP a s’Ajuntament? S’instaurarà s’anarquia com a forma de govern?
    Per altra banda… Qui serà es batlle? Xerrarà més d’una vegada cada any? Maite, te sentirem tal vegada fer es discurs de sa Convidada de l’any que ve?
    Lo que més greu me sap de tot açò és que mai més tornarem a sentir xerrar d’un ascensor i unes escales mecàniques que mos duguin a n’es vessuts fins Dalt sa Quintana.
    Kit-kat: Ja veig que es camí que va agafar en Matas prest l’asfaltaran i el faran de doble sentit…

  2. Joan Escrit el 01 ag. 2008 a les 11:55

    Maite,

    si les coses es precipiten i tal vegada es produeix una moció de censura, estarà disposat el PSM a governar amb el PSOE i en Joan Triay? És la pregunta del milió de dòlars.

  3. davjo Escrit el 01 ag. 2008 a les 13:00

    És la primera vegada que faig un comentari a aquest blog. Encara que no particip en política vaig votar el PSM les darreres eleccions..i vull dir a la gent del PSM que no es deixi enredar per tot el que està passant a Ciutadella. Pens que o bé el PP ho aclarirà donant més pastís a la tropa de n’Avel·lí o bé s’ha d’esperar a que les coses coguin encara més. No hem de tenir cap pressa, ni les ganes del PSOE de comandar ni la retòrica xerrameca de’n Triay sobre “salvar Ciutadella” us ha de fe caure amb pactes estranys i sense sentit.
    Que el PSM faci propostes, que posi damunt la taula solucions per a problemes concrets…però cap frissera per agafar càrrecs…això ja ho farà el PSOE.

    David Joan

  4. VVV Escrit el 01 ag. 2008 a les 13:13

    Totes les deixades són perdudes… Tornau a tenir l’oportunitat de governar el municipi de Ciutadella. Si assumiu el poder amb un pacte (PSOE-PSM-UPCM) transparent el personal ho entendrà, a més, els regidors del PP, acostumats a tocar pilota, veient els partits des de la banqueta, s’enfartaran i plegaran del consistori… Si no fos així, si mantenen l’statu quo de les nòmines de regidor, es reforçaran i mantindran viu aquell caliu pervers fins a les pròximes eleccions locals. Teniu una altra oportunitat. O temeu gestionar un endeutament en temps de crisi???

  5. davjo Escrit el 01 ag. 2008 a les 13:32

    El comentari anterior de VVV ja ens sona a tots. És el que es deia just després de les eleccions, és allò que el PSOE va fer mans i mànigues per aconseguir…i és el pitjor, de moment, que podria passar…o és que el PSM ha de veure’s, per uns càrrecs, sotmès als capricis ideològics d’un senyor d’ultradreta com en Joan Triay?

    Quines polítiques de normalització lingüística es podrien fer tot necessitant el vot d’UPCM? Quines actuacions de recuperació de la memòria històrica?
    Quines polítiques progressistes d’integració d’immigrants (no es això del que rallava el PSM ahir djous)? En definitiva quina política de progrés i nacionalista podria fer el PSM sotmès al vot de la dreta més dreta?

    El PSM no pot governar si no pot fer les seves polítiques, al manco en bona part. Si entra al govern per fer continuïsme o pitjor encara per afany de pur poder decebrà els seus electors i sobre tot no aixecarà cap mai més.
    No us deixeu endur pels cants de sirena dels propers al PSOE que per amerrar cadira vendrien la seva àvia…ja no us dic res de la seva ideologia (?).

    Al meu entendre ara el que cal és presentar una batèria de propostes (des de ubicació d’aparcaments a ús d’espais municipals passant per racionalització de la despesa i potenciació de la llengua i la cultura….polítiques del PSM. Si PSOE, el que resta de PP (T. Gener) i UPCM s’hi apunten tot es pot parlar…si no és així res de formar governs per dur endavant polítiques alienes, de dreta, pesudoprogressista i anti-nacionals (i quan parl de nació ho dic, és clar, en clau catalana).

    PSM: responsabilitat, sang freda i res d’aventures!!!

    David Joan

  6. Fernand Escrit el 01 ag. 2008 a les 13:38

    http://pensamientoordenado.blogspot.com/2008/08/libertad-libertad-libertad-cuantos.html

  7. Maite Salord Escrit el 01 ag. 2008 a les 13:41

    Pens que, en aquests moments, el més prudent és esperar a veure com el PP resol aquesta crisi que li ha esclatat a les mans a poques hores d’un congrés importantíssim. De com es resolgui tot plegat, dependrà l’actuació del PSM. Estic d’acord amb en David que la postura inicial del partit, no acceptant pactes ideològicament insostenibles, va ser la correcta. De fet, em sembla que la gent més propera al PSM no hauria entès una altra actuació.
    D’altra banda, por de governar, cap ni una. Amb crisi inclosa. Però s’ha de governar amb garanties de poder tirar endavant un programa i, sobretot, sent coherent amb les pròpies idees.

  8. Talaiòtic Escrit el 01 ag. 2008 a les 14:28

    Ja deia jo que l’agost donava sorpreses i mirau, dia 1 i ja tenim la primera. En les intervencions de VVV i den Davjo es resumeixen les possibles postures de futur. Entrar o no entrar en un nou govern.

    He llegit l’enllaç que ens posa en Fernando al seu bloc i en destac aquestes qüestions: la primera quan diu, referint-se a l’Alcalde, “esperem que en un futur pròxim gairebé immediat ex-alcalde” que pot ser indicatiu de les intencions d’UPCM. La segona la seva proposta de govern en minoria Partit Espanyol-PSM (alerta!). I finalment l’afirmació de la mort política dels “avelinistes”.

    Jo estic d’acord que de moment vos ho heu de mirar i esperar…

  9. silve Escrit el 01 ag. 2008 a les 15:40

    Al·lots no estresseu a na Maite! com bé diu ella qui ha de moure fitxa és el PP, el PSM va moure fitxa amb la primera i sàvia decisió de no casar-se amb els altres per governar. Record perfectament les paraules de na Maite com si fos una endevinadora diguent exactament el que ha passat. I si creieu que en Brondo només feia paelles anaveu errats, que avui ha sortit en portada a El País digital, i nosaltres encara no hi hem sortit mai. Per cert Maite, si heu de prendre decisions esperau que vengui que tenc moltes ganes de remenar el chocolati i aquest tema em dona vidilla, la veritat és que a Palma són uns avorrits i només van de regates, però de debat polític res de res. Visca es Migjorn gran!

  10. Jordi Bosch & Toni Moll Escrit el 01 ag. 2008 a les 15:58

    aaaiiii maite, ja sabem com es que te feien tantes pregunes i comentaris pes cau, jeje, tenim ganes de tornarte a veure, sempre es una alegria, i vas molts pocs dies a s’any, pero quan i vas sempre mus veus.

    i araaaa i que farem araaaa, amb es 16 millons? pues 8 ja han estat destinats as llibres, i es altres 8 encara no sabem que ferlos, avam si mus dones una bona idea, a sa proxima retrobada.

    records, i una abraçada.

  11. Maite Salord Escrit el 01 ag. 2008 a les 18:29

    Talaiòtic, tanques el teu bloc per vacances, i ja ho veus. Saps, però, que en aquest ets sempre ben rebut. I, de moment, esperarem, tranquil·lament (acab d’arribar de la platja!) a veure què passa.
    Silve, de moment, es xocolati el remenen a cal PP. I em sembla que és ben espès!
    Jordi i Toni, vaig a Es Cau un dia a l’any i sempre, sempre, us hi he de trobar! Però ara, a més, heu de fer públiques les meves -mini- sortides nocturnes. Amb tot, sabeu que sempre és una alegria trobar-vos.

  12. Alex Escrit el 01 ag. 2008 a les 18:57

    Joan Triay a las 20:40 en tv menorquina, entrevista en directo.

  13. Davjo Escrit el 01 ag. 2008 a les 19:21

    Bona tarda, altra vegada. Encara que som un nouvingut a aquest blog us prec que em disculpeu per ser tan pesat (tres entrades en un dia) però la situació em preocupa. Estic d’acord en que cal tenir calma, estic d’acord també que cal veure que fa el PP (ho he dit abans), però també cal preparar les coses. Veig que els altres que escriviu a aquest blog ja us coneixeu i no vull ser impertinent però m’assembla que les frivolitats (remenar xicolatis per tenir vidilla) no aporten res. Bé, acabaré de dir el que volia, calma sí però tenir una seqüència preparada per si de cas, jo propòs:

    1. Demanar la dimissió immediata de Brondo per transfuga.
    2. Preparar una sèrie de condicions mínimes d’allò que el PSM exigiria per governar. Aixì quan us pressionin perquè entreu a això que jo consider una aberracíó (PSM-PSOE-UCM) tindrem tots els ciutadans clar perquè no és possible, o qualcú s’imagina en Triay acceptant una política de catalanirat?
    3. La possibilitat d’un govern PSOE-PSM, sense UCM que apunta, el Fernando, al seu blog, només ho veig viable amb tres condicions, la primera que l’encapçali el PSM -el PSOE en molts temes no és diferent al PP- la segona que en Joan Triay -o na Tònia Gener si és el cas- accepti donar suport als temes claus sense rexistar: normalització lingüística i cultural, sanejament econòmic i neteja ètica i disciplina urbanística, finalment la tercera condició hauria de ser deixar clara a la ciutadania que s’hi entra a contracor i que per tant si no resulta es deixa -però explicar-ho ben clar abans-.
    Com estic convençut que això- que és el mínim que hauria d’exigir el PSM- és inviable perquè no ho acceptarien ni PSOE, ni UCM ni PP residual, llavors el PSM per ingrat que sigui haurà de governar des de l’oposició, amb propostes contínues. És difícil però no impossible.

    Bé, no conec gaire com va la dinàmica d’aquest blog. Maite, no et conec personalment, però si me’n surt del botador, em faig pesat o t’espatll la jugada basta que m’ho diguis i seguiré simplement llegint els teus articles i comentaris que, a l’igual que els teus llibres, m’èncanten. Sense cap problema. Però, sincerament, pens que com dius al final de La mort de l¡anima el PSM ha de “començar el recorregut al centre del laberint”.

    David Joan

  14. Maite Salord Escrit el 01 ag. 2008 a les 19:47

    David, m’agraden molt els teus comentaris i estic molt contenta que vulguis compartir les teves opinions en aquest espai. A més, estic molt d’acord amb tot el que dius. Si hi ha un govern en minoria, la idea de quedar a l’oposició fent propostes positives i contínues és una opció més que vàlida. En cap cas, el PSM pot renunciar al seu ideari i, això, ho tenim claríssim, com ho teníem fa un any. De totes maneres, crec que és el moment que el PP doni explicacions als ciutadans. Sembla que en Toni Camps ha retirat la seva candidatura. Què passa, i què passarà, al PP? Què passarà amb el batle i els 9 regidors? M’agradarà molt sentir aquestes explicacions. I tens raó, convé estar preparats per respondre a totes les opcions que se’ns plantegin i, en aquest sentit, fas unes aportacions molt interessants de les quals he pres bona nota.
    Així que, David, ja ho veus, no només no molestes en absolut sinó que esper totes les aportacions que vulguis fer en aquest bloc. Ah, i no et deixis intimidar pel fet que pugui conèixer molts dels “comentaristes” d’aquest bloc. De fet, a través dels comentaris, t’arribes a conèixer molt, encara que no sigui personalment.

  15. Vicent Escrit el 01 ag. 2008 a les 22:34

    Per què hem de ser tan prim mirats amb en Triay? Ja s’ha vist que és tan honrat com nosaltres i no diguem que els del PSOE. No, si encara deixarem seguir comandant a n’en Brondo i els altres vuit trànsfugues que van convertir l’Ajuntament en la Cova d’Alí Babà.

    Menys rotllos i més mirar per la gent de Ciutadella com fa en Triay.

    Jo personalment el vaig anar a veure i ell sabia segur que jo no era dels seus, però em va ajudar i em va aclarir un problema que ni tan sols era de la seva àrea.

  16. silve Escrit el 02 ag. 2008 a les 11:56

    Què pot ser una oportunitat pel PSM? d’acord, però crec que cal apostar per la calma. Encara record els primers moments d’eufòria després dels bons resultats electorals del PSM, i l’experiència ens fa veure que les eufòries -ja siguin per un mèrit propi o bé per una “xocolatada” dels altres – s’han de saber gestionar i agafar la cullera de fus quan és el moment precís. Anyway, d’esperar i observar, en sabem molt a ca el PSM i de moment no ens va gens malament (a Mallorca ho tenen pitjor). Visca Llucmaçanes!

  17. Davjo Escrit el 02 ag. 2008 a les 12:34

    Gràcies, Maite.

    Qualcú s’ha posat a pensar que si bé la calma és necessària també és cert que no depèn del PSM marcar el ritme de les coses. Ho dic perquè la calma no s’ha de confondre amb la inactivitat. Pens, repetesc millor dit, que el PSM té que tenir urgentment les coses preparades. No ha d’anar de remolc de ningú i per tant no estaria de més que quan abans digués la seva. Si no us limitareu a contestar les iniciatives dels altres.

    David Joan

  18. Àlmax Escrit el 02 ag. 2008 a les 13:29

    Davjo, jo tampoc conec ningú, però crec que tots els que anam deixant comentaris per aquí tenim més d’una coincidència (i quan no, les divergències també són interessants). Bàsicament estic d’acord amb les teves opinions. Aquesta crisi és del PP i de moment s’ha de veure cap on va, però també és un bon moment per analitzar quines coses són prioritàries per al PSM (i quines irrenunciables) en el cas de que es plantejessin pactes o acords de govern. De totes maneres, veig molt difícil que un acord PSOE-PSM-UPCM pugui ser més sòlid del que ho ha estat el PP-UPCM, i seria una desgràcia fer un acord precari per governar que al cap de 10 mesos més es trenqui.
    Però bé, a poc a poc i bona lletra, i sobretot molt de seny!

  19. Maite Salord Escrit el 03 ag. 2008 a les 11:24

    Des de la calma més absoluta, podeu estar tranquils que el PSM sap perfectament quins aspectes són irrenunciables a l’hora de plantejar-se un hipotètic canvi de govern a l’ajuntament de Ciutadella.
    Si el pacte UPCM-PP, els dos partits ideològicament més propers que hi ha a l’ajuntament, no ha funcionat es deu a causes diverses. És curiós que, mentre els regidors del PP posin com a motiu les “formes” del d’UPCM, aquest parli només dels temes del cementeri i la comissió Nerer. I, segurament, de tot hi ha. Les coses són sempre més complexes que les reduccions a blanc o negre, a fons i formes. Tanmateix, i vista l’actuació d’aquests darrers dies de l’ex-regidor de cultura i urbanisme, ara esdevingut piròman-bomber, crec que ha pesat més el fons (el poder econòmic) que les formes del regidor d’UPCM, conegudes i acceptades des del primer dia que es va signar l’acord. I, vist qui ha estat l’organitzador de tot plegat, el tema no està, en absolut, tancat. Qualque as deu tenir amagat a la màniga.
    Estic d’acord amb n’Àlmax que un acord PSOE-PSM-UPCM seria encara més complicat perquè, ideològicament, esteim molt més enfora. Repetesc, però, que el PP encara ha de moure fitxa i hem d’esperar a veure què passa.

  20. Davjo Escrit el 03 ag. 2008 a les 11:53

    Pot ser serà tot bastant més senzill del que ara ens assembla. En un comentari anterior deia que potser “el PP ho aclarirà donant més pastís a la tropa de n’Avel·li” i per mi que les coses van per aquest camí. Per cert l’escenificació de n’Avel·lí és d’Óscar (de la mala llet i del cinisme però d’Òscar): munta un daltabaix per després aparèixer com a únic possible pacificador i “pont” entre sensibilitats.
    Ara la tropa de n’Avel·lí torna a ser tot el PP. Els “rebels-transfugues” perquè es limiten a seguir la seva coerografia, i els “oficialistes” perquè el necessiten per desfer l’embolic. No m’estranyaria que un dels llocs de “lliure designació” vacants a l’executiva insular dels que parlava en Tadeo fos per n’Avel·lí o titella interposada.
    Després la segona part de l’obra: reconciliació. retorn dels fills pròdigs i apoteosi final amb música….d’ABBA ( no donen per a més).

    Un fil escapat però no tenen en compte. En Joan Triay ha quedat fora de l’espectacle i amb més banyes que un brau. I llavors tornem a començar: calma, preparació i cap mena de renúncia per part del PSM.

    Perdoneu l’exercici de política-ficció, pèrò és que els culebrots no tots han d’ésser d’amor.

    David Joan

  21. victoria jiménez Escrit el 03 ag. 2008 a les 22:34

    Quanta feina, Maite…

    Tant de bo que puguis traure temps per estudiar-te la qüestió energètica i com afectarà a Menorca, com vas dit que faries durant el teu periode de vacances (últims comentaris del teu del post “Peus en remull”).

    Salutacions

  22. VVV Escrit el 04 ag. 2008 a les 9:19

    ara com ara, els trànsfugues es fan dir dissidents, cosa és cosa en el vocabulari polític, mentrestant, hauríeu d’assumir que un ajuntament és una empresa pública de béns i de serveis, sobretot, de serveis públics que no haurien de retrocedir, al-cap-i-la-fi, els ciutadans valoren la qualitat dels serveis prestats en si mateixos i no pas quin nom o quin llinatge els gestiona…

  23. Davjo Escrit el 04 ag. 2008 a les 9:50

    Si fos vera que els ciutadans valoren “la qualitat dels servies prestats” per sobre d’altres factors llavors, per què dimonis el PP segueix essent el partit més votat quan és evident la nefasta gestió que dugué a terme la passada legislatura?

    La gent valora moltres altres coses: la coherència, l’honestetat, l’acompliment de les promeses, etc. L’espectacular remuntada del PSM a les passades eleccions (de 2 a 4 regidors) es va basar precisament en això.

    Aquesta teoria que posà de moda Felipe Gonzàlez (gato negro, gato blanco, lo importante es que cace ratones) ha portat a l’esquerra massa vegades a un carreró sense sortida. La gestió per la pura gestió sense voluntat transformadora i de millora social és el gran parany on mai s’ha de caure. S’ha de governar per dur a terme un projecte de ciutat, de canvi social, de superacíó de desigualtats…sinó és així caurem inevitablement en allò de “tots són iguals”.

    El PSM no ha d’aspirar a governar només per assegurar “la qualitat dels serveis”, el PSM ha de voler governar per posar en marxa un nou model de ciutat. Si no és així no servirà per a res i a sobre pel camí es perdrà la pròpia identitat.

    El llinatge PSM no s’ha d’hipotecar per afanys d’arribar al govern fent drecera. El color del moix sí és important.

    David Joan

  24. fa olor Escrit el 04 ag. 2008 a les 17:08

    Hola Maite!
    De fa ja un temps (direm un temps), hi ha a Ciutadella un malestar, un sentiment negatiu que fa que es nostre poble, o més ben dit els qui ens representen, siguin sa riota de tothom. Però hem de ser sincers i sinceres, també hi ha es típic passotisme i sa visió que quan ja s’ha votat els polítics ho aclariran. Personalment crec que els polítics, i rallarem de Ciutadella, teniu s’obligació de vetllar pels nostres interessos, que ja seria ben hora. Si se demostra que s’olor que fa és degut a alguna acumulació de “binladens” (ja saps, els papers de 500 que mai veim els treballadors), els altres partits tindreu s’ocasió d’actuar. Però quan formeu govern no caigueu en temptacions i el que Ciutadella agrairà serà es fet de que se faci una política realista, amb ses idees pròpies de cada partit. No tanqueu ses portes, per sistema, a idees que venguin de s’oposició.
    Posa’t a primera línea de comentaris i declaracions, perquè sembla que estàs dins sa mata i prou, fent s’aguait. Ara el que necessitam és un batlle o batllessa amb caràcter, no com l’actual que només delega. Ànims.
    De rallar tothom en sap, i clar, quan hi ha eleccions els partits prometeu i prometeu. Va guanyar el PP i ara que s’olor ja se sent amb es nas tapat, és s’hora d’actuar i si heu de fer govern amb UPCM per es bé de Ciutadella el feis; val més passar pena amb diferents ideologies que deixar governar aquesta gent. Jo don recolzament a qualsevol ideologia per Ciutadella, però amb persones honestes, en aquest moment clar. Però quan sigueu dalt destapau tot el que hi hagi, si hi ha res més. Dalt la sala només hi hauria d’anar gent neta i quan un o una ja ha acabat sa seva etapa ha de poder mirar a la cara a tothom.
    No sé si ho aclarireu, dóna sa impressió que s’olor d’ara és perquè xova de fa molta estona.
    Crec que ens governen persones aprenents de polítics, que els hi agrada es poder. Menys política i més estimar Ciutadella, i no sa propia butxaca.
    Referent al que vota Ciutadella ho accept, el que no veig normal és que hi hagi aquest vot incondicional encara que es faci malament. Es vot ha de ser molt preuat i no votar sempre un mateix partit si aquest ha demostrat la seva incompetència, ineficàcia i molta olor…
    Si ses ganes que es desprenen de ses teves paraules es corresponen amb els fets, hi haurà Maite per estona. Ara, si t’has de posar dins sa font que hi hagi aigua i mulla’t cap i tot. Sense por i amb coherència.
    Sort. Esper que mai facis olor.

  25. Maite Salord Escrit el 04 ag. 2008 a les 19:36

    M’agraden molt els comentaris que anau deixant perquè pens que posen en evidència moltes de les idees que, en aquests moments de desconcert, tenen els ciutadans. A Ciutadella hem tingut i tenim un alcalde que no lidera, absent i mut; un equip de govern incapaç de gestionar; regidors al jutjat. Tanmateix, és el que el poble ha triat, ens agradi o no. Ja ho vaig dir la nit de les darreres municipals: la notícia és que el PP, després de tot el que ha fet aquests darrers quatre anys, no ha perdut ni un regidor.
    Avui, el PP segueix sense dir res de la crisi que s’ha obert a Ciutadella i, de retop, a Menorca. Encara no sabem què passarà amb els nou regidors ni què passarà amb na Tònia Gener, ara, a més, amb nou càrrec insular. Per què aquest silenci? Què passa a cal PP? Estic convençuda que assistim a un joc d’estratègia del qual només s’han produït els primers moviments. I tots sabem qui hi ha al PP de Ciutadella capaç de jugar una magnífica partida d’escacs i qui no passa del parxís. Mentrestant, diré el mateix que he dit fins ara: hem d’esperar a veure què passa i ser prudents. I prudència no vol dir, de cap manera, covardia o por a governar. Al contrari: Ciutadella no es mereix més espectacles com els que hem viscut els darrers cinc anys i, per això, més que mai, convé fer les coses amb seny.

  26. amen Escrit el 04 ag. 2008 a les 20:06

    Avui una veïna m’ha comentat que a la misa del mati el capellà ha pregat per Ciutadella i ha demanat als regidors de l’ajuntament (sense especificar cap nom de partits) que estimassin més es nostro poble…, les dues hem rigut per no plorar! La meva veïna ja és una dona gran que n’ha vist de tot color i no està gaire bé de salut i li agradaria (com a jo) que tots aquests “dolents” deixassin els càrrecs i poder presumir de tenir un ajuntament digne. La conversa ha continuat després de repassar noms i llinatges dels “dolents i dolentes” i ha fet una aturada pensativa i n’ha amollat una sense desperdici: no sé com solucionar-ho! (ella sempre posa solucions als conflictes de Ciutadella). Ella ha trobat que no es pot pactar amb UPCM de cap manera i jo li he donat la raó… però quan anava a comprar el diari he pensat que tal vegada sigui la solució per a treure d’una vegada als regidors de PP . Bé Maite, quin embolic m’he fet! Pens igual que la meva estimada veïna però si per Ciutadella fos realment la única opció, no de governar sinó d’arrenjar les coses, hi estaria disposada. No es pot continuar més amb aquesta gent dalt l’ajuntament ni amb la gent que des de darrera els mou com a titelles. Una besada!

  27. Àlmax Escrit el 04 ag. 2008 a les 21:13

    Sembla que a la majoria dels que hem anat comentant la jugada per aquí ens passa que no ens acaben d’agradar cap de les dues opcions que podrieu prendre: ni que segueixin governant els ex-regidors (segur que són ex-? ja veurem…) del PP ni que un hipotètic govern municipal d’esquerres s’aixequi per caminar de tort de tort a mercè dels vents variables d’UPCM.
    Algú deia que per a tenir respostes de qualitat el primer que es necessita és que les preguntes siguin les adequades. Aplicat a la situació actual, més que plantejar-se qui ha de governar l’ajuntament i amb qui ho ha de fer, la pregunta útil és: per a fer quines coses volem governar? Si trobam les respostes a aquesta pregunta (i caldria que fossin respostes ben concretes), serà molt més fàcil resoldre la pregunta de “amb qui?”: amb qui estigui disposat a treballar en la mateixa direcció.
    Quines vacances tan tranquiles que estàs tenint, Maite!
    Ànims!

  28. jocrijoma Escrit el 04 ag. 2008 a les 21:51

    Bona nit (per dir alguna cosa!!)

    Esteim arreplegats a una terrasseta i conversam sobre la situació de l’actual govern (??) municipal.
    Cap dels presents som partidaris del pacte PSM-PSOE-UPCM. En Triay no és aigua clara, ens ha volgut vendre una imatge poc real de la seva persona (justícia, no favoritismes, coherència….). Els que l’hem patit d’aprop ho sabem i tenim clar que esteim parlant de la seva justícia, dels seus favoristismes, que també en té i no pocs, i de la seva coherència (poc compartida per molts d’altres). Esteim ben segurs que la millor i única opció possible és que PSM-PSOE tirin endavant un projecte de ciutat real, amb el vot favorable den Triay (somiam?). Seria l’opció perfecte per deixar fora a la panda PP i que en Triay no tingués cap paper dins l’actual equip de govern.
    Ànims Maite! que el temps posa a cadascú en el seu lloc.

  29. Maite Salord Escrit el 04 ag. 2008 a les 22:27

    No sé si tots els sants del cel podrien aclarir aquest desgavell, amèn! D’una banda, tenim un partit, UPCM, que ideològicament és als antípodes del PSM, tot i que coincidim en el fet que és necessari dignificar la vida política d’aquest poble; i, de l’altra, un grup de regidors al capdavant dels quals, encara que a l’ombra (o de viatge, que ve a ser el mateix) hi ha un personatge pel qual avui, a Ciutadella, ningú no posaria la mà al foc. De les formes d’uns i altres, també en podríem rallar. Per tant, com molt bé diu n’Àlmax, quines dues opcions!
    M’agrada la pregunta de “per a fer quines coses volem governar?”. Això és programa, programa i programa. Em sembla que era en David que parlava de posar en marxa un nou model de ciutat. I aquest ha de ser l’objectiu, sempre. Per anar a escenificar dalt la Sala, com fins ara, baralles i reconciliacions, dia sí dia també, que han arribat a desconcertar a la gent i que han provocat una paràlisi de gestió important, ja esteim bé on som.
    Jocrijoma, totalment d’acord amb el vostre comentari. Somiam?

  30. jocrijoma Escrit el 05 ag. 2008 a les 1:42

    Ja veus jocrijoma jo que he estat ben aprop d’en Triay també sé que pensa en Triay per justicia: s’aplicació de sa llei per tothom de manera igual sense diferncis, també sé que pensa per favoritismes: que es lo pitjor a lo que pot estar sotmés un polític i demostra que no en té cap de favoritisme cuant va multar certa gent de UPCM molt próxima a sa directiva, també sé que pensa per coheréncia: capacitat de saber rectificar per exemple en es cas des pins cuant va veure que ho havia fet malament cuant hi va estar a favor, per tant no volgueu vendre motos i falsedad que no són. Crec que sería molt possible un bon govern PSM, PSOE i UPCM si cada un cedeix un poc de sa seua part, no sempre hi ha oportunitats així i avegades hi ha que arriscar.

  31. Davjo Escrit el 05 ag. 2008 a les 9:18

    Arriscar? Arrisquem, idò! Però arriscar per aconseguir què? Que el PSM posi ben clar sobre la taula allò que és irrenunciable, allò que és negociable i també allò que ha de quedar al marge. Que exigeixi en tot cas un compromís de lleialtat i que es signi amb sang!.
    Sinó, i així encara és difícil, tot serà seguir la mateixa comèdia però ara amb altres actors -no m’agradaria veure el PSM de secundari en un drama escrit per uns altres i amb un director que el menysprea- i això només pot conduir al fracàs i a noves frustracions.

    És el PSM qui ha d’escriure el guió i si no s’hi avenen més val esperar una altra representació!!!

    David Joan

  32. silve Escrit el 05 ag. 2008 a les 9:42

    Maite, el consell de la setmana: PATIENTIA IN REGULA NOSTRA PRIMA VIRTUS EST. Açò deia na Rafaela Aparicio cada vegada que na Gracita Morales en feia una de les seves a “Sor Citroen” (1967).

  33. Bep Joan Escrit el 05 ag. 2008 a les 12:59

    Déu n’hi do, Maite, quin bloc;
    Quin estiu tan llartg i prim!!
    Ideas per governar tenim,
    i cadascú en té un bon estoc,
    no us hi posau per poc:
    tohom parla i no mira prim.

    En Brondo ha tret s’espasa
    i vuit ‘cavallers’ l’han seguit,
    han abandonat es PPartit
    i n’Avel·lí, tot solet a casa.
    Mentre, en Silve s’ha divertit
    as Migjorn, amb Jaleo d’ases.

    Ciutadella ja és ‘Camelot’
    però amb taula ovalada,
    Cavallers de sa Creuada
    as ‘Castell’ fan esvalot.
    Serà una acció esgarrada?
    Déu n’hi do, quin paperot!!

    Qui governarà a Dalt la Sala?
    Ho sabrem quan sigui hora.
    Ara vacances i anar a fora,
    a un pinar, prop d’una cala.
    En Triay deixarà una bala
    perquè ara l’han fet fora.

    A la Trona, na Maite Salord?
    Pensau bé aquesta empresa.
    No veig na Maite d’alcaldessa
    perquè és dona de conhort.
    Deu tenir sa decisió presa
    perquè és un vaixell sense port.

    Deixau passar es mes d’agost;
    no hi ha res clar, ara per ara.
    És mes de grius i llagosts
    i no toca política, encara.
    Refescau-vos bé sa cara
    que Dalt la Sala tot és fosc.

    Que ningú aquí s’ofengui;
    tampoc hi vull fer nosa.
    Que hom sempre pretengui
    aquest humor per dir coses.
    Vull que sa gent entengui
    ma opinió fent una glosa.

    Bon Estiu tots.

  34. Maite Salord Escrit el 05 ag. 2008 a les 14:55

    Molt bona, la glosa, Bep: quanta ironia, enmig del desgavell! I, coincidim, jo tampoc veig na Maite a la Trona i sí a la platja llegint un bon llibre (Vida i destí, de Vassili Grossman, mil paginetes de res). Gràcies per donar el toc literari a aquesta entrada.

  35. Matilde de la Mole Escrit el 05 ag. 2008 a les 18:27

    Va gros i més que hi anirà! Molt bona la glosa i encertada. Tranquilitat i cap pressa. A la fi tot es redueix a una baralla entre “mafies” per qui s’emporta el pastís (o l’amaga o el vol mantenir amagat), no n’hi ha més. Que quedi ben clar que l’únic responsable, l’únic culpable, l’únic a qui demanar comptes és el PP. Ells han fet de la corrupació el pa nostre de cada dia, ells s’han barallat per interessos econòmics, ells han dut l’Ajntament al desastre. Ells i només ells.

    Que ningú gosi ara posar la llosa sobre l’esquerra! No en voldria veure un altre: que ara s’exigís al PSM que arranjés el desgavell d’anys d’una dreta bruta perquè el PPeros a les properes eleccions tornin a arreplegar els cabassos de vots. El PP ho ha emmerdat i que el PP ho arregli. I sinó que no el votin.

    I des del PSM, a repartir estopa, a proposar solucions, a convencer la gent i a governar quan…els cabassos els recolleixi l’esquerra. O és que ara hem de fer de bombers-llanterners per desembussar clavagueres i apagar focs. El PP té els vots que els ciutadallencs li han donat, idò que governi i sinó que se’n vagin tots a casa. Res d’aclarir-los les coses!!!

    Mentre tant no és mala idea anar a la platja i fins i tot un llibre sobre el nazisme-stalinisme com el del Grossman serà més lleuger que haver d’aguantar en Brondo i les vuit starlettes que li fan el corus.

  36. Davjo Escrit el 05 ag. 2008 a les 18:43

    Per una vegada seré breu: completament d’acord amb els consells en glosa i amb l’aportació de Madame de la Mole. Ho deia a la meva primera entrada: no us deixeu enredar !!!

    David Joan

  37. Davjo Escrit el 06 ag. 2008 a les 13:20

    La cosa és complica. L’embolic és gros. Vet aquí llavors unes preguntes per a la reflexió:

    1) Malgrat no sigui ara una transfuga n’Antònia Gener no és la Verge Maria. Té o no té tanta responsabilitat com la colla d’en Brondo en tot el desgavell corrupte dels darrers anys a l’Ajuntament de Ciutadella?

    2) Si eren una “camarilla”, un clan mogut per l’amiguisme, segons diu en Triay. Per què llavors ell va pactar-hi, va entrar a l’equip de govern, els hi donà suport i en molts de temes els defensà? Per la cadira pot ser?

    3) Què pensa fer el PSOE? Mantenir les posicions que han fet públiques fins ara de no implicar-s’hi o perdre el cul amb la llaminadura d’una possible batlia?

    4) Quan sortirà el PSM dient la seva?

    Per cert la meva, i que voldria fos la del PSM, és no entrar per res en un equip de govern, que seria més una ensaladilla russa que un veritable equip, format per una pepera -secretària general a sobre-tan tacada com la resta dels seus companys fins fa dos dies, un senyor d’ultradreta que tamissa la seva ideologia sota la disfressa de la “derecha social” i que seria una mosca collonera per qualsevol política de progrés, i a més un PSOE que tindria la batlia i que té -malgrat disimuls- com objectiu estratègic prioritari l’eliminació del PSM (i si no escolteu, a qualque bar cèntric, com parla un ex-alcalde melòman i que ara fa de mentor de la nova fornada socialista del PSM).

    En definitiva molt a perdre i res a guanyar. Aguanteu les pressions i no us deixeu enredar!!!!

    David Joan

  38. Maite Salord Escrit el 06 ag. 2008 a les 15:22

    David, el PSM ha sortit avui dematí a dir la seva. I ha dit moltes de les coses que tu exposes en el teu comentari. Intentaré resumir-les:
    1- No podem acceptar trànsfugues perquè entenem que és una forma, també, de corrupció política ( de la voluntat dels electors).
    2- Si els queda una mica de dignitat -ni que sigui política-, l’alcalde i els vuit regidors haurien de partir de l’ajuntament i deixar que entrin altres regidors de la llista del PP.
    3- Hem demanat la convocatòria urgent d’un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: compareixença de l’alcalde per explicar la situació de l’ajuntament de Ciutadella. És penós que els regidors de l’oposició ens haguem d’assabentar dels fets a través dels mitjans de comunicació. Ni tan sols s’han dignat a convocar una junta de portaveus. D’altra banda, i sobretot, els ciutadans tenen dret a saber, de viva veu del que encara és el seu alcalde, què ha passat realment aquests darrers dies i què passarà a partir d’ara.
    4- No entrarem en el joc fàcil de PP i UPCM de col·locar la pressió damunt l’oposició. Aquest problema l’ha creat el PP i el PP l’ha de resoldre. Fins que no quedi clar què passa amb els trànsfugues, des del PSM no tenim res a dir.
    5- A la pregunta inevitable de la moció de censura, la meva resposta ha estat passar revista al que tenim, avui per avui, a l’ajuntament: a part de PSOE i PSM, nou trànsfugues; una regidora del PP que, durant els darrers anys, ha votat amb els trànsfugues permutes més que sospitoses i que, a més, és la responsable directa de la pèssima situació econòmica de l’ajuntament, amb pujada d’un 40% d’IBI inclosa; i un regidor d’UPCM que, tot i que hi podem coincidir en el sentit que cal regenerar la vida política de Ciutadella, ideològicament és el més oposat al PSM que hi ha i que, quan li vam fer el contrari en un tema com el dels pins, no va tenir cap problema a titllar-me de manipuladora de menors, farsant, comediant i irresponsable, entre d’altres.
    Per tant, em sembla que hem plantejat la situació d’una forma claríssima. A partir d’ara, només podem esperar. Ara bé, el PP ha de treure la porqueria que amaga davall les estores si de ver vol un diàleg amb l’oposició. M’agrada saber el terreny que calcig i, el de l’ajuntament de Ciutadella, és perillós i carregat de trampes.
    Si vols saber qualque cosa més, tens el meu correu al “Contacta” del bloc i estaré encantada d’explicar-te el que vulguis saber.

  39. Davjo Escrit el 06 ag. 2008 a les 16:08

    Molt bé!!!!!

    David Joan

  40. Maite Salord Escrit el 06 ag. 2008 a les 18:10

    David, estic contenta que t’agradi el que hem dit. De fet, molts dels aspectes que hem destacat, de qualque manera, han anat sortint en molts dels comentaris que heu deixat en el bloc. Uns comentaris, per cert, que és tot un privilegi rebre: bons arguments i, fins i tot, gloses! Per cert, m’ha encantat el comentari de l’stendhaliana Matilde de la Mole: El roig i el negre, el poder i l’ambició… Esperem que, a Ciutadella, tinguem un final un poc més feliç… encara que haguem d’esperar tres anys més!

  41. VVV Escrit el 06 ag. 2008 a les 18:43

    la política, l’art de la política, entre altres coses, és gestionar el present i saber dir que no (quan, sentimentalment o emocionalment, voldries dir que sí))), emperò, haver d’escatir i discernir entre interés personal i bé general, entre capbussades de sentit comú, provoca situacions raonables que hom voldria dirigir i no ser envestit per aquestes situacions, a vegades, irreversibles… puc anar errat, no obstant, consider que el Psm amb els quatre regidors aconseguits va tocar sostre (ja veurem, per ventura, quin rescabalament farà el Psm d’aquí a tres anys; el que està clar és que haurà de pactar amb el Psoe si vol tocar poder o exercir-lo))), també, és cert o tindrà la finitud de la certesa, és que el Pp d’aquí a tres anys haurà fet crosta i haurà digerit l’empatxament actual, i el que sembla un partit mal ferit, tornarà a reinèxer de les seves cendres com ha sabut fer en altres ocasions, perquè el Pp (no sé dir si és una virtut ni sé com s’ho fa) de les seves crisis internes que, no han estat poques a Ciutadella, sap fabricar-se l’esquer d’aquell vot que li és fidel, passi el que passi, és aquell vot de solidesa geològica que cap terratrèmol fa trontollar fins a deixar-lo esmicolat… és clar que exercir el poder político-administratiu erosiona i aquesta erosió involguda és la perversió de la política, no n’hi ha altra, és com el joc de la mantis religiosa… apa, esperarem tres anys més, ja no vindrà d’aquí…

  42. Matilde de la Mole Escrit el 06 ag. 2008 a les 19:11

    Agraïda, Maite per les teves paraules, i de fet, molt de poder i d’ambició hi ha en el detonant d’aquest crisis ciutadellenca, sense l’estil d’Stendhal és clar!!!

    Respecte al comentari de VVV voldria fer-ne unes puntualitzacions:

    Pot ser el PSM ha tocat sostre, pot ser sí i pot ser no, el que és segur és que ningú es pensava que faria quatre regidors i els va fer.

    Pot ser el PP d’aquí tres anys haurà fet costra, pot ser sí o pot ser no, el que és segur és que si li fem net la cara i li salvem els mobles la costra ja la tindrà feta.

    Per la meva part pens que qui ha tocat sostre, i des de fa molts anys, és el PSOE, i no és que el PSM necessiti el PSOE per governar, és totalment a l’enrevés!!!
    El PSOE governa al Consell, a Maó, a Sant Lluís, al Govern de les Illes Balears gràcies al PSM. Això és un fet i al cap i a la fi a Ciutadella “el gran partit de l’esquerra” només té dos regidors més que el PSM. Si el PSM segueix essent coherent, sense intentar dreceres estranyes, estic convençuda que hi haurà sorpreses més grosses que els darrers quatre regidors.

    Conec molt bé el PSOE, i pens que la pressió més forta per aconseguir majories de govern contra natura vindrà d’aquest costat…com diu en Davjo…no us deixeu enredar!!!!.

    VVV parla del joc del pregadéu, aquí l’únic joc en que el PSM pot guanyar, i amb ell la idea d’una Ciutadella “lliure, desvetllada i feliç” és el del “cavall fort”: aguantar, aguantar i aguantar….la gent us valora, teniu prestigi, sou polítics diferents. Una confessió: sempre havia votat PSOE fins a les darreres municipals que vaig votar PSM. Com jo n’hi haurà molts més.

    En definitiva, governar no és el fruit de les circumstàncies sinó el desenllaç d’una tasca. No erreu, no prengueu la decisió fàcil, còmoda i forçada per les pressions, penseu que com diu Strendhal “hi ha que considerar qualsevol fet ja succeït com si fos inevitable”. Encara no hi ha res fet, no ho faceu inevitable.

  43. fa olor Escrit el 06 ag. 2008 a les 20:14

    Per aquí Maite hi ha molts comentaris i es debat és enmig des carrer.
    Jo tenc es pensament de que Ciutadella abans d’entrar en es debat de quina opció política és sa millor (que mai trobaríem llum), pens que necessita persones honestes, i d’aquestes “n’hi ha a tots els oficis”. Els polítics generalment comencen amb unes idees i molta ambició per canviar i donar solucions i acaben asseguts davall s’aire condicionat i poques ganes de baixar a veure sa realitat des poble, així que voltros sabreu que és el millor. Però el millor vol dir el millor per a Ciutadella, no el millor per als partits. Ciutadella, sí. Ciutadella està rebentada i cansada d’aguantar s’imatge que donem. Si els partits que podeu formar equip de govern demostrau junts i sense espectacles que produiu per a Ciutadella, es dia de ses eleccions podeu estar segurs que vos repartireu els vots del PP. Tot hi que uns quants regidors treuran segur.

    “Jo et guiaré. Jo t’agafaré de la mà i t’aguantaré quan defallesquis. Al meu costat, sobreviuràs a l’espiral que voldrà engolir-te. No tenguis por, Esperança. Tot s’ha acabat i tot és possible encara.” (Maite Salord, “La mort de l’ànima).

    Jejeje. Els partits encara a l’oposició us ho podeu aplicar, agafadets de sa mà. Però sempre sense olor.

  44. Bep Joan Escrit el 06 ag. 2008 a les 22:02

    Hola a tothom:
    Vaja nits d’estiu ens toca. jO

  45. Bep Joan Escrit el 06 ag. 2008 a les 22:50

    Perdonau, és que m’ha fuit un dit i he enviat el missatge abans.

    Deia:

    Hola a tots. Jo que em pensava que éreu de platja, asseguts a la fresca o tastant una bona palangrana de carabassonets, però no. A jo ja em va bé, vacances i la tele és molt dolenta, idò seguiré els vostres comentaris de Camelot.
    Ja m’està bé.
    Voldria, si em permeteu, dir algunes coses:
    – Que els ‘Cavallers de Camelot’ (trànsfugues) haurien de dimitir. Sí, d’acord. I si no dimiteixen?
    – Si rere els cavellers de Camelot hi ha n’Avel•lí, no dimitiran.
    – Pot passar que n’Avel•lí deixi els seus amics trànsfugues plantats, tampoc no vos ha d’esrtanyar. Pensau que el poder és el poder i com a president de la Junta Local del PP és ara el que li queda. Si s’alia amb els Cavellers de Camelot, quedarà sense res. Si pot seguir dins el partit amb qualque càrrec seguirà tenint força. I a més, en sap d’estrategies.
    – Vos heu pensat que els Cavellers de Camelot poden formar un nou partit polític? Pensau que al PP hi ha hagut moltes excisions (UCM de Pau Lluch; PMQ, del xèrif; UPCM potser no seria una excisió directa i material del partit, però sí ideològica) Aquestes excisions en un partit tenen una clara resposta: molts, molts interessos rere els domassos de l’Ajuntament. També els té en Joan Triay, encara que sigui amb una altre direcció: fer front a les ‘màfies’, que a ell li han fet mal (i també al poble).
    – Si formen un partit nou els Cavellers de Camelot i segeuixen a Dalt la Sala, la meua impressió és que agafaran força de cara a les próximes eleccions.
    -Però té raó en VVV: la dreta (PP) es rehabilita molt bé dels seus propis terretrèmols i més quan veu que l’esquerra té opcions.
    -Pens també que en dramàtiques situacions polítiques com la que viu el nostre Ajuntament, els partits polítics tenen una responsabilitat pública (però açò van accedir a la res-pública). L’ajuntament no podria quedar en situació caòtica 3 anys. Una cosa és no assumir segons quines propostes i l’altra es amagar-se darrere les cortines perquè ja estam bé com estam. El compromís polític a una institució és aportar el que faci falta perquè l’administració pública (o sigui, el servei als ciutadans) funcioni. Per a mi governar és fer feliços als ciutadans i ara crec que no ho són. En el funcionament de l’Ajuntament, tots els partits o grups representats hi tenen la seva part de responsabilitat.
    – D’acord amb na Maite i alguns altres en què na Tonyi Gener es corresponsable de les situacions viscudes. Quedar-se al PP l’honra, però no l’eximeix de la seua responsabilitat en els seus vots anteriors. Desmarcar-se del Cavellers de Camelot, tampoc.
    -Si dimiteixen els Cavellers de Camelot, el PP tindrà 9 membres de la llista disposats a pujar a Dalt la Sala? Per cert, conversa avui fosquet a la Plaça des Pins (quin lloc més polit) entre Tonyi Gener i Assumpta Vinent. És comença a cuinar el segon plat per si qualcú queda amb fam?
    – Tot i així, és ben curiós que la memòria falli tant al c/ Gustavo Mas de Ciutadella (o sigui la Gènova de Ponent). Na Gener dimiteix de les seues àrees de govern (Cultura i Hisenda) perquè el seu partit no admet governar amb trànsfugues. Oooohhhh!!! El PP no s’ho va pensar dues vegades a l’hora de governar el Consell amb un trànsfuga (Jaume Peralta). O és que hem perdut el cambuix!!!
    Pens que el PSM té, més o manco, les idees clares. El que vull veure és que fa el PSOE, segur que al carrer del Sud no ho tenen tant clar. Els hi agrada governar, sigui en les situacions que sigui. I em voldria equivicar.
    Beveu molta aigua, que fa molta calor.
    Fins prest.

  46. Bep Joan Escrit el 06 ag. 2008 a les 22:58

    Ahh, se m’oblidava l’epíleg literari, que sempre engalana:

    “Si tens un camp de rosselles,
    és de flors que has de gaudir”

    És de Guillem Crabrer, poeta mallorquí.

    o sigui, si estam en política, és política que hem de fer.

  47. Davjo Escrit el 07 ag. 2008 a les 0:03

    “Si estam en política, és política que hem de fer”. Totalment d’acord, com també m’avenc en que la deriva que prengui el PSOE fa por.

    Però en definitiva de què estem parlant: de que l’esquerra agafi les regnes d’un Ajuntament mentre la dreta te amarrat el cabestre!.

    No estem parlant de subtituir un govern de dreta per un d’esquerra, estem parlant que dos partits d’esquerra maldin de governar semptre sotmesos als vots d’un senyor d’ultradreta o d’una pepera tan bruta i embrutada com els fugitius.

    Això, per molta literatura que li volguem posar (“Jo t’agafaré de la mà…”) és un parany en que el PSM no ha de caure. Amics i amigues del PSM no us deixeu emportar per la pressió que us vindrà a sobre (tertulians, periodistes, comentaristes, entesos de tota mena…), us voldran fer creure que el PSM té l’obligació d’entrar al govern…pel bé de Ciutadella, per treure la dreta..etc.
    Paranys i més paranys. A la dreta no la treureu, la mantindreu i ara llustralment batejada per un pacte que la neteja i li treu culpes (tant T. Gener com J. Triay són corresponsables del desastre, o és que no governaven tots plegats, coi!!).
    El bé de Ciutadella no és una responsabilitat solitària del PSM…els mateixos que demanen aquest plus al PSM, per què no li demanen al PP?

    Vius, a sobre, molts dels que ara apel·laran al “bé de Ciutadella” són els mateixos que votaren al PP i que, passi el que passi, el tornaran votar….

    El poble de Ciutadella va dictaminar que l’esquerra havia d’estar a l’oposició, que el PSM havia d’estar a l’oposició…fes-li cas!!! Tot la resta són romanços, vuits i nous, o pitjor encara…visions romantiques o interessades (de tot hi ha) de la política.

    David Joan

  48. LMNS Escrit el 07 ag. 2008 a les 0:10

    He llegit amb interès els comentaris del teu blog i, si me permets, també vull aportar la meva opinió.
    Pens que la majoria de Ciutadella mira cap al PSM més que cap al PSOE (encara que tots dos partits es necessiten) i el motiu és la serietat i carisme que trasmets a la gent del poble, no necessites de la política per tenir fama ni per viure, que encara que no ho sembli, són punts a favor i el que dius s’escolta amb atenció.
    La situació és delicada i també pens el el PP ha fet el que tenia que fer. Na Tonyi és ver que va votar amb els de la “camarilla”, però també és veritat que ha estat l’única prou valenta per rectificar, i la seva situació crec jo que no era gens fàcil, molta gent li reconeix el mèrit.
    En Triay ha fet el que ha pogut i més i crec que no hi ha ningú que li pugui tirar res en cara (tot el que vulgueu de la ideologia, però els fets són els fets), pot ser li falta experiència “política”, però el poble també li reconeix un esforç. Sense ell, ni PSM ni PSOE ni ningú hagués precipitat el “abrete sésamo” a la cova d’Avel·LÍ BABÀ.
    De moment el PSOE me dóna la sensació que no sap que ha de fer i el susto els té un poc paralitzats per ser la segona força política de Ciutadella.
    Els de la “camarilla” dependrà de si el nucli pesat es manté i els altres apleguen o no se sap què passarà, però són passat, i si no hi ha sou, encara més prest ho seran.
    Resumint, la meva opinió és que un acord entre tots els partits deixant els de la “camarilla” és possible i fins i tot una oportunitat per demostrar cadascun del que és capaç de fer pel poble.

  49. Zodiac Escrit el 07 ag. 2008 a les 0:18

    Només un parell de coses. Per treure la dreta transfuga s’ha de pactar amb la ultradreta?. Qualcú s’ha cregut que en Triay és millor que en Brondo? És que la propaganda, la publicitat interessada d’un determinat diari ens farà perdre l’oremus?

    Que el PSM prengui la decisió en funció de la seva ideologia i de la seva estratègia. Com fan la resta de partits sense complexes.

    Un suggeriment: si decidiu no pactar no tingueu por de res. Llogau el Bambú i convidau a tota la ciutadania i explicau que la dreta és majoritària a Ciutadella i que tots són el mateix. Que la dreta ho aclareixi que per això va tenir els vots…i sinó que s’ho pensin millor a les properes eleccions.

    Feis el que convengui al PSM. Els altres només miren per ells i us exigeixen a voltros que mireu per tots. No heu de ser beneits.

  50. Matilde de la Mole Escrit el 07 ag. 2008 a les 0:23

    Ja hi tornem a ser. El PSM sou tan bons que us heu de sacrificar pel poble. Ni na Tonyi ha rectificat (més aviat l’han deixada amb el cul -perdoneu l’expressió- a l’aire sinó seguiria tot igual,) ni en Triay és un sant incorrupte ( sinó començarem a parlar dels Arjubs, us sona?). Tots són la dreta i s’han barallat perquè no s’han posat d’acord com repartir-se el pastís. Tots són el mateix, no els faceu bons pactant amb ells. Aguantau!!!

  51. Bel Escrit el 07 ag. 2008 a les 0:38

    Si el PSM pacta amb la dreta (Triay i Gener) qui li assegura que d’aquí a uns mesos, quan les coses es calmin, i tots ells, els de dreta, es tornir posar d’acord com seguir robant al poble no li faran la vida impossible i tornaran ells tots junts al govern?

    Jo crec que això passarà i serieu ben ases de comportar-ho.

  52. Biel Escrit el 07 ag. 2008 a les 2:08

    Pots parlar tot el que vulguis dels Arjups, es un projecte que es va fer 5 anys enrera de que en joan triay es fiques en política. NO és cap corrupte i ho sé, i ho sap tot es poble. Per sort i gràcies a ell la mafia està més tota sola que mai.

  53. Davjo Escrit el 07 ag. 2008 a les 9:39

    Bon dia.

    Acab de llegir els diaris per internet i d’escoltat les notícies per la ràdio. Molt assenyat tot el que diguereu a la roda de premsa, però llevat de la positura del PSM que es manté al seu lloc de coherència i serenor, tota la resta és digne d’una opera bufa. En Tadeo diu que el seu partit ha sortit reforçat quan ha Ciutadella se li esmicola, en Joan Triay demana moció de censura quan fins fa quatre dies governava ben content amn els que ara ataca (no oblidem, com ben bé diu na Maite a un comentari, com va sortir a insultar els qui defensarem la plaça dels Pins), el PSOE es fa ara el pur i immacular quan està a l’aguait de pactar amb qui sigui per tocar batllia -i si no “al tiempo”-, i na Tonyi Gener, ai na Toyi Gener!!, corresponsable dels anys més negres de l’Ajuntament de Ciutadella, fa via per canviar-se la camisa. És esperpèntic.

    Estic content de la línia del PSM. Estic content que abans de parlar de repartir-se el pastís del poder amb una moció de censura exigeixi claretat, transparència i que la ciutadania conegui els negocis bruts, els motius de fons, els interessos econòmics que hi ha rere de tot l’embolic. Que na Tonyi compti tot sobre Nerer, Binigarba, el solar de les rates, etc. Però com ho pot fer, si n’Avel.lí Babà -feliç expressió de Bep Joan- encara oficialment és al seu costat?.

    Heu d’anar vius, estic segur que no se us haurà passat que n’Avel·lí no donava res per romput irremediablament, que deia que es podia aclarir si hi havia “gestos”. Penseu que per molt que digui que es retira, n’Avel·lí encara remena el xocolati, i ara amb un peu a cada banda. Tot es pot capgirar i en dos dies recomposar aquest “frente nacional” que és el PP de Ciutadella. Vius!

    Vius també amb el PSOE, són tan poc seriosos com els peperos, no dic que siguin corruptes sinó que l’afany de tocar poder és la seva ideologia primera. Pot ser no serà així amb l’actual portaveu però internament aquesta pinta molt poc, si els Gorrias i Carreteros emparats per na Barceló i en Marc Pons, veuen que hi cadira possible pels seus els hi faran seure vulguin o no vulguin…i si no “al tiempo”.

    Pens que el PSM no té amics i això està bé si no s’oblida. Sou incòmodes: teniu ideologia, teniu una línia clara, sou honestos i el poder no us enlluerna. Per tot això feis nosa en aquest sainet de corruptes, ansiosos de poder i “dives” que es deleixen per fe veure que són una mena de salvapàtries (Triay). No heu de decidir res en funció de les pressions dels altres que només responen a interessos propis que res tenen que veure amb el bé de Ciutadella. No us deixeu enredar!!!

    David Joan

  54. Okahei Escrit el 07 ag. 2008 a les 10:19

    Quin ajuntament, quin desgovern a Ciutadella … Jo només soc un simple ciutadà, i vull fer un parell de preguntes o reflexions. Espot governar un ajuntament com Ciutadella amb 9 vots ? Que passarà quan arribi l’hora de fer els pressuposts de l’any 2009 ? Tots els polítics prioritzeu la clau electoral de cara les pròximes eleccions municipals en vers a la gestió de Ciutadella a dia d’avui? No seria possible un govern municipal de 10 regidors ? Si els 9 regidors “independents” van a l’oposició, quans aguantaran els tres anys ? I desprès, que vindrà desprès ? Quin ball, quin espectacle a Ciutadella. Perdoneu-me per tenir tantes dubtes. L’únic que tinc clar es que tots tindrem que tenir molta paciència, però quanta ? Ala un altre pregunta… és que soc incorregible. Gràcies i adéu.

  55. Matilde de la Mole Escrit el 07 ag. 2008 a les 10:26

    Veig que algú s’ha picat i qui té coa de palla….però bé, de tot parlarem, quan arribi el moment.

    Ara escric aquest comentari per fer un simple suggeriment. Maite, se us ha passat pel cap a la bona gent del PSM que si la pressió perquè signeu una moció de censura és molt dura (i ho serà, n’estic segura) us avingueu a signar-la però sense entrar al govern. Estic convençuda que en Triay vol mantenir la seva cadira (poder, influència, dedicació exclusiva…) i és entenedor després de tants anys que les seves idees d’ultradreta (no oblideu l’homenatge que va impulsar a “los caidos por Dios y por España) l’havien convertit en un outsider de la política.
    Per altra part el PSOE deu suspirar per tenir altra vegada el batlle de Ciutadella i per aconseguir-ho s’ho engolirà tot. Això pot fer que la pressió sigui mala d’aguantar.
    Pens que no hi ha res que justifiqui que l PSM entri a governar i a intentar posar ordre dins la cova de lladres en que s’ha convertit l’Ajuntament de Ciutadella, no podrà fer res a fons amb la rèmora dels socis que tindrà i es cremarà inútilment. Però si en Triay i el PSOE ho aclareixen que llavors el PSM negocii un programa “per donar-los el vot” i per res més. Des del suport de fora llavors mans lliures per proposar les polítiques pròpies, per vigilar, per obligar a regenerar de veritat la vida política (i no només amb mesures purament cosmètiques com les d’en Triay). Així haurieu demostrat que no us mou ni l’afany de “poltrones”, ni de sous, ni de poder pel poder, a l’hora que podrieu marcar la línia política de l’Ajuntament.

    És només una possiblitat, que no m’agrada però que crec que cal tenir en compte, ja que esteu tractant amb gent poc clara i com diu Stendhal “l’home poc clar o s’engana a ell mateix o engana als altres”.

  56. Biel Escrit el 07 ag. 2008 a les 13:17

    Tothom diu que en Triay te interessos, favoritismes i que és corrupte, però ningu ha dit quins ni amb qui? Es a dir que el que haurieu de fer es exposar idees amb arguments i sinó deixar de dirles perque no fa cap bé i al que s’acusa ni al que els diu. Salutacions!

  57. Davjo Escrit el 07 ag. 2008 a les 13:55

    En cap moment he dit que en Triay és un corrupte, però és indubtable que:

    a) Ha governat 10 mesos amb persones que al meu entendre sí són corruptes.
    b) Que a canvi d’entrar al govern -amb els mateixos que ell abans de signar el pacte de governabilitat havia titllat de corruptes en mans de les oigarquies- va acceptar càrrecs, sou i dedicació exclusiva.
    c) Si tan clar ho tenia abans de les eleccions i els dos primers mesos de la legislatura perquè els va avalar amb el seu vot i va defensar les seves polítiques:plaça dels pins (amb rectificació forçada), tornada enrere amb l’entrada al consorci insular de disciplina urbanística, pujada d’impostos…
    d) A Menorca es diu “no s’ajunten sinó s’assemblen” i a ell ningú el va obligar a juntar-s’hi, hi va anar encantat. Era golosa la cadira.

    A més el que sí dic, és que:

    a) Un Ajuntament és qualque cosa més que la pura gestió del dia a dia. Al manco, gràcies a Déu, sembla que pel PSM ho és. És la posada en marxa d’un projecte de ciutat més participativa, democràtica, integradora dels nouvinguts, educadora, normalitzada lingüísticament, potenciada culturalment, respectuosa amb la diferència, que honora als qui patiren la persecució de la dictadura….i en aquest projecte en Triay no hi té cabuda possible.
    b) El PSM mai, mai, mai hauria de pactar amb un senyor de la ideologia d’en Triay per pura coherència.
    c) El discurs que s’ha de pactar “pel bé de Ciutadella”, és buit, pur slogan sense contingut, per què entre d’altres coses el PSM no coincideix amb UPCM en que és aquest “bé”. De fet la Ciutadella que en Triay voldria no és la Ciutadella que vol el PSM.
    d) Dos models antagònics no es poden posar d’acord. Seria enganar la població i el PSM no ho ha de fer.

    Amics i amigues del PSM, no us deixeu enredar!!!!

  58. Un de per aquí Escrit el 07 ag. 2008 a les 13:58

    Unes parauletes recpecte a en Triay: mirau la seva trajectòria personal i patrimonial dels darrers trenta anys; mirau, després, les trajectòries dels integrants de la màfia. Les famílies, en sentit extens, expliquen molta cosa.
    Les malfiances i els odis de vegades tenen explicacions molt mundanes.
    No dic que en Triay no hagi posat ordre, però no tot és net darrera seu. I molt manco la seva ideologia ultradretana i còmplice de les atrocitats dels franquistes (vos imaginau que el delicte d’apologia del terrorisme inclogués també la dels règims polítics criminals?).

  59. Bep Joan Escrit el 07 ag. 2008 a les 14:32

    Biel, dius que tothom diu que en Triay és un corrupte, no serà el meu cas. He dit que en Triay té interesaos. He dit açò: « Aquestes excisions en un partit tenen una clara resposta: molts, molts interessos rere els domassos de l’Ajuntament. També els té en Joan Triay, encara que sigui amb una altre direcció: fer front a les ‘màfies’, que a ell li han fet mal (i també al poble)”. O sigui que l’interès d’en Triay és intentar eliminar certes maneres de fer ‘política de favor’. Estic d’acord en na Maite quan s’uneix a la dignificació de la política que té Triay, la de transparència i governar pels interessos de tots i no d’uns pocs. Ara bé la visió d’en Triay és que ell no s’equivoca mai i la seua és una raó absoluta per damunt qualsevol altre opinió. Ens ho recordava na Maite amb les paraules que dedicà Triay a Maite i Carbonero amb allo de la manifestació de la Plaça des Pins. Aquestes formes i dialètica de Joan Triay, per a mi, el perden. No és el salvador del Poble, com creu dir, però sí es cert que en algunes coses ha posat cert ordre. Açò, tanmateix, no li atorga més mèrits que altres polítics que tenen la seua opinió, visió i una forma d’entendre la politica de ciutat i en general ben diferent. Entenc perfectament que unir-se el PSM a Joan Triay per governar Ciutadella és una fusió antinatura.
    Compartesc en aquest sentit l’entrada de Davjo.
    Pensau que els trànsfugues ho són en el PP i es pot entendre que la fuita dels Cavallers de Camelot del seu partit ha traït als seus votants, no a tot el poble. Des de la seua nova posició, els Cavallers de Camelot, més que fer un gest d’apropament al PP, el que haurien de fer és un gest clar i sincer cap a tot el poble i cap als partit de l’oposició. Pensau que segueixen sent l’Equip de Govern. Des d’aquí, crec que sí hi pot tenir cabuda una participació del PSM si els gestos són clars i sincers. Dic participació no en la gestió del govern, però si en la governabilitat. Vull fer també una precisió: una cosa és un pacte de Govern i l’altre és un pacte de GOVERNABILITAT, que no és el mateix, ni fer-si a prop. És per açò que som de l’opinió que un partit polític sempre tindrà responsabilitat política en una institució i d’açò no sen pot amagar. No dic que s’hagi de pactar amb Joan Triay, ni dic formar un govern PSOE- PSM-UPCM, però sí marcar unes pautes per a què una institució ‘tocada’ com la de l’Ajuntament sigui GOVERNABLE, per tant hi pot cabre un pacte de governabilitat, no de govern. I en aquest sentit, crec que el PSM assumiria el grau de responsabilitat política que li correspon com a partit compromès amb Ciutadella. Deixar que els altres s’apanyin, que ho arrangin ells tots sols, no és responsable perquè l’Ajuntament és de tothom i si qualcú ho espanya, altres ho hauran d’arrenjar. El que té ara el PP, aquest si és el seu problema i açò sí ho han d’arrenjar ells. L’ajuntament no és el PP, ni tan sols és el grup de dessidents.
    Per cert davjo, allò d’Avel•lí Babà no és meu, és de LMNS.

  60. A un de per aqui Escrit el 07 ag. 2008 a les 16:10

    Sembla mentida que a s’anterior legilatura tinguessim un regidor d’ultraesquerra recongut i no es digues res i que en aquesta tinguem un regidor que forma part d’un partit de dreta social i es carregui contra ell de sa manera que es fa. El passat de Triay es passat aço mateix, fes-ne un anàlisi d’ell i el seu germa i no trobaras un sol delicte o alguna cosa que incompleixi la legalitat. Sembla mentida que no es reocordi la lluita per les propietats funeriaries de tothom independentment del seu color polític i que ho va fer desde una associaió quant PSM, PSOE, UCM, PP… callaven i donaven suport al regidor de cementiris.

  61. VVV Escrit el 07 ag. 2008 a les 16:45

    Todo el mundo es bueno, com deia una pintada de la CNT a la plaça Catalunya temps ha. Després de llegir aquests comentaris interessants i engrescadors, i una volta, près el cafè-amb-gel, me’n vaig al replans de Cala Morell… Açò sí, sobre la incorrupte actitud del Psm n’hi hauria molt de què parlar. Per començar, demaneu indicis al Guillem Mercadal de Sant Lluís…

  62. Davjo Escrit el 07 ag. 2008 a les 17:14

    Això comença a ser divertit. Comencen a caure les caretes. Fixeu-vos sinó amb el darrer escrit de VVV. Fins ara defensava un pacte PSOE-PSM-UPCM amb una certa equanimitat i fins i tot lirisme. Era clar que postulava allò que al PSOE li convé, en la mateixa línia que el gurú cèntric i melòman que pontifica els dissabtes dematí.
    Què ha passat quan ha vist que el PSM es negava a ballar al so dels interessos psoecialistes?
    Que gosa llençar barroeres, indignes i falses insinuacions.

    Senyor VVV, no sóc afiliat -per ara- al PSM, però sí sóc un apassionat seguidor de la política menorquina: a Sant Lluís l’únic que ha tengut problemes amb la justícia és el batle del PSOE (Sino Carretero) que segueix sent batle gràcies a l’exagerada generositat del PSM.

    L’assumpte del Sr. Mercada -aixì s’ha vist per premsa- res té que veure amb el que vostè insinua d’una manera tan vergonyosament covarda.

    Així i tot, d’això el PSM n’ha d’aprendre: vius amb el PSOE, no són aigua clara!!!

    Una altra careta pel terra. La contesta sense signar a l’entrada de “Un de per aquí” reprodueix tots els tics i les dèries de la colla d’UPCM: “l’anterior regidor d’ultraesquerra” (pobre Camarero, qui li ho havia de dir), la dreta social, les propietats funeràries- per cert no de tothom.-, etc.
    Companys: UPCM ha entrat al blog!!!.
    Maite ho heu de celebrar. El teu blog ja és la plaça pública, l’àgora atenenca, el fòrum romà, el cortile…Bé va!!!
    Què sapin que el PSM té partidaris, idees clares, llocs on comunicar-los, debat viu i cap complexe per dir als psoecialistes i upcmistes: Farem el que noltros creguem no el que us convengui a voltros!!!

    Endavant Maite, endavant PSM i no us deixeu enredar!!!

    David Joan

  63. Matilde de la Mole Escrit el 07 ag. 2008 a les 17:53

    Torn de la platja i em trob el blog ben esvalotat. Hi afegiré dues cosetes: estic d’acord que el comentari de VVV és absolutament fals i indigne però benvolgut Davjo no cal ser tan contundent i apassionat. M’assembla que ets molt jove, ah! i per cert, gràcies per allò de Madame de la Mole, pero malauradament som mademoiselle.

    Donaré un tomb a la conversa: vull felicitar a na Maite i al PSM per aquest blog, per la pàgina web del partit, per altres blogs (Nel Martí per exemple), etc. És l’únic partit que demostra ser viu, obert, dinàmic i sense l’escleròsi que gairebé fossilitza al PSOE i el PP. Compareu sinó les pàgines web!!!

    Quan llegesc aquest blog em ve el cap el poema de Montserrat Abelló a L’arrel de l’aigua:

    “Submergits en tanta buidor
    ens ha estat donat a
    aquest privilegi”

    Seguiu així!!!

  64. Bep Joan Escrit el 07 ag. 2008 a les 18:08

    Davjo no t’hi engresquis tant amb els qui no comparteixen les opinions aquí vessades. És el que dius. Joan Triay vol tenir la seua quota de poder a l’Ajuntament. És legítim, però no sé si ara és prou ètic després de signar un pacte de govern amb els qui ell sabia que governaven per a uns pocs (ho diu ell mateix). Ara que l’han fet fora els Cavallers de Camelot i l’han deixat sense el poder executiu, ara cerca una moció de censura amb els vots de l’esquerra per fer fora amb els qui va pactar. Què curios!!! Si, i dirà UPCM que no va pactar amb els trànsfugues, sino amb el PP. Però quan hi va pactar aquests eren els que perseguia i ho sabia. O sigui, en Triay va pactar amb els que volia tombar. Açò és un circ!!!
    Si l’esquerra diu que no a la moció de censura d’UPCM, que es preparin PSOE i PSM perquè hi carregaran fort. Ho repetesc, ells tenen la raó absoluta i no admeten altres alternatives. Ara, com dius, ja empren aquest bloc per insinuar el que faran. Bé està que opinin!!!. No hi cap mal, però no t’hi enceguis que açò és el que volen. Tranquil·litat, que som el mes d’agost, mes de grius i llagosts. I allà dalt, ja ho saps, tot és fosc.
    Salut Davjo.

  65. Bep Joan Escrit el 07 ag. 2008 a les 18:25

    Bé, Matilde de la Mole o Mademoiselle. Quina arribada de platja. A açò sí que se li diu llevar-se l’arena d’una espolsada.
    El debat viu, dinàmic i sense esclerosi. Hi estic d’acord. I m’ha agradat la teva vena poètica. Sovint diu més un curt poema que llargues reflexions escrites. I entre el teu comentari i el de davjo, deixau-me decaure:

    “No t’oblidis de l’arbre
    de l’alta quietud.
    Si les arrels asseques,
    també t’agostes tu”.

    És de Salvador Espriu “Per sort de tots nosaltres”, del llibre ‘Per a la bona gent’ (ja te uns anys, però sempre arriba)

  66. Maite Salord Escrit el 07 ag. 2008 a les 18:29

    Quan vaig “obrir” aquest bloc, reconec que ho vaig fer sense saber ben bé què en podia esperar. Amb tot, la possibilitat d’establir diàlegs amb la gent, de saber què en pensaven, d’aquesta o d’aquella novel·la o d’un fet d’actualitat, m’agradava. Perquè som curiosa per naturalesa i perquè sempre m’ha agradat el contacte directe amb les persones. Em podeu dir que la immensa majoria dels que participau en aquest bloc no sé qui sou o que qualcú que em pens que no sé qui és resulta que el tenc ben a prop. És cert, però he de dir que aquest “misteri” és una de les sorpreses inesperades que he tingut com a blocaire. Un “misteri” que segur que acabarà sortint en qualque novel·la que escrigui, perquè m’ha fet pensar molt. Jo no sé qui és n’Àlmax o en VVV o en David Joan o en Talaiòtic però, per a mi, a força de comentaris, puc dir que no són desconeguts. Com ens relacionam les persones és un tema que m’apassiona. De fet, diria que tot el que he escrit fins ara es pot resumir amb aquesta frase. I bé,tota aquesta parrafada és per dir-vos que els vostres comentaris -TOTS- són un luxe des del moment que han fet d’aquest d’espai, com ha dit en David, una “plaça pública”, un lloc de diàleg i d’intercanvi d’idees. Deis tantes coses i tan importants que no tenc capacitat per contestar-vos a tots. Si a més de passar-me mig dia aferrada al mòbil, ara em pas l’altre mig al bloc, em sembla que els de més a prop, aquells que tenen un rostre ben conegut, m’acabaran per fer una moció de censura!
    Per tant, continuau deixant les vostres opinions perquè, per a mi, són molt valuoses, encara que les vagi contestant a poc a poc o deixi, senzillament, que les contesti un altre.
    Només, i perquè no sembli que no em vull ficar en segons quins temes, pel que jo sé, no crec que el PSM tengui res a amagar a Sant Lluís, ni a cap altra banda. Respecte al comentari que surt en defensa del regidor d’UPCM,
    em sembla que el que s’ha dit, fa referència a la seva ideologia, la del passat que és la mateixa d’ara. Només cal repassar les mocions que ha fet sobre la memòria històrica o els articles sobre la guerra civil. A més, ell no se n’amaga. Per tant no em sembla cap crítica gratuïta al seu passat. Respecte al tema dels delictes, diria que, cas d’haver-n’hi, els antecedents penals, amb el temps, prescriuen. Ara bé, tampoc no tenc cap intenció d’anar-los a cercar ni m’interessa el tema.
    Salut!

  67. De idologies Escrit el 07 ag. 2008 a les 18:59

    una cosa es la deologia del Sr. Triay i una altra la del seu partit, que el Sr.triay pugui ser titllat de ultradretà per els seus escrits i perque ell no s’amaga es normal, pero el que defensa al Ajuntament es la dreta social que defineix el seu partit. Triay antes de prendre cao decisió la té que pasar per la junta directiva i per la junta executiva per tant no es de la ideologia de Triay de qui hauriem de parlar sinó de la ideologia de UPCM que es a qui representa.Respecte als delictes, mai ha tingut un problema amb a justicia ni ell ni el seu germa, n’estic segur, per tant es tontería voler danyar la seva horradesa.

  68. Zodiac Escrit el 07 ag. 2008 a les 20:24

    Bé, si hi ha diferències entre la ideologia d’UPCM i la de Joan Triay seria bo que es fessin saber. De moment el factotum d’aquest partit sabem que és un ultradretà i no se n’amaga, com diu na Maite. La seva honradesa jo no la pos en dubte, li ha posada ell mateix pactant amb els que ell mateix qualifica i qualificava de corruptes, camarilla, amiguistes, etc.

    Però parlant de coses més agradables, vull dir-vos que xal molt de llegir aquest bloc, encara que fins ahir no vaig atrevir-me a escriure. Els comentaris de Bep Joan, Davjo i de Matilde de la Mole a més d’interessants et fan aprendre molt. Es nota que saben de què parlen i á més les entrades de na Maite demostren que és una persona amb les idees clares, equilibrada, que es mou per conviccions i no per interessos. Voldria que tots els ciutadellencs la coneguessin perquè de segur que així a les properes eleccions seria batllessa. Però si no ho és al manco estic segur que el PSM obtindrà uns grans resultats i en gran part gràcies a ella.

    Seguiré llegint-vos, i de tant en tant, dient qualque cosa, malgrat em molestin intervencions retorçudes com les de VVV i no entengui els panegírics d’aquets defensors d’UPCM que empren el blog per defensar el seu líder però son incapaços de fer debat polític d’idees.

    Per acabar com tots sou molt literaris em permetreu també una cita (jo no la sé de memòria, l’he haguda de cercar peruquè només la recordava del BUP).

    Va pel PSM:

    “…dintre les entranyes
    l’empenta vital,
    porta, esperançada,
    sos mil estendards
    a l’heroica festa
    de la llibertat”

    (Endreces. Joan Alcover)

  69. Bep Joan Escrit el 07 ag. 2008 a les 21:07

    Ben arribat zodiac i gràcies per la teua deferència. El q és cert que tothom aprèn aquí de tothom.

  70. Bep Joan Escrit el 07 ag. 2008 a les 21:15

    Ben arribat zodiac i gràcies per la teua deferència. El que és cert que tothom aprèn aquí de tothom. També m’agraden els teus comentaris. A més ets també donat al lirisme. Bé. En Joan Alcover, bon poeta mallorquí, autor de ‘La Balanguera’ I del llibre ‘Cap al tard’. Bona elecció. Davant el circ que tenim el més d’agost, ja ve bé de tant en tant qualque lectura ràpida que ens alimenti entre glp i glop d’aigua fresca.
    Ànims Zodiac, escriu sense por a res:

    “Mar. Et senyalen,
    pell de negat, vestigis
    d’un fosc esforç de barca.
    A les palpentes,
    cecs dits de vent obrien
    closes pors dels abismes”

    Salvador Espriu. “Per a la bona gent”.

  71. VVV Escrit el 08 ag. 2008 a les 9:19

    Maite, bon dia!, que ja sabeu el contingut de l’informe de Secretaria respecte a les funcions dels regidors trànsfugues (tindran veu? podran votar? podran deliberar? tindran nòmina? podran ser els representants legítims d’una corporació?))); el que fins ara semblava un problema de “partit” (un problema intern que afectava la governabilitat d’una institució democràtica), idò, s’està convertint així com passa el temps en un problema de “país”, tal vegada sí que una de les sensateses és deixar podrir el tema, ara bé, hi ha una part de corresponsabilitat (aquella aliquota difícil d’esbrinar quan hom està a l’oposició del govern) que convendria no pedre-la de la vista, de tenir-la en compte…

  72. Davjo Escrit el 08 ag. 2008 a les 9:37

    Ja hi som, ja ha començat el ball. El PSOE ja ha entrat en el joc. Ha vist la possibilitat de tenir batllia i ha començat a desdir-se del que deia només fa un parell de dies. Ara la pressió, com era vist que passaria, és sobre el PSM i ara més que mai torn repetir: No us deixeu enredar!!!

    Si llegiu l’article d’UH ja veureu per on aniran els tirs: “…el principal partido de la oposición asume su responsabilidad”. Ara resultarà que des dels diaris, des de cal PSOE, des de les tertulies se us demanarà que també voltros assumigueu la “vostra responsabilitat”. Heu d’aguantar el pressin com ho vau fer fa un any. Perquè de responsabilitat no en teniu cap!!!!.

    Ara el PSOE ens voldrà vendre que els seus afanys de poder, que les seves ganes d’amarrar la batllia són un exercici de responsabilitat. Fa dos dies deien una altra cosa, ara diuen això i demà passat voldran en Triay i na Gener en un “gran pacte”. No ens hem d’estranyar, tot això ja ho havia anunciat en els meus comentaris en aquest mateix blog. Tot el guió s’està desenvolupant passa a passa. No us deixeu enredar !!!!

    David Joan

  73. Àlmax Escrit el 08 ag. 2008 a les 10:57

    Allavà! Dos dies desconnectat de sa “plaça” i em trob amb un allau de comentaris!
    Si he de ser sincer he de confessar que no tenc una opinió clara i contundent sobre el que s’ha de fer. M’agradaria poder defensar una opinió sense fissures, però pens que es tema és tan complex que dir rotundament que no heu de pactar amb aquests o amb aquells altres perquè us la fotran, o perquè se’n beneficiaran ells o pel que sigui és simplificar excessivament les coses. El PSOE cerca s’alcaldia i tenen els seus interessos: cert. En Triay va pactar i governar amb aquests que ara repudia: cert. Na Gener anava a les mateixes llistes que els que ara no pot veure: cert. Els trànsfugues són un grupet de gent que es vol aferrar a sa cadira per seguir remenant les cireres: cert. I llavors… què feim? Res? Esperam que el PSM tengui la majoria absoluta?
    Atenció: tampoc dic que el PSM s’hagi de sentir obligat ni a governar ni a pactar amb ningú per “salvar” l’ajuntament de la decadència, però també ens ho podem mirar d’una altra manera i estar oberts a veure de quina manera el PSM pot aconseguir influir de manera més decisiva en les decisions de l’ajuntament. Es pot constituir un govern que assumeixi una sèrie de punts irrenunciables i una part important des programa del PSM? Si la resposta és que si, tal vegada sí que hauríem de deixar la porta oberta a veure què es pot construir (i explicar molt bé per a fer quines coses es fa, amb quins objectius concrets, amb quines condicions i amb quines prioritats). Si la resposta és que no (ja us he dit al principi que no ho tenc gens clar), haurem de veure quina és la millor manera per influir sobre el govern que es formi.
    El que és clar és que tenim allò que el poble va triar a les darreres eleccions i no ens hem de carregar damunt ses espatlles una responsabilitat extra de salvadors de tots els mals que no tenim. Per tant, fora pressions. Ni per entrar en un govern de “salvació”, perquè no hem de salvar res, ni per no entrar en un govern amb unes condicions clares i uns objectius concrets i públics. Per jo la decisió hauria d’estar basada en el “per a fer què?” que ja vaig comentar l’altre dia.
    I ara vaig a comprar es diari, a veure què han amollat els del PSOE…
    Ah, Maite, i no et preocupis, que si et trob pel carrer o asseguda a sa plaça des pins ja farem de resoldre el “misteri” que comentaves més amunt!
    Salut i anau molt alerta amb es borps, que ahir vaig arribar a sa roqueta i ja em van saludar!

  74. Matilde de la Mole Escrit el 08 ag. 2008 a les 11:08

    M’agradaria tenir a mà un diccionari de sinònims per poder escriure a aquest comentari tots les paraules que equivalen a “cinisme”. He llegit l’entrevista a na Tonyi Gener i en ma vida havia vist un exercici de cinisme tan gros. Amb aquesta dona ni a missa !!!

    De les frisseres del PSOE per tenir batle per la porta de darrere més val de moment no qualificar-les, això passa quan no es té una ideologia clara, llavors l’ambició de poder substitueix els projectes encara que després ho disfressin sota el nom de “responsabilitat”.

    Un consell, aneu al fi de setmana a la platja, relaxeu-vos, no contesteu als mòbils i dormiu ben tranquils…Els qui tenen presses que es coguin en la seva pròpia dèria de poder i a na Tonyi enviau-la directament a fer punyetes. Al cap i a la fi el PSM no està supeditat a ningú. Tranquilitat i bons aliments.

    Per no perdre les bones costums vet aquí una cita, ara de Flaubert (hauria de dir-me ara Madame Arnaux?): “Quan miram la veritat la veim sempre de gairell. Pocs són els que saben esguardar-la de cara”. Va per na Tonyi- record de mentides- Gener.

  75. Zodiac Escrit el 08 ag. 2008 a les 11:23

    En primer lloc, gràcies Bep Joan.

    Ara una pregunta molt senzilla i tal volta beneita. Em pensava que un partit polític es presentava a les eleccions per dur a terme el seu programa. Si governau amb UPCM i amb el PSOE, o amb na Tonyi Gener, ho podreu fer?

    Jo crec que no i llavors perquè heu de governar per no fer el programa que vau prometre?

    Tal vegada no hi entenc prou però això tan simple m’assembla el primer que s’hauria de tenir en compte.

    “Si aquest mes no plou
    s’eixugaran encara més les idees
    del consistori municipal”
    (Damià Huguet. Ofici de sords)

    No fa color que hagi de ploure, que s’eixuguin encara més les idees i espereu a decidir res.

  76. Talaiòtic Escrit el 08 ag. 2008 a les 11:43

    Maite, no voldria estar en la teva pell. Les opinions, arguments (i gloses!) aquí plantejats són molt interessants i vàlids, i està clar que rebreu pressions i tindreu el dilema de sumar-vos a un nou govern o de quedar-ne al marge. De treure l’actual crec que hi ha bastant de consens en què es necessari, però la cosa és complicada i vés a saber ara mateix què pot passar. La política no és una ciència exacta, i haureu d’explicar molt bé el que decidiu perquè sempre hi haurà entre els vostres afiliats, simpatitzants i votants qui estigui en contra de l’opció que finalment es produeixi.

    Quan fa uns mesos es va produir la “batalla per la Plaça des Pins” i vaig fer en aquest bloc aquella interpretació d’en Pialí Baxà sobre la imminència de l’arribada d’un atac molt més devastador, no em podia imaginar que en el 450è aniversari de l’Any de Sa Desgràcia Ciutadella la nova devastació (políticament) seria una amenaça ben real. És el que m’ha vingut al cap en llegir les primeres paraules del nou article d’en Nel Martí Fer fora els corruptes. Si llavors van ser uns Pialis i Negretes, ara són n’Avel·lí Babà (també m’ha agradat l’expressió!) i n’Antònia Gener i el seus sequaços els qui reprodueixen el doble joc mortal per Ciutadella, amb traïcions incloses, i manipulacions de l’opinió pública per interessos propis, del que tampoc ningú en sortirà indemne.

    Estic segur que valorareu què és el que més convé a Ciutadella, a la Ciutadella que tots volem, no només de forma immediata, sinó a mig i llarg termini. Teniu un paper difícil i sí, també haureu d’assumir la vostra part de responsabilitat com a regidors, però confiï que sabreu assumir-la de forma exemplar i trobar una sortida a aquesta situació el més digne possible.

    P.D. Quan facis aquesta novel·la sobre el misteri dels comentaristes desconeguts avisa, que no me la voldria perdre!
    😀

  77. Bep Joan Escrit el 08 ag. 2008 a les 12:12

    Bon dia a tots i a totes:
    Un dia una mica més fresquet. Bé.
    David, estic d’acord en què no es deixin enredar. Jo també he parlat de responsabilitat, com diu que ho fa el PSOE, però açò no vol dir pactar segons què. No us dexeu enredar!!! Repeteixes. I hi estic d’acord, però som de la opinió que un partit polític té el compromís de fer governable una institució. Açò no vol dir formular un pacte de govern amb el PSOE i UPCM. Si el PSM dóna el vot favorable a una mosció de censura per a que el PSOE agafi l’alcaldia, implicarà que també el donarà en Joan Triay (de fet açò és el que cerca, fer fora els Cavallers de Camelot) Si el PSM vota l’alcaldia per al PSOE, per lògica política haurà de suscriure un pacte de Govern on hi haurà d’haver també en UPCM (Triay no acceptarà un pacte de govern on ell no hi sigui, i si fos així, PSOE-PSM no podria governar en minoria, seria un desgast inútil).
    Quan deim no ens us deixeu enredar, està bé la frase, però si deim no a una cosa o proposta, el PSM haurà de dir què vol fer i quina és la seva proposta o alternativa (totalment d’acord amb n’Àlmax en aquest sentit). Si es fa un pacte PSOE-PSM-UPCM, pot ser un govern dessastrós i de desgast inútil. En aquest sentit crec que no és la responsabilitat del PSM, i desconec quina grau de responsabilitat vol aplicar el PSOE, encara que ja s’intuïa l’avidesa de la batlia.
    La meua opinió és que si es fa fora l’actual Equip de Govern, la governabilitat de l’Ajuntament és incerta. Pens que els ‘Cavallers de Camelot’ han de fer un tomb en la seua trajèctória com a Equip de Govern. Un gest cap al poble i cap els partits de l’oposió. Un tarannà polític de canvi per a una governabilitat acceptable on PSM i PSOE han de posar el marc d’estabilitat en els tres anys que resten de mandat. Vius!!!, açò no vol dir governar, però sí fer possible la governabilitat de l’Ajuntament, i aquest, en la meua modesta opinió, és el grau de compromís i responsabilitat del PSM a Dalt la Sala. No fer res és deixar les coses igual o pitjor i el deure polític d’un partit és millorar la situació actual, més ara quan es dóna la circumstància per fer-ho.
    Ja sé que no és el millor panorama per al PSM o per al PSOE, però és el mal menor per als partits de l’oposició i crec també que per al Poble.
    Zodiac, per a què un partit polític apliqui íntegre el seu programa electoral, ha de tenir majoria absoluta, i ni ara ni abans ningú l’ha tinguda. Les minories a una institució obliguen a prendre acords, però no a amargar-se rere les cortines.
    Si els Cavallers de Camelot són intel•ligents, sabrán que mantenir l’alcaldia passa per respectar les pautes que li marquin el PSM i PSOE, ja que ni amb Tonyi Gener ni amb Joan Triay hi tenen res a fer. Els partits de l’oposició tenen ara la possibilitat d’aplicar part important del seu programa, cosa que no han tingut fins ara, i açò no vol dir governar amb ells, però sí exigir les pautes per una política alternativa vàlida marcada en bona part per PSOE i PSM. Si el Cavallers de Camelot volen governar en minoria, ho tindran difícil i la situació a l’Ajutament seguirà sent caòtica.
    Tampoc pens que sigui convenient que l’actual equip de Govern vulgui governar amb acords puntuals. La meua opinió és que PSOE i PSM han de marcar als Cavallers de Camelot un acord global fins a final de mandat. Atenció!!, acords de governabilitat global, no puntuals. És un mal menor.
    El PSOE no pactarà sol el govern amb els Cavallers de Camelot si no té l’alcaldia, i si fos així, allà ells. És una opció més, encara que no beneficiosa per al PSM i sí oportunista per part del PSOE.
    Perdonau l’extensió, és que quan m’hi pos no em ser aturar. Intentaré ser més breu si torn a escriure.

  78. cuc de terra Escrit el 08 ag. 2008 a les 13:52

    Al final m’he atrevit a sortir de l’armari i he decidir fer un comentari en aquesta plaça pública socràtica.
    La veritat és que els anàlisis que s’hi fan i tots els comentaris em fan reflexions contínuament, no repetiré molts dels arguments que en els comentaris s’hi exposen per suggerir que el PSM no caigui en el parany de governar a qualsevol preu ni en el parany de la responsabilitat que exigeix el PP o el PSOE, però hi ha un parell de coses que no em queden clares:
    Com es pot tenir tan cinisme en una entrevista i dir, com ho ha fet Tònia Gener, que el PP ja ha arreglat tots els problemes a Ciutadella i el problema es dels altres? Ho ha arreglat? I una pàgina endarrere surten els 9 trànsfugues dient que son independents però adscrits al grup municipal popular i que esperen que el PP mogui fitxa? O no en sabem res de la demanda de les actes que va fer el president del PP de les actes dels trànsfugues ni de les accions que duran a terme si no obeeixen? No hi ha res com aclarir les coses així!!
    Com pot demanar algú que s’oblidi del passat? No estem parlant del passat, aquell passar que surt als llibres de text, sinó del present, de les coses que han passat fa quatre dies??? Oblidar el passat? Si el problema no és el passat, el problema és la manera de governar d’alguns partits, principalment el PP, que, com denunciava el PSM, que governen amb actituds d’amiguisme en tots el llocs i per tant no és n cas puntual? És una actitud i per tant no és una actitud del passat sinó del present?
    Com és pot oblidar que el nou president del PP, el d’ara no el de fa anys i panys, que ara titlla de trànsfugues als 9 del patíbul de Ciutadella, fa només un any i mig hagués arribat a un acord de govern a Es castell amb els trànsfugues del PSOE?? Oblidar això, creieu?
    D’altra banda em fa gràcia allò de la responsabilitat de demana el poble de ciutadella? Algú ha vist manifestar-se al poble? Algú ha vist, ha escoltat o ha llegit cartes o declaracions dels votants del PP descontents amb el què ha passat i que demanin als partits de l’oposició que governin amb un pacte de concentració? O es un palla mental i mediàtica, i perdó per l’expressió, que es fan els representants de l’oposició? Jo no he vist escrits als diaris, ai això que a Menorca en som tan aficionats!!!!!, que per un moment demanin això??
    I dels del PSOE, que voleu que us digui, que tenen ganes de governar a tota costa i passi el que passi i sigui com sigui però, els ciutadans els va posar a l’oposició juntament amb el PSM i sumats no donen prou per un pacte de govern progressista o de centreesquerra. Idò, això és el què ha volgut la gent. I, un pacte anti natura amb els què fins ara titllaves de corruptes, de mals gestors, de partidistes, és , baix el meu parer, una perversió democràtica?
    Per acabar, que m’ha costat sortir però ara sembla que no vull entrar, , segons vaig llegir desprès de les passades eleccions, a Ferreries el PSOE no van voler de cap manera fer un govern de concentració amb el PP, governs d’una certa tradició a Ferreries, i ara estarien disposat a pactar amb ells?? En fi, mentres visquem coses veurem!!!

  79. Davjo Escrit el 08 ag. 2008 a les 14:45

    Benvolgut Bep Joan.

    Crec que entès, al manco ho he intentat, la teva profunda reflexió. Però del que ens dius podem dibuixar diversos escenaris possibles:

    1) Un pacte de govern PSOE-PSM-UPCM, per a mi seria un desastre, un engany als electors del PSM i plegar-se a les ambicions de poder sense ideologia del PSOE.

    2) Suport a una moció de censura PSOE-UPCM però restant fora del govern. (Què passa en aquest cas i en l’anterior amb la reina de les mentides Tonyi Gener que UPCM ara posa en el seu paquet?)

    3) Deixar que els que tu anomenes Cavallers de Camelot mantinguin el govern. (Per cert no trob massa feliç el paral·lelisme, aquesta tropa té poc de Galahad i Lancelot du Lac, són més aviat tenebrosos Sir Mordred fruit d’una terbola relació i que portà Camelot a l’enfonsament).

    En una de les meves primeres entrades ja deia que “llavors el PSM, per ingrat que sigui, haurà de governar des de l’oposició…”, crec que això s’adiu amb la teva proposta d’acord de gobernabilitat. En definitiva pens que el PSM no ha d’entrar a governar amb pactes que traspúen interessos incofessats, sinó al contrari ha de marcar, com fins ara, la vida política des de l’oposició (a partir d’acords de governabilitat si vols). És la única manera de no trair-se i trair els qui el votarem.

    Finalment, quan dic una i altra vegad que el PSM no es deixi enredar,em referesc -pensava que havia quedat clar, però tal volta no em sé explicar bé- a que les seves decisions han de ser preses en funció de les pròpies conviccions, de la pròpia estratègia i de l’anàlisi propi del que és millor per Ciutadella.
    No s’ha de deixar marcar el camí pel cada vegada més evident anhel del PSOE de tocar poder sigui com sigui, ni per la retòrica rimbombant d’en Triay només destinada a mantenir la seva quota de protagonisme i no tornar a les tenebres exteriors i…a Sa Nostra.

    Aixó vol dir: No us deixeu enredar!!!

    David Joan

    P.S. Totalment d’acord amb el cuc de terra. Estaria bé que anàlisi així sortissin a la premsa dòcil…a la dreta.

  80. josep Escrit el 08 ag. 2008 a les 16:01

    Amb el teu permís, Maite, i sense ànim d’ofendre i sols per aportar llum al vostre interesant anàlisi, voldria fer una consideració que us pot ajudar:

    Us puc garantir que el PSOE no té l’ambició de poder, ni de cadira, ni molt manco d’interessos que ens voleu otorgar majoritariament. I ho dic per que conec a les persones que ens representen a l’Ajuntament i he participat en els debats dels darres anys.

    Pot ser sí que voltros tingueu més ideologia, i pot ser sí que la vostra honorabilitat no està en entredit i la nostra sí, i pot ser veritat també que el PSOE com a partit és més ambiciós a l’hora de voler liderar institucions, i fins i tot que noltros volem colocar a gent i voltros no…; però insistiré en que a dia d’avui els nostres regidors no frisen ni desitjen com a objectiu principal les cadires principals de dalt la sala.

    I si governenm ho faran amb qui comparteixen projectes, amb qui comparteixen sensibilitats, amb qui tenen confiança, amb qui sabem arribar a acords,… i descartant a uns i altres sols queda el PSM. I com que, no tant com na Gener, però voltros sabeu que tenim un bon concepte de noltros mateixos i sabem el que volem i sabem que ho podem fer millor que els cavallers de camelot, i que el PP, i que UPCM… i pensam el mateix de voltros…., si la dreta demostra una total incapacitat per governar els hi demanarem que quedin al marge i no molestin, i ens deixin conduir el vaixell.

    Una abraçada, que fa molt que no te veig!

  81. Maite Salord Escrit el 08 ag. 2008 a les 17:57

    El dia ha donat un parell de temes ben interessants. El primer, l’entrevista que UH publica a Antònia Gener, un exercici de cinisme només comparable a l’actuació de n’Avel·lí aquests darrers dies. Com pot dir a l’oposició que deixem les “batalletes del passat”? Nerer, solar de les rates, l’ajuntament endeutat fins a les celles, amiguismes diversos… això és el que ella entén per “batalletes”? I per passat? Són temes seriosos i greus i ben del present. I, a més, encara s’atreveix a dir que, ara, PSOE i PSM tenim la pilota al nostre terrat! Perdoni: la pilota, que jo sàpiga, no s’ha mogut d’on era, que és al PP. Per què, en comptes de fer d’anguila no contesta les preguntes que des del PSM li hem fet? Què ha passat realment? Quins interessos econòmics i de poder hi ha davall aquesta crisi del PP? N’Avel.lí està amb ella o amb els altres? Han expulsat l’alcalde i els vuit regidors del PP? En fi, si es pensa que el que ha passat li servirà per passar full, definitivament, a la passada legislatura i a la seva responsabilitat en tot el que va passar, em sembla que ho té clar.
    D’altra banda, hi ha la proposta del PSOE de governar amb el PSM. Molts ja heu manifestat la vostra opinió al respecte. M’agradaria afegir-hi un parell de reflexions que, en part, em serviran per contestar a en Josep. Partint del fet que la meva relació personal amb els sis regidors del PSOE és molt bona, sobretot amb la portaveu (i com ho era amb els regidors de la passada legislatura), em sembla que la proposta llançada avui d’un govern PSOE-PSM és molt poc factible, de moment. Acceptarà en Triay, avui per avui, donar suport a la moció de censura sense entrar al govern i deixant de banda na Tònia Gener? Potser tu tens més informació que jo però, pel que ha dit per premsa, sembla que no. A més, com he dit abans comentant l’entrevista de na Tònia Gener, la pilota continua a la seva teulada, a la teulada del PP, i no es mourà d’allà, o no s’hauria de moure d’allà, fins que no aclaresquin moltes, moltes coses. Estic d’acord que s’ha d’actuar de forma responsable; ara bé, crec que esteim en una situació -o hi estan ells- que ens permet posar condicions prèvies per començar a parlar de governabilitat. Si parlam de govern i ens saltam els previs, l’únic partit que en surt reforçat és el PP i na Tònia Gener. Jo ho veig així, però, bé, tot són punts de vista. Aquí els únics que tenen pressa per tancar el tema són ells i ningú més que ells. I, quan dic ells, vull dir Brondo i companyia, Tònia Gener i Joan Triay.
    En fi, la passada legislatura va ser dura però, aquesta, em sembla que superarà totes les expectatives. Hauries de venir a quaque ple, Josep!

  82. Matilde de la Mole Escrit el 08 ag. 2008 a les 18:06

    Us assegur companys i companyes de blog que estic resant perquè el Josep que signa el comentari anterior no sigui en Josep Carretero, ex-regidor i actual diputat i secretari d’organització del PSOE. Estic resant perquè no sigui ell !!!

    Perquè qualcú pot ser ta ingenu com per creure que és possible que “si la dreta demostra una total incapacitat per governar els hi demanarem que quedin al marge i no molestin, i ens deixin conduir el vaixell.”?

    Qualcú es pot pensar que la dreta ciutadellenca actuarà com un honorable gentlemen i ens cedirà graciosament la vara de comandament, per després retirar-se elegantment per deixar-nos governar? Però en quin món viu qui pensa això? Qualcú pot estar en política essent tan ingenu? Qualcú pot tenir un càrrec polític tot vivint als móns de Yupii?

    No sé si els regidors actuals del PSOE-Ciutadella tenen ambició de poder, en Josep ens assegura que no. Però, per la meva part, i conec molt bé als psoecialistes- estic segura que l’avidesa del poder per poder és consubtancial al PSOE, és part de la seva trajectòria i el nord últim que marquen els seus dirigents. Estic segura que ara per ara na Barceló, en Pons, en Gorrias…etc ja estan planificant totes les maquinacions possibles amb una única finalitat: aconseguir la batllia i poder presentar-se a les properes eleccions tenint el batlle que aíxó dóna molts vots!!. Estic segura i més que segura. Com també sé, i ho vaig sentir de viva veu a un ex-batle socialista poc després de les eleccions, que la desaparició del PSM, el seu anihilament és un dels objectius últims del PSOE-Ciutadella, malgrat alguns dels seus regidors ni ho sapin.

    En definitiva. No penseu amb el PSOE com en un aliat amistós, no us cregueu aquesta postal color de rosa que ens dibuixa en Josep, no faceu res que no us convingui només perquè us ho demana el PSOE. En Davjo té raó, no heu de caure en el parany.

  83. Bel Escrit el 08 ag. 2008 a les 18:14

    No entenc això que escriu en Josep. Què vol dir? Què els regidors del PSOE faran el gran sacrifici de governar i tenir la batllia perquè són ànimes pures? No ho entenc o millor dit no m’ho crec.

  84. Matilde de la Mole Escrit el 08 ag. 2008 a les 18:45

    Mentre escrivia el meu anterior comentari, na Maite ha penjat el seu, pel que llegesc sembla ser que sí, que, per desesperació meva, l’ensucrat Josep del món rosa és en Josep Carretero.

    Li reconec una certa gosadia a l’entrar a escriure en aquest blog, perquè record perfectament que quan na Maite va declarar, al seu moment, que s’havia sentit pressionada després de les eleccions per formar govern PSOE-PSM-UPCM, i en Josep Carretero a El Mundo li va dir de tot i amb formes gairebé insultants.

    Ara, ens dibuixa una Ciutadella versallesca, on un PSOE angelical tendeix la mà al PSM per travessar, com a bons germans, els deserts inhòspits de l’Ajuntament fins arribar, cantant al·leluies, a la terra promesa.

    Ni na Tonyi Gener, ni en Triay comportaran mai aquest duet PSOE-PSM, ni el PSOE s’ho creu. Fa uns dies na Carbonero deia que res de res, ara en Carretero ja diu que PSOE-PSM, demà serà PSOE-PSM-UPCM-Gener. Si no ho tenir clar llegiu les entrades al blog d’aquests dies, uns o altres ja havíem pronosticat amb pels i senyal aquest minué. El PSOE està fent el que tot sabiem que faria per aconseguit la batllia. Per exemple mireu el comentari den Davjo d’ahir matí a les 9.39. Una cosa és certa, el PSOE és ben previsible, sempre fa el mateix, per això no ens engana per molt que ho intenta.

    Per acabar, un consell: pessemeros no frisseu per fer res, el temps corre a favor vostre.

  85. PFL Escrit el 08 ag. 2008 a les 19:14

    Hola sóc nou aqui.
    Realment estic bastant perplex per la situació que es viu aqui. Jo no ho entenc, els regidors que s’han donat de baixa són o no són dtrànsfuges? Sembla que s´han donat de baixa del PP com a afiliats però no han abandonat la disciplina del PP, però el PP els vol expulsar o els ha expulsat. Si és així, no són transfuges, no?
    Maite, no pacteu amb algú que ideològicament està a les antípodes de vosaltres. L’opció pacte amb UPCM no considero que sigui la millor car el seu líder representa just el què el PSM no és en l’espectre polític i ideològic.
    El què ha passat va pudor a podrit, però és que crec que encara em refio menys de la Gener i el Triay.
    Em sembla que ara és un bon moment per intentar portar a terme vertaderes polítiques d’esquerra a l’ajuntament de Ciutadella. Però em sembla que aconseguir un pacte estable de govern pot ser molt difícil. L’escenari de possibles pactes es presenta complicat ja que els resultats poden ser molt diferents i s´han de sopasar bé abans de prendre cap decisió.

  86. VVV Escrit el 08 ag. 2008 a les 21:07

    He vist que Nel Martí és partidari de Fer Fora Els Corruptes… Jo no ho veig tan clar, atès que legítimament l’acta de regidor és de la persona i no pas del partit (aquí la Constitució l’encerta). Seria el camí més fàcil: que el PP es tornàs compondre fins a la propera catarsi interna, no obstant, també, s’han de respectar els drets d’aquest grup de dissidents (així s’autonomen i no volen sentir parlar del terme trànsfuga); hom pot dubtar de la seva moralitat política, emperò, des d’una perspectiva política té un caire de legitimitat que s’ha de mirar de no calcigar; cal ser escrepulosos amb els drets de tothom, per aquest motiu, és força important de saber en quina situació jurídico-administrativa es troben els dissidents del Pp…

  87. victoria jiménez Escrit el 08 ag. 2008 a les 21:12

    Només vull fer un incís, politiqueig de falsos debats entre suposades esquerres o dretes apart, i ja que Maite ha tret en aquest fil, encara que de refiló, el tema de l’anonimat dels participants, que el costum d’amagar la pròpia identitat baix un seudònim, lluny de semblar-me misteriosa i poètica, excitant o xic, em sembla absolutament irresponsable, sospitosa, intrigant en el pitjor sentit de la paraula. El misteri i el joc són polidíssims en les relacions afectives, són la sal de la vida, sens dubte la humanisen.

    Peró si es parla de política, d’organització social, de normes de convivència, aquesta fòrmula de (des)-identitat desacredita per se a qui voluntàriament i sense que ningú el perseguisca decideix emprar-la.

    Us imagineu que si no estiguerem a una “plaça” virtual, discutirem de coses importants a una veritable i física plaça pública, amb el cap tapat i dissimulant la veu i vestits confundint els altres sobre el nostre sexe o manera d’èsser, com si es tractés d’un carnaval? ´

    Això és el que pense jo de l’encat i l’encís de l’anonimat fora de carnestoltes i en una societat lliure o que aspira a ser-ho.

  88. anonim Escrit el 08 ag. 2008 a les 21:45

    Ja hi som amb les censures.

    I qui no nos diu que darrera la identificadíssima Victoria Jimenez no s’hi amaga n’Avel.lí CAsasnovas (per exemple)?

    Patètic intent de fer callar un debat molt interessant. Penos intent de tancar aquesta petita llibertat que sols pot brolla aqui.

    I a més no estam davant el tipic ball de frikis tant comú a internet sino davant tot un seguit d’opinios molt interessants que la propia autora d’aquest blog a valorat.

    Qui se desacredita per si sola casi cada vegada que parla es aquesta persona que s’amaga darrera aquest nom de Victoria Jiménez.

    I per cert, a aquesta societat no hi ha llibertat. Hi ha a més molta persecució. Anava dir que això es mostra de la ignorància d’aquesta màscara anomenada victoria jiménez. però no, ella sap perfectament que això és així; per això intervé de forma amenaçadora.

    L’important es el fons, no la forma.

  89. victoria jiménez Escrit el 08 ag. 2008 a les 22:15

    Anònim, cosa per cosa:

    Per censurar, cal tenir la capacitar de fer-ho i jo no la tinc, ni la vull tindre, però sí vull dir el que pense, i així ho faig.

    Si la identificadíssima Victòria fos algun altre, Victòria Jiménez sempre podria intervenir per dir que algú parla amb el seu nom, i n’hi hauria que encetar una recerca per identificar-la. Per ahí no va la cosa, senyor-a no se sap qui.

    Em podria dir, senyor anòmim (li direm anònim número 1) quan m’he desacreditat i perquè?

    He dit que era un incís, ja que na Maite (la suposada Maite Salord, és clar) ha tret el tema del anòmims. Res de trencar un debat, què aburrits són alguns amb els qui dissenteixen.

    Si hi ha o no llibertat, aquest sí que és un tema complex i interessant en potència. Però aquesta no era lam qüestió central. No desvii la qüestió, que no vull que la gent se’n vaja del tema del fil, ja he dit que no éra la intenció.

    És de paranòics sentir-se permanentment amenaçat, quan insisteisc, no tinc capacitat d’amenaçar ningú, perquè no puc fer-li mal amb ninguna cosa encara que s’identificara. Ni ganes d’amenaçar (tinc coses més importants que fer). Així doncs, si m’accepta el consell, fes-hi-ho mirar. Lo de la paranoia, dic. Hi ha doctors que tracten problemes d’aquests. I també tracten els trastorns de la personalitat. En té vosté algú, anònim nombre 1?

  90. Davjo Escrit el 08 ag. 2008 a les 22:31

    Torn de passar el dia a Binimel·là, sol i bullir d’ones i em trob el blog que encara bull més. Això està bé, tothom diu la seva, allò que pensa, a cara descoberta o sota un pseudònim l’important és debatre. No pretenem prendre decisions ni substituir l’ambit dels partits. A la fi cada partit decidirà el que fer a partir dels vots dels seus militants. A aquest àgora només opinem lliurement, i a mi no em fa res si sé qui diu les coses o ho ignor. Pel que venim a aquesta àgora és per donar opinions.

    Llavors la meva opinió és la que he expressat des del primer dia en que em vaig decidir a participar. El PSM és avui per avui l’únic partit que ha mantingut la seva coherència i aquest llegat no es pot llençar per la finestra amb operacions i aventures que només poden portar al desastre.

    Ho deia a un dels meus primers comentaris. Que el PSM deixi ben clar quin és el seu programa, tot allò que per a ell és irenunciable i que impulsarà sigui qui sigui qui governi a l’Ajuntament. Si a aquest projecte de ciutat s’hi volen sumar els que s’hi vulguin sumar beníssim, sinó a seguir batent el ferro, que ara per ara ja és rogent.

    Res d’operacions estranyes. Com penseu que reaccionariem els votants del PSM si us vessi asseguts a la mateixa taula amb el PSOE, amb en Triay -i amb na Gener, la cínica, que ara ve també amb el lote- per repartir-se àrees de gestió, tinències de batllia, dedicacions exclusives, etc.
    De cop el patrimoni moral que amb tantes feines heu acumulat s’aniria en orris. No val la pena, perquè de retruc hauríem mort l’esperança. Ciutadella amb aquesta combinació seguiria igual d’ingovernable i l’esperança que encarna el PSM s’hauria diluït en una mala maror de negociacions.

    Finalment un consell, i perdoneu la gosadia, defugiu qualsevol reunió secreta, qualsevol acord de despatx. Posau-li llum a tot el que succeeixi, que els vostres militants, simpatitzants, votants i tota la ciutadania sapi el que passa, i no faceu res, cap passa, fins que les explicacions que heu exigit us siguin donades.

    David Joan

    Post Scriptum.
    Ara en Triay apadrina na Gener, i no s’adona o no es vol adonar que aquesta de moment va de braceti amb n’Avel·lí Baba, la seva bèstia negra? Massa embulls, massa coses tèrboles, massa racons foscos.

  91. Zodiac Escrit el 08 ag. 2008 a les 22:59

    Acaben de dir per la ràdio que en Joan Triay s’ha adreçat al PSOE per dir-los que qualsevol possible acord ha d’incloure forçosament na Tonyi Gener.

    Si això és així, per a mi s’ha acabat el debat. El PSM mai pot governar amb la persona corresponsable del cas Nerer, de la pujada de l’IBI, del desgavell econòmic de l’Ajuntament…durant cinc anys. La persona que ara encara, avui mateix, nega o justifica tota la brutor d’aquests anys de plom. S’ha acabat, s’hauria d’haver acabat.

    Té raó, per altra part, en David Joan quan diu que a en Triay ja no li fa tanta nosa n’Avel·lí Babà ara que va del braç amb na Gener. Què passa aquí?

  92. Bep Joan Escrit el 08 ag. 2008 a les 23:05

    Bona nit.
    Davjo, crec que esteim d’acord en fons de gairebé tot. Tot i així, i potser m’equivoqui, em sembla haver notat un to ofès en algunes de les teues frases. Si és així, deman disculpes, no era aqusta la meua intenció.
    Són moltes les possibilitats obertes i més encara amb les noves entrades.
    Per resumir:
    -No veig possible un pacte de govern PSOE-PSM. Seria rebre un bombardeig brutal i un desgast inútil.
    -No veig viable un pacte PSOE-PSM-UPCM (don per suposat que Gener queda fora en tots els casos). És el pacte que no van voler a principi de mandat i menys sentit tindria ara. És antinatura i gens fiable. Ho hem comprovat fins ara.
    – Mantenc el pacte de governabilitat: Que governin els que hi ha amb una sèrie d’acords importants per tirar endavant la política municipal, sempre marcant el PSM una llista de polítiques a dur a terme, irrenunciables I SEMPRE QUE ELS CAVALLERS DE CAMELOT DONIN UN TOMB I FACIN UN GEST CAP ALS PARTITS DE L’OPOSICIÓ I CAP AL POBLE. Del contrari, fora.
    – Estic d’acord en no precipitar la situació, Maite, el merder el tenen els Cavalllers de Camelot, el PP, na Tonyi Gener i en Joan Triay. Primer que es clarifiquin i a veure venir. Perfecte.
    – El terme de ‘Cavallers de Camelot’, Davjo, tal com l’expliques no és encertat i fidels a la història no seria exacte, tanmateix vull que entenguis l’assignació irònica a aquest grup com un terme propi de la gran pantalla, més que d’una realitat sociopolítica. Crec que ho entens.
    – Apropiar l’entrada d’en josep a Josep Carretero potser agosarat, tot i que ho pot ser. Tanmateix no serà més important si ho diu en Carretero que en josep. Analitzem el que diu, res més. Si és en Carretero, no crec que tengui cap problema en fer-se coneixer en aquest bloc. Les opinions aquí són sanes i enriquidores i no veig perquè s’hagi d’amagar.
    Salut per a tothom.

  93. Davjo Escrit el 08 ag. 2008 a les 23:20

    Salut, Bep Joan.

    Em sap greu haver donat la imatge de que estava ofès, no era la meva intenció. Al contrari allò que aportes ho trob força enriquidor pel debat i entenc perfectament el recurs irònic del terme “Cavallers de Camelot”. Sobre l’anàlisi política que fas m’hi sum totalment i molt més després de llegir el que ha aportat en Zodiac.

    Prou per avui que és divendres !!!

    Bona nit a tothom

  94. Carme Escrit el 09 ag. 2008 a les 0:18

    Bona nit a tothom!!!
    Després de posar els fillets al llit, m’he dedicat a llegir l’article de na Maite i els comentaris que s’han fet fins ara.
    Em disculpareu, però jo de política no hi entenc gaire, però la meva opinió, és que el PSM no ha de governar (al menys de moment). crec que seria posar- ho massa fàcil a totes aquelles persones que fins fa pocs dies deien que l’oposició no feia res més que posar pals a les rodes, que culpa de l’oposició a Ciutadella no es fa res!!! Crec que seria posar- lis les coses molt fàcil a qui fins ara ha governat des de la prepotència, l’ambició i l’amiguisme.
    És cert que una institució pública no pot estar així, però en què pensaven els Ciutadellencs fa un any quan van votar? o és que tot el que surt ara en vé de nou?
    crec que és molt fàcil que durant 5 anys un partit hagi buïdat un Ajuntament i que ara siguin els partits de l’oposició que sense un euro hagin d’engegar projectes i resoldre els embulls que hi han deixat. No trobau que per part del PP no seria una solució molt còmode? així ells podrien fer oposició i anar dient allò de “quan ereu a l’oposició deieu… i ara no ho feis!” i això pot fer molt de mal, perquè la memòria dels ciutadellencs sabem que no és de llarg termini.

    fins una altra.

    PD.- no em despediré amb cap poema ni citació. derrerament el que faig més és cantar la cançó popular “son, son soneta,
    soneta vine aquí

  95. Matilde de la Mole Escrit el 09 ag. 2008 a les 10:17

    Abans de partir cap a la platja, un breu comentari:

    En Joan Triay manté el seu acord amb el PP (ara reduït a na Tonyi Gener) i diu que en qualsevol fórmula hi van plegats. En Zodiac ahir ho escrivia: val la pena parlar més de mocions de censura si el preu és haver de carregar a més d’en Triay, que ja és prou feixuc, amb na Tonyi?

    M’assembla que no. Estic segura que no. Encara que perque tots vegem l’absurd de l’escenari que dibuixen (i que el PSOE sembla festejar) només cal imaginar-se un govern a Ciutadella, on la secretària general del PP governa amb el PSOE i el PSM mentre als altres pobles de la illa munta estratègies per enfonsar-los.

    Què li diran els diputats ciutadellencs d’esquerra (n’Eduard Riudavets, en Josep Carretero…) al Parlament? Què li diràn a la que haurà esdevingut la seva sòcia?

    Crec que ja no hi res més que parlar. He estat en tot moment en contra de signar moció de censura amb en Triay, però si a més na Tonyi -mentidera, cínica, aprofitada, complice o particip de la corrupció i secretària general del PP- va inclosa amb el lote, ho veig absolutament inviable i esperpèntic.

  96. MIKEL Escrit el 09 ag. 2008 a les 11:34

    a quina patja vas, Matilde?
    matí ressacós, encara no sé d’on bufa el vent, el cante de na Morente em ressonava i les imatges des Frefinal em reboten… què serà una platja stendheliana o flaberthiana…

  97. Mínimo Común Escrit el 09 ag. 2008 a les 13:11

    Bé, m’he afegit tard al debat i he intentat llegir la majoria de comentaris. I també em vull apuntar a donar la meua opinió sobre l’espinós tema en qüestió.
    Dit tema és fa molt difícil de poder preveure el que pot passar a l’Ajuntament, quins moviments farà cada partit i quines són les possibles conseqüències d’aquests moviments. A veure si me’n surt i sinó em corregiu:
    Crec que es diu que els “discolos” no tindran vot si es fa una moció de censura perquè no tindran partit. Si és així passarien a l’oposició cobrant 300 € i sense votar res.
    Açò podria implicar que
    PSM i PSOE pactin tienint una majoria àmplia de 10 contra 2 i aquells que no voten al marge.
    Però al ser així per caperruts que siguin els “discolos” acabaran per deixar la cadira per avorriment i no poder satisfer els seus interessos personals i d’amiguismes.
    Açò implicaria que
    Pugessin al PP els suplents, cosa que implicaria que l’Ajuntament d’esquerres tornés quedar en minoria i tornaríem a estar igual.
    Per aquest motiu, crec que s’ha de pensar amb el millor pel poble i no per lo políticament més adequat segons el partit.
    Crec que és un exemple fantàstic d’ajuntament el que tenim just al costat, a Ferreries. On un batlle va posar a disposició de tots els partits la governabilitat del poble i, oh! sorpresa, funciona perfectament!
    En Joan Triay ha demostrat moltes coses aquests darrers mesos. Que és honrat, que ha fet una feina fantàstica per Ciutadella fent complir totes les normatives en una ciutat on semblava que no n’hi havia cap de llei. Ha fet la feina bruta més indesitjable i més necessària de totes. I, per tant, ha complit bé la seva funció.
    És que les esquerres no vos interessa que es facin complir les normatives?
    D’acord, és per la seva ideologia! però no es pot fer una acord on es decideixi que ell continuï treballant en el que ha fet fins ara, mentre vosaltres i el PSOE treballeu per lo social, urbanístic, i la resta!?

    Anticipant tot el que podria venir, crec que és hora que mireu pel bé de Ciutadella, pacteu amb UPCM i vos assegureu de fer la feina ben feta, primer amb els pactes i després amb les iniciatives.
    No és millor açò que un govern completament de dretes! No és millor un ajuntament que debat i conversa sobre el que és el millor (projecte de ciutat) que no un que fa el que li dona la gana perquè és majoria!?

  98. Griuet Escrit el 09 ag. 2008 a les 13:32

    Mínimo Común: l’anàlisi futurible que fas té fonaments, ara, tot està per veure o per fer. Entra en els terrenys de les intuïcions. El pressentiment que tenc avui, que demà pot baratar com els penells, és que els regidors dissidents/trànsfugues que tenen antecedents (Llorenç Brondo, Germán Jover, Biel Cardona, Tònia Salord, etc.) no abandonaran el barco, perquè la millor manera de vigilar el passat fosc és no deixar el corral, encara que sigui com a convidat de pedra, és el que sempre ha passat quan hi ha hagut canvis de consistoris: el regidor vençut queda per guaitar que no un no està mai gaire segur del que va fer. Una altra cosa és el que facin els regidors dissidents sense antecedents (Adrianne Powell, Jaume Moll, Joan Taltavull, Milagros León, etc.) que s’aniran erosionant en l’absurd i com que no tenen de res de què amagar-se partiran cap a casa. Aquest és un altre dels possibles escenaris…

  99. Bel Escrit el 09 ag. 2008 a les 14:51

    En mínimo comun no s’entera de res. Els 9 tranfugues mantindran sempre el seu vot, tenguin o no grup propi, i poden mantenir la batllia sinó hi ha moció de censura. Tenen sempre i en tot dret a vot segons marca la llei.
    Maite caldria que ho expliquessis, perquè els embulls de na Gener confonen la gent. És el cas del mínimo comun aquest.

  100. Kintet Escrit el 09 ag. 2008 a les 14:59

    Ara se m’ha plantejat un dubte que em sembla prou interessant: En el cas hipotètic de que es perdin cadires perquè els díscols es van donar de baixa del PP voluntàriament… La majoria seguiria essent d’11 regidors? O amb una majoria menor ja bastaria?
    Per altra banda, seria tot un regal pels qui van votar en blanc veure unes quantes cadires buides (o amb en Brondo damunt, que ve a ser lo mateix a efectes [per lo que xerra, es filaments sí que ho notarien…])

  101. LM Escrit el 09 ag. 2008 a les 15:11

    Hola, com canvien les coses en dos dies… pel que sembla, la pressió i la pilota està damunt el terrat de tothom excepte sobre els “díscolos”, manera de tornar a posar la pilota on toca?, pot ser que el proper ple anul·li totes les dedicacions exclussives (sous), inclosa la de Triay, ja que no he llegit en cap lloc que se li hagi retirat, únicament se li ha retirat les delegacions. D’aquesta manera els “díscolos” han d’entrar en el joc de les negociacions en el mateix nivell que els altres partits i no estar tant comodes com fins ara. Així com estan les coses, cada dia que passa ells guanyen i la resta perden tots: el PP comença a dubtar si ho ha fet bé, el PSOE vol fer i no sap ben bé què, UPCM vol agafar el carro equivocat i el PSM no pot tenir mai por del futur, té massa nous votants per decebre-los.
    Salutacions.

  102. Maite Salord Escrit el 09 ag. 2008 a les 15:48

    Tant si queden com a grup mixt o com a independents, els 9 regidors que s’han donat de baixa del PP tenen dret a vot al ple. Una altra cosa és que a les comissions informatives prèvies al ple no puguin votar però, a ple, sempre. La seva situació és avui, encara, una incògnita. No sabem si el PP els ha expulsat o no. En tot cas, estic d’acord amb en Griuet que hem d’esperar a veure què fan els regidors dissidents sense antecedents. Potser que el PP no digui si els ha expulsat o no té qualque cosa a veure amb el fet que encara tengui esperances de recuperar-ne uns quants. Haurem d’esperar.
    Respecte a l’anàlisi de Mínimo común, tot és possible però, en aquests moments, crec que és comprensible que, abans de rallar de governabilitat a Ciutadella, exigim explicacions. Pensa que, si entràssim a governar, com a mínim, hem de saber què ens trobarem i això vol dir que ens diguin les causes reals que han provocat tot aquest desgavell. Si no es fa així, les garanties d’un hipotètic nou govern entenc que serien nul·les i, al final, ho tornarien a pagar els ciutadans. Hi ha molta mar de fons, davall tot aquest tema. I, de moment, la prudència s’imposa. Esper que, prest, qualcú es digni a dir la veritat, obertament i sense embuts. No diuen que han començat una nova etapa, a cal PP? Idò, que obrien portes i finestres i surtin a espolsar estores! Potser així començarien a recuperar la credibilitat.

  103. Davjo Escrit el 09 ag. 2008 a les 18:31

    L’explicació de na Maite deixa les coses clares. L’actitud del PSM també. Crec que el PSM, des de la tranquilitat i la seriositat, és l’únic partit que posa un poc de seny en tot aquest embolic.

    Però vull aprofitar aquesta entrada per afegir dos comentaris:

    1) Heu llegit l’editorial del Diari Menorca d’avui? Com es nota que és un diari ben controlat per la dreta i que el Consell d’Administració està ple de peperos. Demana, exigeix, resposabilitat als vint-i -un regidors de Ciutadella. Això estaria molt bé, si abans hagués criticat al PP com ha causant del desgavell, però d’això res de res, faltaria més. Ara tots hem de ser responsables d’allò que té un únic culpable que el diari obedient ni tan sols gosa identificar. Quin fàstic !!!

    2) Per què ningú demana la dimissió de na Tonyi Gener?. No s’estima tant el seu partit, no ha acceptat la secretaria general del seu partit per esperit de servei, no diu que vol el bé del poble. Llavors, en lloc d’intentar posar la pilota en teulades alienes mentre demana als seus ex-companys de vergonyes que barrin el pas a l’esquerra, perquè no dimiteix? Per què no deixa el seu lloc a un altre regidor del PP que no estigui tacat com ho està ella per cinc anys de permutes corruptes? No facilitaria així una regeneració democràtica? No faria més fàcil que s’arribés a acords de governabilitat?….Però, que va, no li basta ser diputada, presidenta de la comissió d’hisenda, secretària general del PP, també té que ésser regidora !!! I fins i tot insinua que vol ser batllesa amb els vots del PSOE i PSM perquè el PP va ser el partit més votat!!!

    Aquesta dona és el paradigma del cinisme i la desvergonya. Secretària General i regidora d’un partit que és el culpable del desgovern de Ciutadella i encara vol donar lliçons. Deú meu, en Matas -ara fugat a Washington- la va presentar com “una crack”. Idò, la crack ha fet creck.

    David Joan

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari