Maite Salord

Escriptora

Al Senat, sumam

Partint de totes les reticències que una cambra com el Senat desperta, i que molt bé ha explicat en Nel Martí a l’article “Què en feim, del senat?”, i sense renunciar mai a tenir, en un futur esperem que no molt llunyà, un senador nacionalista per Menorca, em sembla que la suma d’esforços que han fet PSOE, PSM, Esquerra de Menorca i Els Verds per tal d’aconseguir que la veu del senador -l’únic- de Menorca sigui una veu progressista és un fet importantíssim.

D’entrada, significarà acabar amb vuit anys d’un senador del PP que, setmana sí, setmana també, s’ha dedicat a emprar el seu càrrec a Madrid per fer oposició al Consell Insular, del qual era i és, també ara, cap de l’oposició. Què ha fet, des del Senat, en Seguí per Menorca? Ben poc. Ha fet més renou, en positiu, en Pere Sampol en els pocs mesos que ha estat senador que el popular en vuit anys.

Així, no podem deixar perdre l’oportunitat que tenim ara de capgirar aquesta dinàmica. Artur Bagur i Belén Calafell es compromenten a treballar per una reforma del Senat que faci possible la seva conversió en una veritable Cambra Territorial; a donar suport a aquelles iniciatives adreçades a aconseguir un model econòmic sostenible i adaptat al nostre territori; a donar suport a l’adopció d’un nou sistema de finançament autonòmic que satisfaci les aspiracions de les Illes Balears, etc etc.

M’agrada el tàndem Artur-Belén: l’experiència i la joventut; la sagacitat i l’espontaneïtat. Però, també, i sobretot, m’agrada tot allò que comparteixen: la responsabilitat, la il·lusió, les ganes. Creuen en Menorca i això es nota. I es nota perquè ho saben transmetre; perquè saben arribar a la gent. L’alegria amb què han fet tota la campanya -només cal mirar les fotos que han sortit a la premsa i a la propaganda electoral!- s’encomana, encara que, evidentment, hi ha qui ha reaccionat (per què em sona tan malament, aquest verb?) amb cara de pomes agres. I això només pot voler dir una cosa: que anam bé!

10 comentaris a “Al Senat, sumam”

  1. arc de conxes Escrit el 03 març 2008 a les 16:09

    La veritat és que jo,e amb aquesta candidatura, també he tingut la mateixa sensació..em transmeten moltes coses positives però sobretot humanitat en política i progressisme.
    No obstant, s’ha de començar a desmitificar una cosa: el senador no es patrimoni de ningú, com vol fer creure molts cops el PP. I, en una societat democràtica, el Senador és una figura política que no hi du cap nom ni és de ningú per designació a dit ( com es feia amb altres càrrecs en altres tempos passats) ni per raons sanguínies ( d’altra manera ja s’hagueren encarregat de dir-ho en la constitució i les lleis electorals) ni és de ningú en propietat i al cap d’uns anys per tal d’haver-lo aconseguit en vàries ocasions. De fet, ien una democràcia parlamentària, algunes vegades l’assoleixen uns partits i altres vegades uns altres- tot i que hi ha partits que ja se’l voldrien fer seu -, però la figura del senador no és de ningú. Simplement representa, temporalment, l’opció política que Menorca ha volgut. Però no és de ningú.
    A més, a dia d’avui, la majoria de senadors, a excepció dels de la cambra permanent, no tenen noms ni cognoms. Per tant, es difícil prendre alguna cosa a algú que no la té.
    Representar el menorquins al Senat , a través del senador, els propers 4 anys, és el que està en joc per. Està en joc i totes les opcions que s’hi presenten hi opten.

  2. Vincent Escrit el 03 març 2008 a les 17:47

    El que estaria bé del tot seria que una volta guanyada l’acta de senador per part de n’arturO Bagur, idò, ho deixàs anar a favor de la suplent, na Belén Calafell, i que aquesta fés la trajectòria que fa tothom que comença com independent suvora el Psoe hi acaba militant-militant. El que està per veure és que n’arturO tengui una disglòssia entre ésser alcalde de Maó i senador de Menorca. Veurem què passa. Si tans sols és un trampolin…

  3. Maite Salord Escrit el 03 març 2008 a les 18:40

    Vincent:trobes que na Belén militarà al PSOE? Em sembla recordar que, a la premsa, va sortir que la suplent era una persona independent -com ha demostrat fins ara- que havia de representar les sensibilitats dels altres partits que no són el PSOE. Per tant…

  4. A.P.T. Escrit el 03 març 2008 a les 19:46

    A jo m’agrada molt na Belén Calafell, i estic d’acord que forma un bon tàndem amb en Bagur. Jo crec que aquesta vegada l’han encertada de ple amb la coalició. Crec fermament que el senador serà progressista, el que no sé si n’Arturo podrà compaginar els dos càrrecs: el de batle i el de senador. I si ha de renunciar a algun dels dos jo crec que renunciarà a ser alcalde de Maó, on ja ha acabat un cicle i on hi ha un munt de candidats per substituir-lo. No crec que el paper, molt actiu d’altra banda, de na Belén Calafell com a substituta sigui el d’arribar a ser senadora. Per cert, Vincent, dubt molt que s’arribi a afiliar al PSOE. Encara que va a la llista com a independent, la gent sap que (a pesar de no estar afiliada) és simpatitzant d’uns altres socialistes.

  5. Agreujat Escrit el 03 març 2008 a les 21:07

    Cantarà l’Es Mahón en sortir de senador? Que no comptin amb el meu vot al PSM amb aquest candidat populista. Em sap greu però em veuré obligat a votar en blanc al Senat i a Unitat al Congrés. I ja he sentit a dir el mateix a molts votants nacionalistes.

  6. Bep Escrit el 04 març 2008 a les 2:27

    Unitat i Progressistes al Senat, tenc el meu vot molt clar.

    El que m’agradaria és que n’Artur no es ficàs al grup socialista, si ho fa d’aquí a quatre anys no votaré la candidatura.

    Pronostic una victòria sobre el PP de més de 4500 vots!

  7. Joan Escrit el 04 març 2008 a les 10:36

    L’ideal seria que nÀrtur guanyàs però que la senadora fos na Belen.
    Encara que rebrien moltes crítiques d’aquí a quatre anys na Belen senadora per golejada.

  8. Maite Salord Escrit el 04 març 2008 a les 12:42

    Bep: n’Artur ha manifestat en diferents ocasions que, si és possible, es farà un grup de Senadors per Balears (o una cosa així) i, si no ho és, s’incorporarà al grup mixt.

    Agreujat: entenc perfectament la teva postura. Evidentment, qualsevol opció té els seus pros i contres i, tot i que he defensat la coalició, també he dit que ho faig sense renunciar a tenir, en un futur no molt llunyà, un senador nacionalista per Menorca. Ah, i esper que, per favor, no canti s’Es Mahón!

    A.P.T. i Joan: compartesc del tot els elogis a na Belén. Té futur!

  9. Ignasi Escrit el 04 març 2008 a les 23:13

    Maite personalment estic molt content amb el temps que duis d’opisició a s’Ajuntament de Ciuatdella, tant tu com a cap de llista del PSM, com el PSM en bloc sencer, estic content d’haver-vos votat i ademés crec que teniu bones relacions amb el PP i UPCM cosa que no está gens malament quant s’está a s’oposició… perque vist el que pasa a Espanya es díficil de creure, personalment crec que sa dreta esta molt desmotivada sobretot el PP, el que fa Joan Triay en canvi no m’ho esperava, ha estat una gran sorpresa sa seua bona gestió fins ara, el PSOE en canvi no ho tenc tant clar… només dir-vos que continueu així…Ánims

  10. Maite Salord Escrit el 06 març 2008 a les 14:19

    Gràcies, Ignasi, pels ànims. D’altra banda, si mai tens cap suggeriment o vols comentar-nos qualque tema, ja saps on ens pots trobar. Salut!

Adreça per fer retroenllaços | RSS dels comentaris

Escriu un comentari